Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در سی و چهارمین نشست سراسری رؤسای ادارات امور قرآنی کشور که امروز چهارشنبه ۲۶ مرداد ماه در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد، گفت: توجه به جهاد تبیین، وظیفه نخبگان و همه مردم است و موجب تقویت حکمرانی قرآنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه قرآنی تکلبف بیشتری نسبت به این فریضه دارد زیرا قرآن کتاب تبیین است. خداوند در قرآن می‌فرماید: «هذا بیان للناس» قرآن کتاب بیان است و ما در جهاد تببین بیش از بقیه صنوف چنین امر خطیری را بر عهده داریم.

وی ادامه داد: اگر توجه به مأموریت جهاد تببین باشد جامعه قرآنی با تنوع و ظرفیت بالایی که دارد، می‌تواند فعالیت‌های مهمی در این حوزه انجام دهد. ما باید برنامه‌های خود برای از مهجوریت در آوردن قرآن افزایش دهیم. حمایت از ترویج قرآن منحصر در دستگاه و سازمانی خاص نیست، چرا که قرآن کتابی برای همه مردم است. اینکه ما فعالیت‌های قرآنی را در تنازعات بین دستگاهی جستجو کنیم، عامل مهجوریت قرآن است.

حجت‌الاسلام حریزاوی افزود: سازمان دارالقرآن دارایی‌های زیادی دارد و ما از هیچ‌کدام صرف نظر نمی‌کنیم و اگر از تغییراتی صحبت می‌کنیم، منظور ما رشد و تعالی و جهش دارالقران الکریم است. بنایی بر حذف برنامه‌های قبلی نداریم بلکه به تغییر کاربری و افزایش کارآمدی می‌اندیشیم.

وی ضمن اشاره به محورهای هشت‌گانه برنامه‌های سال جاری دارالقرآن گفت: فضای قرآنی عموم جامعه باید با نظام اندیشه قرآنی رهبری آشنا شود و این مهم در تشکیل قرارگاه قرآنی جهاد تبیین دنبال می‌شود.

رئیس سازمان دارالقرآن افزود: در سیاست‌های کلان سازمان دارالقرآن حمایت از شکل دادن فرآیندها و پدید آوردن خروجی‌های واقعی و شاخص‌مند با رویکرد ارتقای انس و تدبر در قران در جامعه مخاطبین در سطوح استانی و کشوری مورد توجه است. همچنین در در بخش مأموریت‌های نوین نیز تمامی استان‌ها به شکل دهی قرارگاه قرآنی جهاد تبیین درباره نظام اندیشه قرآنی در جهت راهبری زیست بوم قرآنی استانی و کشوری با محوریت مؤسسات و فعالان قرآنی حائز اهمیت خواهد بود. ما در حال حاضر باید ببینیم که چه کارهایی برای توسعه جریان تدبر مورد نیاز است و آنها را تسهیل کنیم. در استان‌ها باید مسئولین دارالقرآن محور قرارگاه قرآنی هستند و باید همه اقشار علاقه‌مند را به این قرارگاه دعوت کرد. در این موارد است که دارایی ما حفظ شده و هم چهارچوب‌ها بیان می‌شود. برهمین اساس هشت اقدام تبیین شده که از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با بیان اقدام‌های تحولی دارالقرآن گفت: توسعه آموزش همگانی قرآن و حمایت از حفظ قرآن از اولویت‌های سازمان دارالقرآن است. تدبر قرآن موضوع مهمی است که باید بتوانیم هر زمان آیه‌ای از قرآن را شنیدیم آن را بفهمیم و مقصودش را دریابیم. قرآن می‌گوید زمانی که با دشمن روبرو شدید برنگردید، بلکه با آنها مبارزه کنید چرا که مسلمان وقتی در مقابل دشمن به خداوند و رحمتش امید دارد و همین امر موجب پیروزی خواهد شد. همین امر را می‌توان در دیپلماسی و اقتصاد گفت چرا که امید به نصرت الهی برکت در فهم قرار می‌دهد، اما دشمن تنها تلاش می‌کند و امیدی به رحمت خدا ندارد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اهمیت جهاد تبیین گفت: حفظ موضوعی آیات منتخب، گفتمان‌سازی محکمات قرآنی از دیگر اقدامات سازمان دارالقرآن خواهد بود که باید مدیران استانی نسبت به آن اهتمام ورزند. توزیع هوشمند محصولات قرآنی با اولویت محکمات قرآنی را اولویت خواهیم داد. یکی از خط‌های مدیریتی سازمان این است که هر کسی در ذیل فعالیت‌های جهاد تبیین آمد آن را ذیل سازمان دارالقرآن خواهیم دانست.

وی با اشاره به اولویت معرفی نظام اندیشه در برنامه‌های سازمان گفت: نظام اندیشه قرآنی سه ویژگی مهم دارد که حضرت آقا در مقدمه کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن معرفی کرده‌اند: خارج کردن معارف اسلامی از ذهنیت محض و ناظر بودن آنها به تکالیف عملی و زندگی اجتماعی، مطالعه هماهنگ و پیوسته مسائل فکری اسلام به عنوان اجزای یک مجموعه واحد به منظور استنتاج یک ایدئولوژی کامل و متناسب با زندگی چند بعدی انسان و استنباط اصول اساسی اسلام از مدارک و متون اصلی دین یعنی قرآن و دوری از سلیقه‌ها و نظرهای شخصی.

رئیس سازمان دارالقرآن درباره اولویت رویدادهای مسأله‌محور با هدف حل مسائل واقعی و نیز تأسیس حوزه علوم و معارف قرآن کریم جهت تربیت کادر قرآنی و مدیران فرهنگی کشور گفت: کادر قرآنی متشکل از کادر مؤسسات مردمی و شبکه بزرگ معلمان و مربیان، مدرسان، قاریان، حافظان، مفسران و همه خادمان قرآن و همچنین فعالان قرآنی در مساجد و هیأت سازمان‌ها است. همچنین تعالی مدیران فرهنگی، مدیران رسمی اجرایی در نهادها و مسؤولیت‌های فرهنگی کشور و متولیان فکری راهبری فضای محتوایی حلقه‌های میانی نیز از دیگر راهبردهای سازمان دارالقرآن است.

وی طرح پیوستن روحانیون متخصص در حوزه علوم انسانی و تربیتی به نظام روان‌شناسی و مشاوره را تصمیمی هوشمند و راهبردی دانست و گفت: قرآن کتابی است که انسان‌های به بن‌بست رسیده را نجات می‌دهد و در روزگاری که سرگردانی بشر فراگیر شده است، روحانیت می‌تواند پیام خدا را به قلب‌های خسته برساند و جریان روشنفکری و سکولار از این تصمیم واهمه دارد.

کد خبر 5565410 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی نشست علمی فعالیت های قرآنی قرآن کریم معرفی کتاب محرم 1401 سازمان تبلیغات اسلامی اربعین حسینی عاشورا قرآن ایران امام خمینی اربعین 1401 سازمان دارالقرآن الکریم رئیس سازمان دارالقرآن نظام اندیشه جهاد تبیین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۹۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار