Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در سلسله نشست‌های جهاد تبیین سازمان بسیج اساتید استان اصفهان جلسه «تحلیل مسائل سیاسی روز با رویکرد روابط بین‌الملل جمهوری اسلامی ایران» بعدازظهر دوشنبه برگزار شد. مدیر سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه‌های کشور در این نشست با بیان اینکه راهبرد سیاست خارجی ایران مبتنی بر مجموعه‌ای از منافع اقتصادی و آرمان‌خواهی است، گفت: در واقع پیشبرد اهداف سیاست خارجه ایران بر پایه این دو مؤلفه یک سیاست حکیمانه را رقم می‌زند که منافع آن نصیب ملت ایران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در بُعد عقلانی سیاست خارجی به کلید واژه منافع ملی می‌رسیم و این یک سیاست روشن برای تمامی سیاست‌های نظامی دنیا است و فلسفه شکل‌گیری نظام سیاسی در مقوله منافع ملی خلاصه می‌شود.

اولویت منافع ملی در عرصه سیاست خارجی

مهدی عباسی مهر با بیان اینکه منافع ملی در عرصه سیاسی کاملاً بعد ایدئولوژی دارد و مصرف مادی‌گرایانه و منفعت‌گرایانه ندارد، تصریح کرد: سیاست خارجه جمهوری اسلامی در عین حال که به حفظ و بقا نظام اهمیت می‌دهد، ارزش‌های ذاتی جامعه اسلامی نیز برای آن اولویت دارد.

وی در نظر گرفتن حقوق مستضعفین را متضمن منافع ملی ایران دانست و افزود: در سیاست خارجه زمانی که حرف از حمایت مستضعفین زده می‌شود یک روند متصل به هم دارد که هندسه دکترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایرانی را شکل می‌دهد.

ارتباط با سایر کشورها بر پایه ایدئولوژی نظام

مدیر سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه‌های کشور گفت: از سویی دیگر روابط جمهوری اسلامی با کشورهای منطقه، اسلامی و غیر اسلامی، متخاصم و نظام‌های نامشروع و … نیز بر پایه منافع ملی است که اگر منافع آن بیشتر از مضراتش باشد، فرصت به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: برای نمونه با همه اختلاف نظرها با ترکیه روابط خود را حفظ کرده‌ایم زیرا منافع انقلاب اسلامی در گرو روابط ایران با ترکیه است و منافع بیشتری دارد.

قدرت هسته‌ای ایران علت رغبت طرف آمریکایی به مذاکره

عباسی مهر در پاسخ به اینکه در سیر اتفاقات هسته‌ای ایران چرا پای میز مذاکره رفتیم و یا فلسفه قرارداد راهبردی ایران و چین و روسیه چیست، گفت: در ابتدا ماحصل فضای سیاسی ایران و افکار عمومی خواستار مذاکره با کشورهای دیگر شد و به دلیل پیشرفت در صنعت هست‌های، قدرت داخلی و ظرفیت‌های اجتماعی سبب شد تا طرف مقابل برجام پای میز مذاکره بیاید و جریان سیاسی کشور در معادلات بین‌الملی صحنه را به سمت منافع ملی ایران سوق دهد.

وی در خصوص اشکالات برجام گفت: ایران به صورت لحظه‌ای و آنی مصوبات برجام را اجرا کرد و طرف آمریکایی برخی را آنها را اجرا و برخی را اجرا نکرد و از طرف دیگر برجام بیش از آنکه به صورت فنی نوشته شود سیاسی نوشته شده بود و مصوبات برجام آورده اقتصادی ملموسی که برای جامعه ایران نداشت.

اهداف برنامه توسعه دولت در جذب سرمایه‌گذاری خارجی

مدیر سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه‌های کشور گفت: رئیس جمهور آمریکا اذعان داشت که فشار حداکثری آمریکا بر ایران جواب نداده و ایران توانست اقتصاد خود را از فروپاشی حفظ کند و این با روابط گسترده با کشورهای همسایه و فروش به موقع نفت و صادرات بود.

وی تصریح کرد: توافق ایران با چین و روسیه برای افزایش سرمایه‌گذاری در ایران است که در برنامه توسعه هفتم نیز دولت مکلف به سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه است؛ البته یکی از شروط جمهوری اسلامی آزادسازی منابع ارزی کشور و سرمایه‌گذاری کشورهای اروپایی بوده و ایران ابعاد اقتصادی خود را به واسطه همین مولفه‌ها پیش برده و از فروپاشی آن جلوگیری کرده است.

کد خبر 5570160

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی سیاست خارجی منافع ملی رشد اقتصادی ایران سند همکاری ایران و چین روسیه بسیج اساتید اصفهان بوشهر ویروس کرونا هفته دولت اربعین حسینی کرمانشاه گرگان خطبه های نماز جمعه آمار کرونا اربعین 1401 شیوع کرونا آزادگان جنگ تحمیلی روز خبرنگار اردبیل بیرجند جمهوری اسلامی سرمایه گذاری سیاست خارجی منافع ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۵۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی، شرکت در اجلاس ایران و آفریقا و بازدید از نمایشگاه اسکپو را فرصتی بسیار ارزشمند جهت آشنایی هر چه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا،‌ در حاشیه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا "کنستانتینو چیونگا" معاون رئیس جمهور زیمبابوه با رئیس جمهور دیدار کرد.

سید ابراهیم رئیسی نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا را نگاهی راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی دانست و با اشاره به روابط بسیار خوب ایران و زیمباوه، بر عزم مسئولان عالی دو کشور برای گسترش و ارتقای سطح همکاری‌ها تاکید کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی، شرکت در این اجلاس و بازدید از نمایشگاه اکسپو را فرصتی بسیار ارزشمند جهت آشنایی هر چه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمبابوه نیز در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه و دوستانه روابط دو کشور به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خواستار گسترش تعاملات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی بیشتر با ایران بر پایه این روابط نزدیک و قدیمی شد.

کنستانتینو چیونگا ضمن تشکر از برگزاری موفق اجلاس بین‌اللملی ایران و آفریقا، سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای آفریقایی را اصولی و اطمینان‌بخش عنوان و بر آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌ها با ایران تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمبابوه با اشاره به عزم مسؤلان این کشور برای اجرای توافقات صورت گرفته با ایران در سفر سال گذشته دکتر رئیسی به این کشور، از اجرایی شدن بخشی از این توافقات خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی