Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:08:51 GMT

فعالیت 44 گروه اطفاء حریق مردمی در منابع طبیعی کرمان

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۲۹۹۷

فعالیت 44 گروه اطفاء حریق مردمی در منابع طبیعی کرمان

مهدی رجبی زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از 60 درصد آتش سوزی ها توسط همین گروه ها اطلاع رسانی شده است.
وی بیان کرد: سال گذشته بیش از یکهزار و 70 هکتار آتش سوزی جنگل ها و مراتع استان به وقوع پیوست و حدود 90 درصد آتش سوزی جنگل ها و مراتع استان در 6 ماه ابتدایی سال روی داده که بیشتر بر اثر بی احتیاطی عامل انسانی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: امروز بشر دریافته اگر بخواهد به حیات خود ادامه دهد هیچ گزینه ای جز منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست وجود ندارد و ما در دوره ای این منابع طبیعی را مدیریت می کنیم که صبر و سخاوت طبیعت به اتمام رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان افزود: پایگاه اطفاء حریق شهرستان رابر با 900 متر مربع زیربنا نیز امسال برای اولین بار در جنوبشرق کشور راه اندازی می شود.
وی با بیان اینکه حدود 550 هکتار از جنگل های استان را درخت های بادام و بنه کوهی تشکیل می دهد عنوان کرد: این جنگل ها سالانه 200 هزار تن بذر بادام تولید می کنند.
رجبی زاده با اشاره به وضعیت گیاهان دارویی در استان گفت: سال گذشته مجوز حمل 2 هزار و 300 تن انواع گیاهان دارویی به ارزش چهار میلیارد تومان صادر شد.

**بدهی 170 میلیارد تومانی معادن کرمان به منابع طبیعی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: معادن استان بیش از 170 میلیارد تومان حقوق دولتی به منابع طبیعی بدهکار هستند در حالی که شدیدا به این پول در صیانت از عرصه های منابع طبیعی نیاز داریم.
وی با اشاره به بحث تملک اراضی ملی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای چهار میلیون و 100 هزار هکتار از اراضی، سند تک برگ صادر شده که صدور سند برای سه میلیون و 800 هزار هکتار از این اراضی در دولت یازدهم انجام شده است.
وی گفت: در صورت تامین اعتبار می توانیم 9 میلیون هکتار از اراضی باقی مانده استان را به سیستم کاداستر وارد کنیم.

**رفع تصرف 4400 هکتار از عرصه های منابع طبیعی کرمان در دولت یازدهم
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه به ازای هر 28 هزار هکتار منابع طبیعی باید یک نیروی انسانی در منابع طبیعی فعالیت کند عنوان کرد: در استان کرمان به ازای هر 150 هزار هکتار منابع طبیعی یک نیروی انسانی فعالیت می کند و با وجود تمامی کمبودها توانستیم چهار هزار و 400 هکتار از اراضی ملی را در دولت یازدهم رفع تصرف کنیم.
وی با اشاره به توقف عملیات مارچ پاشی شرق استان از سال 85 خاطرنشان کرد: برای انجام عملیات های مارچ پاشی و مقابله با بیابان زدایی در چهار شهرستان شرقی استان به 528 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و با توجه به وجود مستمر توفان شن در این مناطق، انتظار می رود این 528 میلیارد تومان به عنوان یک ردیف بودجه ای در نظر گرفته شود.
رجبی زاده با اشاره به وجود 24 کانون بحرانی ریزگرد در استان کرمان گفت: 55 درصد این کانون ها که شدت زیادی هم دارند در شرق استان هستند.
وی همچنین با اشاره به اینکه موازی کاری در دستگاه های اجرایی موجب هدر رفت منابع می شود عنوان کرد: ایران جزو معدود کشورهایی است که 2 دستگاه اجرایی در آن متولی طبیعت و منابع طبیعی هستند.
وی با بیان اینکه حوزه آبخیزداری استان 10 میلیون و 500 هزار هکتار است افزود: در شمال استان کرمان چهار حوزه آبخیزداری اصلی و تعداد 32 زیر حوزه وجود دارد که با استفاده از این حوزه ها سالانه 360 میلیون متر مکعب آب را مدیریت می کنیم.
وی با بیان اینکه سالانه 22 میلیارد متر مکعب بارندگی در سطح استان رقم می خورد اظهار کرد: بخش عمده ای از این بارش ها تبخیر شده و بخشی دیگر در زمین نفوذ می کند و در نهایت سه میلیارد متر مکعب آن به صورت روان آب در می آید که باید این روان آبها را مدیریت کنیم.
شمال استان کرمان بیش از 13 میلیون و 500 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی را در خود جای داده و اداره کل منابع طبیعی با 476 نفر پرسنل، 16 شهرستان را پوشش می دهد.
جنوب استان کرمان با هفت شهرستان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مستقل دارد.
خبرنگار: کمیل بهشتیان ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7429/3028

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۲۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان حمید سلامتی گفت : بیشترین مدیریت این حجم سیلاب ناشی از بارش باران در ۶ و هفتم فروردین ماه سال جاری بود.

وی ادامه داد: سال قبل نیز ۲۰ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۸۳۵ مترمکعب مدیریت سیلاب با انجام طرح‌های آبخیزداری در مناطق اولویت‌دار استان صورت گرفت که نقش زیادی در پیشگیری از خسارت بارش‌ها و کنترل و تزریق آب به سفره‌های زیرزمینی منطقه داشت.

به گفته وی مدیریت سیلاب در این سطح به دنبال هفت مورد بارش بود که بیشترین بارش به ترتیب، در 30 آبان با هفت میلیون و ۱۲۸ هزار مترمکعب، ۱۱ اردیبهشت با چهار میلیون و ۷۲۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب و ۱۶ دی ماه با چهار میلیون و ۱۴۰ هزار و ۸۲۵ متر مکعب ثبت شده است.

به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری در گلستان، پروژه‌های تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در گلستان می‌کند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهش یافته و از بروز خسارت به تاسیسات و زیرساخت‌ها جلوگیری خواهد شد.

گلستان با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار زمین ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی‌ سال‌های اخیر، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان‌ قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.

گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است.

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • ضرورت به‌روزسانی تجهیزات اطفای حریق در کرمانشاه
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد