Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@01:13:53 GMT

چای‌هایی برای آب کردن چربی شکم

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۶۱۷۶۰

چای‌هایی برای آب کردن چربی شکم

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است. این نوشیدنی معطر با استفاده از برگ های گیاه Camellia Sinensis تهیه می شود، که درختچه ای همیشه سبز بومی آسیا است.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث لاین"، چای نوشیدن با فواید سلامت بسیاری پیوند خورده است، که از آن جمله می توان به محافظت از سلول ها در برابر آسیب و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، برخی مطالعات نشان داده اند که چای ممکن است به کاهش وزن و مبارزه با چربی شکم کمک کند. این در شرایطی است که برخی انواع چای در این زمینه موثرتر از نمونه های دیگر عمل می کنند. در ادامه با بهترین چای ها برای کمک به کاهش وزن و چربی شکم بیشتر آشنا می شویم.

چای سبز

چای سبز یکی از شناخته شده‌ترین انواع چای است و با فواید سلامت مختلفی پیوند خورده است. چای سبز یکی از موثرترین انواع چای برای کاهش وزن نیز محسوب می شود. شواهد قابل توجهی وجود دارند که چای سبز را با کاهش وزن و چربی بدن پیوند داده اند.

طی یک مطالعه در سال 2008، 60 فرد چاق به دو گروه تقسیم شده و یک رژیم غذایی استاندارد شده را برای 12 هفته دنبال کردند. این در شرایطی بود که یک گروه چای سبز مصرف کرده و گروه دیگر دارونما دریافت می کردند.

طی مدت زمان انجام مطالعه، افرادی که چای سبز مصرف کرده بودند 3.3 کیلوگرم وزن بیشتر نسبت به گروه دارونما کم کردند.

مطالعه ای دیگر نشان داد افرادی که برای 12 هفته عصاره چای سبز مصرف کرده بودند کاهش قابل توجه وزن بدن، چربی بدن و اندازه دور کمر خود را در مقایسه با گروه کنترل تجربه کردند.

این می تواند به دلیل این باشد که عصاره چای سبز از محتوای بالای کاتچین ها، آنتی اکسیدان هایی طبیعی که ممکن است سوخت و ساز و چربی سوزی را تقویت کنند، سود می برد.

چای پوئر

چای پوئر، یک نوع چای سیاه چینی تخمیر شده است. این چای را به طور معمول پس از وعده های غذایی می نوشند و رایحه ای خاکی دارد که با نگهداری هرچه بیشتر افزایش می یابد.

برخی مطالعات حیوانی نشان داده اند که چای پوئر ممکن است قند خون و تری گلیسیرید خون را کاهش دهد. همچنین، مطالعات روی حیوانات و انسان ها نشان داده اند که این چای ممکن است توانایی کمک به کاهش وزن را داشته باشد.

طی یک مطالعه با حضور 70 مرد، شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شده و به یک گروه عصاره چای پوئر و به گروه دیگر دارونما داده شد. پس از گذشت سه ماه، افرادی که کپسول چای پوئر دریافت کرده بودند یک کیلوگرم بیشتر از اعضای گروه دارونما وزن کم کرده بودند.

مطالعه ای دیگر روی موش ها نشان داد که عصاره چای پوئر دارای اثر ضد چاقی بوده و به مهار افزایش وزن کمک کرده است.

پژوهش های اخیر به عصاره چای پوئر محدود بوده اند، از این رو پژوهش های بیشتری باید در زمینه اثرات مصرف آن در قالب چای صورت بگیرد.

چای سیاه

چای سیاه نسبت به دیگر انواع چای، مانند سبز، سفید یا اولانگ، اکسیداسیون بیشتری را تجربه می کند. اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است، که در زمان قرار گرفتن برگ های چای در معرض هوا رخ می دهد و به تیره‌تر شدن برگ های چای منتج شده و ویژگی رنگ تیره‌تر چای سیاه را موجب می شود.

مطالعات مختلف نشان داده اند که چای سیاه می تواند در زمینه کنترل وزن موثر عمل کند.

نتایج یک مطالعه با حضور 111 شرکت کننده نشان داد که نوشیدن سه فنجان چای سیاه در روز طی سه ماه به کاهش قابل توجه وزن و اندازه دور کمر در مقایسه با گروه کنترل که یک نوشیدنی کافئین‌دار دیگر مصرف کرده بودند، منتج شد.

برخی این نظریه را ارائه کرده اند که اثرات کاهش وزن چای سیاه ممکن است به دلیل محتوای بالای فلاون های موجود در آن باشد، که یک نوع رنگدانه با ویژگی های آنتی اکسیدانی محسوب می شود.

نتایج مطالعه ای که طی یک بازه زمانی 14 ساله با حضور 4,280 فرد بزرگسال انجام شد، نشان داد، آنهایی که فلاون های بیشتری از مواد غذایی و نوشیدنی های خود، مانند چای سیاه، دریافت کرده بودند از شاخص توده بدنی (BMI) کم‌تر نسبت به آنهایی که فلاون های کمی دریافت کرده بودند، برخوردار بودند.

با این وجود، این مطالعه تنها ارتباط بین شاخص توده بدنی و مصرف فلاون را مورد بررسی قرار داده بود. پژوهش های بیشتری برای بررسی اثر عوامل احتمالی دیگر باید انجام شوند.

چای اولانگ

چای اولانگ یک چای سنتی چینی است که تا حدودی اکسید شده و از نظر اکسیداسیون و رنگ در جایگاهی بین چای سبز و چای سیاه قرار می گیرد.

چای اولانگ دارای عطر و طعمی میوه ای، معطر و منحصر به فرد است، که البته این شرایط می تواند با توجه به سطح اکسیداسیون به میزان قابل توجهی متغیر باشد.

چندین مطالعه نشان داده اند که چای اولانگ می تواند به بهبود کاهش وزن از طریق تقویت چربی سوزی و تسریع سوخت و ساز کمک کند.

طی یک مطالعه، 102 فرد دارای اضافه وزن یا چاق به مدت شش هفته هر روز چای اولانگ مصرف کردند و پژوهشگران دریافتند که مصرف این چای با بهبود سوخت و ساز چربی در بدن به کاهش وزن و چربی کمک کرده است.

در شرایطی که مطالعات بیشتری باید در زمینه اثرات چای اولانگ روی کاهش وزن و چربی سوزی صورت بگیرند، اما نتایج پژوهش های صورت گرفته تا به امروز نشان می دهند که این چای به طور بالقوه برای کاهش وزن مفید است.

چای سفید

چای سفید کمترین میزان پردازش را تجربه می کند و زمانی برداشت می شود که گیاه چای همچنان جوان است.

چای سفید دارای عطر و طعمی متمایز از دیگر انواع چای است. این چای از عطر و طعمی لطیف، معطر و اندکی شیرین سود می برد.

فواید چای سفید به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته اند و از بهبود سلامت دهان و دندان تا کشتن سلول های سرطانی را در بر می گیرند.

با این که به انجام پژوهش های بیشتری نیاز است، اما چای سفید می تواند به کاهش وزن و چربی بدن نیز کمک کند. مطالعات صورت گرفته نشان داده اند که این چای و چای سبز دارای مقادیر قابل توجه از کاتچین ها هستند، که ممکن است به بهبود کاهش وزن کمک کنند.

افزون بر این، مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که عصاره چای سفید تجزیه سلول های چربی را افزایش می دهد، در شرایطی که از تشکیل سلول های چربی جدید جلوگیری می کند. با این وجود، باید توجه داشت که این نتایج در آزمایشگاه حاصل شده اند و از این رو کسب نتایجی مشابه برای انسان نامشخص است.

چای گیاهی

چای های گیاهی با استفاده از گیاهان دارویی، ادویه ها و میوه ها تهیه می شوند. آنها متفاوت از چای های سنتی هستند، زیرا به طور معمول فاقد کافئین هستند و از برگ های گیاه Camellia Sinensis تهیه نمی شوند.

از محبوب‌ترین چای های گیاهی می توان به چای زنجبیل، چای میوه گل رز، چای رویبوس، و چای ترش (Hibiscus) اشاره کرد.

اگرچه مواد تشکیل دهنده و فرمولاسیون چای های گیاهی می توانند بسیار متفاوت باشند، برخی مطالعات نشان داده اند که چای های گیاهی ممکن است در زمینه کاهش وزن و چربی سوزی موثر باشند.

در یک مطالعه حیوانی، پژوهشگران به موش ها چای گیاهی داده و دریافتند که ورن بدن آنها کاهش یافته و مصرف آن به عادی سازی سطوح هورمونی کمک کرده است.

به طور ویژه، چای رویبوس یک نوع چای گیاهی است که ممکن است در زمینه چربی سوزی موثر عمل کند. نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که این چای سوخت و ساز چربی را افزایش داده و به مسدود کردن تشکیل سلول های چربی کمک می کند.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۱۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هورمون رشد در طول شبانه روز به شکل ضربانی ترشح می‌شود و برخی محرک‌های فیزیولوژیک می‌توانند، ترشح هورمون رشد را تحریک کنند. دو تا از قوی‌ترین این محرک‌ها، ورزش و خواب هستند و هورمون رشد نقش‌های متفاوتی در طول زندگی دارد؛ از تاثیر روی رشد، بازیافت عضله، استخوان و کلاژن گرفته تا تنظیم جنبه‌های انتخابی عملکرد متابولیک شامل افزایش متابولیسم چربی و حفظ ترکیب بدنی سالم تر در آینده و ورزش های قدرتی و هوازی می‌توانند موجب افزایش قابل توجه ترشح هورمون رشد شوند و با افزایش شدت ورزش، ترشح بیشتر می شود.

بیشتر بخوانید: راه‌های افزایش قد در دوران نوجوانی

اگر حجم ورزش بیش از توان فرد باشد، ابتدا دچار خستگی تمرینی می‌شود. متغیرهای تکرار، زمان و شدت، حجم ورزش را تعیین می‌کنند و در صورتی که حجم زیاد در طول زمان ادامه یابد، فرد وارد مرحله بیش‌تمرینی و تغییرات هورمونی ناشی از آن و تاخیر رشد شود.

از سوی دیگر در برخی ورزش‌ها به ویژه ورزش‌های دارای دسته‌بندی وزنی یا ورزش‌های استقامتی یا ورزش‌هایی که زیبایی حرکات و نظر داوران و شکل بدنی ممکن است در امتیازدهی موثر باشند، تمایل ورزشکاران به کاهش وزن و کاهش درصد چربی بدن بیش‌تر است. بدین ترتیب، ورزشکاران ممکن است دچار کمبود نسبی انرژی شوند. این وضعیت در ابتدا در بانوان ورزشکار با عنوان سه گانه بانوان ورزشکار (اختلالات خورد و خوراک- آمنوره- پوکی استخوان) معرفی و در مشاهدات و مطالعات بعدی مشخص شد که تاثیرات کمبود انرژی، خیلی فراتر از این مثلث بوده و تغییرات هورمونی و عوارض آن در پسران هم قابل رویت است. بنابراین، نام آن به سندروم کمبود نسبی انرژی تغییر یافت و بدیهی است در ورزشکارانی که دچار این مشکل می شوند، رشد و بلوغ دچار اختلال می‌شود.

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار قرار گرفته، آمده است: افرادی که بیش از اندازه ورزش می‌کنند و به اندازه ورزش مواد غذایی دریافت نمی‌کنند، غیر از بحث کمبود انرژی نسبی، دچار کمبود مواد مغذی می‌شوند و بدیهی است کمبود ریزمغذی ها و درشت مغذی ها می‌توانند در رشد اختلال ایجاد کنند.

در ورزشکاران در حال رشد که صفحات رشد باز و فعال هستند، وارد آمدن ضربات مکرر یا ضربه ناگهانی شدید ممکن است به این صفحات آسیب رسانده و متعاقب آن رشد طولی استخوان دچار مشکل شود. برخی فعالیت‌ها مثل پریدن از ارتفاع بالا روی سطوح سخت می‌تواند به صفحات رشد آسیب برساند و سطوح جاذب ضربه مثل تشک‌های فرود، ضربه وارد شده را به اندام بر نمی‌گردانند اما فرود روی سطوح غیرجاذب موجب بازگشت نیرو به مفاصل و آسیب صفحات رشد می‌شود.

در بلوغ جسمی، عمدتا تمرکز بر هورمون‌های جنسی و برای شروع عادت ماهیانه نیاز به سطح مشخصی از درصد چربی بدن است. چربی‌های بدن، حاوی آروماتاز هورمون‌های جنسی بوده و تبدیل استروئیدهای مردانه را تسریع می‌کنند. ورزش، موجب کنترل وزن و درصد چربی بدن شده و از بلوغ زودرس جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه صفحات رشد به دنبال بلوغ بسته می‌شوند، ممکن است در بلوغ زودرس ابتدا یک رشد جهشی نسبت به همسالان دیده شود اما در نهایت، قد این افراد کوتاه‌تر خواهد ماند. این مشکلی است که در مصرف استروئیدهای آنابولیک در سنین نوجوانی نیز اتفاق می افتد. همان طور که می‌دانید، استروئیدهای آنابولیک از دسته S۱ در لیست ممنوعه دوپینگ قرار دارند و علاوه بر تاثیرات گوناگون مخرب دیگر، این داروها موجب بلوغ زودرس و بسته شدن زودرس صفحات رشد در نوجوانان و کوتاه ماندن قد در بزرگسالی می شوند.

بدیهی است که برای بلوغ اجتماعی و روانی، ارتباطاتی که در ورزش تشکیل می شود از یک سو و احساس عزت و اعتماد به نفسی که فعالیت‌های ورزشی به ارمغان می‌آورد از سوی دیگر، بالندگی و بلوغ را تسهیل می‌کند و مراقبت سازمانی و خانوادگی، آموزش مهارت «نه گفتن» و هدایت ورزشکاران نوجوان به محیطی عاری از دارو و دوپینگ از اصول پیشگیری از صدمات اجتماعی در دوران بلوغ است و محیط های ورزشی از این مهم مستثنا نیست.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228724 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی