Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@00:06:02 GMT

ایران جزو طلایه‌داران فناوری نانو است

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۷۵۲۷

ایران جزو طلایه‌داران فناوری نانو است

مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در حوزه نانو ایران جزو کشورهای برتر شناخته می‌شود و سایت ستاد نانو کشور نیز مورد مراجعه دانشمندان جهانی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی رضایت شامگاه گذشته _چهارشنبه دوم شهریورماه_ در گفت‌وگویی رادیویی اظهار کرد: علم و فناوری نانو یکی از علوم نسبتاً جدید محسوب می‌شود که البته آثاری از آن در گذشته نیز مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر به گذشته نگاه کنیم زمانی که بشر به ساخت شیشه‌های رنگی پرداخت از مقیاس‌های نانو بهره می‌برد، اما در آن زمان کسی با علم نانو آشنا نبود و این علم در دو دهه اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در سال‌های ۱۳۸۰ یکی از دانشمندان ایرانی که در خارج از کشور زندگی می‌کرد به ایران آمد و موضوع نانو فناوری شرح داد و تاکید کرد که دنیا به سمت توسعه فناوری نانو پیش می‌رود.

وی اشاره کرد: در آن زمان با توجه به یادداشت‌ها و مستنداتی که ارائه شد مبحث نانو فناوری به مرکز همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری ارجاع شد، اما در سال ۱۳۸۴ سند فناوری نانو و ستاد نانو نیز تشکیل شد.

رضایت در رابطه با سند فناوری نانو گفت: این سند که در سال ۱۳۸۴ نوشته شد یک سند ده ساله با چشم‌انداز بهبود زندگی مردم و تولید ثروت بود. در زمانی که سند فناوری نانو نگارش شد دانشمندان و فعالان این حوزه در ایران شاید کم‌تر از تعداد انگشتان دست بود و تولیدات دانش‌بنیان نیز خیلی مورد توجه نبود.

وی در رابطه با جایگاه ایران در فناوری نانو گفت: یکی از شاخص‌های مهمی که در دنیا به عنوان مانند معیار مهم شناخته شده است، شاخص تولید علم و تعداد مقالات ISI است. طبق این شاخص در زمانی که ایران فعالیت خود را در حوزه نانو آغاز کرد با ۹ مقاله جایگاه ۶۰ جهان را در اختیار داشت.

مدیر کارگروه توسعه نیروی انسانی ستاد فناوری نانو در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در سال گذشته میلادی تعداد مقالاتی که دانشمندان ایرانی در حوزه نانو داشتند به ۱۲ هزار و ۱۱۹ مقاله رسید و طی چند سال اخیر ایران در زمینه تولید علم در رتبه چهارم جهانی قرار گرفته است.

وی در همین رابطه ادامه داد: ایران حدود ۳۴۰ «پتنت» ثبت‌شده بین‌المللی دارد که البته پتنت‌های داخلی نیز حائز اهمیت است؛ این فناوری به تنهایی حدود ۳۰ درصد پتنت‌های بین‌المللی کشور را شامل می‌شود که دلیل این پیشرفت فراهم‌‎سازی زیرساخت و حمایت از فعالان این حوزه است.

رضایت اشاره کرد: در حوزه نانو ایران جزو کشورهای برتر شناخته می‌شود و سایت ستاد نانو کشور نیز مورد مراجعه دانشمندان جهانی است.

وی در رابطه با صادرات محصولات گفت: در زمینه صادرات اقداماتی انجام شده، اما شرایط فعلی تلاش بیشتری می‌طلبد. عمدتاً مبحث صادرات به دلیل تعاملات بین‌المللی و وجود تحریم‌ها بسیار پیچیده است، اما با وجود این مسئله گردش مالی کشور در این زمینه هر ساله روبه افزایش است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: از سال ۱۳۹۵ تاکنون اگر به گردش مالی نانو در کشور توجه کنید هر سال این رقم دو برابر شده است به طوری که در سال ۱۳۹۸ گردش مالی معادل چهار هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان بوده و در سال ۱۳۹۹ این رقم به ۱۱ هزار و ۵۴۵ میلیارد تومان رسیده است.

کد خبر 599492

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فناوری نانو نانو فناوری ماسک نانو نانو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حوزه نانو فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری رویدادی با مشارکت معاونت علمی، جهاد دانشگاهی، صندوق نواوری و شکوفایی، کانون مدیریت مالکیت فکری و قوه قضائیه برگزار شد.

در این رویداد روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ضمن تاکید بر اینکه مالکیت فکری باید به صورت جدی در کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: معتقدیم اگر قرار باشد ساختمان و بنای اقتصاد دانش بنیان در کشور بنا شود نیاز به بن سازه‌ای دارد که این بن‌سازه فقط مالکیت فکری است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور مزیت نسبی اقتصاد دانش بنیان را ارزشی دانست که توسط علم و فناوری در مقابل دارایی‌های فکری ایجاد می‌کند و گفت: ما سال‌ها در حوزه اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کار کرده‌ایم ولی مشاهدات نشان می دهد حدود ۹۸ درصد ارزش بازار ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا مربوط به دارایی‌های نامشهود است.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که ان چیزی که برای شرکت‌ها ایجاد ارزش می‌کند، نیروهای‌ انسانی، فناوری‌ها، اعتبار و برند است، خاطرنشان کرد: در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم و باید با سرعت بسیار زیادی در حوزه مالکیت فکری، ارزیابی و اعتبار بخشی کاری کنیم.

معاون علمی رئیس جمهور همچنین از توافق با مدیر وایپو (سازمان جهانی مالکیت فکری) برای برگزاری دوره‌هایی در حوزه مالکیت فکری برای اعتباربخشی به مجموعه های کارگذاری در ایران خبر داد و گفت : امیدواریم به زودی چندین تجربه موفق را در حوزه دارایی های نامشهود شرکت های دانش بنیان داشته باشیم.

وی با بیان این مطلب که ۹۰ درصد دارایی‌های شرکت‌های دانش بنیان دارایی‌های نامشهود است، گفت: امیدوارم با توجه به عزم جدی که در مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری وجود دارد به زودی شاهد یک نظام کارا برای ارزیابی و اعتبار بخشی در کشور باشیم.

کد خبر 6090812 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • فروش دانش‌ بنیان‌ها طی سال گذشته به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل با تلاشگران ذوب آهن اصفهان
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»