Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید در ایران گندم تولید شود و حتما باید از شرایط موجود در تولید نیز بالاتر رویم، بنابراین درخواست ما این است که صنف و صنعت گندم را خودش بیاورد.

به گزارش خبرگزاری برنا، سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی امروز در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران، بیان داشت: حذف ارز ترجیحی فقط خواست دولت نبود، بلکه اتحادیه‌ها و تشکل‌ها و حتی صنف و صنعت درخواست حذف ارز ترجیحی را داشتند، بنابراین این اقدام تنها با تصمیم  دولت نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جهاد کشاورزی در مورد یکسان‌سازی نرخ گندم، گفت: اصلاح قیمت فروش گندم باید مورد بررسی قرار گیرد، طرحی در دست پیگیری است که با تصویب نهایی آن، مشکلات صنف و صنعت حل می‌شود، بنابراین باید طی هفته آینده گفت‌وگو در این زمینه صورت بگیرد و موضوع کارشناسی شود.

وی در مورد رسیدن قیمت گندم به ۹۰ درصد فوب جهانی بیان داشت: جلساتی تا هفته آینده برگزار خواهد شد تا به یک جمع بندی برسیم.

ساداتی نژاد در ادامه اظهار کرد: کشت قراردادی گندم از امسال انجام می‌شود و نیازمند کمک بخش خصوصی بوده و حتی حاضر به واگذاری هستیم.

ساداتی نژاد با بیان اینکه در وزارت جهاد کشاورزی هیچ علاقه‌ای وجود ندارد که گندم صنف و صنعت توسط شرکت بازرگانی دولتی وارد شود، گفت: بحث ما از روز اول این بود که صنف و صنعت گندم خود را تهیه کند.

وی افزود: باید در ایران گندم تولید شود و حتما باید از شرایط موجود در تولید نیز بالاتر رویم، لذا ما ابزارهای حمایتی مختلف از جمله قیمت و یارانه کشت داریم و انواع مختلف سیاست را ممکن است در گندم به کار گیریم.

ساداتی نژاد بیان داشت: بنابراین درخواست ما این است که صنف و صنعت گندم را خودش بیاورد و دومین درخواست ما این است که حتی گندم خبازی‌ها را که برای ذخایر بیاوریم آن را هم صنف و صنعت و بخش خصوصی بیاورد.

وی گفت: ما اصلا به دنبال رقابت با بخش خصوصی نیستیم، اگر یک تفاهم سازنده صورت گیرد، حتی ما برای تامین ذخایر حاضر هستیم آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم .

ساداتی نژاد اظهار داشت: مصوبه‌ای موجود است که بر اساس آن بخش خصوصی نیز می‌تواند گندم وارد کند، اما در مورد آرد گفته فقط در صورت ورود موقت امکان واردات وجود دارد.

وی به قیمت خرید تضمینی گندم اشاره کرد و گفت: اولین بار است که قیمت‌گذاری به صورت تعاملی  انجام شده است و در این شورای قیمت‌گذاری 9 نفر حضور دارند که 3 نفر از دولت، 3 نفر از بخش خصوصی و 3 نفر کشاورز حضور دارند که قیمت را تعیین می‌کنند، بنابراین ما به دنبال رقابت با بخش خصوصی نیستیم.

وی افزود: البته یک سری انتظارات و یک سری ضعف‌ها هست به عنوان مثال چرا باید در شب عید قیمت کالاها افزایش یابد و این در حالی است که در تمام دنیا قیمت کالاها در شب عید کاهش می‌یابد. در شب عید ما بهشت سوداگران است و 180 درجه قیمت کالاها تغییر می‌کند.

ساداتی نژاد اظهار داشت: ماه رمضان مشکل خرما وجود دارد و واقعا این مسائل عجیب است. باید یک بار با هم توافق کنیم و این وضعیت را تغییر داد و با بخش خصوصی و صنعت صحبت شود تا شرایط فراهم شود که قیمت‌ها در ایام خاص مثل شب عید کاهش یابد. 

وی افزود: به عنوان مثال در کشوری مانند آمریکا در شب عید قیمت بوقلمون به قیمت پفک می‌رسد، آیا قیمت بوقلمون معادل قیمت پفک است، خیر، اما، صنعت و تولید کننده تصمیم می‌گیرد که در یک هفته عید قیمت‌ها را کاهش دهد تا همه از کالاهای مختلف استفاده کنند و لذا باید بر سر این مسائل با هم توافق کنیم. 

وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: ما هیچ وقت علاقمند به راه‌اندازی تعزیرات در شب عید و ماه رمضان نیستیم، اما اگر توافق صورت گیرد و قیمت‌ها کاهش یابد چنین اتفاقاتی نمی‌افتد. 

وی با اشاره به حذف ارز ترجیحی بیان داشت: اگرچه بعد از حذف ارز ترجیحی پیش‌بینی می‌شد که در شیر مازاد داشته باشیم، اما بخش خصوصی غیرتمندانه اجازه نداد و تمام تولیدات را خریداری کرد و لذا انصافا بخش خصوصی در مردمی‌سازی یارانه‌ها همکاری کامل با دولت داشته‌اند. 

ساداتی‌نژاد اظهار داشت: ما کماکان هر جا لازم باشد، به خرید تضمینی ادامه می‌دهیم و مجوز ستاد تنظیم بازار را گرفته‌ایم و در مورد گوشت و طیور این کار را در صورت لزوم انجام می‌دهیم. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: واردات گندم تولید کشت قراردادی وزیر جهاد کشاورزی حذف ارز ترجیحی ساداتی نژاد صنف و صنعت بخش خصوصی شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۱۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: حجم معاملات شرکتهای توزیع نیروی برق در دومین هفته شروعی توفانی داشت و با رشد چشمگیر نسبت به نخستین هفته معاملات، به ٦٨٤ میلیارد ریال رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: در حالی که در نخستین روز خرید برق توسط شرکتهای توزیع نیروی برق از بورس انرژی (٥ اردیبهشت ماه جاری)، ٧١ میلیارد ریال برق معامله شده بود، ارزش این معاملات در آغاز هفته دوم با جهش خیره کننده به ٦٨٤ میلیارد ریال رسید.

وی خاطرنشان کرد: در هفته نخست ١٦٩ معامله بارزش حدود 130 میلیارد تومان و حجم حدود ١.٢ میلیون مگاوات ساعت انجام شد در اولین روز معاملاتی هفته دوم ٦٨ معامله با حجم ٦٣٨ هزار و 880 مگاوات ساعت برق به ثبت رسید.

مدیرعامل توانیر نکته حائز اهمیت در این هفته از معاملات را، افزایش سهم نیروگاههای بخش خصوصی از نیروگاههای دولتی عنوان کرد به طوری که در آغازین روز این هفته از معاملات، ٧٨ درصد معاملات به وسیله نیروگاههای خصوصی انجام شد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه "با اصلاح جریان مالی صنعت برق، شرکتهای توزیع نیروی برق از اول اردیبهشت ماه جاری برق مورد نیاز خود را از بورس انرژی خریداری می کنند"، گفت: با افزایش میزان معاملات شرکت‌های توزیع در بورس انرژی، موتور تولید بدهی در صنعت برق متوقف می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس تاکید ویژه وزیر نیرو اصلاحات مالی جامعی در صنعت برق به جریان افتاده است که بخشی از آن به ورود شرکت‌های توزیع برق به بورس انرژی و خرید مستقیم برق از این بازار باز می‌گردد.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: بر اساس این طرح که از روز نخست اردیبهشت‌ماه آغاز شد، یک حساب وکالتی برای شرکت‌های توزیع سراسر کشور باز شده است و توانیر ماهانه این حساب‌ها را به میزان 2 هزار میلیارد تومان شارژ خواهد کرد تا شرکت‌های توزیع بتوانند در بورس انرژی به صورت مستقیم اقدام به خرید برق کنند.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه به حساب وکالتی شرکت‌های توزیع هر هفته 500 میلیارد تومان پول واریز می‌شود و هفته جاری نیز 500 میلیارد تومان دوم به حساب به شرکت‌ها واریز شد، ادامه داد: در گذشته تنها مشتریان بالای 5 مگاوات امکان خرید برق از بورس را داشتند که سال گذشته مشتریان بالای یک مگاوات به این لیست اضافه شد و از اردیبهشت ماه سال جاری شرکت‌های توزیع سراسر کشور نیز امکان خرید برق از بورس را پیدا کردند.

رجبی مشهدی اضافه کرد: سال گذشته 53 تراوات ساعت از برق کشور از طریق بورس انرژی به فروش رسید و بر اساس هدفگذاری صورت گرفته در سال جاری قرار است این رقم با 4 برابر افزایش به 210 تراوات ساعت برسد.

وی در همین رابطه بیان کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر شده است تا در سال اول 30 درصد معاملات برق در بورس انرژی انجام شود و در پایان برنامه هفتم نیز قرار است میزان معاملات به 60 درصد برسد، اما بر اساس هدفگذاری صورت گرفته در وزارت نیرو قرار است در سال جاری هدف گذاری نهایی برنامه هفتم در این رابطه محقق شود.

مدیرعامل توانیر در ادامه با بیان اینکه در هفته گذشته بیش از 1211 هزار میلیارد ریال در بورس انرژی توسط 32 شرکت توزیع برق معامله صورت گرفت، افزود: پیش بینی می‌شود در هفته‌های آتی با برنامه ریزی و هماهنگی‌های صورت گرفته حجم معاملات شرکت‌ها به شکل قابل توجهی افزایش یابد.

رجبی مشهدی در پاسخ به این پرسش که ورود شرکت‌های توزیع برق به معاملات بورس چه نقشی در توسعه صنعت برق خواهد داشت، گفت: ارتباط مستقیم میان خریداران و فروشندگان برق، کاهش نقش دولت در معاملات، کمک به استقلال مالی شرکت‌های توزیع و توسعه رقابت، شفاف شدن معاملات و نیز تزریق نقدی پول به نیروگاه‌ها بر‌خلاف بازار عمده فروشی از جمله مزایای اجرای این طرح است که ضمن کمک به اصلاح نظام مالی صنعت برق بستر مناسبی را برای توسعه صنعت برق فراهم خواهد کرد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: پرداخت به روز هزینه‌ها و شفاف شدن درآمد‌ها در صنعت برق که در سایه ورود شرکت‌های توزیع به بورس انرژی و خرید نقدی برق از نیروگاه‌ها محقق می‌شود، نه تنها به شرکت‌ها کمک می‌کند تا هزینه‌های جاری و طرح‌های توسعه‌ای خود را با سرعت و قدرت بیشتری دنبال کنند، بلکه موتور تولید بدهی در کل صنعت برق متوقف می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی