Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: سهم تجارت گیاهان دارویی دنیا حدود 100 میلیارد دلار است و سهم ایران از این بازار صادراتی با وجود داشتن هشت هزار گونه گیاهی فقط 350 میلیون دلار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، ابوالفضل یاوری، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سهم تجارت گیاهان دارویی دنیا در سال 2010 حدود 100 میلیارد دلار بوده است و پیش بینی می شود که در سال 2050 نیز به پنج هزار میلیارد دلار برسد، در حال حاضر سهم ایران از این بازار صادراتی با وجود داشتن هشت هزار گونه گیاهی فقط 350 میلیون دلار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یاوری افزود: در دنیا 30 هزار گونه گیاهی وجود دارد که هشت هزار گونه آن در ایران می روید.

وی تصریح کرد: از این هشت هزار گونه گیاهی ای که در کشور می روید دو هزار و 300 گونه آن ارزش دارویی، صنعتی و معطره دارند که زیستگاه هزار و 782 گونه آن فقط منحصر به ایران است و در سایر نقاط دنیا وجود ندارند.

در عین حال وی، وی خاطر نشان کرد: به علت بروز تغییرات اقلیمی در سال های اخیر همچنین بهره برداری های بی رویه ، حیات برخی از این گونه های گیاهی با خطر انقراض مواجه شده اند.

وی در ادامه با بیان اینکه احیای رویشگاه های گیاهان طبیعی و کشت گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی کشور از مهمترین برنامه های در دستور کار سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است، عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه کشور، متعهد شده ایم که تا سطح 250 هزار هکتار از سطح عرصه های منابع طبیعی کشور را احیاء و اصلاح کنیم تا رویشگاه های مرتعی و دارویی کشور دوباره تقویت شوند.

یاوری همچنین با اشاره به تجارت گیاهان دارویی اظهار کرد: سهم جهان از تجارت گیاهان دارویی در سال 1996، 60 میلیارد دلار و در سال 2010 حدود 100 میلیارد دلار بوده و بانک جهانی نیز پیش بینی کرده است که گردش مالی گیاهان دارویی دنیا تا سال 2050 حدود پنج هزار میلیارد دلار خواهد شد و این در حالی است که در حال حاضر سهم تجارت گیاهان دارویی ایران در بازار صادراتی دنیا فقط 350 میلیون دلار است.

وی با بیان اینکه بیشترین سهم بازار این تجارت در انحصار کشورهای چین، هند، کانادا و آمریکا است که آنان بازار های تخصصی گیاهان دارویی را برای این تجارت خود تشکیل داده اند، تصریح کرد: ایران برای بدست آوردن سهم بیشتری از این بازار علاوه بر اینکه باید زنجیره تولید خود در زمینه گیاهان دارویی را تکمیل کند همچنین می بایست از ظرفیت مشارکتی بهره برداران نیز استفاده کند.

افزون بر این، وی یادآور شد: با توجه به اینکه تکنولوژی داروهای گیاهی در کشور ضعیف است و کارخانجات موجود داخلی فقط ظرفیت عصاره گیری از گیاهان دارویی را دارند و عصاره ها برای تبدیل به گیاهان دارویی از کشور خارج می شوند بنابراین برای سهم خواهی بیشتر از بازار صادرات گیاهان دارویی دنیا باید کارخانجات فرآوری کشور به روز و بیشتر شوند که در این زمینه مسئولان باید حمایت های ویژه ای برای سرمایه گذاری در این بخش را انجام دهند.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در خاتمه به خشکسالی های یک دهه اخیر حاکم بر کشور نیز اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود حدود 10 میلیون تن علوفه از ظرفیت مراتع کشور کاسته شده باشد.

یاوری عنوان کرد: برای حفظ مراتع و کاهش فشار دام بر مراتع باید اجرای طرح های تلفیقی از جمله کشت و تولید گیاهان دارویی در سطح مراتع بیش از بیش مورد اهمیت قرار گیرند و الگوی کشت در کشور نیز تغییر کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۶۹۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان

ابوطالب شفقت در بازدید از مجتمع کشت و صنعت فجر صفا لرستان رویکرد مدیریتی صحیح نکته بارز موفقیت این مجموعه است، گفت: این شیوه سرمایه‌گذاری از مزیت‌های مهم و اساسی کشت و صنعت فجر صفا محسوب می‌شود، اتفاقی که نتیجه آن افزایش اشتغال، امنیت غذایی، افزایش روحیه و تغییر سبک زندگی است.
شفقت انجام کار‌های پژوهشی و تولید محصولات کاملا ایرانی را از دیگر مزیت‌های این مجموعه عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذار مجموعه حتی نژاد دامی که وارد کرده به نژاد ایرانی تغییر داده است.
وی با بیان اینکه مجموعه کشت و صنعت فجر صفای لرستان علاوه بر کشت گیاهان دارویی و فعالیت‌های دامی، گردشگری مدرن را دنبال می‌کند، اظهار کرد: این مجموعه می‌تواند در سطح ملی و بین‌المللی پذیرای مهمانان مختلف باشد نیز باشد.
استاندار لرستان با اشاره به بهره‌برداری از شهرک صنعتی کشت و صنعت، گفت: ایجاد زنجیره ارزش دام و تولید پوست و پشم در کشت و صنعت ضروری است.
شفقت بیان کرد: با توجه به سطح اراضی کشت و صنعت فجر صفای لرستان توسعه گیاهان دارویی و فرآوری در دستور کار قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: مردم می‌توانند با توجه به درآمد قابل توجه کشت و فروش گیاهان دارویی اقدام کنند به کشت و توسعه گیاهان دارویی روی بیاورند.
به گفته استاندار لرستان بیش از ۵۰ تا ۷۰ نقطه استان ظرفیت کشت و توسعه گیاهان دارویی را دارد.
شفقت گفت: سازمان جهاد کشاورزی باید فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله گیاهان دارویی را شناسایی کند و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.
وی بازدید دانشجویان و دانش‌آموزان از مجتمع کشت و صنعت فجر صفا را اقدام مثبت عنوان کرد و افزود: این اقدام می‌تواند حتی برای سرمایه گذاران دیگر الگوی مثبتی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید