Web Analytics Made Easy - Statcounter

همسو با اهداف فعال‌سازی دیپلماسی انرژی از سوی وزارت نفت ایران، پس از وقوع حریق گسترده در تأسیسات نفتی کشور کوبا ناشی از صاعقه، گروهی از متخصصان ایرانی برای کمک به این کشور اعزام شد.

به گزارش خبرنگار شانا، پس از برخورد صاعقه به تأسیسات بزرگ ذخیره‌سازی و نگهداری نفت خام در شهر ماتانزاس کشور کوبا و وقوع چهار انفجار پیاپی که منجر به آسیب دیدگی بیش از ۵۰ تن شد، جواد اوجی، وزیر نفت ایران، با توجه به درخواست این کشور برای کمک به مهار آتش در مخازن کوبا دستور داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس در گام نخست، مظاهر انصاری، مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) وزارت نفت با حضور آلبرتو گونزالس کاسالس، سفیر کوبا در تهران طی تماس ویدئوکنفرانس با گروه اطفای حریق، مقام‌های نفتی کوبا و معاون وزیر نفت کوبا، راهنمایی‌های کلیدی درباره بایدها و نبایدهای مهار حریق مخازن به گروه عملیات منتقل شد که در نتیجه انتقال تجربه از تکرار اشتباهات در روند اطفای حریق جلوگیری شد.

در گام بعدی به دستور وزیر نفت گروهی از افراد متخصص و با تجربه، به ریاست مدیرکل اچ‌اس‌ئی وزارت نفت، به کوبا اعزام شدند. هدف نخست این گروه انتقال تجربه‌ها و آموزش‌های اطفای حریق و مقابله با آتش‌سوزی مخازن و آموزش کارشناسان کوبایی برای مقابله با آتش‌سوزی‌های مخازن و مهار آن است، این آموزش‌ها به کوبایی‌ها کمک میکند که در آینده نیز بتوانند برای مقابله با چنین مواردی آمادگی داشته باشند.

به‌عنوان هدف دوم، بازدید از تأسیسات نفتی کوبا و ممیزی و ارزیابی ریسک تأسیسات در دستور کار این گروه است تا وضع ایمنی این تأسیسات ارزیابی شود و اصلاحات مورد نیاز به کارشناسان کوبایی منتقل شود.

گروه اعزامی همچنین قرار است با مقام‌های نفتی کوبا دیدارهایی داشته باشد؛ همچنین، تجهیزات مورد نیاز برای مهار آتش از جمله دستگاه فوم‌ساز، لباس‌های آتش‌نشانی و ضد اسید، دستگاه تنفس و موارد دیگر در حد مقدور به این کشور ارسال شد.

تبلور دیپلماسی انرژی با ارائه خدمات و مشاوره‌های فنی و مهندسی

با فعال‌سازی دیپلماسی انرژی در وزارت نفت، ارائه خدمات و مشاوره‌های فنی و مهندسی به کشورهای دوست و همکار به‌عنوان یکی از سیاست‌های وزارت نفت دنبال می‌شود.

 ایران سابقه پیشین قابل‌توجهی در ارائه چنین خدماتی دارد چنانکه پیش‌تر در جریان آتش‌سوزی تأسیسات نفتی کویت در جریان جنگ عراق با کویت، متخصصان ایرانی نقش برجسته‌ای در مهار آتش‌سوزی‌ چاه‌های نفتی کویت داشتند.

گروه ایرانی همچنین ارائه مشاوره‌های فنی به‌منظور ایمن‌سازی صحنه برای آغاز فعالیت‌های پس از حادثه و بازسازی تأسیسات را در برنامه خود دارد که به‌همین منظور نیاز است ارزیابی‌های لازم از تأسیسات و امکانات نفتی کوبا انجام شود تا فعالیت‌های بازیابی و بازتوانی به‌ویژه برای آتش‌نشانان درگیر عملیات اطفا و سیستم‌های اطفای حریق استفاده شده در جریان عملیات انجام شود.

ارزیابی عملیات و توان آتش‌نشانان و تیم اطفا کشور کوبا به‌عنوان یکی دیگر از مأموریت‌های گروه ایرانی دنبال می‌شود، تا نقاط ضعف و قدرت آن‌ها شناسایی شود و برای عملیات‌های مشابه آمادگی لازم را به دست آوردند که برای این منظور تجربه‌های گروه ایرانی در جریان مهار اطفای تأسیسات در ایران از جمله تجربه در پالایشگاه تهران و پتروشیمی بوعلی به گروه کوبایی منتقل می‌شود.

متخصصان ایرانی حاضر در کوبا اکنون مشغول به بازرسی ایمنی تأسیسات و ارائه گزارش درباره نواقص و راه‌کارهای ارتقا ایمنی و حفاظت از حریق (فعال و غیرفعال) در تأسیسات هستند.

گروه ایرانی بسته پیشنهادی را برای ارائه به مقام‌های نفتی به‌منظور انتقال متخصصان کوبایی به کشور و آموزش آنها در مراکز آموزشی ویژه ایمنی و اطفا حریق و دوره‌های تخصصی تربیت فرمانده میدان، آماده کرده است.

از طرف دیگر قرار است مذاکراتی با مقام‌های کوبایی صورت گیرد تا ارائه خدمات مهندسی ایمنی با هدف ایمن‌سازی و ارتقای سطح حفاظت از حریق تأسیسات به‌صورت دوره‌ای از سوی متخصصان ایرانی تداوم داشته باشد.

منبع: شانا

کلیدواژه: کوبا دیپلماسی انرژی دیپلماسی اچ اس ئی جواد اوجی وزیر نفت متخصصان ایرانی گروه ایرانی اطفای حریق نفتی کوبا وزارت نفت آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۱۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت گفت: هم‌اکنون براساس برآوردها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال ۱۴۰۲ داشته‌اند و این مسأله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در ۲ دهه آینده رقم خواهد زد.

به گزارش ایسنا، سلیمان قاسمیان ظهر امروز در نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای آفریقایی در حوزه صنایع پایین‌دستی و بالادستی صنعت نفت و نیز فرصت‌های تکرارنشدنی بازار در این قاره، گفت: هم‌اکنون، براساس برآوردها، کشورهای این قاره بالاترین رشد اقتصادی را طی سال گذشته داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.

وی با اشاره به اینکه ۷.۲درصد از ذخایر هیدروکربوری جهان در قاره آفریقا قرار دارد، افزود: طی دو سال اخیر بیشترین اکتشاف‌های مواد نفتی و گازی جهان به‌ترتیب در کشورها نامیبیا، غنا، آنگولا و آفریقای جنوبی انجام شده است.

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت بیان کرد: هم‌اکنون در حوزه تقاضای فرآورده‌های نفتی و گازی شاهد افزایش تقاضا در قاره آفریقا هستیم. این قاره اکنون ظرفیت پالایشی روزانه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه را دارد که نسبت به مصرف داخلی خود بسیار کمتر است، ازاین‌رو ما می‌توانیم بازارهای صادراتی فرآورده‌های نفتی خوبی در این قاره، به‌خصوص در شرق و جنوب آن داشته باشیم.

قاسمیان صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازسازی پالایشگاه‌های موجود و صادرات فرآورده‌های نفتی و گاز مایع را از دیگر فرصت‌های ایجاد ارتباط بیشتر با صنعت نفت قاره آفریقا اعلام کرد.

افزایش ۲۶درصدی مصرف گاز جهان تا ۲۰۴۰

براساس این گزارش، رضا نوشادی - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه تا سال ۲۰۴۰ مصرف گاز در جهان ۲۲ تا ۲۶ درصد افزایش داشته و هم‌زمان شاهد افزایش تقاضای این حامل انرژی خواهیم بود، گفت: ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان همواره یکی از ظرفیت‌های بالقوه برای تأمین پایدار گاز در دهه‌های آینده خواهد ماند.

وی با یادآوری اینکه صنعت گاز ایران طی سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های همه‌جانبه کشورهای غربی توانسته است تولید خود را از حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۸۹ به بیش از ۸۷۵ میلیون مترمکعب در حال حاضر برساند، تصریح کرد: هم‌اکنون فرایند تولید گاز، از مرحله تولید تا توزیع، بدون حضور شرکت‌های خارجی و ازسوی متخصصان ایرانی انجام می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت هم‌اکنون مدیریت بیش از ۴۴۰ هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور را بر عهده دارد، افزود: در بخش ساخت ایستگاه‌های تقویت فشار و پالایشگاه‌های گازی به‌ترتیب ۹۲ و ۷۶ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم. ما و ۲۵۰ شرکت‌ دانش‌بنیان داخلی مرتبط با ما می‌توانیم در زمینه احداث و تعمیرات خطوط لوله و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، به کشورهای آفریقایی خدمات فنی و مهندسی ارائه کنیم.

نوشادی پروژه‌های بازیابی کربن، مینی ال‌ان‌جی، تولید هیدروژن از گاز، ساخت توربواکسپندر و حذف کربن را از پروژه‌های جدید در صنعت گاز دانست و گفت: هم‌اکنون ایران در بحث ساخت دو نوع توربوکمپرسور، بیش از ۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی

براساس این گزارش، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز در این نشست تخصصی، گفت: ایران آمادگی دارد در زمینه تعمیرات اساسی، تأمین تجهیزات، نگهداری و تولید در حوزه پالایشگاهی با کشورهای آفریقایی همکاری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ایران ۳۰ سال پیش در زمینه تعمیر و ساخت پالایشگاه‌های نفت و گاز ۱۰۰درصد به خارج وابسته بود، بیان کرد: در سایه مدیریت دولت‌ها و محدودیت‌های اعمال‌شده تحریمی پس از ۴۵ سال تحریم و هشت سال جنگ، هم‌اکنون ضمن خودکفایی کامل در تعمیرات، پالایشگاه‌های نفتی خارجی را نیز تعمیرات اساسی می‌کنیم.

مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، کمپرسورهای فرایندی، کاتالیست‌های بنزین‌ساز، مبدل‌های حرارتی، کولرهای آبی صنعتی، خدمات مکانیک، پایپینگ، عایق، فیلتر، ترانسفورماتور و ابزار دقیق را ازجمله صدها محور صادراتی خدمات فنی و مهندسی به قاره آفریقا اعلام کرد.

ایران سومین تولیدکننده ال‌پی‌جی دنیا

براساس این گزارش، امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه هم‌اکنون قاره آفریقا در زمینه تولید و مصرف ال‌پی‌جی برابر است، گفت: این قاره به‌شدت به انرژی و سوخت نیاز دارد و ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند.

وی در ادامه بیان کرد: هم‌اکنون چین، هند و ژاپن به‌ترتیب بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان ال‌پی‌جی در جهان به شمار می‌آیند و در قاره آفریقا مراکش، مصر، تونس و آفریقای جنوبی به‌ترتیب بزرگ‌ترین واردکنندگان این حامل انرژی هستند.

طبق اعلام وزارت نفت، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران قیمت بالا و نبود اسکله‌های استاندارد را دو دلیل عمده مصرف پایین ال‌پی‌جی در قاره آفریقا دانست و گفت: تولید این ماده در ایران طی چند سال اخیر صعودی بوده و از ۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به ۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری کود اوره به آفریقا

براساس این گزارش، بیژن چگنی، سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در این نشست تخصصی، با تأکید بر اینکه هم‌اکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، افزود: هم‌اکنون سالانه حدود ۳۵۰ میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایران ۹۵ میلیارد دلار طرح پتروشیمی جدید و در حال اجرا دارد، تصریح کرد: از این مقدار تاکنون ۱۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده و مذاکرات برای ۸۲ میلیارد دلار دیگر، از طریق فاینانس در حال انجام است.

سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران صادرات کاتالیست را یکی از فرصت‌های ارتباط صنعت پتروشیمی ایران و قاره آفریقا اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون ایران در زمینه کاتالیست به خودکفایی ۹۵درصدی رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صادرات اقلام فروشگاهی به کوبا/ نوسازی ۱۶۰ کارخانه نیشکر در کوبا
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • اقدامات فرهنگی باید باعث امیدآفرینی در جامعه شود
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • اعزام ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم استان بوشهر
  • آتش اعتراضات علیه اسرائیل دیگر خاموش‌شدنی نیست (فیلم)
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد