Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی سلاجقه ، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور امروز با استقبال مهدی دوستی، استاندار هرمزگان، شهروز شجاعی ، مدیرعامل شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس و نماینده سازمان ایمیدرو در این شرکت و جمعی دیگر از مدیران دستگاه های اجرائی وارد بندرعباس شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از هرمزگان ، در ابتدای این سفر علی  سلاجقه با حضور در تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس، از روند پیشرفت پروژه بازسازی، ارتقا و توسعه تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس و ایستگاه اصلی پمپاژ  بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح بزرگ انتقال پساب تصفیه شده به صنایع مولد 14 درصد پیشرفت دارد

مدیرعامل شرکت تامین و توسعه زیر ساخت خلیج فارس، با بیان اینکه در حال حاضر طرح بزرگ انتقال پساب تصفیه شده به صنایع مولد با 14 درصد پیشرفت در حال انجام است، تشریح کرد: خوشبختانه در فاز اول طرح و عملیات تکمیل مخزن 10 هزار متر مکعبی و احداث ایستگاه پمپاژ انتقال پساب پیشرفت فیزکی 93 درصدی حاصل شده است و تمام تلاشمان را به کار بسته ایم تا در زمان مقرر فازهای تعیین شده را با بهترین بهره وری و کیفیت به سرانجام برسانیم.

شهروز شجاعی،با اشاره به اینکه تلاش می کنیم با ایده های نو در خدمت مردم باشیم،  ادامه داد: همچنین فاز دوم طرح بزرگ انتقال پساب تصفیه شده به صنایع غرب بندرعباس در حال حاضر با 10 درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است، اعتبار این پروژه بالغ بر 9 هزار میلیارد ریال است که طبق برآورد مشاور 18 ماه زمان لازم است تا پروژه به بهره برداری برسد.

شجاعی با بیان اینکه اساسی ترین تشکیل شرکت تامین و توسعه زیر ساخت خلیج فارس حل معضل فاضلاب شهر بندرعباس بوده است،افزود : امیدواریم با اجرای این طرح بزرگ بتوانیم در کنار تامین آب مورد نیاز صنایع مولد، به اصلی ترین چالش محیط زیستی استان که حال به یک معضل کشوری تبدیل شده است، پایان دهیم و خدمتی پایدار به مردم نجیب این شهرستان ارائه کنیم.

عضو هیئت مدیره شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، عنوان کرد : یکی از مهمترین رخدادهای امروز انعقاد 2 قرارداد خرید آب با شرکت صنایع معدنی و فلزی ستاره سیمین هرمز و فولاد هرمزگان جنوب است که با این اتفاق مهم و فرخنده بطور رسمی فروش پساب تصفیه شده به صنایع مولد آغاز خواهد شد.

وی ، تصریح کرد: جعفری ریاست سازمان ایمیدرو نقش ویژه و تعیین کننده ای در تحقیق این آرزوی بزرگ مردم بندرعباس و استان هرمزگان ایفا کردند که از جانب خود و مردم شریف استان از ایشان کمال قدردانی و تشکر دارم همچنین از تمامی مقامات مسئول به ویژه استاندار هرمزگان و سهامداران گرانقدر سپاسگزارم که در این مسیر دشوار همراه و همگام بوده اند.

مدیرعامل شرکت تامین و توسعه زیر ساخت خلیج فارس در رابطه با این پروژه تشریح کرد: فاز سوم این طرح مهم، ۲۲ کیلومتر خط انتقال پساب فولادی در اقطار ۹۰۰ و ۶۰۰ میلی‌متری با اعتباری بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد ریال است که پروژه تامین و خرید لوله با 91 درصد پیشرفت و اجرای آن با حدود 10 درصد پیشرفت فیزکی در حال اجرا است.

وی ابراز داشت : هفته دولت فرصتی مغتنمی است تا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر یکبار دیگر عزم خود را برای آبادانی و توسعه ایران اسلامی ذیل رهنمودهای رهبر معظم انقلاب حضرت آیت ا... خامنه ای و تدابیر رئیس جمهور مردمی حضرت آیت ا... رئیسی جزم کنیم .

به گفته وی ، بندرعباس با برخورداری از نعمات خدادادی و استعدادهای اقتصادی مجموعه ای بی بدیل برای سکان داری توسعه کشور است از این رو که به عنوان دروازۀ طلایی ایران زمین ابتدا در دایره تحول قرار گیرد و صاحب زیرساخت های مطلوب یک شهر امروزی  شود و پس از رسیدن به مرحله توانمندی ، موجب پویایی سایر مناطق نیز شود .

شجاعی ، خاطر نشان کرد :  شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس مفتخر است با تکیه بر ایده های نو و با اعتقاد به اینکه توسعه آرمانی از مسیر ثبات محیط زیست سالم و با نشاط می گذرد تلاش دارد حاصل فعالیت هایش رضایتمندی مردم از زندگی در کنار دریایی زلال ، ساحلی زیبا و آسمانی آبی باشد .

مدیرعامل شرکت تامین و توسعه زیر ساخت خلیج فارس ، اصلی ترین و اساسی ترین عاملی که باعث شکل گیری شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس گرفته شد وجود معضل پساب فاضلاب شهر بندرعباس بود که کالبد فیزیکی منطقه و روح و روان اهالی را مورد خدشه قرار داده بود .

وی افزود : خلیج فارس و کرانه های آن که هویت ملی و سرمایه ای بی بدیل از زیستگاه انسانی ، آبزیان و جانداران متنوع است را به چالشی بزرگ کشیده بود و شهر بندرعباس و مردم را در معرض منظره ای نازیبا و بوی نامطبوعی قرار داده بود که بهداشت عمومی را زیر سوال می برد و مهمانانی که با تصور یک بندر زیبا به این شهر وارد می شدند را با خاطره ای تلخ بدرقه می کرد .

عضو هیئت مدیره شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، یادآور شد : در حالی که افکار عمومی به بالاترین میزان از حساسیت خود رسیده بود شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس با ایده پردازی جمعی از نخبگان دغدغه مند هرمزگان و با محوریت حاکمیت شکل گرفت تا با همراهی تعدادی از صنایع و بنگاه های اقتصادی ضمن انجام مسئولیت اجتماعی خود و ایجاد ارزش آفرینی برای پساب فاضلاب ، یک تهدید بزرگ را مبدل به فرصتی ارزشمند کرده و تلاش بی وقفه را برای نجات محیط زیست منطقه و ترسیم افقی نو از دریا و ساحلی  سالم را رقم زنند .

شجاعی اضافه کرد : این اتفاق خوب اینک در حالی مسیر خود را بازیافته که همراهی فعالین حوزه محیط زیست از فعالین مدنی و تشکل های آن گرفته تا مدیران دلسوز و کارشناسان توانمند سازمان فصل تازه ای در رفع این مشکل بزرگ ایجاد کرده است .

این مسئول ، خاطر نشان کرد : ما در شرکت تامین و توسعه زیرساخت باور داریم به اینکه خروجی تمام تلاشمان باید در افزایش کیفیت زندگی مردم خلاصه شود ، معتقدیم حراست از محیط زیست سالم باید اولویت اول در تمام رفتار حرفه ای مان باشد و بازچرخانی پساب فاضلاب را بازآفرینی دوباره زندگی توام با سلامت و نشات در بندرعباس می بینیم .

 طرح ساماندهی پساب فاضلاب شهر بندرعباس با پیشرفت خوبی در حال اجراست

در ادامه این آیین استاندار هرمزگان با اشاره به روند مطلوب پیشرفت این طرح اذعان داشت: طرح ساماندهی پساب فاضلاب شهر بندرعباس یک مطالبه عمومی بود و از ابتدای دولت سیزدهم کار با جدیت آغاز شده که در حال حاضر با پیشرفت خوبی در حال انجام است.

 مهدی دوستی افزود: تا به امروز حدود ۱۳۵۰ میلیارد تومان قرارداد برای اجرای این طرح انعقاد شده است که ۹۰۰ میلیارد تومان از آن در دهه فجر سال گذشته کلنگ‌زنی شد و منابع به خوبی در جهت تسریع در پیشبرد پروژه‌ ساماندهی فاضلاب بندرعباس تخصیص پیدا کرده است.

دوستی با اشاره به پیشرفت فاز دوم طرح ساماندهی پساب فاضلاب بندرعباس و انتقال آن به صنایع مولد گفت: فاز سوم که امروز عملیات اجرایی آن را آغاز کردیم بیش از ۷۰ درصد آن تامین لوله است که این لوله ها انجام شده و پوشش لوله ها نیز  بالای ۹۰ درصد است از این‌ رو  می‌توان گفت که کل پروژه بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.

در ادامه این سفر دکتر سلاجقه، معاون رئیس جمهور با حضور در محل اجرای فاز سوم طرح بزرگ انتقال پساب تصفیه شده به صنایع غرب، از آغاز اجرای این فاز بازدید کرد.

خبرنگار : جمیله دبیری نیا

انتهای پیام

 

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رئیس جمهور معاون بازدید رئیس سازمان محیط زیست کشور برنا هرمزگان پساب فاضلاب تصفیه خانه بندرعباس صنایع مولد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۷۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: قضاوت درباره منشأ آلودگی دریای خزر اگر فقط سواحل شمالی ایران را بینیم یک جانبه و دور از واقعیت است چرا که حال و روز دریاچه در حاشیه شمالی و شرقی و غربی آن و دیگر کشورهای همسایه به دلیل ورود انواع آلاینده‌های صنعتی و نفتی بدتر از کرانه خزر در ایران است.

با این حال ورود ۷۰ درصد پساب فاضلاب‌های تصفیه نشده از یک سو و پایین بودن توان پالایش دریای خزر نسبت به دریاهای نیمه بسته مانند خلیج فارس و یا دریاهای باز مانند دریای عمان اوضاع آلودگی در این دریاچه را تشدید کرده است.

سرمنشا آلودگی دریای خزر در استان‌های شمالی به چندین کیلومتر بالا دست و از دامنه جنگل ریشه می‌گیرد. آنجایی که جنگل دفن گاه زباله شده و شیرابه‌های ناشی از آن از طریق رودها و کانال‌های انتقال آب مستقیم به دریا سرازیر می‌شود.

آمارها حکایت از تولید روزانه ۳۰۰۰ تن زباله در مازندران دارد شیرابه‌های این طلای کثیف دشت‌ها و جنگل در بالا دست، میان دست و دریای خزر را در پایین دست آلوده و رنگ آبی این دریاچه زیبا در حاشیه ساحل کدر و تار کرده است.

آمارهای تأیید نشده نشان می‌دهد که روزانه حجم وسیعی از شیرآبه‌ها پساب‌های صنعتی و کشاورزی و خانگی در مناطق مختلف استان مازندران مستقیم به رودخانه‌ها و دریا سرریز می‌شود آمارهای تأیید نشده نشان می‌دهد که روزانه حجم وسیعی از شیرآبه‌ها پساب‌های صنعتی و کشاورزی و خانگی در مناطق مختلف استان مازندران مستقیم به رودخانه‌ها و دریا سرریز می‌شود و چرخه اکوسیستم را در این مناطق دچار اختلال کرده است.

به هر گوشه از مازندران سر بزنید شاهد آن هستید که پساب‌های خانگی و کشاورزی مستقیم به رودخانه می‌ریزد و از آنجا نیز روانه دریا می‌شود. این وضعیت سبب شده تا نه تنها رودخانه‌های مازندران حال خوشی نداشته باشد بلکه دریا نیز روز به روز آلوده می‌شود.

اوضاع آلودگی دریا را می‌توان از زبان صیادی شنید که به بیماری پوستی دچار شده و آن را محصول ورود آلاینده‌ها به دریا می‌داند. سرتاسر پاییز و زمستان فصل صیادی است و ورود ماهیگیران به آب عموماً به عنوان بخشی از شیوه صید گریز ناپذیر. اکبر حقیقی ماهیگیر مازندرانی با بیان اینکه بیشتر مواقع در فصل صیادی در تور ماهیگیران زباله‌های دیده می‌شود که از طریق رودخانه به دریا منتقل شده است، گفت: این زباله‌ها سلامت صیادان و همچنین آبزیان را به خطر انداخته است.

وی ادامه داد: روند آلودگی‌های خانگی و سموم کشاورزی به دریا سبب شده تا برخی از گونه‌های ماهی از سبد صیادی حذف شود و یا به اعماق دریا کوچ کنند و نسل برخی از ماهی‌ها نیز منقرض شده است.

مازندران بیش از ۴۷۰ کیلومتر ساحل دارد و این سواحل مقصد بسیاری از مسافرانی است که از گوشه و کنار کشور برای دریاگردی به استان سفر می‌کند و طبق آمارها ۹۰ درصد مسافران برای جاذبه‌های دریا مهمان استان‌های شمالی و از جمله مازندران می‌شوند.

به گفته حسین ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران این استان در بهار و تابستان پارسال (۱۴۰۲)، که بخش عمده آن فصل شنا است میزبان بیش از ۹۰ میلیون نفر شب مسافر بوده است.

ساحل فریدونکنار در محاصره زباله و پسماند

ساحل فریدون کنار از جمله مناطق مورد علاقه مسافران و گردشگران بویژه در بهار و تابستان به شمار می‌رود اما شاهد آن هستیم که از رودخانه اصلی شهر و زهکش ها حجم وسیعی از پساب‌ها و فاضلاب خانگی و کشاورزی روانه دریا می‌شود.

اسلامی یک شهروند فریدون کناری با بیان اینکه در طول رودخانه اصلی شهر شاهد آن هستیم که فاضلاب‌ها از طریق لوله‌ها به رودخانه منتقل می‌شود، ادامه داد: در نتیجه رودخانه نیز این پساب‌ها را به دریا منتقل می‌کند.

وی با اظهار اینکه در فصل شنا طرح‌های سالم‌سازی در ساحل فریدون کنار اجرا می‌شود، گفت: به دلیل ورود آالاینده‌ها در برخی قسمت‌ها شاهد تغییر رنگ آب دریا هستیم و این مسئله سلامت شهروندان و شناگران را به خطر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه بارها مشکلات ناشی از فاضلاب‌ها و آلاینده‌ها را به دستگاه‌های مسؤول گزارش کرده ایم، افزود: با این حال همچنان روند ورود آلاینده‌ها به رودخانه و دریا ادامه دارد.

آلودگی رودخانه و دریا فقط مختص فریدونکنار نیست بلکه در تمامی مناطق ساحلی رودخانه‌ای استان می‌توان ردی از زباله دید که وضعیت ساحل را نازیبا و بد کرده است.

رودخانه‌های شیلاتی هم اسیر زباله

اوضاع نکارود در شرق مازندران، تجن و تالار و بابلرود در شهرهای مرکزی و رودخانه‌های خیرود و چالوس و چشمه کیله و صفارود در غرب مازندران نیز چندان خوش نیست و با اینکه همه این رودخانه‌ها شیلاتی محسوب می‌شود باز با معضل با معضل زباله و پساب دست و پنجه نرم می‌کنند.

ورود آلاینده‌های معدنی نیز به رودخانه‌های هراز در آمل و چالوس در غرب مازندران همواره حاشیه و دردسرساز است بیشتر اوقات رنگ آب در این مناطق قهوه‌ای و کدر است و این پساب‌های معدنی بدون تصفیه به دریا وارد می‌شود.

در نوشهر علاوه بر پساب‌های خانگی و کشاورزی شیرابه‌های تصفیه نشده کارخانه زباله سوز مشکلات زیست محیطی زیادی ایجاد کرده است و روزانه تا ۶۰ مترمکعب شیرابه از طریق رودخانه ماشلک به دریا می‌ریزد و سرطان انواع بیماری‌ها از جمله سرطان را ارمغان می‌آورد.

ورود فلزات سنگین نظیر «روی» و «جیوه» یکی از اساسی‌ترین معضلات زیست‌محیطی استان مازندران و بالاخص زباله سوز در شهر نوشهر است

شبنم دلفان آذری محقق محیط زیست و استاد دانشگاه با بیان اینکه ‎دپوی غیربهداشتی پسماندهای شهری، عفونی و پزشکی و شیرابه ناشی از آنها و ورود فلزات سنگین نظیر «روی» و «جیوه» یکی از اساسی‌ترین معضلات زیست‌محیطی استان مازندران و بالاخص زباله سوز در شهر نوشهر است، افزود: فاجعه بارتر این است که همچنان شیرابه‌های حاصله به رودخانه و دریا می‌رود.

‎سفیر سبز زیست محیطی خاورمیانه با اظهار اینکه بررسی‌های میدانی و علمی نشان می‌دهد که شیرابه ناشی از این پسماندها قادر به حل تایر کامیون به طور کامل است، افزود: این به این معناست که شیرابه حاصل از زباله‌ها بسیار سمی و خطرناک با قدرت انحلال بسیار بالایی است.

دلفان آذری ادامه داد: فاضلاب‌های شهرک‌های صنعتی اطراف هم یکی از منابع بزرگ و مهم آلودگی رودخانه‌ها و دریای خزر است، به طور کلی تمام استان مازندران در فاجعه مدیریت پسماندهای شهری، عفونی، پزشکی و صنعتی و کشاورزی غرق شده است، به عنوان مثال فاضلاب شهرک صنعتی‌های نوشهر در غرب مازندران، امام زاده عبدالله یا بابلکنار یکی از نمونه‌هایی است که فاضلاب آن پس از تصفیه در تصفیه‌خانه، وارد دریای خزر می‌شود، هر چند این فاضلاب باید در مکانی تخلیه شود اما نکته اینجا است زمانی باید این اتفاق صورت بگیرد که کار تصفیه به درستی انجام شده باشد.

آلایندگی واحدهای بلندمرتبه در فریدونکنار

صمد کیانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فریدونکنار نیز با بیان آنکه نافی اینکه رودخانه‌های ما دچار آلودگی هستند، نیستیم، افزود: بخشی از آلاینده‌ها از طریق رودخانه شهری وارد می‌شود که پاکسازی آن باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.

وی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی که در فریدونکنار داریم، بلندمرتبه سازی است، ادامه داد: آلودگی این واحدها بارزتر از بقیه موارد است و فاضلاب‌های خانگی واحدهای بلندمرتبه سرریز می‌شود و زیر سطح آبی منطقه بالا است.

وی گفت: در فریدونکنار منفی ۲۰ تا ۲۴ متر پایین‌تر سطح از دریای آزاد هستیم و سطح ایستایی فاضلاب بالا است و از سوی دیگر واحدهای بلندمرتبه نیز فاقد سپتینک و تصفیه فاضلاب مناسب هستند و از سوی دیگر محیط زیست در زمینه احداث واحدهای مسکونی در محدوده شهری عملاً نقشی ندارد.

کیانی ادامه داد: پروانه ساخت واحدهای بلندمرتبه توسط شهرداری و نظارت آن برعهده نظام مهندسی است اما وقتی بحث آلودگی پیش می‌آید محیط زیست و شبکه بهداشت و درمان درگیر می‌شوند و در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اظهار اینکه شمار پرونده‌های مرتبط با آلودگی در شهرستان فریدونکنار کم نیست، افزود: تشخیص آلودگی نیازمند ارزیابی آزمایشگاهی است و همچنین شاهد تخلیه پساب‌ها و تخلیه فاضلاب‌ها، کارواش‌ها و غیره هستیم.

کیانی مشکل اصلی آلودگی رودخانه‌ها و سواحل را ناشی از نبود سیستم اگو و تصفیه خانه فاضلاب بهداشتی دانست و گفت: وقتی این تصفیه خانه وجود نداشته باشد شاهد آلودگی خواهیم بود و فاضلاب‌ها در ساعات پایانی شب در مناطق مختلف تخلیه می‌شود.

معضل آلودگی رودخانه‌ها و سواحل در گوشه و کنار مازندران به چشم دیده می‌شود و تلاش‌های متولیان امر برای پاکسازی چندان چشمگیر نیست. در استان مازندران ۴۷۰ کیلومتر ساحل و هفت هزار کیلومتر رودخانه وجود دارد و در حاشیه آن مراکز خدماتی، اراضی کشاورزی و باغی و واحدهای دامداری وجود دارد که به آلودگی دامن می‌زنند.

کد خبر 6089356

دیگر خبرها

  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران