Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@00:44:57 GMT

مدیریت مصرف آب کشاورزی با ترویج روش آبیاری موضعی تِیپ

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۹۹۶۰

مدیریت مصرف آب کشاورزی با ترویج روش آبیاری موضعی تِیپ

ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان از برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان برای مدیریت مصرف و افزایش راندمان آبیاری محصولات آبدوست با روش نوین تِیپ خبر داد.

مجتبی میر در برنامه بازدیدی که به همت مدیریت هماهنگی ترویج و هماهنگی مدیر جهاد کشاورزی خرم‌آباد از مزارع بخش زاغه داشت، در جمع کشاورزان این بخش بر ضرورت استفاده از روش‌های نوین آبیاری در کشت محصولات آبدوست تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به روش آبیاری موضعی تیپ (به همراه ایجاد سایبان)، تصریح کرد: در این روش آبیاری که اخیراً در استان‌های فارس و قزوین اجرایی شده است علاوه بر کاهش میزان هدر رفت و تبخیر آب، مدیریت مصرف و افزایش راندمان آبیاری، تولید محصول نیز به‌صورت ۱۰۰ درصدی افزایش پیدا می‌کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان مقاومت در برابر آسیب تنش‌های محیطی، کاهش آفتاب‌سوختگی، خسارات ناشی از تگرگ و سرمازدگی را از دیگر مزایای این روش عنوان کرد و افزود: با توجه به هزینه‌های کم سرمایه‌گذاری این طرح که به ازای هر هکتار زمین ۱.۵ میلیارد تومان برآورد شده است، آمادگی کامل داریم که از محل اعتبارات تبصره ۱۸ و بدون هرگونه تشریفات اداری، پروانه تأسیس و وثایق سنگین به کشاورزان متقاضی تسهیلات پرداخت کنیم.

میر با بیان اینکه روش تیپ، یک روش آبیاری تکمیلی و بسیار ساده است، خاطرنشان کرد: در این روش از سازه‌های فنی سبک توردار با مش‌های مختلف که از قابلیت انکسار نور کاربردی مورد نیاز برای فتوسنتز برخوردار هستند، استفاده می‌شود که فرصتی مناسب برای کشاورزان محصولات آبدوست مانند سیب‌زمینی، چغندرقند، لوبیا، ذرت علوفه‌ای، هندوانه و ... محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به حضور کشاورزان غیربومی و کشت گیاهان آبدوست توسط این افراد که سبب هدررفت منابع استان می‌شود، از ابتدای امسال بنا را بر تغییر رویه و حمایت از کشاورزان بومی با رویکرد برنامه‌ریزی قرار دادیم و با پیش‌بینی ۹۰ درصدی سیب‌زمینی کاران سعی داریم برای پاییز ۱۴۰۱ و سال ۱۴۰۲ قبل از اقدام کشاورزان، برنامه کشت را ارائه نماییم در این برنامه کشت بخشی از محصولات را جلو انداخته و در مابقی محصولات که تاکنون ۴ تا ۵ هزار هکتار از آن‌ها شناسایی شده است از روش تیپ استفاده خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: با استقبال کشاورزان شاهد افزایش بهره‌وری در مصرف آب و رشد تولیدات کشاورزی خواهیم شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جهاد كشاورزي محصول آبدوست لرستان سازمان جهاد کشاورزی روش آبیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۹۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،استاندار فارس در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳گفت: عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی در شهرستان ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.
استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.
ایمانیه با اشاره به اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.
نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.
وی با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت هایی که از آب های غیرسالم استفاده می کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.
ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه  در نظر گرفته شده ، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب برای جایگزینی زمین های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و ایجاد صنایع چوبی است.

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • مشارکت در ترویج فرهنگ مدیریت مصرف آب
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس