Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرار بود تا قانون هدفمندی یارانه‌ها باعث رفاه مردم شود، اما متاسفانه سومدیریت و عدم توجه به اهداف واقعی این قانون موجب سلب رفاه اقشار ضعیف جامعه شده است.

سرویس اقتصادی فردا: زمستان ۱۳۸۷، قانون هدفمندکردن یارانه‌ها به صورت لایحه از سوی دولت نهم ارائه شد و با اعمال تغییراتی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
پس از مدتی ۲۸ آذرماه سال ۸۹ بود که این قانون توسط دولت دهم اجرایی شد، اما ادامه این کار یکی از مهمترین برنامه‌های انتخاباتی کاندیداهای دوره یازدهم ریاست جمهوری بود که پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور دولت یازدهم، این موضوع به عنوان یک دغدغه اقتصادی مطرح شد.
بیشتر بخوانید: قالبباف: یارانه نقدی را تا سه برابر میتوان افزایش داد
۱۳ مرداد ماه سال ۹۲ علی طیب‌نیا وقتی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد دولت یازدهم معرفی شد، در نخستین صحبت‌های خود پیش از گرفتن رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی از انجام تغییرات متعدد در قانون هدفمندی یارانه‌ها صحبت کرد. طیب نیا معتقد بود، ایجاد تغییرات اساسی در قانون هدفمندی یارانه‌ها از این رو دارای اهمیت است و روش فعلی با عدالت منافات دارد چرا که همه مردم ایران با هر سطح درآمدی، به‌طور یکسان مشمول دریافت یارانه نقدی می‌شوند. همچنین وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت یازدهم در همین تاریخ طی یادداشتی اعلام کرده بود که در قانون هدفمندی یارانه‌ها ایده آل این است که اقشار کم درآمد یارانه نقدی بیشتری دریافت کنند و دهک‌های درآمدی بالا یارانه نقدی دریافت نکنند.
روز‌ها گذشت و متاسفانه این وعده‌ها محقق نشد و اقشار ضعیف جامعه هیچ وقت یارانه بیشتری دریافت نکردند و در نهایت در ۲۶ مرداد سال ۹۴ طیب‌نیا از روز پرداخت یارانه نقدی به عنوان روز مصیبت عظما یاد و عنوان کرد که همیشه در شب‌های قبل از واریز یارانه نقدی در دولت با مصیبت عظمایی رو به رو می‌شویم که چگونه با این وضعیت درآمدی یارانه واریز شود؟!
حالا با گذشت حدود ۴ سال از دولت یازدهم، هدفمندی یارانه‌ها بدون هیچ اصلاح قابل توجهی و به همان شیوه قبل در حال اجراست.

افزایش چشمگیر قیمت کالای اساسی و ثابت ماندن رقم یارانه

همان روزهای اول تصویب قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار شده بود تا با افزایش قیمت حاملهای انرژی بخشی از آن به صورت یارانه نقدی به مردم پرداخت شود. اما در این سال‌ها وقتی قیمت حامل‌ها افزایش یافت چنین اقدامی صورت نگرفته است.
از سوی دیگر بر اساس گزارش بانک مرکزی قیمت کالای اساسی از سال ۸۹ تا سال ۹۴، ۲.۷۶ برابر (حدود سه برابر) افزایش داشته است. اما بر این اساس هم رقم یارانه هیچ تغییری نکرد و به همان مبلغی که از روز اول تعیین شده بود، واریز شد. در حالی که ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه دیگر کارایی خود را از دست داده و نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای اساسی قشر ضعیف جامعه باشد.
جداول زیر رشد قیمت کالاهای اساسی از سال ۸۹ تا سال ۹۴ و درصد افزایش قیمت این کالاها را نشان می‌دهد:


درصد تغییر هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری؛ سال ۸۹ در مقایسه با سال ۸۸

رصد تغییر هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری؛ سال ۹۰ در مقایسه با سال ۸۹
شاخص کل درصد تغییر نسبت به سال ۸۹:۵ / ۲۱ درصد

درصد تغییر هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری؛ سال ۹۱ در مقایسه با سال ۹۰
شاخص کل درصد تغییر نسبت به سال ۹۰: ۵ / ۳۰ درصد

درصد تغییر هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری؛ سال ۹۲ در مقایسه با سال ۹۱
شاخص کل درصد تغییر نسبت به سال ۹۱:۷ / ۳۴ درصد

درصد تغییر هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری؛ سال ۹۳ در مقایسه با سال ۹۲
شاخص کل درصد تغییر نسبت به سال ۹۲: ۶ / ۱۵درصد

درصد تغییر هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری؛ سال ۹۴ در مقایسه با سال ۹۳
شاخص کل درصد تغییر نسبت به سال ۹۳:۹ / ۱۱ درصد
یادمان رفت که چرا سراغ هدفمندی یارانه رفتیم؟

قرار بود تا قانون هدفمندی یارانه‌ها باعث رفاه مردم شود، اما متاسفانه سومدیریت و عدم توجه به اهداف واقعی این قانون موجب سلب رفاه اقشار ضعیف جامعه شده است. زیرا که ارزش یارانه‌ای که الان واریز می‌شود با یارانه‌ای که در سال ۸۹ واریز می‌شد، برابری نمی‌کند. همچنین اقتصاد کشور با رکود مواجه شده و گرانی و تورم برای مردم ملموس شده است.
از سوی دیگر طی سال‌های اخیر درآمد دولت از قانون هدفمندی یارانه‌ها به دوبرابر افزایش یافته است. به عبارتی سالانه بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها عاید دولت می‌شود.
بیشتر بخوانید: اگر قانون اجرا می‌شد مبلغ یارانه به دوبرابر افزایش می‌یافت

همچنین در مدت فعالیت دولت یازدهم چندین میلیون نفر از لیست یارانه بگیران و به دلایل متفاوتی حذف شدند. اما مشخص نیست که میزان درآمد افزایش یافته از سوی هدفمندی یارانه‌ها و سهم یارانه افراد حذف شده از لیست، صرف چه کاری شده است؟
باید گفت که اگر دولت در این مدت می‌توانست قیمت کالای اساسی را کنترل کند، قانون هدفمندی یارانه کارآمد می‌شد و اقشار ضعیف جامعه روز به روز ضعیف‌تر نمی‌شدند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۲۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

نقره جزو فلزات گرانبها و صنعتی در جهان محسوب می‌شود کاربرد صنعتی این فلز از تمام فلزات دیگر بیشتر است دلیل اصلی صنعتی شدن نقره ویژگی رسانایی بالای آن است. گفتنی است بیشترین تقاضا و خرید برای نقره از طرف صنایع مهم مانند صنایع مرتبط با پنل‌های خورشیدی، پزشکی، سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و… انجام می‌گیرد.

تفاوت قیمت نقره ۹۹۹ با ۹۲۵

به طور کلی آلیاژ نقره ۹۲۵ به این معنا است که ۹۲٫۵ درصد آن فلز خالص و ۷٫۵ درصد مابقی آن فلزات دیگر می‌باشد، این ناخالصی برای استحکام و جلوگیری از باقی ماندن لکه بر روی نقره جات بکار می‌رود. ۷٫۵ درصد ناخالص را فلزاتی مانند مس، ژرمانیوم، روی، پلاتین، سیلیکون و بور تشکیل می‌دهند.

قیمت اونس نقره

قیمت لحظه‌ای: ۲۷.۳۴۶۵ دلار

بیشترین: ۲۷.۴۸۵۵ دلار

کمترین: ۲۷.۱۶۰۵ دلار

تغییر روزانه: ۰.۰۹۴ دلار

تغییر هفتگی: ۳.۲۸ درصد کاهش

تغییر ماهانه: ۱۰.۸۶ درصد کاهش

تغییر سه ماهه: ۱۹.۵۱ درصد کاهش

تغییر شش ماهه: ۱۹.۶۸ درصد کاهش

تغییر یکساله: ۱۰.۲۶ درصد کاهش

قیمت اونس پلاتین

قیمت لحظه‌ای: ۹۲۴.۵۵ دلار

بیشترین: ۹۲۵.۸۵ دلار

کمترین: ۹۱۹.۱ دلار

تغییر روزانه: ۱۱ دلار

تغییر هفتگی: ۳.۰۳ درصد کاهش

تغییر ماهانه: ۰.۹۲ درصد کاهش

تغییر سه ماهه: ۲.۹۹ درصد کاهش

تغییر شش ماهه: ۱.۲۶ درصد کاهش

تغییر یکساله: ۱۶. درصد کاهش

قیمت اونس پالادیوم

قیمت لحظه‌ای: ۱,۰۳۶.۷۸ دلار

بیشترین: ۱,۰۳۷.۰۳ دلار

کمترین: ۱,۰۲۳.۷۷ دلار

تغییر روزانه: ۱۰.۲۵ دلار

تغییر هفتگی: ۰.۰۲ درصد افزایش

تغییر ماهانه: ۲.۳۴ درصد افزایش

تغییر سه ماهه: ۹.۶۷ درصد افزایش

تغییر شش ماهه: ۸.۴۱ درصد افزایش

تغییر یکساله: ۲۹.۹۸ درصد افزایش

منبع: سیلوا

tags # قیمت طلا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • پیش بینی ۷۵۸ هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • زمان و مبلغ پرداخت مستمری مددجویان بهزیستی توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها
  • اینفوگرافیک | مقدار کالای اساسی حمل شده از مبدا بندر امام خمینی (ره) به استان آذربایجان غربی (۱۲ماهه سال ۱۴۰۲)
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳