Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@01:36:40 GMT

فروش مکمل تقلبی تقویت مو در فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۱۰۴۲

فروش مکمل تقلبی تقویت مو در فضای مجازی

پس از برگزاری رویداد رونمایی از یک مکمل تقویت‌کننده موی سر خارجی در ایران، مشخص شد که این محصول که در صفحات مجازی و وب‌سایت‌ها به فروش می‌رسد، تقلبی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایران اکونومیست؛ روز گذشته بود که برگزاری رویداد رونمایی از محصولی به نام 'هیرتامین' در ایران و انتشار تصاویر جنجالی آن در فضای مجازی، خبرساز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محصول، یک مکمل آمریکایی‌الاصل برای تقویت مو است.

در پی انتشار تصاویر رونمایی از این محصول آمریکایی‌ در ایران، شرکت اصلی تولید هیرتامین در بیانیه‌ای در صفحه مجازی خود اعلام کرد: 'به اطلاع ما رسیده که گروهی از افراد در ایران اقدام به فروش و تبلیغ فرآورده‌های تقلبی هیرتامین می‌کنند. هیرتامین در ایران هیچ نمایندگی توزیعی نداشته و ندارد و هرکسی که ادعای مخالف را دارد دروغ می‌گوید و محصولات مضر و بی‌اثر در دست مصرف‌کننده بی‌گناه قرار می‌دهد.'

سازمان غذا و دارو هنوز نسبت به این رویداد و رونمایی از این محصول در ایران واکنشی نشان نداده اما نگاهی به صفحات فروش اینترنتی داروها و مکمل‌ها، نشان از تبلیغات گسترده برای فروش و توزیع این مکمل دارد.

تنها با یک جستجوی ساده در فضای مجازی، به بسیاری از صفحات اینترنتی فروش این مکمل برمی‌خوریم؛ صفحاتی که با ادعای اصل بودن محصول و با قیمت‌های مختلف اقدام به فروش این مکمل می‌کنند و هیچ راهی نیز برای تشخیص اصالت آنها وجود ندارد.

قوانین فروش اینترنتی مکمل در سازمان غذا و دارو

براساس قانون سازمان غذا و دارو، فروش اینترنتی دارو ممنوع است اما داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی، مجاز به فروش مکمل هستند.

داروخانه‌هایی که می‌خواهند فروش اینترنتی داشته باشند باید درخواست مجوز فروش اینترنتی مَمهور به مُهر و امضای مؤسس در سربرگ داروخانه را به این سازمان تحویل دهند و پس از طی کردن روند اداری و معرفی موسس داروخانه جهت اخذ نماد الکترونیکی به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، مجوز فروش اینترنتی یک ساله را دریافت می‌کنند.

قانون فعالیت وِب‌سایت داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی در تصویر زیر آمده است.

براساس این قانون، داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی صرفاً مجاز به فروش کالاهای بهداشتی، آرایشی و مکمل‌های تغذیه‌ای، شیرخشک، فرآورده‌های طبیعی و سنتی، ملزومات مصرفی پزشکی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو از طریق اینترنت هستند و نمی‌توانند جز این موارد، اقلام سلامت‌محور دیگری را به فروش برسانند.

نگاهی به سایت‌ها و صفحات اینستاگرامی فروش دارو و مکمل، نشانگر آن است که این صفحات، هیچ یک از این استانداردها را رعایت نمی‌کنند و در مواردی نیز اقدام به فروش داروهای تقلبی می‌کنند اما برخوردی با آنان نمی‌شود و عدم اطلاع دقیق مردم از وب‌سایت‌های مجاز فروش این اقلام و بسترساز بروز تخلفات شده است.

برای مثال، علی‌رغم اذعان شرکت اصلی سازنده هیرتامین به عدم وجود نمایندگی این محصول در ایران، سایت زیر اقدام به فروش این محصول با قیمت 910 هزار تومان می‌کند.

مصرف مکمل‌های تقلبی می‌تواند آسیب جدی به سلامت مردم وارد کند و باعث بروز عوارض مختلفی در مصرف‌کنندگان شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مجوز فروش اینترنتی سازمان غذا و دارو اقدام به فروش دارای مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۱۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه

رئیس سازمان غذاودارو از ابلاغ آیین نامه عرضه و حمل دارو از طریق سکوهای اینترنتی خبر داد و گفت: عرضه دارو به صورت آزمایشی به مدت ۶ ماه در یک استان اجرا خواهد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه عرضه و حمل دارو از طریق سکوهای اینترنتی، اظهار کرد:  تدوین این آیین‌نامه با برگزاری جلسات متعدد بین سازمان غذا و دارو و وزارت ارتباطات به‌منظور بررسی‌های تخصصی موضوع انجام شد.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق(سکو) پلتفرم ها و کسب و کارهای اینترنتی ابلاغ شد، افزود: عرضه و حمل دارو به‌صورت آزمایشی به مدت 6 ماه در یکی از استان ها اجرایی خواهد شد؛ فعالیت سکوهای اینترنتی تنها در حوزه حمل دارو و با نظارت سازمان غذا و دارو صورت می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با نفس ورود سکوهای اینترنتی به حوزه فروش دارو مخالف بوده و هست و هنوز هم تاکید می‌کنیم فروش اینترنتی دارو غیرقانونی و غیرمجاز است، عنوان کرد: آنچه درمورد حمل دارو توسط سکوها تدوین شده و توسط وزارت ارتباطات اعلام شد «آیین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به‌هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی خواهد بود

معاون غذاوداروی وزیر بهداشت با بیان اینکه در این آیین‌نامه تاکید شده است که هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکوهای اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است، گفت: پس از ثبت کد رهگیری نسخه توسط بیمار در سامانه سکوهای مورد تایید (سازمان غذا و دارو)، نسخه از طریق سکو حمل و به نشانی متقاضی که در سیستم ثبت شده است تحویل داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع فروش اینترنتی دارو به‌هیچ‌عنوان مطرح نیست، گفت: این آیین‌نامه تنها درمورد حمل دارو و  تحویل آن به نشانی بیمار به‌صورت غیرحضوری است، همچنین عرضه داروهای خاص، سهمیه‌ای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرم‌ها صورت نخواهد گرفت.

به گفته محمدی مجوز فعالیت سکوهای اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می‌شود، تمامی متقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند، دوره‌های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکوهای متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت(سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکوها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآورده‌های دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آیین‌نامه برای سکوها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.

وی تصریح کرد: داروخانه‌هایی که درخواست فعالیت با سکوهای اینترنتی به‌منظور تحویل دارو را دارند باید درخواست خود را به سازمان غذا و دارو ارائه دهند و تنها داروخانه‌های مورد تایید این سازمان مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود، همچنین درصورت ثبت شکایت از سکو و یا داروخانه سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وظیفه پلتفرم‌ها در عرضه دارو/ ۶ ماه اجرای آزمایشی در یک استان
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات | برخورد با ترویج خشونت در فضای مجازی در دستور کار
  • آغاز طرح عملیات پلیس فتا برعلیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات