Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: نخستین سیل بزرگ ثبت‌شده در تاریخ معاصر تهران پُرتلفات‌ترین سیل هم بود و ۱۰ تیرماه سال ۱۳۳۳ در فرحزاد و محدوده شمال غرب تهران رخ داد. در این حادثه تلخ بیش از یک ماه بارندگی مداوم به وقوع سیل و سیلاب در مناطق مسکونی و اراضی کشاورزی منجر شد و تخریب بسیاری از روستاهای منطقه را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این سیل تابستانی بنا به تخمین بیش از ۲۱۵۰ نفر جان‌باختند. در خرداد سال بعد نیز سیل در کن به تخریب اراضی کشاورزی و کشته‌شدن ۳ نفر منجر شد.

سیل فرحزاد و شمال غرب تهران در سال ۱۳۳۳ شمسی

تجربه نخستین سیلاب شهری در تاریخ معاصر تهران به سال ۱۳۴۷ شمسی بازمی‌گردد که این‌طوری شد: «روز ۳۰ دی‌ماه باران در تهران شدت گرفت و سیلاب‌هایی گسترده راه‌افتاد که جریان زندگی در شهر را به‌کلی مختل کرد. در واقع نخستین تجربه جدی شهروندان مدرن تهران از آب‌گرفتگی با تعطیلی عملی شهر همراه بود. کسی کاری از دستش برنمی‌آمد و بهترین کار انتظار بود تا شیب زمین و جوی‌های بزرگ خیابان‌های اصلی تهران آب را هدایت کند و زمین خشک شود». ۱۳ اسفند سال ۱۳۶۵ حادثه مشابهی رخ داد و ۲ روز طول کشید تا آب از معابر شهری تهران برود.

آبگرفتگی معابر در دهه ۴۰ شمسی

سال ۱۳۶۶ در تهران رسما سیل آمد که سیل تجریش بود و چنین بود: «‌ساعت یک ظهر روز یکشنبه ۴ مرداد این سال بارندگی شدید و سیلاب‌های ناشی از آن در دره دربند و گلاب‌دره به سیلی مهیب در شمال تهران منجر شد. این سیل حدود ۳۰۰ کشته و ۶۵۰ مجروح برجا گذاشت و حدود ۵۰۰ خانه تخریب شد. در این حادثه هزاران تن سنگ و گل‌ولای از رودخانه گلاب‌دره و جعفرآباد به سمت شمیران جاری شد و خانه و مغازه‌ها را تخریب کرد. تکیه بزرگ تجریش نیز در این واقعه آسیب دید. آب‌گرفتگی ناشی از سیل تا مدت‌ها ادامه داشت و میدان تجریش حدود ۲ ماه برای پاک‌سازی و بازسازی بسته بود».

آبگرفتگی معابر تهران در دهه ۶۰

روز ۴ فروردین سال ۱۳۷۴ شمسی دوباره بارندگی شدید به وقوع سیلاب در برخی معابر تهران منجر شد و بالاخره مدیران شهری به این نتیجه رسیدند که باید برای پایتخت کاری کرد. در نهایت در دهه ۸۰ مدیریت آب‌های سطحی در تهران با کانال‌کشی، بهسازی قنات‌ها و مسیل‌ها و انهار معابر و همچنین حفر چاه‌های جذبی در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت و از آن‌موقع دیگر وضعیت بهتر شد و چه‌بسا سیل‌هایی که ممکن بود بیایند و خسارت بزنند ولی نیامدند؛ سیلاب‌های سال ۱۳۸۹ و سال ۱۳۹۱ و فروردین ۱۳۹۸ در تهران فقط در حد آبگرفتگی در برخی معابر بود.  

سیل تجریش در سال ۱۳۶۶ شمسی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سیل سیل تجریش خواندنی های تاریخ تکیه تجریش منجر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۶۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهرانی‌ها در این دو منطقه بیشتر تصادف می‌کنند

به گزارش خبرآنلاین؛سید ابوالفضل موسوی‌پور در نشست مشترک مدیران ارشد معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با پلیس راهور پایتخت اظهار کرد: طبق آمار، ۵۹ درصد تصادفات شهر تهران در بزرگراه ها رخ داده که مهمترین عامل آن سرعت غیرمجاز بوده است.

همشهری در خبری نوشت:موسوی پور تاکید کرد: مناطق ۴ و ۱۲ در صدر آمار تصادفات در پایتخت قرار دارند.

او افزود: هر چقدر حمل و نقل عمومی افزایش پیدا کند شاهد کاهش حضور خودروهای شخصی در معابر، روان سازی ترافیک و کاهش آلودگی هوا خواهیم بود.

شهریار افندی‌زاده، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز با اشاره به تردد ۲۵ میلیونی مردم پایتخت با استفاده از وسایل نقلیه شخصی و عمومی گفت: ارتقای هوشمندسازی سیستم حمل ونقل شهر تهران از اهداف این نشست است. ضمن اینکه کارهای مشترکی در بحث پارکینگ‌های حاشیه ای و مدیریت بار در سیستم شبکه معابر خواهیم داشت.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899712

دیگر خبرها

  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است
  • آخرین آمار تصادفات منجر به فوت در سال گذشته
  • دو تصادف منجر به فوت در دو نقطه از شهر تهران
  • رفع خطر از ۲۱۲ محل حادثه خیز تهران | ساخت پهلوگاه‌های اضطراری در بزرگراه‌های تهران
  • رفع ۲۱۲ نقطه حادثه خیز در تهران
  • تهرانی‌ها در این دو منطقه بیشتر تصادف می‌کنند
  • دو منطقه تهران در صدر جدول لیگ تصادفات پایتخت قرار گرفتند
  • دو منطقه تهران در جدول صدر جدول لیگ تصادفات شهر
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان