Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین شاه پری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تقویت ارتباطات و توسعه همه جانبه مناسبات تجاری با همسایگان در راستای دیپلماسی اقتصادی را از شعارهای انتخاباتی دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: آیت الله سیدابراهیم رئیسی از زمان روی کارآمدن، این شعار را از اولویت های کاری و مهم خود عنوان کردند و به دنبال آن نیز استاندار مازندران برای عملیاتی کردن این شعار دولت مردمی در طی یکسال گذشته اقدامات ارزشمندی را انجام داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیپلماسی فعال استاندار مازندران با دیدار و گفت و گو با سفرای کشورهای مختلف 

وی ادامه داد: استاندار مازندران با هدف تحقق بخشیدن به شعار انتخاباتی دولت سیزدهم، دیپلماسی اقتصادی را مبنای کار و فعالیت خود قرار داده است و برای عینیت بخشیدن به این شعار دولت مردمی، دیدار و گفت و گو با سفرای کشورهای همسایه، اوراسیا و حتی برخی کشورهای اروپایی را سرلوحه کارهای خود قرار داده است.

برپایی ۱۲ ملاقات بین‌المللی استاندار مازندران 

بازرس و مسئول پیگیری‌های ویژه استاندار مازندران گفت: استاندار در راستای دیپلماسی اقتصادی و تقویت ارتباط با کشورهای همسایه، ۱۲ ملاقات بین المللی در سطح سفیر و نفر دوم سفیر را با برخی کشورها از جمله دیدار با سفرای قرقیزستان، بلاروس قزاقستان، ازبکستان، فنلاند و سفیر ایران در مسکو و چین را برگزار کرد.

ارتقای جایگاه بین المللی ایران در دولت سیزدهم 

شاه پری با بیان اینکه ارتقای جایگاه بین المللی ایران که در دولت گذشته تضعیف شده بود، در دولت سیزدهم با تقویت توسعه و مراودات همه جانبه با کشورهای همسایه در دستور کار و تقویت قرار گرفت، افزود: رویداد ساری ۲۰۲۲ که در آن شهر ساری مرکز مازندران پایتخت گردشگری جهان شناخته و معرفی شد، بعنوان اولین رویداد مهم در دولت مردمی بود که برگزار آن باعث افزایش ارتقای جایگاه بین المللی کشورمان در بین کشورهای منطقه شد.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای منطقه در سطح سفیر و یا نفر دوم سفیر در این رویداد بزرگ شرکت کردند، یادآور شد: با برنامه ریزی صورت گرفته و بازدیدهای میدانی، شرکت کنندگان در این رویداد با ظرفیت های بزرگ مازندران بویژه در بخش کشاورزی و گردشگری آشنا شدند که برای بسیاری از آنان مایه تعجب بود.

بازرس و مسئول پیگیری‌های ویژه استاندار مازندران، برگزاری رویداد بین المللی ساری ۲۰۲۲ را فرصتی ارزشمند برای معرفی محصولات تولیدی استان که قابلیت صادرات و رقابت با برخی کشورها را دارند، دانست و گفت:  این همایش ظرفیت های نهفته مازندران سرسبز را بیش از پیش برای همسایگان و کشورهای منطقه معرفی کرد که از جمله نتایج مثبت آن افزایش سطح مراودات تجاری و اقتصادی با همسایگان بود.

افزایش مراودات تجاری و اقتصادی مازندران با دیپلماسی اقتصادی 

شاه پری با بیان اینکه ارتباط حداکثری با همسایگان که در دولت گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود، از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت، افزود: استاندار مازندران با توجه به ظرفیت بالای این استان در تولید محصولات کشاورزی و قرار گرفتن در مسیر اصلی کریدور شمال به جنوب، دیپلماسی فعال را مبنای کار و اهداف خود قرار داد و ثمره آن افزایش مراودات تجاری با برخی کشورهای همسایه است.

وی ادامه داد: با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی مازندران، دیپلماسی تجاری با کشورهای همسایه و اوراسیا برنامه ریزی شد تا محصولات این استان که توان رقابت با شرکت های خارجی  را دارند، از مسیر درست صادر شود.

احداث چند خط تولید محصولات مازندران در کشورهای حاشیه دریای خزر

این مقام مسئول گفت که در راستای دیپلماسی اقتصادی، در دیدار استاندار مازندران با سفیر ازبکستان مقرر شد که خط تولید یک محصولات لبنیاتی در این کشور راه اندازی شود که این خود ظرفیت عظیمی را برای این استان ایجاد خواهد کرد.

شاه پری بیان کرد: همچنین در دیدار استاندار مازندران و سفر تاجیکستان مقرر کرد که مرکز تجارت ایران در این کشور راه اندازی شود که موارد حقوقی برای راه اندازی این مرکز نیز تهیه و تدوین شده است.

وی ادامه داد: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم و با تلاش استاندار مازندران، آمارهای مربوط به حوزه تجاری مازندران با تاجیکستان افزایش یافته است که این امر همچنان تداوم خواهد داشت.

صادرات محور شدن مازندران با امضای تفاهنامه استاندار و معاون وزیر امور خارجه 

بازرس و مسئول پیگیری‌های ویژه استاندار مازندران از امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان استانداری و معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در راستای توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی و افزایش حجم مبادلات تجاری از این استان خبر داد.

شاه پری گفت که ارتقای سهم حضور صادرکنندگان و صنعتگران مازندران در نمایشگاه‌های تخصصی کشورهای منطقه، توسعه نفوذ کالاهای غیرنفتی مازندران در بازارهای هدف به منظور افزایش حجم مبادلات از طریق ارائه رایزنی های دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در این تفاهم نامه مورد توجه قرار گرفته است که نمونه آن صادرات یک میلیارد دلاری کالا از مازندران در دوره زمانی ۲ساله با استانداردسازی و کیفیت بخشی کالاهای تولیدی و تقویت دیپلماسی اقتصادی است.

استفاده از ظرفیت بنادر

شاه پری افزود: با توجه به قرار گرفتن مازندران در مسیر اصلی کریدور شمال به جنوب، استفاده از ظرفیت بنادر با هدف افزایش مراودات تجاری با کشورهای همسایه و اوراسیا نیز مورد توجه قرار گرفت و در این راستا نیز با تلاش های استاندار، اسکله رورو ریلی با میانگین پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی تا پایان سال تکمیل می شود.

وی ادامه داد: برای خرید یا اجاره کشتی رو رو نیز مذاکرات متعدد با کشورهای مختلف صورت گرفت و به طور حتم تا پایان سال این کشتی خریداری خواهد شد و تلاش می شود ارزش صادراتی مازندران از یک میلیارد دلار فعلی در سال ۱۴۰۵ به پنج میلیارد دلار افزایش یابد.

فراهم شدن زمینه صادرات مرکبات مازندران به چین 

بازرس و مسئول پیگیری‌های ویژه استاندار مازندران از فراهم شدن امکانات و مقدمات لازم برای صادرات محصول مرکبات مازندران به چین خبر داد و افزود: در آینده نزدیک نیز برخی محصولات لبنی و کشاورزی مانند کیوی این استان به چین صادر خواهد شد.

توافق با روسیه برای ساخت اسکله نفتی در مازندران 
شاه پری از انجام توافق اولیه استاندار مازندران با مقامات روسیه برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی خبر داد و گفت که در حوزه انرژی برای ساخت اسکله نفتی در مازندران با روسیه توافق شد که در ماه آینده عملیاتی می شود.

اتصال راه اهن شمال به اروپا

وی با اشاره به تلاش استاندار برای بهبود زیرساخت ها و ارتقای صنعت ریلی این استان بیان کرد: همسو با دیپلماسی اقتصادی و با فراهم کردن شرایط و امکانات لازم، راه آهن شمال به کشورهای اروپایی متصل خواهد شد که در این راستا نیز با سرمایه گذار این طرح صحبت‌هایی صورت گرفته که علاوه بر بهسازی و اصلاح مسیر اصلی راه آهن شمال به جنوب، مسیر جدید نیز ساخته شود.

سرمایه گذاری چین در حوزه زیرساخت های برق و فاضلاب 

شاه پری افزود: با دیپلماسی فعالی که استاندار مازندران در طی این مدت با برخی کشورهای همسایه انجام داد، مقرر شد با استفاده از تسهیلات پنج هزار میلیارد تومانی بانک جهانی، چین در حوزه زیرساختی صنعت برق مازندران سرمایه گذاری کند و برای اجرای شبکه فاضلاب با استفاده از تسهیلات سه هزار میلیارد تومانی از محل فاینانس نیز در مرحله انعقاد قرارداد با این کشور هستیم.

بازرس و مسئول پیگیری‌های ویژه استاندار مازندران با بیان اینکه در دولت قبل گسترش روابط با روسیه در اولویت نبود، گفت: این مهم در دولت سیزدهم مورد توجه جدی قرار گرفت و استاندار مازندران نیز با اولویت قرار دادن این موضوع در حال تلاش شبانه روزی است.

برچسب‌ها دیپلماسی معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه دولت دولت مردمی پروندهٔ خبری یکسال با «دولت مردم» وعده‌های صادق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دیپلماسی معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه دولت دیپلماسی معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه دولت دولت مردمی استاندار مازندران دیپلماسی اقتصادی کشورهای همسایه مراودات تجاری کشورهای منطقه امور خارجه دولت مردمی بین المللی مورد توجه قرار گرفت شاه پری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۱۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • دانشگاهها در راستای رفع مشکلات توسعه ای مازندران پای کار بیایند
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در برخورد با جنگ غزه در تاریخ ثبت خواهد شد
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌
  • لزوم مطالبه گری دانشگاه‌ها از دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی مازندران