Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال تاکنون مورد قطعی از بیماری آنگارا در واحدهای پرورش طیور استان مشاهده نشده است.

محمد اسدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بیماری آنگارا نوعی بیماری عفونی ویروسی است که با ابتلا و تلفات بالا در ماکیان اتفاق می‌افتد و با تجمع مایعات کاهی رنگ در زیر پرده قلب و خونریزی در کبد مشخص می‌شود، البته تلفات در جوجه‌های گوشتی به بالای ۸۰ درصد نیز می‌رسد و در تخم‌گذارها ممکن است تا  ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ درصد در  هفته، تلفات مشاهده شود.

وی افزود: این بیماری دارای نشانه های بالینی اختصاصی نیست و با علایم عمومی که به صورت ناگهانی شروع  می‌شوند و با  کز کردگی، دور هم جمع شدن ، ژولیدگی پرها و مدفوع کلوئیدی زرد رنگ ادامه خواهد یافت، البته شیوع و شدت بیماری با تراکم گله‌های طیور در یک منطقه ارتباط دارد.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: دوره نهفته بیماری بستگی به سن پرنده و مسیر عفونت می‌تواند بسیار کوتاه بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت باشد و با توجه به عامل بیماری، ریشه‌کنی آن از واحد های آلوده سخت‌تر و لزوم  اتخاذ تدابیر بهداشتی و رعایت شرایط قرنطینه‌ای شدیدتر الزامی است.

اسدی رعایت اصول امنیت زیستی و قرنطینه‌ای، پاکسازی و ضدعفونی پیش، حین و در پایان دوره پرورش با ضدعفونی‌کننده‌های موثر، واکسیناسیون گله‌های مادر به ویژه گله‌های مادر گوشتی به منظور ایمنی مناسب در جوجه‌های گوشتی تولیدی، تهیه جوجه یک روزه از مزارع مادر واکسینه شده (دو نوبت)، عقیم‌سازی کود تولیدی پایان پرورش به هنگام بارگیری و خروج کود، ضرورت رعایت موازین بهداشتی به منظور جلوگیری از گرد و غبار و ایجاد مخاطره برای واحد های طیور همجوار را از جمله راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری برشمرد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری تاکنون مورد قطعی از این بیماری در واحدهای  پرورش طیور استان مشاهده و گزارش نشده است، خاطرنشان کرد:  سال گذشته در راستای  ماموریت‌های بررسی، مراقبت و پایش بیماری آنگارا ، ۶ کانون در استان شناسایی و تشخیص قطعی داده شد و  ۱۱۳ هزار قطعه جوجه گوشتی در واحدهای مبتلا به این بیماری در سنین مختلف معدوم‌سازی شد، همچنین تمامی واحدهای مرغ مادر واجد شرایط  دریافت واکسن، تحت پوشش واکسیناسیون لازم قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری بیماری آنگارا پرورش طیور چهارمحال و بختیاری بیماری آنگارا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۵۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه برای پیشگیری از وجود باقیمانده‌های دارویی بخصوص آنتی بیوتیک‌ها در گوشت و آلایش استحصالی کشتارگاه‌ها الزامی می‌باشد.

محمود زین الدینی گفت: کلیه گله‌های طیور پرورشی آماده کشتار باید ظرف ۴۸ ساعت قبل بارگیری توسط دکتر دامپزشک بهداشتی فارم مورد معاینه درمانگاهی قرار گرفته و به منظور رصد و پایش باقیمانده آنتی بیوتیک‌های مصرفی قبل از کشتار مورد بررسی قرار بگیرند.

وی افزود: مرغداران  با توجه به رعایت دقیق دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در همه مراحل پرورش اعم از خرید جوجه، حمل و نقل، بهداشت سالن‌های پرورش، واکسیناسیون، درمان و اعمال محدودیت‌های زمانی قرنطینه‌ای در جلوگیری از اشاعه بیماری‌های طیور و تامین گوشت مرغ سالم برای جامعه سهم بزرگی دارند.

زین الدینی بیان کرد: نتایج آزمایشگاهی به نحو مطلوبی حاکی از عدم وجود باقیمانده‌های آنتی بیوتیک در اکثر طیور کشتاری شهرستان کرمان بدست آمده است.

وی تصریح کرد: دارو یا آنتی بیوتیکی که به دام و طیور تزریق یا خورانده می‌شود اگر مقداری از این دارو در بدن آنها باقی بماند این باقی مانده می‌تواند به عنوان یک عامل مضر سلامت انسان را تحت تاثیر قرار دهد.

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره بر تداوم طرح پایش آنتی بیوتیکی مرغ‌های آماده کشتار از مرغداران عزیز درخواست کرد: توصیه‌های دامپزشکی را جدی‌تر بگیرند تا مخاطرات ناشی از عدم رعایت دوره پرهیز دارویی از جمله افزایش مقاومت‌های دارویی و انتی بیوتیکی و سایر اثرات نامطلوب به حداقل ممکن برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • استخدام بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • چیزی به نام مرغ هورمونی وجود ندارد
  • ثبت ۵۷۴ واحد پرورش طیور از قزوین در سامانه سماصط
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف