Web Analytics Made Easy - Statcounter

به تازگی میرکاظمی معاون رئیس جمهور با اعلام آماری از مصارف کشور در سال‌های اخیر اظهار داشت: "در سال (پایان دولت دهم) ۱۳۹۱ کل مصارف کشور ۸۹ همت بود و در سال گذشته عملکرد مصارف کشور ۱۰۰۷ همت رسید؛ یعنی ظرف هشت سال از ۸۹ به بیش از ۱۰۰۰ رسید. "   این جهش خیره کننده در شرایطی است که آمار‌های رسمی از افزایش اختلاف طبقاتی در این سال‌ها حکایت دارد؛ به بیان دیگر شاخص ضریب جینی که  شکاف درآمدی در جامعه را نشان می‌دهد، در سال‌های گذشته با روند منفی همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 

به گزارش تابناک اقتصادی، پدیده نابرابری درآمد، نه تنها از دلایل عمده فقر است، بلکه یکی از عوامل مهارکننده رشد اقتصادی نیز محسوب می‌شود. یکی از شاخص‌هایی که نشان دهنده وضعیت درآمدی در سطح جامعه می‌باشد، ضریب جینی است. این ضریب توسط متخصص آمار ایتالیایی به نام کورادو جینی توسعه یافت و در سال ۱۹۱۲ اعلام شد. ضریب جینی از جمله شاخص‌هایی است که می‌توان با استفاده از آن وضعیت توزیع درآمد در یک جامعه را بسنجد. عدد این شاخص بین صفر و یک است. هر چه این عدد به صفر نزدیک‌تر باشد به منزله برابرتر بودن درآمد‌ها در جامعه است و هر چه به یک نزدیکتر باشد، نشان دهنده آن است که شکاف درآمدی در جامعه تشدید شده است. به عبارت بهتر، اگر همه افراد جامعه به اندازه هم درآمد داشته باشند، ضریب جینی معادل صفر و اگر تمام درآمد‌ها تنها به یک نفر برسد، ضریب جینی یک است که این بدترین حالت ممکن خواهد بود.

این شاخص از سال ۱۳۹۲ با ثبت رقم ۰.۳۶۵ روند صعودی را اغاز کرد و در پایان سال ۱۳۹۹ به رقم ۰.۴۰۰۶ رسید. هرچند در این سال ها، رکورد ۰.۴۰۹۳ برای سال ۱۳۹۷ بوده است. اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه به حمایت‌های معیشتی و کنترل جریان نقدینگی و عدم خلق پول بدون پشتوانه، شاهد تعدیل این شاخص بودیم.

به گونه‌ای که گزارش اخیر مرکز آمار نشان می‌دهد در پایان سال گذشته، ضریب جینی خانوار‌های کل کشور ٠,٣٩٣٨ است که در مقایسه با سال قبل ٠.٠٠٦٨ کاهش نشان می‌دهد. این در حالی است که بررسی روند گذشته مشخص می‌کند که ضریب جینی به عنوان شاخص توزیع درآمد از ۳۶۵ هزارم در سال ۱۳۹۱ به ۴۰۱ هزارم در سال ۱۳۹۹ رسید یعنی افزایش ۹٫۵ درصدی شکاف طبقاتی در دولت گذشته رخ داده است که بالاترین میزان در دهه‌های اخیر است.

بر اساس این گزارش؛ در دولت قبل علی‌رغم بی‌عملی در افزایش درآمد‌های پایدار دولت هزینه‌های جاری به شدت افزایش یافت و به عبارتی دولت قبل با رشد هشت برابری نقدینگی هزینه‌های خود را از جیب مردم تامین کرد، در این بین بیشترین آسیب به قشر متوسط و کم‌درآمد وارد شد و عبور ضریب جینی از ۴۰ واحد بیانگر افزایش فاصله طبقاتی است.

مسیری که موجب کاهش ضریب جینی می‌شود

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است: "آزادسازی قیمت‌های کالا‌های اساسی و پرداخت یارانه نقدی آن به مردم باعث کاهش ضریب جینی در جامعه و افزایش قدرت خرید افشار ضعیف در کشور شده است.  نکته قابل ذکر این است که این کاهش ضریب جینی در کوتاه مدت است و برای ادامه این مسیر و تداوم این کاهش ضریب جینی در میان مدت و بلندمدت نیز باید اقدامات لازم انجام شود.  با توجه به برنامه دولت برای تامین هزینه‌ها و جبران کسری بودجه خود از محل دریافت مالیات و عدم استقراض از بانک مرکزی امید است که در میان مدت و بلندمدت نیز تورم مهار شده و ما با پرداخت یارانه‌ها و عدم استقراض از بانک مرکزی در میان‌مدت و بلندمدت هم شاهد کاهش ضریب جینی در جامعه باشیم. مهمترین نکته‌ای که وجود دارد این است که باید در بحث کاهش تورم و جلوگیری از افزایش پایه پولی جلوی استقلال از بانک مرکزی گرفته شود و این مساله در دستور کار دولت نیز هست. "

میرتاج‌الدینی نائب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه پیش از این یارانه‌ها به صورت پنهان به کالا‌ها تخصیص می‌یافت در تخصیص یارانه‌ها به صورت پنهان اقشار مرفه جامعه بیشترین بهره را از یارانه‌ها می‌برند اظهار داشت:، اما در حال حاضر و با واقعی شدن قیمت‌ها یارانه کالا‌ها به صورت هدفمند به اقشار ضعیف جامعه پرداخت می‌شود. وی معتقد است پرداخت یارانه به اقشار ضعیف جامعه موجب افزایش قدرت خرید این قشر و کاهش فاصله طبقاتی در جامعه شده است.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت مهدی تاج مقتدی صدر ضریب جینی شکاف طبقاتی دولت سیزدهم میرکاظمی مذاکرات وین انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت مهدی تاج مقتدی صدر کاهش ضریب جینی یارانه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۹۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان

فرهاد بختیاری فر افزود: از ابتدای شروع این طرح در اسفندماه ۱۴۰۱ تا الان ۳۰۴ میلیارد تومان اعتبار به طرح جهاد آبرسانی همدان اختصاص پیدا کرده و پیشرفت فیزیکی ما بیش از میانگین کشوری است.

او تصریح کرد: آبرسانی به ۱۶۰ روستا در گام اول هدف‌گذاری شده و برنامه ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری از طرح‌های آبرسانی روستایی استان در حال انجام است تا بتوانیم مشکل آب شرب روستا‌های دارای تنش آبی را در کمترین زمان ممکن حل کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: آبرسانی روستایی یکی از طرح‌های مهم دولت سیزدهم است که باتوجه به اهمیت موضوع آب مورد توجه قرار گرفته و دولت سیزدهم عزم جدی برای سیراب کردن همه روستانشینان دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از پیشرفت ۷۷ درصدی گام نخست طرح جهاد آبرسانی در استان خبر داد.

پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان    

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، فرهاد بختیاری فر افزود: از ابتدای شروع این طرح در اسفندماه ۱۴۰۱ تا الان ۳۰۴ میلیارد تومان اعتبار به طرح جهاد آبرسانی همدان اختصاص پیدا کرده و پیشرفت فیزیکی ما بیش از میانگین کشوری است.

او تصریح کرد: آبرسانی به ۱۶۰ روستا در گام اول هدف‌گذاری شده و برنامه ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری از طرح‌های آبرسانی روستایی استان در حال انجام است تا بتوانیم مشکل آب شرب روستا‌های دارای تنش آبی را در کمترین زمان ممکن حل کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: آبرسانی روستایی یکی از طرح‌های مهم دولت سیزدهم است که باتوجه به اهمیت موضوع آب مورد توجه قرار گرفته و دولت سیزدهم عزم جدی برای سیراب کردن همه روستانشینان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • ۲۵هزار تخت بیمارستانی در سه سال ابتدای دولت سیزدهم افتتاح شده است
  • بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد