Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران با بیان اینکه مجموعه‌ای از زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی در کشور نیاز به تحول دارد، گفت: گاهی با رفتارهای غلط و برنامه‌ریزی‌های اشتباه، هیجانی و مبتنی بر احساس، تنها فقر گسترش می‌یابد که درپی آن حاشیه‌نشینی درحال افزایش است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کورش محمدی در یک برنامه زنده فضای مجازی، اظهار کرد: امروزه افراد به قدری که برای سایر ابعاد و حاشیه‌های زندگی اهمیت قائل هستند، برای سلامت روان خود اهمیتی درنظر نمی‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید ساعت‌ها برای کسب موفقیت در زندگی برنامه‌ریزی کنیم اما هنگامی که نوبت به سلامت روان می‌رسد، به قدری خودمحور می‌شویم که آن را فراموش می‌کنیم.

وی افزود: به این علت که حوزه سلامت روان به عنوان بخش مهمی از جامعه درنظر گرفته نشده است، متحمل آسیب‌های فراوانی شدیم، آسیب‌های اجتماعی در جامعه افزایش یافته، ریشه دوانده و انرژی، توانمندی و ظرفیت‌های جامعه را به خود مشغول ساخته است اما همچنان به آگاهی و حساسیت لازم نرسیده‌ایم.

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران با تاکید بر اینکه جامعه فاقد حساسیت لازم نسبت به سلامت روان و آسیب‌های اجتماعی است، تصریح کرد: اگر حساسیتی بر سلامت روان و آسیب‌های اجتماعی وجود دارد بسیار کم است یا در جاده انحرافی قرار دارد.

فقدان متولی و پاسخگوی حوزه اجتماعی در کشور

وی با تاکید بر تلاش در راستای حفظ سلامت روان و انجام هر آنچه که برای سلامت اجتماعی و روانی جامعه لازم است، ادامه داد: شاید جزو معدود کشورهایی باشیم که ادعای توسعه داریم اما هنوز یک متولی و پاسخگوی حوزه اجتماعی در کشور وجود ندارد، واقعیت این است که مجموعه‌ای از زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی در کشور نیاز به تحول دارد.

محمدی گفت: امروزه افراد در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی تبدیل به انسان‌هایی شده‌اند که بهره‌برداری می‌کنند؛ برخی کاسبان اجتماعی از آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد، طلاق و کودک کار بهره‌برداری و کسب درآمد می‌کنند.

وی اضافه کرد: امروز شرایطی بر جامعه حاکم است که اگر برخی دستگاه‌ها، ان‌جی‌اوها و خیریه‌ها فعالیت نداشته باشند و جامعه را به حال خود رها کنند، سلامت جامعه بهتر خواهد شد. گاهی با رفتارهای غلط و برنامه‌ریزی‌های اشتباه، هیجانی و مبتنی بر احساس تنها فقر گسترش می‌یابد و از پوششی که دارد خارج نمی‌شود. درپی شرایط مذکور مسئولیت اجتماعی آسیب دیده و حاشیه‌نشینی درحال افزایش است.

ساقط شدن تکلیف از دستگاه‌های فرهنگی

رئیس خانه روانشناسان استان اصفهان اظهار کرد: توصیه‌های بسیاری برای بهبود شرایط جامعه وجود دارد اما توصیه اساسی این است که باید به سمت تحولی اساسی بازگردیم. چرا افراد زیادی از جامعه مستعد اعتیاد، طلاق، ناهنجاری‌های اجتماعی و نزاع هستند، برگزاری دوره‌ای دو ساعته درخصوص آموزش مهارت نه گفتن برای فردی ۳۰ ساله، آیا تأثیرگذار است؟، ضعف و نبود مهارت‌ها را باید مدیریت کرد.

وی با بیان اینکه طبق شرایط موجود برخی تکالیف از دستگاه‌های فرهنگی ساقط شده است، افزود: به عنوان مثال هنگام گسترش استفاده از یک برنامه تنها آن را فیلتر می‌کنیم؛ چراکه هیچ تکلیف فرهنگی برای خود قائل نیستیم و انتظار داریم جامعه به راحتی مسائل روز نظیر اعتقاد به حجاب کامل، ارزش‌ها و اصول را رعایت کند.

لزوم برنامه‌ریزی در تعلیم و تربیت و شکل‌دهی نظام مهارتی در دانش‌آموزان

محمدی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی در حوزه تعلیم و تربیت و شکل‌دهی نظام مهارتی در دانش‌آموزان، فعالیت حوزه‌های امنیتی، پلیس، انتظامی و قضائی کاهش می‌یابد، تصریح کرد: امروزه موضوع اعتیاد و کودکان کار به پلیس و مأموران شهرداری سپرده شده است و یک کارشناس به این موارد ورود پیدا نمی‌کند. شاهد خودکشی پنج نفر از اعضای یک خانواده بودیم و حتی یک نفر موضوع را از دید کارشناسی بررسی نکرد و درخصوص علت آن اطلاعی نداد اما در مقابل شاهد اظهارنظرهای غیرکارشناسی بسیاری بودیم.

وی با بیان اینکه بسیار راحت از کنار آسیب‌هایی اجتماعی نظیر کودک کار یا خودکشی و آمار آن عبور می‌کنیم، خاطرنشان کرد: کودکان کار از سن ۱۸ سالگی به بعد از کودکی خارج می‌شوند، به عنوان کودک کار شناخته نمی‌شوند اما به سایر آسیب‌های اجتماعی می‌پیوندند؛ چراکه نگاه پیشگیرانه وجود ندارد.

انرژی‬ بر مداخله‬ است / فقدان سطح اول پیشگیری

رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران اظهار کرد: باید دید اگر فردی قبل از گرفتن سمت مطالبه‌گر بوده است، پس از اخذ یک سمت همچنان مطالبه‌گر است یا فضای مدیریتی، فشارهای سیاسی و اقتضای مدیریت در جامعه وی را عوض می‌کند. مطالبه‌گر باقی ماندن در یک سمت نیازمند تربیت مطالبه‌گری است.

وی با بیان اینکه همه انرژی حال حاضر بر مداخله است، اضافه کرد: سطح اول پیشگیری کنار رفته و سطح دو و سه پیشگیری به نوعی به رسمت شناخته شده است. نیازمند تغییراتی در حوزه‌ها و روش‌های آموزشی، پرورشی و مهارتی هستیم و در صورت رخداد این اقدام، نسلی تربیت می‌شود که نیازی به کار کردن روی حساسیت‌ها و باورهای آنها نیست. این نسل برای طلاق مقاوم است، کودک کار تولید نمی‌کند و به سمت پیشگیری می‌رود.

کد خبر 593485

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کوروش محمدی آسیب های اجتماعی خانواده و آسیب های اجتماعی کاهش آسیب های اجتماعی پیشگیری از آسیب های اجتماعی مرکز جامع کاهش آسیب های اجتماعی بیکاری و افزایش آسیب های اجتماعی آسیب های اجتماعی در نوجوانی آسیب های اجتماعی کشور رفع آسیب های اجتماعی مقابله با آسیب های اجتماعی وضعیت آسیب های اجتماعی در ایران آسیب های اجتماعی ناشی از کرونا مبارزه با آسیب های اجتماعی آسیب های اجتماعی در شهر اصفهان آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه نشین آسیب های اجتماعی و خانواده ایرانی آسیب های اجتماعی دوران کرونا آمار آسیب های اجتماعی در ایران افزایش آسیب های اجتماعی در دختران افزایش آسیب های اجتماعی در ایران آمار جرایم و آسیب های اجتماعی خانواده و تربیت فرزندان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آسیب های اجتماعی سلامت روان برنامه ریزی کودک کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۸۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه

 معصومه توکلی مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه آئین بزرگداشت روز روانشناس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خدمات سلامت، مشاوره و روانشناسی توسط دستگاه‌های مختلف در ستاد‌های مختلف در حال انجام است، اما موضوع این است که کفایت و جامعیت آنها به جایی نرسیده است که بتوانند به اندازه کافی در دسترس  مردم باشند و از این خدمات استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در این راستا وجود دارد تعرفه خدمات مشاوره و روانشناختی  است، افزود: همانگونه که در جریان هستید علیرغم اینکه تعرفه این خدمات بالا نیست و طبق مصوبه هیئت وزیران اعلام می‌شود، اما از آنجا که برای نتیجه گیری از موضوع مراجعه به روانشناس نیازمند این  هستیم که چندین جلسه  در برخی مواقع ۱۰ تا ۱۲ جلسه  مراجعه کنیم این رقمی که فرد باید بپردازد بالا است.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: بیمه خدمات مشاوره و روانشناسی یکی از درخواست‌هایی است که جامعه روانشناسی دارند و تلاش شده کار‌هایی انجام شود که متاسفانه اکنون بسیار محدود و قلیل است.


توکلی عنوان کرد: حتما نیاز است که نظام بیمه دقیق کامل و جامع همانگونه که در نظام بیمه‌ای سلامت جسم است در سلامت روح نیز اتفاق بیفتد.


وی با بیان اینکه اثر بخشی خدمات همواره مورد توجه بوده است، بیان کرد:  خدماتی که قرار است به آحاد مردم ارائه شود باید اثر بخش بوده و نیاز آنها را مرتفع کند در امر مشاوره اینکه فرد  بخواهد بهره کافی ببرد نیازمند  مداومت است.

توکلی عنوان کرد: مانند بیماری جسمی که مراجعه می‌کنید و  برای درمان تا مدتی باید تحت نظر باشید در مداخله خدمات روانشناختی هم  همین گونه است، متاسفانه مردم خیال می‌کنند با یک بار مراجعه به روانشناس به صورت کامل مشکلشان برطرف می‌شود در صورتی که مسئله بهداشت روان بسیار پیچیده‌تر از مسائل جسمی است  و می‌طلبد که به این موضوع دقیق‌تر فکر کنیم.

وی گفت:  باید برای افرادی که نیاز به مداخله روانشناختی دارند  و بضاعت پرداخت این هزینه را ندارند تدابیری اتخاذ شود.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور، افزود: ما در سازمان بهزیستی خط مشاوره ۱۴۸۰ از ۸ صبح تا ۱۲شب خدمات رایگان مشاور تلفنی به آحاد مردم ارائه می‌دهد این خدمات بدون اینکه فرد بخواهد اسمش را اعلام کند و یا اطلاعاتی از خود ارائه بدهد انجام می‌شود.

توکلی با اشاره به اینکه خدمات دقیق و کامل مشاوره باید حضوری انجام شود، افزود:  بهزیستی برای مشاور حضوری نیز به اقشار نیازمند مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

وی اظهارکرد: سند خدمات جامع سلامت روان و  موضوعات مرتبط با آن در کشور از چندسالی که منقضی شده ابلاغ مجدد این سند که وظایف هر دستگاه در آن نوشته شده میتواند کمک  کند که‌همه دستگاه‌ها بینشان هم افزایی انجام شود و در کنار هم خدمات بهتری ارائه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • حمل محصولات کشاورزی گلستان، برنامه ریزی های لازم را می خواهد
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است
  • روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند