Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی ماه های گذشته،دولت تلاش بسیاری را برای دریافت فاینانس خارجی مد نظر قرار داده است.

برخی از کارشناسان از این اقدام دولت به نیکی یاد می کنند و برخی دیگر با یاد آور شدن دوران دولت سازندگی و افزایش بدهی های خارجی نسبت به تهدیدها و چالش های این تصمیم هشدار می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به واقع می توان از فاینانس خارجی به مثابه سکه با دو روی تهدید و فرصت یاد کرد که رقم خوردن هرکدام از این موارد،تابع تصمیمات و رویکردهایی است که به موازات جذب و دریافت فاینانس خارجی در دستور کار قرار می گیرد.

بر اساس این گزارش فاینانس به مبالغی گفته می شود که به عنون وام از کشورهای طرف قرارداد دریافت می شود،به تبع در صورت هزینه کرد این مبالغ در محل و عرصه های مناسب،مزایا و دستاوردهای این اقدام سازنده خواهد بود در غیر اینصورت،چالش این فاینانس با سر رسیدن اقساطی که با احتساب سود و بیمه عودت داده می شود،ظهور و بروز پیدا خواهد کرد.

رویکرد آمریکا در قبال برجام،تعیین کننده خوب و بد فاینانس خارجی خواهد بود

محمد صادقی،کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی،با اشاره به عودت فاینانس خارجی بصورت ارزی اظهار داشت: در چنین شرایطی،نقش درآمدهای ارزی ایران بسیار حائز اهمیت خواهد بود و در صورت بروز نارسایی در فرآیند فروش نفت و کسب درآمدهای ارزی،چالش ها و مشکلات عدیده ای برای اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد.

وی افزود:خوشبختانه،علیرغم مشکلات متعدد اقتصادی،ایران از حیث بدهی خارجی با معضل جدی مواجه نیست و در شرایط موجود،امکان بازپرداخت مبالغ اخذ شده از کشورهای خارجی دشوار به نظر نمی رسد.

صادقی عنوان کرد:نکته حائز اهمیت به روند و روال اقتصادی ایران و چگونگی و کیفیت ثبات فروش نفت ایران معطوف می شود.

کارشناس اقتصادی گفت:در صورت عهد شکنی ایالات متحده و طراحی دسیسه ها و توطئه های جدید و اعمال محدودیت برای فروش نفت ایران در بازارهای بین المللی، میزان درآمد دولت با موانع جدی مواجه خواهد شد و در چنین شرایطی بازپرداخت اقساط ،امر ساده ای به نظر نمی رسد و به تبع شاهد معضلی جدید و نوظهور خواهیم بود که مصداق از چاله درآمدن و به چاه افتادن است.

صادقی عنوان کرد:البته برخی از صاحب نظران اقتصادی بر این عقیده اند که با توجه رویکرد اروپا و عدم همراهی قاره سبز با ایالات متحده آمریکا،دسیسه چینی و تحرکات آمریکا راه به جایی نخواهد برد.

وی افزود:فارغ از نظریات مطروحه در خصوص آینده برجام و تبعات و پیامدهای عهد شکنی ایالات متحده برای حیثیت این کشور در مجامع بین المللی،نباید از احتمالات به سادگی گذشت و به اعتقاد بنده ریسک چنین تصمیمی(جذب فاینانس خارجی)در شرایط موجود بالا است و در صورت به تاخیر انداختن دریافت فاینانس و شفاف تر شدن موضع آمریکا در قِبال برجام ، افق و چشم انداز روشن تری از میزان موفقیت یا مساله ساز شدن این امر ترسیم خواهد شد.

سرمایه گذاری به سمت و سوی پروژه ها و طرح های زود بازده هدایت شود

محمد شیرازی،محقق و پژوهشگر اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی با اشاره به لزوم اتخاذ تدابیر هوشمندانه در محل سرمایه گذاری ها(فاینانس خارجی) گفت:نتایج حاصله از افتتاح و بهره برداری برخی پروژه ها، زمان بر است و با عنایت به شرایط فعلی اقتصادی کشور،سرمایه گذاری در طرح های اینچنینی در قالب فاینانس خارجی ،به مصلحت نیست.

وی افزود:به اعتقاد بنده برای هزینه کرد و تزریق فاینانس خارجی باید پروژه های زود بازده و اشتغالزا مد نظر قرار گیرد تا بتوان با توجه به تسریع حصول نتایج و بازدهی چنین طرح هایی در باز پرداخت اقساط فاینانس از بروز نارسایی و چالش های احتمالی پیشگیری کرد.

شیرازی گفت:جذب فاینانس خارجی،موضوع جدید و نوظهوری نیست و در گذشته نیز(حدود 20 سال پیش)ایران تجربه دریافت فاینانس را داشته اما متاسفانه نتایج به دست آمده از این اقدام در آن دوران مثبت و سازنده نبود و حداقل اینکه معایب آن بر محاسن آن می چربید.

محقق و پژوهشگر اقتصادی گفت:به واقع،میزان دستاورد یا شکست احتمالی این رویکرد به میزان قابل توجهی به تصمیمات اتخاذ شده در این خصوص و محلی که مقرر است فاینانس خارجی در آن نقش آفرینی کند وابسته می باشد.


از فاینانس خارجی به عنوان فرصتی برای توسعه و تقویت تولید بهره گیری شود

محمود خاقانی سده،کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ،با اشاره به لزوم حمایت از تولید و تلاش حداکثری برای تقویت فزاینده آن عنوان کرد:یکی از جدی ترین نیازهای فعلی کشور در حوزه اقتصادی به تولید معطوف می شود،امری که مقام معظم رهبری نیز در نامگذاری سال جاری به آن اشاره داشته اند.

وی افزود:در صورتی که فاینانس خارجی در حوزه های تولیدی هزینه و سرمایه گذاری شود،قطعا شاهد حصول دستاوردهای ارزنده ای خواهیم بود،در غیر اینصورت جذب فاینانس،کمک شایانی به اقتصاد کشور نخواهد کرد و حتی می تواند این اقدام به سنگین تر شدن مشکلات موجود منتهی شود.

خاقانی سده عنوان کرد:اگرچه،در کوتاه مدت فاینانس خارجی خوشایند به نظر می رسد اما تبعات و پیامدهای منفی آن(در صورت بی تدبیری)در میان مدت و بلند مدت،نمود پیدا می کند و با چنین اوصافی،آینده نگری و برآوردی صحیح از مسیر اقتصادی کشور و احتمالات سیاسی آینده،نقش حائز اهمیتی در سمت و سوی سرنوشت و نتایج فاینانس خارجی ایفاء خواهد کرد.

کارشناس اقتصادی در خاتمه یادآور شد:یکی از نکات حائز اهمیتی که باید در جذب فاینانس خارجی مد نظر قرار گیرد به سود 20 درصدی آن معطوف می شود که رقم بالایی به نظر می رسد و این امر ضرورت طراحی برنامه ای هوشمندانه را دو چندان می کند زیرا هر گونه اشتباه و خطا در این عرصه می تواند به تحمیل هزینه های سنگینی برای اقتصاد کشور منتهی شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۳۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان

رضا اکبری، معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور روز گذشته در بازدید از روند اجرایی پروژه بزرگراه آستارا – آستارا گفت: این پروژه به طول یک هزار و ۴۰۰ متر در نقطه مرزی بین جمهوری اسلامی ایران و کشور آذربایجان در حال انجام است و نقش بسزایی در حمل و نقل ترانزیتی ایفا می‌کند.

او با بیان اینکه این بزرگراه در کنار پایانه مرزی جدید در کاهش بار ترافیکی کامیون‌ها اثر گذار خواهد بود، افزود: قطعاً همکاری دستگاه‌های همسو به پیشبرد این پروژه کمک خواهد کرد.

به گفته معاون سازمان راهداری، پروژه بزرگراه آستارا - آستارا شامل یک دهنه پل بزرگ به طول ۳۲ متر، دور برگردان غیرهمسطح، ساختمان اداری مرزبانی، آب رو و زیرگذر است.

اکبری با بیان اینکه این پروژه ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تصریح کرد: امیدواریم پروژه بزرگراه آستارا - آستارا تا پایان شهریور ماه تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

او همچنین گفت: با توجه به تردد میانگین روزانه ۳۰۰ کامیون به خارج از کشور از طریق مرز آستارا، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل بین المللی در این شهرستان ضروری است.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران شناسایی شد
  • ‌بیمارستان نیایش خرم‌آباد کی به بهره‌بردا‌ری می‌رسد؟ + فیلم
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • ۸۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال در ساری افتتاح شد
  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • بهره برداری از ۸۵۰ طرح عمرانی تا پایان سال در اصفهان
  • بهره‌برداری از تقاطع غیرمسطح تندگویان در مردادماه امسال
  • چند پروژه عمرانی دانشگاه یاسوج با حضور وزیر علوم افتتاح شد