Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، پس از مدت‌ها وقفه دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای احیای برجام در وین برگزار شد. در حالی که کشورهای اروپایی از نهایی و البته غیرقابل مذاکره بودن متن توافق صحبت می‌کردند، دیپلمات‌های ایرانی تاکید می‌کنند که هنوز هیچ چیز نهایی نشده است. در این دور از مذاکرات هم بازخوردهای متفاوت و بعضا ضد و نقیضی در خصوص نتایج به دست آمده گزارش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین‌رو برای ارزیابی بهتر نتایج باید منتظر اخبار تکمیلی بود. اما آنچه موجب ناامیدی در مورد این دور از مذاکرات می‌شود، اعمال تحریم‌های جدید توسط آمریکا علیه برخی افراد و شرکت‌های مرتبط با صنعت پتروشیمی ایران درست چند روز قبل از آغاز مذاکرات بود. به همین بهانه مصاحبه‌ای با پل پیلار -استاد دانشگاه «جرج تاون» و از کارشناسان ارشد اندیشکده بروکینگز- انجام شد.

متن کامل این مصاحبه بدین شرح است:

- مذاکرات وین در شرایطی از سرگرفته شد که چند روز قبل از آن دولت آمریکا برخی شرکت‌ها و افراد مرتبط با نهادهای پتروشیمی ایران را در لیست تحریم‌ها قرار داد. فکر می‌کنید در چنین شرایطی امیدی به دستیابی به توافق در دور جدید احتمالی مذاکرات وجود دارد؟

ایالات متحده پیش از آن بیشتر تحریم‌هایی را که می‌توانست علیه ایران اعمال کند، اعمال کرده بود. سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ به وضوح هیچ نتیجه مثبتی به همراه نداشت. دولت بایدن نیز اساسا همین سیاست را ادامه داد. اگرچه دولت ایران می‌داند که در واقع دولت کنونی آمریکا، برخلاف دولت قبلی می‌خواهد به توافقی برای احیای برجام دست یابد، اما هر هفته که می‌گذرد، زمان روی کار آمدن یک رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه و خروج مجدد وی از هر معامله احتمالی با ایران نزدیک‌تر می‌شود. دولت ایران با مشاهده این موضوع، اشتیاق کمتری برای امضای یک قرارداد جدید پیدا کرده است. بنابراین پاسخ من به این سوال منفی است و من فکر نمی‌کنم تحریم‌های جدید تأثیر مثبتی بر دستیابی به هرگرونه توافق داشته باشد.

- دولت بایدن در روزهای آغازین کار خود حداقل به صورت ظاهری با انگیزه زیادی احیای توافق را دنبال می‌کرد. فکر می‌کنید هنوز به همان اندازه انگیزه برای احیای برجام وجود دارد؟

اگرچه دولت آمریکا همچنان دستیابی به توافق را دنبال می‌کند، اما اشتیاقش برای توافق کاهش یافته است. یکی از دلایل آن می‌تواند احتمالا این باشد که آمریکا دریافته اشتیاق ایران نیز برای توافق کاهش یافته است. همچنین، بسیاری از مسائل سیاست خارجی دیگری هستند که آمریکا باید آنان را مورد توجه قرار داد، از جمله مواردی که مهمترین آنها جنگ اوکراین و همچنین مسائل مربوط به چین هستند.

- به نظر می‌رسد که دولت بایدن در حدود دو سال اول خود دستاورد ملموسی به ویژه در حوزه سیاست خارجی نداشته است. آیا احیای توافق هسته‌ای می‌تواند فضای موجود علیه دولت آمریکا را تغییر دهد؟

احتمالا در روزهای اخیر حس بهتری در مورد دستاوردهای دولت به وجود آمده باشد. آمریکا در آستانه تصویب یک قانون اساسی توسط کنگره قرار دارد که مسائل مربوط به تغییرات آب و هوا و مسائل اقتصادی را پوشش می دهد و از این به عنوان یک دستاورد بزرگ [برای دولت] یاد می شود. نکته بعدی کشتن الظواهری بود که اکثر مردم آن را یک دستاورد به حساب می‌آورند. دولت احیای برجام را به عنوان یک دستاورد در نظر می‌گیرد، هر چند که احتمالا منفعت سیاسی حاصل از آن را به اندازه برخی از آن رویدادهای دیگر نمی‌بیند، با توجه به اینکه صرف نظر از شرایط توافق هسته‌ای جدید، انتقادات زیادی از سوی جمهوری خواهان وجود خواهد داشت.

- چه دیدگاهی در مورد نتایج سفر جو بایدن به خاورمیانه وجود دارد و در افکار عمومی و جامعه دانشگاهی آمریکا این سفر را مثبت ارزیابی می‌کنند؟ 

افرادی که طرفدار سیاست‌های دولت اسرائیل هستند و گسترش روابط بین اسرائیل و کشورهای عربی را دوست دارند، نتایج این سفر را مثبت ارزیابی می‌کنند. بسیاری از ناظران دیگر، از جمله جامعه دانشگاهی آمریکا این سفر را تا آنجا که به پیشبرد منافع ایالات متحده مربوط می‌شود، اتلاف وقت می دانستند.

انتهای پیام/

مجید فرخی کد خبر: 1150261 برچسب‌ها مذاکرات هسته ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مذاکرات هسته ای احیای برجام تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۳۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

شبکه آمریکایی «سی ان ان» جزئیات تماس اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را فاش کرد.

به گزارش ایسنا، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • (تصاویر) احیای سنت گلاب گیری حرم رضوی در باغ دولت‌آباد یزد
  • هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان