Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیران انرژی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا قرار است روز سه شنبه درباره پیشنهاد کمیسیون اروپا برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف گاز اعضای این بلوک گفت و گو کنند. اگرچه توافق سیاسی ممکن است حاصل شود، این نگرانی وجود دارد که توافق مذکور فاقد قدرت اجرایی شود. بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره اجباری شدن کاهش داوطلبانه مصرف گاز، بدبین هستند که منعکس‌کننده نگرانی‌ها نسبت به تاثیر احتمالا روی شرکتها و مصرف کنندگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه گزارش کشورهای اتحادیه اروپا را مشاهده می نمایید.

دست رد اتحادیه اروپا به درخواست برگزیتی انگلیس

پس از این که شرکت گازپروم اعلام کرد جریان گاز از نورد استریم ۱ را از روز چهارشنبه به حدود ۲۰ درصد ظرفیت عادی این خط لوله کاهش خواهد داد، فوریت برای اقدام افزایش پیدا کرده است. غول گازی روسیه اعلام کرد یک توربین قرار است به تعمیرات برود و از دور فعالیت خارج می‌شود.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان روز دوشنبه در مصاحبه با یک شبکه دولتی اظهار کرده بود: اگر آلمان بتواند مصرف گاز را بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش دهد، احتمال دارد که از بحران صنعتی جدی اجتناب کند.

جمهوری چک که ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را در دست دارد، سه تغییر در پیشنهاد هفته گذشته کمیسیون اروپا پیشنهاد کرده است تا این طرح رای بیاورد. کشورهای جنوبی و شرقی اروپا خواستار انعطاف پذیری در پیاده سازی هر گونه هدف کاهش مصرف گاز هستند و کشورهایی که اعضای بزرگ هستند لازم است با این قانون موافقت کنند.

این بازبینی شامل تمهیدی است که شمار کشورهایی که باید درخواست کنند کاهش ۱۵ درصدی مصرف گاز، اجباری شود، از سه به پنج کشور افزایش پیدا کند. همچنین اگر ریسک بالای کمبود عرضه وجود داشته باشد، کمیسیون اروپا می تواند تدابیر فوق العاده را پیشنهاد کند. هر دو سناریو مستلزم حمایت کشورهای عضو هستند تا اجرایی شوند.

آنا مسکوا، وزیر اقلیم لهستان اظهار کرده است قابل قبول نیست که کشورهای عضو بدون این که بدانند زمستان در پیش، چطور خواهد بود و بدون این که منافع آنها تضمین شود، وادار شوند کاهش اجباری مصرف گاز را بپذیرند. لهستان برای یک زمستان دیگر آماده است و نیازی به کاهش مصرف در صنعت و مصرف کنندگان عادی ندارد.

تغییرات دیگر شامل به حساب آوردن سطح ذخایر گاز یک کشور و احتمال مستنثی شدن بعضی از صنایع مهم است. این مقررات برای مدت یک سال به جای دو سال پیشنهاد اولیه، اجرا خواهند شد. کشورهای عضو تحت معیار خاصی می توانند خواستار کاهش اجباری کمتر شوند.

تلاش اتحادیه اروپا برای اجرای برجام

این مقررات اضطراری، زمینه را برای کشمکش کشورهای عضو مهیا می‌کند زیرا آنها خواستار متوازن شدن همبستگی ضروری برای جلوگیری از بروز خاموشی‌ها و مختل شدن اقتصاد اتحادیه اروپا با اطمینان از این هستند که خود کشورها قادرند به نیازهای مردم و صنایعشان رسیدگی کنند. چندین کشور از جمله مجارستان، ایتالیا، لهستان، پرتغال و اسپانیا نگرانی‌هایی را نسبت به اهداف کاهش مصرف گاز مطرح کرده اند.

یک منبع آگاه گفت: انتظار می‌رود یونان که مخالف پیشنهاد کمیسیون اروپاست، ایجاد یک مکانیزم اروپایی برای جبران خسارت کاهش مصرف در صنعت را مطرح کند که منعکس کننده پیچیدگی مذاکرات است.

قیمت گاز پس از تصمیم گازپروم برای کاهش جریان گاز در نورد استریم ۱، بیش از ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد. مسکو ماه‌هاست که عرضه گاز به اتحادیه اروپا را به تلافی حمایت این بلوک از اوکراین و اعمال تحریم‌ها بر سر جنگ در اوکراین، کاهش داده است. کرملین این ادعا که از انرژی به عنوان سلاح استفاده می کند را رد کرده است.

کمیسیون اروپا هفته گذشته اعلام کرد کاهش عرضه گاز روسیه در ژوییه به معنای آن است که ذخایر گاز اتحادیه اروپا در آغاز نوامبر، ۶۵ تا ۷۱ درصد پر خواهد بود که پایین‌تر از هدف ۸۰ درصدی است. پر کردن ذخایر گاز در تابستان آینده هم چالش برانگیز خواهد بود و ذخایر گاز در اکتبر سال ۲۰۲۳ احتمالا نیمی پر خواهند شد.

اگر زمستان پیش رو سرد باشد و اروپا نتواند تدابیر پیشگیرانه را برای حفظ انرژی اجرا کند، توقف عرضه گاز روسیه ممکن است تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا را حداکثر ۱.۵ درصد کاهش دهد. اگر زمستان معتدل باشد، تولید ناخالص داخلی بین ۰.۶ درصد تا یک درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، کادری سیمسون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا، اظهار کرد: اقدام اخیر گازپروم که تحویل گاز به اروپا را به میزان بیشتری کاهش می‌دهد، با انگیزه سیاسی صورت می‌گیرد. وی گفت:‌انتظار دارد وزیران اتحادیه اروپا درباره مقررات اضطراری که کشورها را ملزم می‌کند تقاضایشان برای گاز را کاهش دهند، به توافق برسند.

کشورهای عضو 1+5 و اتحادیه اروپا از غیرقابل مذاکره بودن برجام حمایت می‌کنند

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اتحادیه اروپا قیمت گاز حمله روسیه به اوکراین اتحادیه اروپا کمیسیون اروپا کشورهای عضو ذخایر گاز کاهش مصرف عرضه گاز مصرف گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۲۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران خبر داد و نوشت که در این گفت‌ وگو بر اهمیت کاهش تنش‌ها در منطقه تاکید کرده است.

به گزارش مشرق، بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفت وگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعاها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان دربرابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نبابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

دیگر خبرها

  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود