Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است: 

 

اعتماد/ مالیات برای همه

«اعتماد» گزارشی که امروز تیتر یک کرده را بر مبنای این سخن رییس سازمان امور مالیاتی نوشته، که اعلام کرد «نهادهای حاکمیتی باید مالیات بدهند» لذا در گزارشی با همین عنوان به این اشاره کرده که «70 هزار میلیارد تومان مالیات معوق روی دست اقتصاد ایران است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است: « دو روز پیش گزارشی درباره درآمدهای نجومی برخی سلبریتی‌ها در فضای مجازی منتشر شد. در این گزارش آمده بود که برخی از این سلبریتی‌ها تا ماهیانه 12 میلیارد تومان نیز از طریق پلتفرم‌های مجازی مختلف درآمد دارند. رییس سازمان امور مالیاتی درباره مالیات سلبریتی‌ها و بلاگرهای فضازی مجازی تاکید کرد: تنها برای هنرمندان معافیت مالیات تا درآمد 200 میلیون تومانی را در نظر گرفته‌ایم و به غیر از آنها تمام سلبریتی‌ها باید مشمول مالیات شوند. استقبال سلبریتی‌ها و بلاگرها از پرداخت مالیات زیاد بوده، چراکه به خوبی می‌دانند در صورت عدم پرداخت مالیات مشمول جرایم کتمان مالیات می‌شوند و برای آنها پرونده مالیاتی تشکیل خواهد شد.»

جوان/ تقلای تلویزیونی تاج

«جوان» بخش عمده‌ای از صفحه یک امروز خود را به موضوع فساد در فولاد مبارکه و تاکید برای تشکیل سریع این پرونده اختصاص داده است. در عین حال مهدی تاج رئیس سابق فدراسیون فوتبال ار عکس یک کرده و با تیتر « تقلای تلویزیونی متهم «ویلموتس– فولاد»!» نوشته: «متهم اصلی پرونده ویلموتس که حالا با اضافه شدن پرونده اختلاس فولاد مبارکه، تخلفاتش دوقبضه شده و باید از آن به عنوان «ویلموتس– فولاد» یاد کرد، دوباره این فرصت را پیدا کرد تا از طریق رسانه ملی و در برنامه زنده از خودش تعریف کند و به خودش نمره ۲۰ بدهد! اینکه چرا مهدی تاج تا زمانی که انتخابات برگزار شود هر زمان اراده کند در قاب تلویزیون ظاهر می‌شود و از دوران تلخ مدیریتی‌اش تعریف و تمجید می‌کند، سؤالی است که مسئولان باید پاسخ آن را بدهند، به‌خصوص مسئولان نهاد‌های امنیتی و نظارتی و حتی قوه قضائیه که از ترس متهم شدن به دخالت در امور فدراسیون مهر سکوت بر لب زده‌اند.»

آرمان ملی/ قالیباف زیر فشار 

«آرمان ملی» از آشکار شدن جبهه بندی اصولگرایان گفته و در گزارشی با عنوان « قالیباف زیر فشار کندرو و تندرو» که عکس یک هم شده، نوشته: «هر چه به پایان این مجلس نزدیک می‌شویم جبهه بندی اصولگرایانی که کلیت این مجلس را در اختیار دارند آشکارتر می‌شود. طیف سنتی‌تر همچنان اصرار دارد در قالب‌های گذشته فعالیت کند. طیف‌های تندروتر که بیشتر به اسم‌هایی چون پایداری یا دلواپسان شناخته می‌شدند هم به عبور از دولت فعلی فکر می‌کنند و البته وجه مشترک هر دو بخش نقدهای تندی است که به محمد باقر قالیباف دارند و گاهی او را از حملات خود بی‌بهره نمی‌گذارند.»

این روزنامه اصلاح‌طلب همچنین نوشته: « ظاهرا آب موتلفه و قالیباف در یک جوی نمی‌رود که شاید دلیلش به اعتقاد رئیس کنونی مجلس به نواصولگرایی یا سوپرانقلابی باشد. اعضای قدیمی این حزب هرازچندگاهی بر طبل انتقاد از قالیباف می‌کوبند اما رئیس مجلس تمایلی ندارد تا به‌صورت علنی به آنها پاسخ دهد».

کیهان/ اسرائیل را شخم می‌زنیم

«کیهان» اظهارات سردار حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه که گفته «ما هسته‌ای نداریم اما کلاهک‌های ما به‌اندازه‌ای است که اسرائیل را شخم بزنیم» تیتر یک کرده و به نقل از وی نوشته: « ما در حوزه نظامی این توانمندی‌هایی که الان داریم، در گذشته نداشتیم. در گذشته سیم خاردار وارد می‌کردیم اما حالا پهپاد صادر می‌کنیم. بدون شک این فاصله طی شده با ایجاد ارتباط بین بخش‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و نخبگان انجام شده است. در همین نیروی هوافضا، ما اوایل در بخش تحقیقات سرمایه‌گذاری کردیم تا بتوانیم موانع را پشت سر بگذاریم. این امر باعث برتری ایران در پهنه هوایی شد و بارها شنیدیم که غربی‌ها اولویت مذاکره را در محدود کردن پهپادها و قدرت موشکی ما گذاشتند.»

این روزنامه اصولگرا که امروز بیشتر خبری است، تیتر دو خود را نیز به سخنان دیروز رئیسی اختصاص داده که گفت: «تا یک قدمی ساخت هواپیمای مسافربری رسیده‌ایم».

سازندگی/ آخرین تماس

«سازندگی» جو بایدن، بوریس جانسون، امانوئل ماکرون و اولاف شولتس را عکس یک کرده و با تیتر «آخرین تماس» درباره تماس و گفت‌وگویی که به صورت تلفی حول محور پیشنهادات ایران و احیای برجام داشتند، نوشته است. 

حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران نیز در سرمقاله امروز سازندگی با عنوان «رقابت اقتصادی به جای رقابت تسلیحاتی» ادعا کرده که «مجلس در موقعیت سال‌های ابتدایی مجلس شورای اسلامی قرار ندارد» و نوشته: «دوستانی که در مجلس مخالف مذاکره  هستند یا می‌گویند که به شرط بررسی در مجلس می‌توان توافق احیای برجام را رسمی‌ کرد، در حقیقت در حال آب در هاون کوبیدن هستند و خود را دل‌خوش کردند که با این حرف‌ها به قدرت اصلی تبدیل شوند.» او که هنوز از عدم راهیابی هم‌جناحی‌هایش به مجلس دلخور است، در ادامه نوشته: «شرط اول تبدیل مجلس به قدرت اول این است که باید شخصیت‌های تاثیرگذار از طریق انتخابات رقابتی وارد مجلس شوند تا مجلس مملو از شخصیت‌های تراز اول سیاسی شود. با این ترکیب سیاسی مجلس، چنین مسائلی ممکن نیست».

ایران/ هر 9 روز یک سفر

«ایران» در شماره امروز خود گزارش دور اول سفرهای استانی از زبان معاون اجرایی رئیس جمهور را منتشر کرده با عنوان «هر 9 روز یک سفر» که کنایه‌ای است به «هر 9 روز یک بحران» دوران اصلاحات؛ به نقل از صولت مرتضوی درباره مصوبات دور اول سفرها نوشته: «بیش از 98درصد مصوبات یا اجرا شدند یا در دست پیگیری هستند.»

این روزنامه دولتی در گزارشی که عکس یک کرده نیز از « حل مشکل تاریخی آب خوزستان درکمتر از یک‌سال» خبر داده و نوشته: « بهره‌‎برداری آزمایشی از طرح غدیر با دو الکتروپمپ از روز یکشنبه آغاز شد و روز گذشته نیز سه الکتروپمپ دیگر از این آبرسانی در خوزستان وارد مدار شد. به این ترتیب، یکی از ابرپروژه‌های مهم آبی کشور با اقدامات یک سال اخیر به بهره‌برداری رسید. مجری طرح آبرسانی غدیر با بررسی و تشریح بزرگ‌ترین سامانه تأمین آب شرب کشور می‌گوید: با بهره‌برداری آزمایشی طرح غدیر، آب شرب باکیفیت با پنج پمپ به شبکه تزریق می‌شود.»

دنیای اقتصاد/ رصد برجامی «مسکن تا ۱۴۰۲ »

«دنیای اقتصاد» در گزارشی که امروز تیتر یک کرده به بررسی «سناریوهای تورم ملکی» پرداخته و نوشته: «روند تغییرات قیمت مسکن و از آن مهم‌تر، آنالیز رفتار خریداران و فروشنده‌های ملک از سال۹۱ تا کنون نشان می‌دهد این بازار به شکل کاملا محسوس و معنادار از تحولات مرتبط با «ریسک غیراقتصادی» (تحریم و مسائل مرتبط با آن) تاثیر گرفته است. ... مسکن نیمسال دوم۱۴۰۱ در دو سناریوی مرتبط با همین الگو، قابل پیش‌بینی است. ... در قالب سناریوی اول، «احیای برجام» می‌تواند بازار مسکن در نیمسال دوم را شبیه سال‌های 93 تا 95 کند به این معنا که سرعت رشد قیمت مسکن به شکل چشمگیر کاهش پیدا کند ... در سناریوی دوم، مسیر کاهش قیمت مسکن به شکل مشروط سخت می‌شود. این شرط، به «هنر سیاستگذار» برمی‌‌گردد. چنانچه توافق به این زودی حاصل نشود، سیاستگذار می‌تواند برای در امان گذاشتن بازار مسکن از بازگشت دوباره تقاضای سرمایه‌‌ای، از اهرم مالیات موثر برای تبدیل «ریسک صفر» سرمایه‌‌گذاری ملکی به «ریسک واقعی» استفاده کند.»

صبح نو/ مجلس به دنبال استقلاب بانک مرکزی

«صبح‌نو» ساختمان بانک مرکزی را عکس روی جلد کرده و در گزارشی با عنوان «مجلس به دنبال استقلال بانک مرکزی» به بررسی این موضوع پرداخته که «طرح قانون بانک مرکزی چه اهدافی را دنبال می‌کند؟» 

این روزنامه اصولگرا در نوار پایینی صفحه نیز به موضوعات دیگری از جمله روند مذاکرات هسته‌ای و تاخیر آمریکایی‌ها در اعلام نظر نهایی‌شان پرداخته است. صبح نو در گزارشی با عنوان «آمپاس بایدن» نوشته: «آمریکا پس از گذشت یک هفته هنوز تصمیم خود در خصوص متن اروپایی را اعلام نکرده است.» این روزنامه در گزارش دیگری هم با تیتر «زمستان دارد می‌آید» به بررسی بحران انرژی در کشورهای اروپایی پرداخته است.

وطن امروز/ دست از پا درازتر

«وطن امروز» رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را عکس یک کرده و با عنوان «گروسی: PMD می‌ماند!» نوشته: «در حالی که همه منتظر پاسخ آمریکا به پیشنهاد ایران درباره توافق هسته‌ای بودند، مدیرکل آژانس در اظهاراتی عجیب گفت پرونده مطالعات ادعایی را نمی‌بندد». وطن امروز البته این را هم نوشته که «مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی پاسخ ایران به پیشنهاد این اتحادیه درباره احیای برجام را معقول دانست.»

این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری به موضوع بازگشت سفیر امارات به ایران پرداخته و با تیتر «دست از پا درازتر» نوشته: «اصلاح‌طلبان اظهار می‌کردند جمهوری اسلامی ایران به دلیل قدرت نظامی و نفوذ خود در منطقه باعث کشیده شدن کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به سمت آمریکا و اسرائیل شده است. اما اکنون که امارات و کویت گسترش تعامل با ایران را دنبال می‌کنند و عربستان سعودی نیز پای میز مذاکره برای ازسرگیری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران نشسته، اصلاح‌طلبان که طرح منزوی نشان دادن ایران در منطقه را دنبال می‌کردند، خود را شکست‌خورده می‌بینند.»

 


 

منبع: فردا

کلیدواژه: خبر به روایت فردا احیای برجام عکس یک کرده سلبریتی ها بانک مرکزی 9 روز یک یک کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک

به گزارش «نماینده»، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز ایرادات شورای نگهبان در مواد ۱۴ و ۱۵ طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

بر این اساس، ماده (۱۴) به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۱۴- یک ماده به‌عنوان ماده (۴۸) ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به‌شرح زیر الحاق می‌شود:

«ماده ۴۸- در محاسبه مالیات بر عایدی سرمایه دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون احکام زیر جاری است:

الف-در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید:

۱) تاریخ تملک دارایی‌های موضوع بندهای (۱) و (۲) که بر اساس اسناد رسمی، تاریخ تملک آن‌ها پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، تاریخ درج شده در سند مذکور است و در غیر این صورت، تاریخ استقرار بستر اجرایی است. همچنین قیمت خرید دارایی‌های مذکور، ارزش روز دارایی مطابق تبصره (۱) این ماده در تاریخ استقرار بستر اجرایی است.

۲) قیمت خرید دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ارزش روز موضوع تبصره (۱) این ماده برای دارایی‌های‌ مذکور در پنج سال قبل از تاریخ صدور صورتحساب الکترونیکی فروش است. همچنین دوره تملک دارایی‌های مذکور پنج سال در نظر گرفته می‌شود.

ب- در صورت وجود صورتحساب الکترونیکی خرید:

۱) آخرین صورتحساب الکترونیکی خرید و حسب مورد آخرین صورتحساب‌های الکترونیکی خرید قبل از آن، مبنای تعیین قیمت خرید و دوره تملک موضوع بندهای (۳) و (۴) خواهد بود.

۲) در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) بیش از سه سال باشد، ارزش روز موضوع تبصره (۱) این ماده در خصوص دارایی‌های مذکور در سه سال قبل یا مبلغ مندرج در صورتحساب الکترونیکی خرید، هر کدام بیشتر باشد، مبنای محاسبه عایدی سرمایه است.

۳) معاوضه دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) متعلق به هر «شخص غیرتجاری بالای ۱۸ سال» با دارایی دیگری از مصادیق همان بند با رعایت موازین شرعی، در صورت صدور صورتحساب الکترونیکی مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌باشد.

ج- در صورتی که بیش اظهاری طرفین معامله در خصوص قیمت فروش بر اساس اسناد مثبته از قبیل ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) این ماده، برای سازمان محرز شود و انتقال‌دهنده در خصوص دارایی مذکور مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نباشد، مبنای تعیین قیمت خرید برای محاسبه عایدی سرمایه در انتقال بعدی، حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) این ماده است.

د- در صورتی که کم اظهاری طرفین معامله در خصوص قیمت فروش بر اساس اسناد مثبته از قبیل ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) این ماده، برای سازمان محرز شود یا انتقال به صورت محاباتی انجام شده باشد، مبنای تعیین قیمت خرید برای محاسبه عایدی سرمایه در انتقال بعدی، حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) این ماده است.

ه- در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون، کمتر از ۲ سال باشد، تخفیف موضوع تبصره (۲) ماده (۴۹) این قانون لحاظ نمی‌شود و در صورتی که دوره تملک دارایی‌های این بند بیشتر از ۲ و کمتر از پنج سال باشد، صرفاً نیمی از تخفیف فوق از عایدی سرمایه مشمول مالیات کسر می شود.

و- مبنای محاسبه «درآمد اتفاقی» دارایی‌های موضوع بندهای (۱) و (۲) ماده (۴۶) این قانون که به‌صورت بلاعوض منتقل شده‌اند و دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴۶) این قانون که به صورت بلاعوض به سایر اشخاص غیرتجاری منتقل شده‌اند، حسب مورد ارزش روز موضوع تبصره (۱) این ماده است؛ ارزش مذکور در حکم قیمت خرید برای محاسبه «عایدی سرمایه» در انتقال بعدی است.

ز- در مواردی نظیر انتقال به صورت ارث که قیمت انتقال توسط طرفین اظهار و تأیید نشده باشد، مبنای تعیین قیمت خرید برای محاسبه عایدی سرمایه در انتقال بعدی، حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) این ماده است. این حکم در خصوص املاکی از قبیل واحدهای مسکونی تملک شده اعضای تعاونی‌های مسکن که قبل از دریافت گواهی اتمام عملیات ساختمانی پیش‌خرید و پس از دریافت گواهی اتمام عملیات ساختمانی تملک شده‌اند نیز جاری است.

تبصره ۱- ارزش روز دارایی‌های‌ موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، بر اساس حسب مورد قیمت روز دارایی موضوع ماده (۶۴) این قانون یا ارزش روز تعیین شده مطابق تبصره (۵) ماده (۹۳) این قانون تعیین می‌شود. ارزش روز دارایی‌های‌ موضوع بند (۲) ماده (۴۶) این قانون، بر اساس قیمت روز دارایی موضوع ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده تعیین می‌شود. همچنین ارزش روز دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴۶) این قانون، بر اساس قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار و قیمت هر یورو که توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود، تعیین خواهد شد.

آیین نامه اجرایی این تبصره حداکثر ظرف ۶ ماه پس از لازم‎الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به‌ تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.

تبصره ۲- در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) تاریخ تملک دارایی‌های مذکور در پنج سال ابتدایی پس از استقرار بستر اجرایی، تاریخ استقرار بستر اجرایی است و قیمت خرید دارایی‌های فوق ارزش روز دارایی در تاریخ استقرار بستر اجرایی می‌باشد.

تبصره ۳- مبنای تعیین قیمت فروش برای محاسبه عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌ مشمول حکم بند (د)، ارزش اظهاری طرفین در صورتحساب الکترونیکی مذکور خواهد بود. در این حالت زیان سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌ مذکور موضوع تبصره (۸) ماده (۴۹) این قانون، قابل استهلاک نیست.

تبصره ۴- مبنای محاسبه درآمد موضوع ماده (۱۲۴) این قانون در موارد تعیین شده در بندهای (ج)، (د) و (ه) این ماده، حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) این ماده است.

تبصره ۵- در محاسبه عایدی سرمایه انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴۶) این قانون، به‌ترتیب معادل گرمی طلای ۱۸ عیار و معادل یورویی دارایی‌های مذکور بر اساس ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) این ماده ملاک عمل قرار می‏‌گیرد.

همچنین صدر ماده (۱۵) و تبصره‌های (۱) و (۲) آن به شرح زیر اصلاح شد و سه تبصره به عنوان تبصره‌های (۳) تا (۵) به آن الحاق شد:

ماده ۱۵- یک ماده به‌عنوان ماده (۴۹) ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به‌شرح زیر الحاق می‌شود:

ماده ۴۹- در هر سال مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۱) و (۲) ماده (۴۶) این قانون با دوره تملک یک سال و بیشتر از آن که به «اشخاص غیرتجاری» تعلق دارند، مشمول مالیات با نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون می‌باشد.

تبصره ۱- در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع این ماده کمتر از یک سال باشد، مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، با نرخ ۱۰ واحد درصد (۱۰%) بیشتر از بالاترین نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون مشمول مالیات می‌باشد.

تبصره ۲- «عایدی ناشی از تورم» از عایدی سرمایه مشمول مالیات حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون با رعایت مقررات مربوط کسر می‌شود. عایدی ناشی از تورم عبارت است از مازاد «قیمت خرید تعدیل شده» از «قیمت خرید».

تبصره ۳- در صورتی که قیمت خرید تعدیل شده بیشتر از قیمت فروش باشد، زیان حاصل از انتقال دارایی مذکور قابل استهلاک نخواهد بود.

تبصره ۴- از مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال املاک با کاربری غیرمسکونی و حق واگذاری محل در صورتی که دوره تملک آن‌ها بیش از ۲ سال باشد، پس از رعایت تبصره(۲) این ماده، تا آستانه ۱۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون کسر می‌شود و مازاد آن با رعایت مقررات این ماده، مشمول مالیات می‌شود. اشخاص موضوع این فصل صرفاً در یک سال از هر پنج سال، می‌توانند از این معافیت استفاده کنند. شرط دوره تملک بیش از ۲ سال مذکور در این تبصره، می‌تواند در هر پنج سال، صرفاً برای یک دارایی رعایت نشود.

تبصره ۵- در انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۱) و (۲) ماده (۴۶) این قانون با دوره تملک یک سال و بیشتر از آن که عایدی سرمایه آن مشمول مالیات موضوع این فصل می‌باشد، در صورتی که حسب مورد «مالیات نقل ‌و انتقال و حق‌ واگذاری‌ محل موضوع ماده (۵۹) این قانون» یا «مالیات نقل و انتقال موضوع ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده» آن دارایی، بیشتر از مالیات بر عایدی سرمایه انتقال همان دارایی باشد، عایدی سرمایه دارایی مذکور مشمول مالیات نخواهد بود.

در صورتی که عایدی سرمایه انتقال مذکور مشمول مالیات موضوع این فصل باشد و مالیات متعلق بیشتر از مالیات نقل‌و انتقال مذکور باشد، مالیات نقل و انتقال پرداختی، به عنوان علی‌الحساب مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته می‌شود. در انتقال دارایی‌های فوق که شامل زیان سرمایه شده باشند، مالیات نقل و انتقال فوق، قطعی است.»

عنوان تبصره (۳) ماده (۱۵) به تبصره (۶) تغییر کرد و این تبصره به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (۷) به این ماده الحاق شد:

«تبصره ۶- در انتقال دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون که به‌صورت ارث تملک شده‌اند، مبنای محاسبه «دوره تملک» تاریخ فوت شخص اعم از واقعی یا فرضی است و مبنای محاسبه «قیمت خرید» نیز حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) ماده (۴۸) این قانون در تاریخ مذکور است. در صورتی که دوره تملک موضوع این تبصره یک‌سال یا کمتر از یک سال باشد، حکم تبصره (۱) ماده (۴۹) برای عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، جاری نمی‌باشد.

تبصره ۷- در انتقال بلاعوض دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون به اعضای خانوار یا پدر یا مادر یا اجداد یا فرزندان، مبنای محاسبه «دوره تملک» و «قیمت خرید» در انتقال بعدی، «تاریخ تملک» و «قیمت خرید» اولیه‌ دارایی با رعایت مفاد ماده (۴۸) این قانون است.»

همچنین تبصره ۴ ماده ۱۵ برای تامین نظر شورای نگهبان حذف شد که در آن آمده بود: «تبصره ۴- در خصوص محاسبه عایدی سرمایه دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴) این قانون، به‌ترتیب معادل گرمی طلای ۱۸ عیار و معادل یورویی فروش دارایی‌های مذکور بر اساس ارزش روز دارایی ملاک عمل قرار می‏‌گیرد. مبنای محاسبه قیمت خرید دارایی‌های فوق بر اساس روش میانگین موزون است.»

عنوان تبصره‌های (۵) تا (۷) ماده (۱۵) به تبصره‌های (۸) تا (۱۰) این ماده تغییر کرد و به شرح زیر اصلاح شد:

«تبصره ۸- مجموع زیان سرمایه هر شخص غیرتجاری حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون با دوره تملک یک سال و بیشتر، از مجموع عایدی سرمایه دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون در سال یا سالهای بعد برای شخص مذکور قابل استهلاک است. حکم این تبصره در خصوص دارایی‌هایی که عایدی سرمایه حاصل از انتقال آن‌ها مشمول مالیات نمی‌باشد، جاری نخواهد بود.

تبصره ۹- در خصوص اشخاص غیرتجاری بالای ۱۸ سال، در هر سال به میزان معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون از مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال‌ املاک با کاربری مسکونی و دارایی‌های موضوع بند (۲) ماده (۴۶) این قانون با دوره تملک یک سال و بیش از یک سال کسر می‌شود.

تبصره ۱۰- آیین‏‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‎الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به‌ تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

دیگر خبرها

  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • طرح مالیات بر سوداگری شامل حداکثر یک درصد از افراد جامعه است
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • عضو سابق تیم ملی جودو ایران درگذشت
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات