Web Analytics Made Easy - Statcounter

به پیشنهاد و صلاح دید علی اشکانی و شورای فنی به مسابقات داخل سالن آسیا اعزام شدم که با عنات خدا و دعای مردم عزیز در این مسابقات مقام اول و مدال طلا را برای کشورم به ارمغان آوردم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی باقرشهرنیوز، مصاحبه اختصاصی با پژمان پشتام کشتی‌گیر باقرشهری که مدال طلای آسیا را از آن خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پشتام متولد 1372/10/21 ساکن باقرشهر و دانشجوی رشته تربیت بدنی در مقطع کاردانی است.

کشتی رو از کجا شروع کردید؟

من توسط برادرم که او نیز در رشته کشی فعالیت میکرد وارد این ورزش شدم و اولین مربی من آقای رضا شیرازی در اوایل ورودم به کشتی و مشوق اصلی من برای ادامه این ورزش بود که در رشته کشتی آزاد حدود دو سال در باقرشهر به من آموزش داد. برادر هم چون پیش آقای شیرازی کشتی میگرفت همین امر باعث شد تا من هم با او همراه بشم و تمریناتم را رو در باشگاه شهدای باقرشهر شروع کنم و وارد تشک کشی بشم، برادرم بعد از مدتی به دلیل مخارج زندگی از کشتی کنارگیری کرد و مشغول کار شد.

حدود 9سالم بود که وارد ورزش کشتی در سبک آزاد شدم و بعد از مدت کوتاهی و برای پیشرفت کارم و با مشورت از مربی قبلی رفتم تا زیر نظر آقای بهکار در کشتی آزاد به تمریناتم ادامه بدم. حدود دو سال هم زیر نظز آقای بهکار در سبک آزاد فعالیت کردم و در همین حین و تو اون سالها زمانی که آقا حمید سوریان مدال جهانی اولشون یا دومشون رو گرفتن منم با دیدن کشتی آقا حمید از کشتی فرگی خوشم اومد و یه روحیه خوبی به من داد و فکر کردم که میتونم تو کشتی فرهنگی موفق‌تر باشم، یه جورایی آقا حمید مشوق من شد تا کشتی آزاد رو کنار بزارم و کشتی فرهنگی رو ادامه بدم.

تغییر سبک کشتی از آزاد به کشتی فرنگی

کشتی من شروع شد و شرکت در مسابقات مختلف بعد از مدتی رفتم به باشگاهی که خود آقای سوریان هم اونجا تمرین میکرد، من هم وارد باشگاه آقا حمید شدم و اونجا شروع به تمرین کردم، باشکاه فدک که در شهرری بود زیر نظر آقای بیگی حدود دو سال به کارم ادامه دادم و تا سن پانزده سالگی زیر نظر مربیان مختلف به فعالیتم ادامه دادم و بعد از پانزده سالگی و با مشاوره بعد از گذشت چهار سال تمرین در کشتی آزاد سبک کشتی رو به کشتی فرنگی تغییر دادم و در حدود یکسال و یکسال و نیم زیر نظر آقای بیگی کشتی فرنگی رو تمرین کردم، چون حریف تمرینی کم بود مجبور شدم تا بعد از گذشت دو سال و کسب اجاره و رضایت از آقای بیگی تصمیم گرفت برای ارتقاء سطح و حرفه‌ای شدن رفتم تا زیر نظر آقای عرب به تمریناتم ادامه بدم که بعد از گذشت یک سال در سن شانزده سالگی وارد تیم ملی شدم.

دعوت به تیم ملی توسط آقای رشید محمد زاده سرمربی تیم ملی

در سن پانزده سالگی پس از کسب مقام اولی در مسابقات استانی در مسابقات جوانان کشوری در قم شرکت کردم و مدال طلا گرفتم، که آقای رشید محمد زاده سرمربی تیم ملی با دیدن مسابقات من و با لطف خدا به اردوی تیم ملی دعوتم کرد که همون سال مسابقات ازبکستان گزینشی المپیک و مسابقات تایلند برگزار شد که به همراه تیم ملی در هردو این ترنومتها، که وزن پنجاه کیلو در رده نوجوانان شرکت کردم و در کشور ازبکستان سوم شدم، پس از بازگشت به کشور آماده شدم برای مسابقات آسیایی تایلند که حدود سه ماه بعد از مسابقات ازبکستان شروع شد، که در اون مسابقات متاسفانه پنجم شدم و نتونستم مقامی بیارم.

بعد از مسابقات تایلند که نتونستم مقامی بدست بیارم وارد رده جوانان شدم، در طول این مسابقات آسیب دیدگی از ناحیه گردن رو هم داشتم که هنوز این ناراحتی کامل از بین نرفته، که بعد از یک عمل لیزیک و فیزیوتراپی زیر نظر دکتر هاشمی مداوا شدم، که این مصدومیت تاثیری محسوسی در مسابقات رده سنی نوجانان من گذاشت. ولی با این عمل و درمان در آخرین سال نوجوانان توانستم انتخابی تیم ملی شرکت کنم و در وزنشصت و شش کیلو توانستم رتبه اول را کسب کنم که توسط آقای چمن گلی به تیم ملی دعوت شدم و در یک ترنومنت در کرجستان با صلاح دید مربی در وزن هفتادوچهار کیلو کشتی گرفتم و سوم شدم. بعد از این ترنومنت و برگشت به ایران با ابنکه من در وزن هفتادوچهار کشتی گرفتم و سوم شدم، آقای چمن گلی به مسابقات آسایی دعوت نکرد و به جای من رامین طاهری رو به این مسابقات برد.

پایان دوره جوانان و آغاز خدمت مقدس سربازی

کشتی دوره جوانان من با این ترنومنتها به پایان رسید و وارده رده بزرگسالن شدم و شروع خدمت مقدس سربازی، خدمت سربازی حدود یک سال منو از کشتی دور کرد و لطمه بزرگی به کشتی کرفتم زد که حدود چهار ماه آموزشی در بیرجند بودم و بعد از اون هم دیگه به صورت حرفه‌ای نتونستم به کشتی ادامه بدم تا اینکه در حین خدمت شروع به گرفتن کشتی برای ارتش جمهوری اسلامی ایران شدم و این آغازی شد برای از سر گیری دوباره کشتی حرفه‌ای برای من که به همت آقای بختیاری و با پیگیری ها وی من فقط برای کشتی و تمرین به پادگان میرفتم. در حین خدمت انتخابی گرفتم برای ارتش‌های جهان که در انتخابی ایران اول شدم و رفتم کشور مقدونیه برای مسابقات جهانی که به لطف خدا در اون مسابقات دوم شدم بعد از این مسابقه جهانی و برگشت به ایران رفتم و در مسابقات کشوری بزرگسال شرکت کردم و مقام سوم کشوری رو گرفتم که در سال 2015 این انتخابی انجام شد و من توسط آقای بنان به اردوی تیم ملی دعوت شدم.

وقتی 21سالم بود در مسابقات کشوری کشتی گرفتم و توسط آقای محمد بنان مربی وقت تیم ملی به همراه کادر فنی از من دعوت کردند تا در اردوی تیم ملی باشم. وتی اردوی تیم ملی بودم آقای بنان به بنده اعتماد کردند و اسم منو برای حضور در دو تورنومنت در کشورهای اوکراین و ترکیه دادند که متاسفانه به دلیل ناهماهنگی با نظام وظیفه و در حال خدمت بودن نتونستم از کشور خارج بشم. خدمت من بعد از اینکه موفق به شرکت در این مسابقات نشدم خدمت سربازی من تموم شد و تیم آقای بنان رفت المپیک که تا المپیک یکسال در تیم آقای بنان بودم.

تیم ملی با مربی جدید و مقام اولی در مسابقات کشوری شیراز

بعد از برگشت تیم آقای بنان از المپیک سرمربی تیم ملی عوض شد و آقای علی اشکانی سرمربی تیم ملی شد که من در مسابقات کشوری شیراز شرکت کردم و در وزن هفتادوپنج کیلو اول شدم، این مقام اولی در شیراز که به لطف خدا نصیب من شد مربی تیم ملی را مجاب کرد تا من نیز جزو نفرات تیم ملی باشم، اردوی تیم ملی شروع شد و ما سخت مشغول تمرین بودیم تا مسابقات آسیایی شروع شد که من انتخاب شد برای مسابقات آسیایی هند، که متاسفانه در این مسابقات من مدالی بدست نیاوردم و کشتی رو به حریف چینی واگذار کردم. دوباره برای انتخابی تیم ملی شرکت کردم و شوم شدم بعد وارد اردوی تیم ملی شدم که کادر فنی، آقای علی اشکانی به همراه شورای فنی تصمیم گرفتند تا من در مسابقات داخل سالن آسیا شرکت کنم که با عنات خدا و دعای مردم عزیز در این مسابقات مقام اول و مدال طلا را برای کشورم به ارمغان آوردم.

در حال حاضر زیر نظر مربی خوبم آقای شربیانی و کمکشون آقای محمد صفرزاده در حال تمرین هستم تا خودمو آماده کنم برای بزرگ‌ترین آرزوی خودم که شرکت در مسابقات المپیک جهان است.

بهترین خاطره در دوران مسابقات یا اردوی تیم ملی؟

بهترین خاطره من در دروان فعالیتم وقتی بود که آقای حمید سوریان رو در حال تلاش برای گرفتن سهمیه المپیک با وجود داشتن هفت مدال طلا میدیدم وقتی مثل یک کشتی گیر میجنگید و تونست درعرض دو ماه حدود بیست کیلو وزن کم کنه و این اشتیاق و ذوقی که داشت و در حد یک جوان بیست سال تلاش کرد تا این سهمیه رو بگیره که بعد از دوبار تلاش تونست این سهمیه رو بدست بیاره و بره برای کشتی تو المپیک، این یه انرژی مثبت به من میداد که این تلاش رو ببینم و قدم‌هامو بلندتر بردارم و به فکر المپیک باشم که همه توان و تلاشم رو گذاشتم برای المپیک 2020 تا بتونم به امید خدا دل مردم کشورم رو شاد کنم.

بزرگ‌ترین مشکل شما در طی کردن این مسیر از کشتی؟

بزرگ‌ترین مشکل تو زندگی خیلی از بچه‌های جنوب شهر که از خیلی چیزاشون میگزرن تا برای کشورشون افتخار آفرینی کنن در وحله اول مالیه، پدر من که بیشتر زحمت و تلاش را برای کشید تا به این حد از کشتی برسم یک کارگر ساده است که بدون بیمه داره خرج زندگی مارو تامین میکنه، فکر من الان درگیر خانواده ام هست که پدر با این سن دیگه کار نکنه، خود من الان هیچ شغلی ندارم و در اردوی تیم ملی هم بیمه نیستیم، من یک جوان بیست و سه ساله هستم که حتی یک سال هم بیمه ندارم، از هیچ جا هیچ حقوق ثابتی هم نداریم، فقط اردوی تیم ملی هستش که انهم اگر مسابقه‎ای بریم و مدالی بیاریم چند سکه به عنوان هدیه به ما بدن که اون میشه منبع درآمد ما که تا یک سال که آیا سال بعد دوباره اعزام بشیم مسابقات یا نه، حالا شما داخل این مسابقات اونم ورزش کشتی که یک مسابقه سنگین هست همه نوع استرس رو داری که مصدوم نشی، که خود این هم یک نوع قماره که بعد از مصدومیت هیچکس حتی جواب سلام شمارو هم نمیده. الان بزرگ‌ترین دغدغه من یک شغل ثابت که با خیال راحت تمام تمرکز رو بزارم برای مسابقات نه اینکه تلاش کنم برای کرایه ماشین تا خودمو سر تمرین برسونم.

نظر شما در مورد کشتی گیرهای باقرشهری چیه؟

باقرشهر که کشتی گیر زیاده ولی مطرح‌ترین عرفان آیئنی هست که آزاد کار میکنه و دوتا مدال جهانی داره، خیلی باهم رفیق صمیمی هستم که متاسفانه از جوانان کمی عقب افتاده که امیدوارم امسال بتون جبران کنه، چند روز دیکه هم مسابقه کشوری در پیش داره، امیدوارم امسال وارد تیم ملی بشه و بره برای مدال المپیک و دست‌پر باشه.

رقیب‌های سرسخت شما در کشتی که هم وزن هم هستید؟

تو وزن خودم در این سعید عبدولی هستن که کشتی گیر خوبیه، یه کشتی هم باهاشون گرفتم و کشتی رو واگذاز کردم که انتخابی تیم ملی بود، جهانی حریف خود زیاده روس، گرجستان، کره هستند که کشتی‌گیر خوب زیاد دارن.

الان در ورن 75کیلو کشتی میگیرید آیا به فکر تغییر وزن هستید؟

نه، وزنم خداروشکر خوبه و میخوام تو همین وزن بمونم، این توصیه آقای بنان بود که تو وزن 75کیلو کشتی بگیرم که به حرف ایشون عمل کردم و همین باعث شد تا این حد تو کشتی پیشرفت کنم.

در پایان اگر حرفی که دوست دارید به این مصاحبه افزوده بشه؟

تشکر ویژه از پدر و مادر که برای پیشرفت من خیلی تلاش کردن دستشون رو میبوسم و امیدوارم تونسته باشم با این مدال‌ها مزد زحماتشون رو بدم، تشکر از همه مربیان و کسانی که برای من زحمت کشیدن همچنین از مسئولین خدمتگذار شهر که تو این چند وقت خیلی هوای منو داشتن و امیدوارم همچنان من رو حمایت کنن تا بتونم برای کشور افتخار آفرینی کنم و دل مردم عزیزمون و شاد کنم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۷۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرستان مقام سوم مسابقات کشتی فرنگی نونهالان کشور را از آن خود کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی نونهالان کشور با کسب عنوان سومی لرستان به پایان رسید.

در این مسابقات که با حضور ۳۳ تیم مجهز در سالن شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد، فرنگی‌کاران نونهال لرستانی با کسب ۹۳ امتیاز پس از تیم‌های مازندران و خوزستان در مکان سوم ایستادند.

برای تیم لرستان در این رقابت‌ها «علی فتحیان» در ۴۱ کیلوگرم با کسب مدال نقره، «محمد مهدی رجانی» در ۴۸ کیلوگرم با کسب مدال برنز، «رضا جلیلی» در ۵۷ کیلوگرم با کسب مدال برنز، «محمدامین رحیمی» در ۶۲ کیلوگرم با کسب مدال برنز و «مهدی کاظمی» در ۱۰۰ کیلوگرم با کسب مدال نقره روی سکو رفتند.

کسب این دستاورد مهم برای کشتی فرنگی رده نونهالان نتیجه برنامه‌ریزی و افق بلند هیئت کشتی لرستان طی سال‌های اخیر و نویدبخش روزهای پرفروغ برای کشتی فرنگی لرستان در سال‌های آینده است.

پس از لرستان تیم‌های اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، البرز، کرمان، اروند، توابع تهران و تهران به ترتیب در مکان‌های چهارم تا یازدهم ایستادند.

کد خبر 6093625

دیگر خبرها

  • محمد نخودی اردوی تیم ملی کشتی را ترک کرد
  • ۴ مدال خوش‌رنگ سهم کشتی‌گیران نونهال کهگیلویه و بویراحمدی در مسابقات قهرمانی کشور
  • نوجوان دشتستانی مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ترکیه را کسب کرد
  • با 11 مدال طلای کشتی، توقع یک طلا از تیم ملی، واقعا بی‌انصافی است
  • ورزشکاران معترض دوومیدانی بالغ‌ هستند/المپیک جای نخبگان است
  • لرستان مقام سوم مسابقات کشتی فرنگی نونهالان کشور را از آن خود کرد
  • خوزستان برای اولین بار به طلای المپیک فکر می‌کند
  • برای رسیدن به طلای آسیا برنامه داشتم/ اسپانسر دارم اما کافی نیست
  • استارت حسن یزدانی برای ثبت رکورد 2 رقمی در تاریخ ورزش ایران
  • کدام کشتی گیران ایرانی با ملیت های خارجی در انتخابی المپیک شرکت می کنند؟