Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@02:16:54 GMT

آغاز گسترش روابط اقتصادی ایران و روسیه در سال 96

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۸۵۱۰

ایران و روسیه در سال های گذشته روابط گرم و پویایی را تجربه کرده اند و در بسیاری از حوزه های اقتصادی تفاهم نامه ها و قراردادهای کاری جدی را دنبال کرده اند.

اکوتیتر:چندی پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت با شرکت ترنس مش هولدینگ روسیه جهت تولید واگن مسافربرى تفاهم نامه ای امضا کردند.
بنا بر این گزارش در مذاکرات هیات ایرانی به سرپرستی منصور معظمی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیران شرکت ترنس مش هولدینگ بزرگ ترین شرکت واگن سازی روسیه ، تفاهم نامه همکاری ایدرو با بزرگ ترین شرکت واگن سازی روسیه نهایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس توافق صورت گرفته بین هیات ها، طرفین در زمینه تولید واگن با فاینانس روسیه در ایران همکاری می کنند. این همکاری شامل بخش های مختلف مربوط به ساخت انواع واگن های باری و مسافری است.
در تفاهم نامه سیزدهمین کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و روسیه در اسفند ماه سال گذشته ، زمینه های مختلف همکاری بین ایدرو و شرکت های زیر مجموعه آن با شرکت های روسی در جهت توسعه همکاری های صنعتی تعریف شده است.
گفتنی است براساس توافق صورت گرفته بین هیأت ها، طرفین در زمینه تولید واگن با فاینانس روسیه در ایران همکاری می کنند.
بنا به نتیجه مذاکرات اعلام شده، همکاری های دو طرف شامل بخش های مختلف مربوط به ساخت انواع واگن های باری و مسافری است.
روسیه یکی از گسترده ترین شبکه های ریلی جهان و همچنین صنعت ساخت واگن و لوکوموتیو را دارد و بیشتر جابجایی های بار و مسافر در بزرگ ترین کشور دنیا با بیش از ۱۷ میلیون کیلومتر مربع مساحت با استفاده از راه آهن انجام می شود. روسیه همچنین به دلیل ارتباط ریلی با جمهوری های سابق شوروی از این مزیت بهره های زیادی می گیرد.
پیوندهای تجاری و اقتصادی ، مزیتهای برابر دو طرف
این در حالی است که ایران و روسیه در سال های گذشته روابط گرم و پویایی را تجربه کرده اند که نمود آن در سفر آذرماه پارسال «ولادیمیر پوتین» رییس ‌جمهوری روسیه به ایران خود را نشان داد.
رییس ‌جمهوری روسیه که به خاطر شرکت در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) به کشورمان وارد می شد به محض ورود و دیدار با رهبری، یک جلد قرآن خطی به ایشان هدیه داد؛ موضوعی که از گرمی روابط دو کشور حکایت داشت و از رسانه های جهان بازتاب گسترده ای یافت.
در چند سال گذشته همزمان با پیوندهای تجاری و اقتصادی، مسائل منطقه ای و بین المللی بیش از پیش سرنوشت این دو کشور را به یکدیگر نزدیک کرده است. همین موضوع سبب شد تا رفت وآمدهای زیادی در سطوح مختلف بین مقامات ایران و روسیه شکل گیرد که از رایزنی های فرهنگی گرفته تا سفر مقام های اقتصادی و امنیتی را شامل می شد.
در این مدت نشست های گوناگونی با هدف توسعه مناسبات دو کشور به ویژه در زمینه اقتصادی صورت گرفته است تا ضمن شناسایی موانع موجود بر سر راه تعاملات، راهکارهای لازم برای حل آنها ارائه شود. سیزدهمین کمیسیون همکاری های دو کشور در روزهای گذشته یک مورد از آن تلاش ها به شمار می رفت.
افزون بر آن، تاکنون سندهای همکاری زیادی بین مسوولان دو کشور به امضا رسیده که به خاطر نیاز به بسترسازی مناسب و همچنین محدودیت های موجود علیه کشورمان به فاز اجرایی وارد نشده است.
آبان ماه 1393 در جریان سفر یک روزه «علی اکبر صالحی» رییس سازمان انرژی اتمی به مسکو تفاهم نامه ای برای احداث دو واحد نیروگاه اتمی با «سرگئی کرینکو» رییس شرکت دولتی «روس اتم» امضا شد. مردادماه همان سال برخی گزارش ها از امضای یادداشت تفاهم توسعه همکاری های اقتصادی و بازرگانی و نیز تفاهم نامه ای در عرصه بانکی میان تهران و مسکو خبر دادند.
امضای سند «برنامه اقدام مشترک در زمینه مبارزه با مواد مخدر برای سال‌ های 2015 - 2018 » بین مقامات دو کشور در آذرماه همان سال، امضای چند موافقتنامه با هدف گسترش همکاری های حقوقی و قضایی در مهرماه 94 و همچنین امضای تفاهم نامه توسعه همکاری های فرهنگی بین دو کشور در آذرماه پارسال تنها چند نمونه دیگر از توافقات صورت گرفته است. افزون بر آن، تاکنون چند توافق نفتی و گازی بین ایران و روسیه امضا شده که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
بنابراین با سفر امروز رییس جمهوری به روسیه انتظار می رود توافق های گذشته با سرعت و جدیت بیشتری عملیاتی شود.
در همین راستا بود که چندی پیش «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری به پروژه های مشترک میان ایران و روسیه و همکاری های دو کشور برای احداث نیروگاه اتمی بوشهر اشاره کرد و ضرورت برنامه ریزی لازم برای مشخص شدن روش تامین مالی اجرای این پروژه ها را مورد تاکید قرار داد. وی همچنین افزود: پروژه برقی کردن راه آهن گرمسار – اینچه برون نیز باید هرچه سریعتر اجرا شود و اگر موانعی بر سر راه این پروژه وجود دارد باید برای رفع آن تلاش کنیم.
در جریان این سفر انتظار می رود تا هماهنگی های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی با روسیه بیش از گذشته تقویت شود. روسیه به عنوان یکی از کشورهای مجمع اقتصادی اوراسیا قادر است به همکاری ایران و این اعضای این اتحادیه اقتصادی کمک کند.
به دلیل اهمیت این اتحادیه های اقتصادی بود که روحانی تیرماه پارسال با هدف شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای، اعضای گروه بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در شهر اوفا روسیه، عازم این کشور شد؛ سه سازمان بزرگ منطقه ای و بین المللی که با بیش از 50 درصد جمعیت جهان، حدود 30 درصد درآمد ناخالص دنیا را در اختیار دارند و این فرصتی است که می تواند به شکوفایی اقتصاد و بازارهای ایران یاری رساند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۸۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم

به گزارش جام جم آنلاین، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در دیدار با امیرسرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران گفت که روسیه آماده گسترش همکاری‌ نظامی با ایران است.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد که شویگو، امروز(جمعه) در دیدار با همتای ایرانی خود در حاشیه نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در آستانه، گفت: ما آمادگی خود برای پیشرفت و گسترش بیشتر همکاری سودمند دوجانبه نظامی و همکاری نظامی-فنی را اعلام می‌کنیم.

تاکید شویگو بر آمادگی مسکو برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران با وجود پابرجا بودن ادعای غرب درباره حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین انجام شده است.

ایران ادعای عرضه پهپادهای جنگی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را رد کرده و همکاری‌های نظامی با مسکو را در چارجوب روابط دفاعی دوجانبه با این کشور دانسته است.

مسکو نیز گفته بر خلاف اوکراین که برای پیش بردن جنگ به تسلیحات و مهمات متحدان غربی خود متکی است، در این جنگ از تولیدات صنایع نظامی داخلی استفاده می‌کند.

دیگر خبرها

  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد