Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان: آلودگی چشمه کوهرنگ و بحران بی آبی در شهرکرد با اعتراض شهروندان این ناحیه پرآب ایران، در صدر اخبار کشور قرار گرفته است. مسئولین آبفای دوولت سیزدهم، علت آلودگی را «طبیعی» و ناشی از بارندگی عنوان کرده‌اند. به گفته منتقدان، اظهارات آن‌ها اینگونه به نظر می‌رسد که تلاش دارند تا از خود در این زمینه سلب مسئولیت نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سمت و سوی شعار‌های شهروندان معترض، اما مسئولین را نشانه گرفته است. در حال حاضر کیسه‌های پلاستیکی آب با آرم آبفا در میان ساکنین شهرکرد به صورت روزانه توزیع می‌شود.

می‌شد جلوی این رخداد را گرفت!

جمال قدوسی استادیار دانشگاه و کارشناس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور، در اینباره به آفتاب‌نیوز گفت: در منابع آبی مانند چشمه کوهرنگ که حالت کاستیک دارد، چون فیلتراسیون طبیعی وجود ندارد، آلودگی‌ها امکان انتقال به درون آب چشمه را دارند. زمانی که بارندگی اتفاق می‌افتد و یا حتی برف آب می‌شود، ممکن است موادی به آب‌های زیرقشری نفوذ کنند.

این کارشناس بحران آب در ادامه افزود: اگر چشمه حالت کاست داشت و آب از درز و ترک‌ها وارد می‌شد، امکان فیلتراسیون بیشتر بود، اما در مورد چشمه کوهرنگ آب از طریق خلل و فرج ورود پیدا می‌کند و همین مسئله امکان آلودگی را بیشتر می‌نمایید. گاهی این آلودگی‌ها می‌تواند منشاء انسانی نیز داشته باشند، مثلاً آلودگی‌های صنعتی و سمی نیز به همین شیوه می‌تواند به چشمه و منابع مشابه کوهرنگ وارد شود. در این مورد هم باید بررسی شود که آیا آلودگی غیرطبیعی نیز وارد چشمه شده است، البته اگر منبع آلودگی طبیعی هم باشد، ممکن است خاک دارای فلزات سنگین و آلاینده‌های ازتی باشد و در این مورد هم باید تحقیق صورت پذیرد.

قدوسی در پاسخ به سوالی در مورد امکان پیشگیری از این آلودگی گفت: چه منبع آلودگی انسان ساخت باشد و چه طبیع، راهکار‌های علمی و ساده‌ای وجود دارد که می‌توان در پیش گرفت تا چنین مشکلاتی به وجود نیایید. برای مثال می‌شد، منبع و قسمت تغذیه‌کننده چشمه را مثل همه جای دنیا محصور نماییم. پس از آن می‌توان روی آن پوشش گیاهی ایجاد کرد. این پوشش گیاهی خود به اصطلاح «گیاه پالایی» می‌کند و آلودگی‌ها به صورت طبیعی فیلتر می‌شد.

این محقق آبخیزداری در ادامه توضیحات خود، اظهار کرد: برخی گیاهان حالت پالایندگی بیشتری دارند، مثلاً اگر گیاه وتیور بکارند، می‌تواند بخش عمده‌ای از فلزات و منابع آلاینده را جذب کند. مدیریت منابع آب مسئله‌ای حیاتی است که نباید به آن نگاه سیاسی داشت، واقعیت این است که ما در مدیریت منابع آب مشکل جدی داریم. یک دم و دستگاهی در سازمان جنگل‌ها وجود دارد به اسم منابع طبیعی و آبخیزدار، همچنین وزارت نیرو هم وظایف خودش را دارد، اما هیچ کدام از این دو حاضر نیستند، طرحی مشترک را برای پیشگیری از اینگونه بحران‌ها به اجرا درآورند.

وی همچنین گفت: هزینه اجرایی این طرح‌های پیشگیرانه بسیار ارزان‌تر از عواقب بحران است، به شرطی که دستگاه‌های مختلف هر کدام توپ را در زمین دیگری نیاندازند و وظایف خود را در تعامل با یکدیگر به درستی انجام دهند.

رحیم میدانی، معاون سابق وزیر نیرو در امور آب و آبفای کشور هم در این رابطه به آفتاب‌نیوز گفت: یکی از مشکلات کشوور در حوزه آب بحث تخصیص منابع مالی است، گاهی طرحی که منطقاً باید یک سال طول بکشد، ۱۰_۱۲ سال و یا حتی بیشتر نیز به طول می‌انجامد. انتقال آب برخی مناطق کشور نیز از طریق آب شیرین‌کن‌ها ممکن است هر متر مکعب قریب ۵۰ هزار تومان هزینه داشته باشد، به همین دلیل صرفه و توجیه اقتصادی ندارد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: چشمه کوهرنگ قطع آب شهرکرد گیاه پالایی بحران آب آلودگی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۷۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در مراسم نوزدهمین سالگرد شهادت مهندس ناصر پیروی و یادواره شهدای انفال با بیان اینکه حراست از جنگل خط قرمز این شهید والامقام بود، گفت: شیوه مبارزاتی و برخورد شهید پیروی با قاچاقچیان و سوداگران چوب یک الگوی تمام عیار است.

او شهید پیروی را بسیار مقرراتی، مسئولیت پذیر، جدی و پرتلاش در کار دانست و افزود: شهید ناصر پیروی با فریاد عدالت خواهی، تن قاچاقچیان چوب در گیلان را به لرزه در آورده بود.

شهید راه انفال، صیانت و حافظ منابع طبیعی، شهید ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود، سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او در سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال منصوب و با مدیریت جهادی، ضمن ایجاد وفاق و همدلی بین همکاران و همچنین استفاده مناسب از مشارکت خوب مردم این شهرستان، فعالیت‌های شایان توجهی در خصوص پاسداشت از انفال الهی به انجام رساند و عملکرد درخور تقدیری ارائه داد.

مهندس پیروی در سال ۱۳۸۴ پس از سال‌ها مبارزه قاطع با قاچاقچیان چوب و غارتگران جنگل و جلوگیری از تجاوز آنان به انفال الهی، نهایتا به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو، به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسید و به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد.

بیشتر بخوانید: هجدهمین سالروز شهادت مهندس ناصر پیروی + تصاویر

این شهید گیلانی مدافع انفال در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ در مسیر عزیمت به محل کار ربوده شد. پس از چند روز  جست‌وجو، پیکر بی جان او در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا پیدا شد و در نهایت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور