Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@08:42:00 GMT

اروپایی‌ها مهمترند یا گردشگران عرب؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۴۳۴۴

با آن‌که سفر اروپایی‌ها به ایران در یک سال و نیم اخیر ۵۰ درصد رشد داشته، سفر گردشگران عرب و همسایه به خاطر بحران‌های سیاسی و بی‌ثباتی منطقه ریزش داشته است، به حدی که سه ماهه اول امسال، عرب‌ها و همسایگان‌مان ۹ درصد کمتر به ایران سفر کرده‌اند.

با وجود رشد فزاینده‌ی سفر گردشگران اروپایی از سال ۹۴ تا کنون، اما شمار آن‌ها در مقایسه با عرب‌ها و همسایه‌ها همچنان پایین است، به طوری‌که بعد از ۱۰ کشور و البته با شمارش سفر ایرانیان مقیم خارج، تازه نوبت به اروپایی‌ها می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلمانی‌ها گردشگرانی هستند که موفق شده‌اند در رتبه‌بندی گردشگران ورودی بعد از کشورهایی چون عراق، جمهوری آذربایجان، افغانستان، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، ایرانیان مقیم خارج، بحرین، کویت، هند و چین در جایگاه یازدهم قرار بگیرند و در ادامه‌ی این رتبه‌بندی، شهروندان لبنانی، فرانسوی و ایتالیایی هستند که سهمی از گردشگران ورودی به ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

این وضعیت ابهامی را از سوی برخی منتقدان مطرح کرده؛ مبنی بر این که توراپراتورهای ایرانی، گردشگران کشورهای عرب و همسایه را که روی قاعده‌ی جهانی، معمولا ۸۰ درصد از جمعیت گردشگران هر کشوری را به خود اختصاص می‌دهند، رها کرده‌ و به‌دنبال گردشگران اروپایی هستند که با وجود رشد ۵۰ درصدی از سال گذشته تا کنون، همچنان سهم ناچیزی از ۵ میلون توریست ورودی ایران را دارند.

هرچند عبدالرضا مهاجری‌نژاد ـ مدیرکل پیشین دفتر برنامه‌ریزی و حمایت از توسعه گردشگری ـ قبلا گفته بود، جذب گردشگران اروپایی و آمریکایی به خاطر حجم درآمدی که برای ایران تولید می‌کنند، اهمیت بیشتری دارد، اما لیلا اژدری ـ سرپرست دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری ـ در تکمیل این نظر به ایسنا می‌گوید: تمام کشورها برای ایران ظرفیت جذب دارند و ما براساس محصولِ متناسب با سلیقه و نیاز آن‌ها، جذب گردشگر داریم.

«اژدری» در پاسخ به انتقادهایی که اخیرا به اولویت‌بخشی در جذب ملیت‌های اروپایی در مقایسه با عرب‌ها وارد شده است، به ایسنا می‌گوید: این دیدگاه درست نیست، چون تمام این بازارها برای ایران ظرفیت دارند و ما از تمام این کشورها ورود گردشگر داریم، چه کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس و چه اروپایی و آمریکایی.

او درباره این که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روی کدام یک از این بازارها سرمایه‌گذاری بیشتری انجام داده و یا متمرکز شده است، اظهار می‌کند: ما تقریبا روی هر یک از این کشورها براساس ضریب اهمیت‌شان و با توجه به نوع محصول گردشگری‌مان، کار می‌کنیم. عرب‌ها و گردشگران حوزه خلیج فارس برای ما خیلی مهم‌اند، چون محصول زیارتی، سلامت و طبیعت ایران را می‌خرند. اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها نیز برای ما مهم‌اند، چون محصول فرهنگی و تاریخی ایران را می‌خرند.

گردشگران عرب بیشتر به انگیزه‌ی زیارت و در کنار آن سیاحت و استفاده از طبعیت به ایران سفر می‌کنند و برخلاف گردشگران اروپایی کمتر به آثار تاریخی و فرهنگی توجه دارند، درحالیکه خواستگاه گردشگران اروپایی و آمریکایی، آثار و جاذبه‌های تاریخی ایران است.

هرچند که مدیرکل پیشین دفتر برنامه‌ریزی و حمایت از توسعه گردشگری، کاهش سفر گردشگران عرب به ایران در فاصله سال‌های ۹۴ تا کنون را معلول وضعیت سیاسی و اقتصادی منطقه دانسته و گفته بود: شمار سفر مردم این منطقه به ایران تحت تاثیر روابط سیاسی کشورهای حوزه خلیج فارس با ایران پس از جریان سفارت عربستان، ناامنی در کشورهای پیرامونی و وضعیت نامناسب اقتصادی در عراق و سوریه، نزولی شده است.

سیدهادی شیرازی ـ دبیر جامعه تورگردانان ـ‌ نیز غفلت توراپراتورهای ایرانی از بازارهای عربی و کشورهای حوزه خلیج فارس را مؤکدا رد می‌کند و به ایسنا می‌گوید: اتفاقا توراپراتورها روی تمام بازارهای هدف که مقرون به صرفه و انبوه باشد، کار می‌کنند، ولی بعضی‌ها بازارهای تخصصی دارند، مثلا برخی توراپراتورها فقط روی ژاپن کار می‌کنند که این رویکرد خوبی در گردشگری است و آن را علمی و تخصصی کرد. قرار نیست که روی همه بازارها کار کنیم، چون اینطوری نمی‌توانیم ذائقه و سلیقه‌ها را بدست آوریم.

او، ‌تخصصی شدن بازارهای هدف گردشگری را مورد تاکید این صنعت می‌داند و اظهار می‌کند: ‌اصلا اینطور نیست که توراپراتورها از بازارهای عربی و حوزه خلیج فارس غافل شده باشند، موضوع این است که گردشگران عرب بیشتر به انگیزه‌ی زیارت و در کنار آن سیاحت و استفاده از طبعیت به ایران سفر می‌کنند و برخلاف گردشگران اروپایی کمتر به آثار تاریخی و فرهنگی توجه دارند، درحالیکه خواستگاه گردشگران اروپایی و آمریکایی، آثار و جاذبه‌های تاریخی ایران است.

شیرازی که هم از کشورهای عربی گردشگر وارد ایران می‌کند و هم در بازارهای اروپایی فعالیت دارد، به نکته‌ای اشاره می‌کند که شاید به این خاطر بازارهای اروپایی و آمریکایی را به نسبت کشورهای عربی جذاب‌تر جلوه می‌دهد. او می‌گوید: برخلاف نظر و دیدگاه‌های رایج، بازارهای منطقه (کشورهای عربی، همسایگان و حوزه خلیج فارس) درآمد ارزی فردی کمتری دارند، ممکن است تعدادشان بیشتر باشد و به شکل کلی، درآمد بیشتری را تولید کنند، اما به صورت فردی، درآمد ارزی پایین‌تری به نسبت سایر بازارها دارند.

وی اضافه می‌کند: البته این مدل هزینه‌کرد مطلق نیست، چون ممکن است گردشگر اروپایی که بک‌پکر به ایران سفر کرده، کمترین هزینه‌کرد را داشته باشد و یک گردشگر عرب درآمد ارزی بالایی را عاید کند، ولی این شرایط کلی و قابل تعمیم به همه نیست. چرا که وضعیت حال حاضر تحقیقا اثبات کرده گردشگران اروپایی و آمریکایی به نسبت گردشگران همسایه، عرب‌ها و حوزه خلیج فارس، درآمد فردی بیشتری برای ایران دارند.

گردشگران عرب در مقایسه با اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها، درآمدِ فردی کمتری برای ایران دارند، اما به خاطر تعداد زیادشان این درآمد بیشتر به نظر می‌آید. درحالیکه اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها درآمد فردی بیشتری برای کشورمان داشته‌اند

لیلا اژدری ـ سرپرست دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ نیز درباره درآمد ارزی هر یک از این بازارها برای ایران، به ایسنا می‌گوید: تا زمانی که نظام TSA یا حساب اقماری گردشگری نداشته باشیم، نمی‌توانیم در این باره آمار و اطلاعات علمی بدهیم. در حال حاضر محاسبه درآمد گردشگران ورودی به ایران براساس رنج هزینه‌ای است که سازمان جهانی جهانگردی برای قسمت جنوب غرب آسیا ـ که براساس تعریف و تقسیم بندی این سازمان، ایران نیز در این منطقه قرار دارد ـ تعیین کرده است.

وی اضافه می‌کند: براساس آخرین آمار سازمان جهانی جهانگردی، متوسط درآمدی که هر گردشگر برای کشورهای حوزه جنوب غرب آسیا دارد، حدود ۱۳۰۰ دلار است که رقم کلی است و تکفیک نشده هر ملیت چقدر عادت به هزینه دارد.

اژدری درباره بودجه تبلیغات و هزینه‌ای که ایران برای جذب هر گردشگر اختصاص داده است، به ایسنا می‌گوید: ما برای بازاریابی و جذب هر گردشگر ۸ سنت می‌توانیم هزینه کنیم، فرقی هم نمی‌کند از کدام بازار یا کشور باشد. برای بدست آوردن بودجه تبلیغات هم می‌توانید این ۸ سنت را در ۵ میلیون گردشگر ورودی محاسبه کنید.

سرپرست دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری درباره این‌که آیا اندک اعتبار تبلیغات به این بخش تخصیص داده می‌شود، چون سال‌هایی بوده که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رسما اعلام کرده بودجه تبلیغات گردشگری صفر بوده است، اظهار می‌کند: اینطور نیست که اصلا بودجه‌ای داده نشود، ولی تخصیص بودجه مکانیزم خودش را دارد که خیلی در اختیار ما (سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری) نیست، در واقع دولت براساس برنامه‌های خود این بودجه را اختصاص می‌دهد و سازمان هم در واحد مدیریت بودجه، این تکفیک را انجام می‌دهد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۴۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین سواحل سریلانکا که باید ببینید

حال که می‌دانید سریلانکا کجاست و چه طبیعت بکری دارد، ادامه مطلب را بخوانید تا با زیباترین ساحل های این کشور آشنا شوید.

1)           ساحل بنتوتا سریلانکا

ساحل بنتوتا در جنوب غربی سریلانکا واقع شده و به خاطر شن‌های سفید و نرم و آب‌های زلال و تمیز خود، یکی از زیباترین و محبوب‌ترین سواحل سریلانکا به حساب می‌آید. این ساحل یکی از بهترین مقاصد موج‌سواری در جهان است. امواج معتدل و مناسب این منطقه، شرایط را برای انواع ورزش‌های آبی در ساحل فراهم می‌کند. به همین دلیل می‌توان ساحل بنتوتا را بهترین مرکز تفریحات دریایی و ورزش‌های آبی این کشور دانست.

2)           ساحل کوگالا سریلانکا

کوگالا دهمین مورد از بهترین سواحل سریلانکا است که در جنوب این کشور و نزدیکی شهر گاله قرار دارد. این ساحل شنی زیبا با آب‌های آرام و شفاف خود، بهترین مکان برای شنا، حمام آفتاب و موج سواری است. ساحل کوگالا همچنین تعدادی هتل و استراحتگاه را در خود جای داده و شما می‌توانید پس از تماشای محیط اطراف، یکی از هتل‌های مستقر در این ساحل را رزرو کنید.

شنا، حمام آفتاب، گشت‌وگذار در جنگل‌های اطراف، موج‌سواری، قایق‌سواری، ماهیگیری، تماشای دلفین‌ها و بازدید از معبد کوگالا از محبوب‌ترین تفریحات گردشگران تور سریلانکا در این ساحل به حساب می‌آید. همچنین موزه مردمی مارتین ویکرامسینگه در نزدیکی این ساحل قرار گرفته است.

3)           ساحل گاله سریلانکا

ساحل گاله هم یکی از بهترین سواحل غربی سریلانکا است. اگر بخواهیم جاذبه‌های گردشگری معروف این کشور را معرفی کنیم، حتما به نام این ساحل هم برخواهیم‌خورد. شن‌های سفید، آب‌های آبی و زلال و درختان نخل سربه‌فلک‌کشیده از ویژگی‌های بارز این ساحل زیبا هستند. شما می‌توانید علاوه‌بر شنا، در محیط اطراف ساحل گاله قدم بزنید و با فرهنگ بومیان این کشور از نزدیک آشنا شوید.

ساحل گاله در سریلانکا

4)           ساحل اوناواتونا سریلانکا

ساحل اوناواتونا از سواحل شرقی سریلانکا و یکی از زیباترین خطوط ساحلی این کشور است. شکل خاص هلال این ساحل به همراه شن‌های طلایی و آب‌های فیروزه‌ای شفاف، از مهم‌ترین ویژگی‌های این جاذبه گردشگری محسوب می‌شود.

شما می‌توانید در این ساحل از صخره‌های مرجانی بازدید کنید و زیر سایه درختان نارگیل وقت بگذرانید. غواصی در دنیای زیر آب، یکی از محبوب‌ترین تفریحات این ساحل زیبا است و بسیاری از گردشگران به قصد غواصی تفریحی به اوناواتونا می‌آیند.

5)           ساحل هیکادووا سریلانکا

ساحل هیکادووا یکی از مقصدهای توریستی بسیار محبوب در سریلانکا است که معمولاً توسط علاقمندان به موج سواری و سایر فعالیت‌های آبی برای بازدید انتخاب می‌شود. این ساحل در جنوب غربی سریلانکا واقع شده و در فاصله ۲۰ کیلومتری مرکز شهر ماتارا قرار دارد.

هیکادووا به لطف موج‌های قوی، گزینه‌ای مناسب برای موج سواری است. همچنین می‌توانید در این بخش به تفریحات آبی دیگر مانند قایق‌سواری، شنا و غواصی هم بپردازید.

6)           ساحل ولیگاما سریلانکا

ولیگاما یکی دیگر از زیباترین و بهترین سواحل سریلانکا است که میان گردشگران محبوبیت زیادی دارد. این ساحل با طبیعت خیره‌کننده‌ و فضای آرام خود، یکی از پرتقاضاترین سواحل و نواحی سریلانکا برای تفریح و اقامت محسوب می‌شود.

ساحل ولیگاما در خط جنوبی سریلانکا قرار داشته و یکی از مراکز شنا، غواصی و موج‌سواری این کشور به شمار می‌رود. به لطف خلیجی بودن ساحل، از بادهای شدید و جریانات دریایی قوی، خبری نیست. به همین دلیل، می‌توان ساحل ولیگاما را یکی از امن‌ترین مناطق برای شنا به‌حساب آورد. البته در نظر داشته باشید که این ساحل نسبت به باقی سواحل سریلانکا دمای کمتری دارد. به همین دلیل، بهتر است در ماه‌های دسامبر تا آوریل (آذرماه تا فروردین‌ماه) به آن سر بزنید.

7)           ساحل دیکولا سریلانکا

ساحل دیکولا یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبا و محبوب در سریلانکا است که گردشگران محلی و بین‌المللی علاقه زیادی به آن نشان می‌دهند. این ساحل در منطقه دیکولا واقع شده و از جاذبه‌هایی است که با زیبایی طبیعت و فعالیت‌های آبی متنوع خود، بازدیدکنندگان را شگفت‌زده می‌کند. شن‌های سفید، آب‌های فیروزه‌ای و صخره‌های نخل سرسبز از مهم‌ترین ویژگی‌های این منطقه ساحلی هستند.

 دیکولا مکانی محبوب برای شنا، آفتاب گرفتن و موج سواری است. همچنین تعدادی رستوران و بار در ساحل وجود دارد که می‌توانند جایی برای استراحت شما و لذت بردن از مناظر طبیعی اطراف باشند. معمولاً گردشگران دوست دارند چند روزی را در هتل‌های اطراف این ساحل اقامت کنند و تعطیلات خود را در این مکان بگذرانند. شما می‌توانید با اقامت در ناحیه اطراف ساحل دیکولا، از جاذبه‌های گردشگری سریلانکا مانند مزارع چای، معابد قدیمی و بافت طبیعی اطراف بازدید کنید.

ساحل دیکوِلا در سریلانکا

8)           ساحل نگومبو سریلانکا

ساحل نگومبو در استان وسترن سریلانکا قرار دارد و به عنوان یکی از مقاصد توریستی محبوب و از بهترین سواحل این کشور شناخته می‌شود. این ساحل، از سواحل غربی سریلانکا است که در حدود 37 کیلومتری شمال کلمبو، پایتخت تجاری این کشور قرار دارد. نگومبو از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری این کشور برای طرفداران تفریحات آبی است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این ساحل می‌توان به مناظر طبیعی زیبا، سرو غذاهای دریایی تازه و تنوع آبزیان اشاره کرد.

9)           ساحل ایندورووا سریلانکا

ساحل ایندورووا یکی دیگر از بهترین جاذبه‌های طبیعی زیبا و سواحل معروف سریلانکا به حساب می‌آید. این ساحل همیشه موردتوجه گردشگران محلی و بین‌المللی بوده است. ایندورووا در شمال شرقی سریلانکا قرار دارد و زیبایی طبیعت اطراف آن، می‌تواند هر کسی را مسحور کند. با سفر به این منطقه امکان لذت بردن از انواع تفریحات آبی را خواهید داشت. آب‌های فیروزه‌ای، درختان سربه‌فلک‌کشیدۀ نخل و شن‌های سفید از مهم‌ترین ویژگی‌های این ساحل زیبا هستند.

10)     ساحل میریسا سریلانکا

ساحل مریسا یکی از معروف‌ترین و زیباترین سواحل در ناحیه جنوبی سریلانکا است. این ساحل در نزدیکی شهر میریسا قرار دارد و یکی از مقاصد محبوب گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شود.

این ساحل با ماتارا، مرکز استان جنوبی سریلانکا، تنها 20 کیلومتر فاصله دارد. با رفتن به این ساحل می‌توانید از مناظر طبیعی اطراف لذت ببرید، غذاهای محلی سریلانکا را امتحان کنید و به تماشای غروب زیبای آفتاب بنشینید. فانوس دریایی میریسا، معبد بودایی کاتاهارا و تماشای زندگی دلفین‌ها و نهنگ‌ها از محبوب‌ترین تفریحات این ساحل زیبا به حساب می‌آیند.  

سفر به گوشواره هند با تور سریلانکا سپهران

سواحل سریلانکا با شن‌های سفید و آب آبی فیروزه‌ای، به همراه فعالیت‌های متنوع در طبیعت و تفریحات دریایی، تجربه‌ای فوق‌العاده برای گردشگران و مسافران رقم می‌زند. اگر شما هم عاشق دریا هستید و در انتخاب مقصد سفرتان شک دارید، توصیه می‌کنیم که حتما تور سریلانکا را در گزینه‌هایتان قرار دهید و به آن فکر کنید.

تورهای شرق آسیایی آژانس مسافرتی سپهران به مقصد کشورهایی همچون اندونزی، مالدیو، ویتنام، بالی و... بهترین گزینه برای کسانی است که قصد دارند سفری متفاوت را تجربه کرده و تعطیلات خود را با فراغ بال و آرامش بگذرانند. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت www.sepehrantour.com از برنامه سفر و تاریخ برگزاری هر تور مطلع شده و برای رزرو آن اقدام کنید. منتظر دیدار شما در سواحل استوایی هستیم.

دیگر خبرها

  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • بهترین سواحل سریلانکا که باید ببینید
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • جنگل فندقلو میزبان گردشگران و اردوهای دانش آموزی
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز