Web Analytics Made Easy - Statcounter

چگونه عمر مفید خودرو را افزایش دهیم + نکات مهم دقت نظر در تعویض به موقع تسمه تایم خودرو نقش روغن با کیفیت در طول عمر موتور خودرو  وسواس بیشتر در کنترل قطعات مصرفی  حساسیت به ریزش‌ها و قطراتی که از شیلنگ‌ها و کاسه نمد‌ها خارجی می‌شود  به لاستیک و عمر مفید آن توجه کنید  عملکرد سیستم خنک کننده خودرو مورد بررسی قرار گیرد به‌روز رسانی نرم افزار‌های خودرو در اتومبیل‌های پیشرفته چگونه عمر مفید خودرو را افزایش دهیم + نکات مهم

به گزارش اقتصاد آنلاین، برخی کارشناسان معتقدند، عمر مفید خودرو‌های جدید نسبت به اتومبیل‌های قدیمی، کاهش یافته، موضوعی که با در نظر گرفتن سیاست‌های حفظ بازار و فروش و عرضه قطعات تولیدی برای خودرو‌ها قابل فهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته به موازات کاهش عمر مفید خودرو، از حیث ایمنی و رفاهی شاهد بهبود کیفیت ساخت اتومبیل‌ها هستیم، با همه این اوصاف، در صورت رعایت برخی موارد و دقت نظر در نحوه بکارگیری خودرو می‌توان، عمر مفید خودرو را با افزایش هر چه بیشتری همراه کرد.

در ذیل این گزارش تلاش می‌شود در گفت و گو با یکی از کارشناسان خودرو، برخی از راهکار‌های تاثیرگذار در حصول این امر (افزایش عمر خودرو) مورد بحث و بررسی قرار می‌گردد.

دقت نظر در تعویض به موقع تسمه تایم خودرو

در تمامی خودرو‌های جدید، ارتباط میان میل لنگ و سایر اجزای موتور به‌واسطه تسمه تایم انجام می‌پذیرد. در تکنولوژی قدیمی ساخت خودرو، این ارتباط توسط زنجیری خاص برقرار می‌شد که صدای بالای موتور باعث تغییر جنس تسمه مذکور از فلزی به پلاستیکی شد.

محمد شجاعی، کارشناس خودرو، در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، ضمن اشاره به موارد فوق، اظهار کرد: بی توجهی به تعویض به موقع تسمه تایم، خسارات بسیاری را به مالک خودرو تحمیل خواهد کرد و در صورت پاره شدن تسمه تایم (بخصوص در سرعت بالا) تعمیر و آماده سازی مجدد اتومبیل، با هزینه‌های سنگینی همراه خواهد شد.

وی افزود: عمر متوسط تسمه تایم بر حسب میزان کارکرد کیلومتر خودرو محاسبه می‌شود که به طور معمول پس از ۶۰ تا ۸۰ هزار کیلومتر کارکرد، باید نسبت به تعویض تسمه تایم اقدام کرد.

شجاعی گفت: اگرچه پس از ۸۰ هزار کیلومتر، تسمه تایم پاره نخواهد شد، اما با عنایت به آسیب‌های سنگینی که متعاقب پارگی تسمه تایم به خودرو تحمیل می‌شود، استقبال از چنین ریسکی منطقی و معقولانه به نظر نمی‌رسد و پیشنهاد می‌شود حداقل کارکرد که ۶۰ هزار کیلومتر است، مبنای زمان تعویض تسمه مذکور قرار گیرد.

نقش روغن با کیفیت در طول عمر موتور خودرو

 این کارشناس خودرو در ادامه با اشاره به نقش تاثیرگذار روغن موتور در ارتقای عمر مفید موتورِ خودرو گفت: اگر بنزین خودرو را به مثابه آب و غذای خودرو تصور کنیم، به طور قطع اهمیت روغن موتور همچون خون در بدن انسان است و کم توجهی و سهل انگاری در انتخاب روغن استاندارد و با کیفیت و همچنین غفلت ازتعویض به موقع آن، می‌تواند عمر موتور خودرو را تحت الشعاع قرار دهد.

وی افزود: برای تعویض به موقع روغن موتور باید دو مولفه اساسی را مد نظر قرار داد که این دو مولفه بر دو عنصر زمان و میزان کارکرد استوار است.

شجاعی بیان کرد: نمی‌توان میزان کارکرد مشخص و واحدی برای روغن موتور‌ها تعیین کرد و هر روغنی بنابر کیفیت و نوع ساخت آن، از شرایط متفاوتی برخوردار است.

کارشناس خودرو گفت: بر روی قوطی هر روغن موتور، میزان کارکرد مفید روغن درج شده که باید مبنای زمان تعویض روغن قلمداد شود، اما برخی صاحب نظران فنی معتقدند، حتی اگر روغن موتوری از قابلیت کارکردی به میزان ۸،۱۰ یا حتی ۱۲ هزار کیلومتر نیز برخوردار بود، بهتر است بعد از ۶ هزار کیلومتر کارکرد، نسبت به تعویض آن اقدام شود.

وی افزود: بهترین کارکرد روغن خودرو در ۶ هزار کیلومتر ابتدایی است و اگر قابلیت کارکرد روغنی فراتر از این میزان تعریف شده بود، با تعویض به موقع، ریسک احتمالات گوناگون به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت.

شجاعی تصریح کرد: برخی روغن موتور‌ها درنهایت قابلیت ۴ تا ۵ هزار کیلومتر کارکرد را دارا هستند که  در خصوص چنین روغن‌هایی نباید مبنا را بر ۶ هزار کیلومتر قرار داد.

کارشناس خودرو گفت: برخی گمان می‌کنند تا پر کردن سقف تعریف شده از حیث کارکرد خودرو (بر مبنای کیلومتر)، نباید نسبت به تعویض روغن اقدام کرد که این رویکرد، اشتباهی بزرگ محسوب می‌شود.

وی افزود: نظر‌ها در خصوص بازه زمانی تعویض روغن موتور متفاوت است، برخی سه ماه و برخی ۶ و گاهی ۸ تا ۱۰ ماه نیز عنوان می‌کنند و این مقاطع، بازه‌هایی است که در صورت عدم به حد نصاب رسیدنِ کارکرد، باید با سر رسیدن زمان مذکور، اقدام به تعویض روغن کرد.

شجاعی گفت:  مبنا قرار دادن ۶ ماه، منطقی‌ترین زمان برای تعویض روغن است و در صورت رعایت موارد مذکور، تا حدود زیادی عمر موتورِ خودرو (بخصوص رینگ، پیستون و ...) افزایش می‌یابد.

 وسواس بیشتر در کنترل قطعات مصرفی

 شجاعی با بیان اینکه سومین مولفه تاثیرگذار در بالا بردن عمر خودرو را در کنترل و دقت نظر در بازدید قطعات مصرفی است، یادآور شد: برخی تصور می‌کنند قطعات خودرو‌های فعلی همچون اتومبیل‌های ۲۰،۳۰ سال گذشته، عمر طولانی مدت و کارکرد بسیار دارند در صورتیکه حتی در صورت تهیه و خرید قطعات اصلی و فابریک نیز نباید چنین ذهنیتی داشت.

کارشناس خودرو تصریح کرد: سیستم ترمز، باتری، تصفیه بنزین، شیلنگ ها، تسمه دینام، وایر، شمع‌ها و... از مواردی است که باید در بازه‌های زمانی میان مدت کنترل شوند و در صورت بروز نشانه‌های خرابی نسبت به تعویض آن اقدام کرد، زیرا خرابی برخی از آنها در نابهنگام‌ها می‌تواند با خسارات سنگینی همراه شود.

 حساسیت به ریزش‌ها و قطراتی که از شیلنگ‌ها و کاسه نمد‌ها خارجی می‌شود

 این کارشناس فنی خودرو، با بیان اینکه یکی دیگر از نشانه‌های خرابی خودرو را در نَشتی‌هایی است که در قالب روغن، آب یا ضد یخ از خودرو خارج می‌شود، گفت: برخی از نارسایی‌ها در خودرو با نشانه و آلارم‌هایی همراه می‌شود که نشتی‌ها از نمونه‌ها و مصادیق آن به شمار می‌رود.

شجاعی گفت: در صورت نشت آب یا روغن از شیلنگ‌ها یا کاسه نمد باید نسبت به آن حساس بود، زیرا ممکن است گاهی با شدت گرفتن نشتی، حجم آب یا روغن ترمز، موتور و... به میزانی کاهش یابد که با خسارات بسیاری همراه شود، پس نتیجه می‌گیریم نباید نسبت به این آلارم‌ها و نشانه‌های به ظاهر ساده، بی تفاوت بود.

 به لاستیک و عمر مفید آن توجه کنید

 کارشناس خودرو در خصوص اهمیت  لاستیک خودرو در قسمت‌های مختلف اتومبیل، افزود: در صورت بروز ایراد و یا انقضای عمر مفید لاستیک، در کنار ایجاد فشار به جلوبندی خودرو، ممکن است ضریب مخاطراتی همچون ترکیدگی یا تصادفات نابهنگام به دلیل ترکیدگی ناگهانی لاستیک بصورت فزاینده‌ای افزایش یابد.

شجاعی گفت: با عنایت به رخداد‌ها و تجارب تلخی که از ترکیدگی لاستیک خودرو و تمام شدن لنت مشاهده شده، باید با حساسیت بسیار به عمر مفید و میزان آج لاستیک توجه نمود.

 عملکرد سیستم خنک کننده خودرو مورد بررسی قرار گیرد

 شجاعی در ادامه گفت: کنترل و بازبینی سیستم خنک کننده خودرو را از عامل موثر دیگر در ارتقای عمر مفید اتومبیل است. هنگامی که موتور خودرو روشن است، اجزای مختلف آن با نظم و انتظام خاصی با هم درگیر هستند و مجموعه این فعالیت‌ها و اصطحکاکات دمای موجود در موتور را به میزان بالایی تشدید می‌کند.

کارشناس خودرو بیان کرد: برای جلوگیری از این افزایش دما، کارکرد استاندارد و صحیح سیستم کنترل دما یا خنک‌کننده نقش بسزایی ایفاء می‌کند و با چنین اوصافی، کنترل فنی خودرو و مسیر و مجاری عبور مایع خنک کننده ضرورتی است که نباید از آن غافل شد.

به‌روز رسانی نرم افزار‌های خودرو در اتومبیل‌های پیشرفته

شجاعی بعد از موارد سخت افزاری و توجهِ به کنترل و بازبینی به موقع آن، به نرم افزار‌هایی اشاره می‌کند که در کارکرد صحیح خودرو‌های پیشرفته کنونی نقش حائز اهمیتی ایفاء می‌کند.

وی افزود: در خودرو‌های جدید، سیستم الکترونیکی و نرم افزار‌های فعال در آن، بسیار مهم است و گاهی برخی نارسایی‌های خودرو در نرم افزار‌های بروز رسانی شده و جدید بهبود می‌یابد؛ بنابراین توجه و دقت نظر در این خصوص می‌توند در بالا رفتن عمر مفید خودرو موثر واقع شود.

شجاعی در خاتمه یادآور شد: بازدید دوره‌ای خودرو (حداقل سالی یکبار) از دیگر مواردی است که با رعایت آن می‌توان از بروز نارسایی هایِ پنهانی و احتمالی جلوگیری کرد، مشروط بر اینکه دقت نظر لازم در انتخاب مکانیک یا کارشناس فنی خِبره، لحاظ شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر خودرو عمر مفید عمر خودرو تسمه تایم اخبار مرتبط افزایش تولید خودرو؛ خوشحال باشیم یا ناراحت؟! ۱۴۰۱/۵/۱ واردات قفل انحصار صنعت خودرو را باز نمی‌کند / واردات خودروی ۱۰ هزار دلاری بعید به نظر می‌… ۱۴۰۱/۵/۱ ترفندهایی که خودرو شما را از دردسرها نجات می دهد ۱۴۰۱/۴/۲۹ زمان قرعه کشی مرحله دوم فروش خودرو اعلام شد ۱۴۰۱/۴/۲۹ ماشین پرنده؛ رویایی نزدیک به واقعیت ۱۴۰۱/۴/۲۸ لحظه بلعیده شدن خودرو توسط زمین + فیلم ۱۴۰۱/۴/۲۸ آخرین ویدیو ها عجایب گردشگری هند؛ معبد شگفت انگیز کایلاسا ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۲:۳۳ گزارش پر احساس گزارشگر پرتغالی روی گل جدید طارمی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۲:۰۶ شوخی پژمان بازغی با فرانسوی حرف زدن خانم مجری + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۲:۰۲ براشینگ مو به سبک سینا مهراد! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۱:۱۶ آیین نامه واردات خودرو آماده تصویب نهایی ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۱:۰۹ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۲:۴۲ این کارها را برای افزایش عمر خودرو انجام دهید + نکات مهم ۱۲:۴۲ ۸ افسانه در مورد رژیم غذایی، ورزش و خواب ۱۲:۳۳ عجایب گردشگری هند؛ معبد شگفت انگیز کایلاسا ۱۲:۲۶ میلیاردها تومان برچسب باید دور ریخته شوند ۱۲:۲۳ ارسال فیلم برای مسیح علی نژاد چه مجازاتی دارد؟ ۱۲:۲۲ رکورد دارایی بیل گیتس توسط یک هندی شکست ۱۲:۱۷ ۵ ترفند ساده برای جلوگیری از تنبلی کودکان ۱۲:۱۳ بیت کوین می توانست مردم چین را نجات دهد! ۱۲:۱۲ این ۸ گروه شامل رتبه بندی معلمان نمی شوند ۱۲:۰۸ دلیل اقبال به سهام بانک ملت «وبملت» چیست؟ ۱۲:۰۶ گزارش پر احساس گزارشگر پرتغالی روی گل جدید طارمی + فیلم ۱۲:۰۶ ماجرای پخت کیک تولد چرچیل در ایران! + فیلم ۱۲:۰۴ قیمت چادر مسافرتی به ۹ میلیون رسید ۱۱:۵۴ رکورد رونالدو شکست! + عکس ۱۱:۵۱ قطع موقت گاز در محدوده هایی از شهرستان پردیس و لواسان بزرگ ۱۱:۴۹ سردار آزمون حکم بازداشت امین فردین را منتشر کرد + عکس ۱۱:۴۴ عادت های بدی که برایمان مفید هستند ۱۱:۴۴ اسکوچیچ می خواهد مهدی طارمی را خط بزند؟ ۱۱:۴۰ تقصیر عادل فردوسی پور است؟ ۱۱:۳۱ افتخار برای ضرر ۱۷۰ میلیارد تومانی به بیت المال! ۱۱:۳۰ طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی + فوت و فن خوشمزه شدن ترشی ۱۱:۳۰ بازدید نمایندگان شرکت چوب و کاغذ مازندران از کارخانه کاغذسازی کاوه ۱۱:۲۹ جزییات جذب هیات علمی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد ۱۱:۲۸ نوسان قیمت ۱۷ قلم از کالاهای خوراکی در خرداد ماه ۱۱:۲۵ سرقت پرتره «مظفرالدین شاه قاجار» از کاخ گلستان تائید شد ۱۱:۲۰ شاخص کل؛ هر روز پایین تر از دیروز! / روزهای تلخ بورس پایان ندارد ۱۱:۲۰ مشخصات فنی چانگان CS۳۵ پلاس سایپا + قیمت ۱۱:۰۹ آیین نامه واردات خودرو آماده تصویب نهایی ۱۱:۰۵ تاکید مدیرعامل بیمه سرمد بر تداوم موفقیت فصل بهار ۱۰:۵۷ نتایج قرعه کشی خودرو در سامانه یکپارچه چه زمانی اعلام می‌شود؟+ جزییات مرحله دوم (۲ مرداد) ۱۰:۴۴ کسب رتبه نخستِ دقت و صحت توسط آزمایشگاه آهن سازی فولاد مبارکه ۱۰:۳۷ مهلت مجدد انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد آغاز شد ۱۰:۲۹ عرضه مستقیم محصولات پرمصرف ایرانول با قیمت مصوب +اینفوگرافیک ۱۰:۲۹ بیت کوین همچنان در کانال ۲۲ هزار دلاری ۱۰:۲۵ برگزاری کارگاه تخصصی کریپتو ژورنالیسم ۱۰:۲۴ نرخ رسمی ۲۲ ارز کاهش یافت ۱۰:۱۳ رای نهایی پرونده جنجالی مارک ویلموتس صادر شد ۱۰:۰۰ آپارتمان های ۷۰ متری مرکز تهران چند؟ ۰۹:۵۶ زاکانی: آرزوی صاحب مسکن شدن مردم به ۶۷ سال رسیده که دستاورد تفکر غلطی است که در گذشته حاکم بود ۰۹:۵۲ نماینده جدید ایران در سازمان ملل به زودی در نیویورک ۰۹:۴۹ شاخص کل دوباره نزولی شد / خودرویی‌ها نتوانستند، چشم انتظار پالایشی‌ها ۰۹:۴۲ رییس‌جمهور، وزیر کشور را مامور بررسی میدانی وضعیت سیل زدگان استهبان کرد ۰۹:۳۴ حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی سریعا تعیین تکلیف شود ۰۹:۳۰ ذوب آهن اصفهان،رکورد تولید روزانه ۹۸۰۵ تن چدن مذاب را ثبت کرد ۰۹:۱۳ پیراهن استقلال، سوغات آبی ها برای پیرلو + عکس ۰۹:۰۹ اگر سینوفارم زدید برای دوز یادآور واکسن خود را تغییر دهند ۰۹:۰۵ آگهی فروش بلوکی ۱۳.۷۷ درصد ایران خودرو منتشر شد + سند ۰۹:۰۰ قیمت لپ تاپ اپل چند؟ (جدول مشخصات) ۰۹:۰۰ سویه های جدید کرونا واکسن گریز هستند ۰۸:۴۸ هیچ واکسن کرونای تاریخ مصرف گذشته ای به مردم تزریق نشده است اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو عمر مفید عمر خودرو تسمه تایم عمر مفید خودرو کارشناس خودرو تعویض به موقع نرم افزار نسبت به تعویض میزان کارکرد هزار کیلومتر باید نسبت موتور خودرو اتومبیل ها تعویض روغن روغن موتور دقت نظر ۱۴۰۱ ۰۵ ۰۲ فیلم ۱۴۰۱ خنک کننده عمر موتور تسمه تایم عمر خودرو شجاعی گفت نکات مهم شیلنگ ها خودرو ها ۱۴۰۱ ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک

به گزارش حاشیه صنعت، بر اساس فهرست منتشر شده از مجموع واردات کشور در سال ۱۴۰۲ که برابر با ۶۶.۲ میلیارد دلار است ۲۴ میلیارد دلار به واردات ۱۰۰ واردکننده اول اختصاص دارد که در این لیست و در میان برخورداران عمده از ارز در سال گذشته تعدادی از شرکت های خودروساز و مونتاژکار و قطعه ساز نیز به چشم می خورد.

شرکت‌هایی چون «بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب آهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور» در لیست ارزبگیران بزرگ دیده می شوند. در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است:

۱-واردات ارزی در همه جای جهان امری پذیرفته شده و تسهیل گر استفاده کشورها و شرکت ها از مزیت های نسبی خود در تعامل با دیگران است هر چند متاسفانه در کشور ما با تراکم تخلفاتی مانند رانت خواری ها، دلالی ها و بنگاه داری ها یا حتی در مواردی اختلاس ها و سوء استفاده ها از تفاوت قیمت های ارز، تصویر چندان مطلوبی از اختصاص ارز به شرکت ها و نهادها در افکار عمومی وجود ندارد اما مردم حق دارند به صورت شفاف درباره سرنوشت و فرایند مساله اختصاص ارز بدانند .

۲-سوال کلیدی این است که ارز اختصاص یافته به این شرکت ها کجاها هزینه شده است و چگونه؟ سوال دیگر این است که آیا این ارزدهی منجر به تقویت تولید و اشتغال جامعه شده است یا صرفا به خریداری محصولی در کشوری دیگر و فروش آن در کشور مبدا اختصاص یافته است؟ آیا این ارز به خصوص در صنایع جنجالی ایران مانند خودروسازی ها، فقط به خرید یا مونتاژ بدون ارزش افزوده قابل ذکری منتهی شده است یا به «جهش تولید» و «مشارکت مردم» از طریق اشتغال و نوآوری و کارآفرینی نیز منجر شده است؟

۳- در فهرست انتشار یافته از سوی گمرک که برای اولین بار صورت می گیرد، نام برخی خودروسازان یا قطعه سازان از جمله مدیران خودرو – کوروش موتور آریا ، کرمان موتور، و کروز به چشم می خورد. این فهرست در شرایطی منتشر می شود که به گفته ناظران اقتصادی، طی چند ماه گذشته، ارزبری مونتاژکاران خودرو و وارد کنندگان صرف، حاشیه‌ها، اعتراض‌ها و نگرانی‌هایی از سوی فعالان صنایع خودرو و قطعه به دنبال داشته است و می توان گفت بسیاری از این دغدغه ها به جا و صحیح است.

۴- در نگاهی گذرا به وضعیت ارزبری برخی خودروسازها این فهرست می گوید که صنایع خودرو‌سازی مدیران (مدیران خودرو و کوروش موتور آریا) با سهمی بیش از یک میلیارد و ششصد و سی میلیون دلار ، ارز برترین شرکت در صنعت خودروی کشور طی سال گذشته بوده است. بنابر آمار گمرک، این گروه سهمی در حدود ۲.۵ درصد از کل ارزش دلاری واردات سال گذشته به کشور را داراست. این خودروسازی در سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۳۰میلیون دلار ارزبری داشته، بنابراین ارزبری آن در سال ۱۴۰۲تقریبا ۷۵ درصد رشد کرده است. جایگاه‌های هشتم و در واقع هفتم لیست ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال گذشته به کرمان‌موتور و دنیای قطعات پارتیان صنعت بم اختصاص یافته است. کرمانی‌ها در سال گذشته حدود ۸۹۷ میلیون دلار ارزبری داشته‌اند که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد حدودا ۷۵درصدی را نشان می‌دهد.

۵-رتبه بیستم این فهرست، صنایع قطعه‌سازی «کروز» را معرفی می کند که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰۱میلیون دلار ارز دریافتی به نام آن ثبت شده است.

نکته قابل توجه این است که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، شرکت کروز کمتر از نیم ‌درصد رشد ارزبری داشته ‌است. نکته دیگر این است بر اساس اظهارات مسئولان کروز، این شرکت در مقابل ۳۰۱ میلیون دلار دریافتی، قطعات بالغ بر ۹۰۰ هزار تا یک میلیون خودروی ایران خودرو و سایپا را تامین کرده است که جزو ارزبری های ایران خودرو و سایپا به شمار می آید. همچنین کروز در رویکردی تحولی توانسته است ۱۴ هزار نفر را مستقیما و ۲۰ هزار نفر را به طور غیرمستقیم در زنجیره تامین مشغول به کار کند.

۶-طرح مورد کروز در برابر برخی شرکت های دیگر صرفا یک مثال بود تا روشن شود همه موارد ذکر شده فهرست انتشاری گمرک، ارزبر هستند اما این کجا و آن کجا! یکی می تواند ارزبر وارد کننده یا مونتاژکار باشد و دیگری ارزبر اما تولید کننده اشتغالزا؛ فراموش نکنیم که واردات باید بتواند ارزش افزوده تولیدی داشته باشد، اشتغال موثر ایجاد کند و چرخ اقتصاد کشور را در جهت عقربه های ساعت و رو به جلو بچرخاند؛ موضوعی که در شعار سال جاری (جهش تولید با مشارکت مردم) و شعارهای سال های گذشته نیز از سوی رهبر انقلاب بر آن بارها تاکید شده است.

۷-انتشار این فهرست گمرک را باید به فال نیک گرفت زیرا شفافیت برآمده از آن می تواند تفاوت دوغ و دوشاب را در افکار عمومی روشن تر کند.

دیگر خبرها

  • 2 خودرو جدید کرمان موتور (+عکس )
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • استفاده از ظرفیت نخبگان موجب توسعه می‌شود
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H6
  • مشتریان به نشان استاندارد و اصالت قطعات خودرو توجه کنند
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟