Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقش برخي از واحدها در جنگ، مثل عوامل پشت صحنه فيلم‌هاست كه شايد ديده نشود، ولي بسيار تأثيرگذار است. نقش و تأثير واحد توپخانه در جبهه‌هاي جنگ تحميلي نيز به همين ترتيب بود. به گزارش جهان نيوز؛ نقش برخي از واحدها در جنگ، مثل عوامل پشت صحنه فيلم‌هاست كه شايد ديده نشود، ولي بسيار تأثيرگذار است. نقش و تأثير واحد توپخانه در جبهه‌هاي جنگ تحميلي نيز به همين ترتيب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واحدي تخصصي كه تقريباً در تمامي عمليات‌هاي مهم حضور داشت و در تسهيل روند تك و پاتك رزمندگان نقشي اساسي ايفا مي‌كرد. سرهنگ ستاد قاسم اكبري‌مقدم از افسران ارتش جمهوري اسلامي ايران است كه در گفت وگو با ما، از نقش واحد توپخانه در عمليات‌هاي مختلف دفاع مقدس مي‌گويد.

ما قبل جنگ
قبل از شروع جنگ تحميلي بر اساس يكي از طرح‌هاي دفاعي نيروي زميني ارتش كه برخاسته از تهديدات مرزي عراق بود، تعدادي از گردان‌هاي توپخانه صحرايي و پدافند هوايي ارتش به مناطق مختلف كشور از جمله غرب و جنوب كشور اعزام شدند. از آنجا كه بسياري از يگان‌هاي توپخانه هوايي و صحرايي قبلاً توسط نيروي زميني ارتش در محل‌هاي استراتژيك استقرار يافته بودند، با شروع جنگ تحميلي و يورش دشمن به سمت پايگاه‌ها، فرودگاه‌ها و تأسيسات نفتي و نيروگاه‌هاي برق، اين واحدها نقش بسيار فعالي را از خود نشان دادند، به نحوي كه به اذعان همگان، در يورش هوايي اوليه دشمن بعثي، آماده بودن ادوات پدافندي موجب شد تا ميزان تلفات وارده به بخش‌هاي حياتي كشور بسيار كم باشد. به عنوان مثال وجود گردان پدافند هوايي307 نيروي زميني ارتش باعث عدم تخريب فرودگاه آبادان در يورش اوليه و بعدي هواپيماهاي دشمن شد. همچنين با آغاز حمله زميني ارتش حزب بعث عراق، تنها عاملي كه سبب ايجاد سد موضع در برابر دشمن و كند شدن حركت آنها مي‌شد، آتش‌هاي دوربرد توپخانه‌اي بود. چنانكه توپخانه لشكر92 زرهي اهواز در جنوب و توپخانه لشكر28 سنندج در غرب كشور، از عوامل كنترلي حركت دشمن بودند و در ايجاد آتش‌هاي بازدارنده بسيار فعال عمل نمودند. مضاف بر اين در حملات اوليه دشمن به خوزستان و اهواز، در منطقه آب تيمور، كارخانه نبرد اهواز و سه راه خرمشهر تنها و تنها آتش سنگين توپخانه نيروي زميني ارتش، مسبب اصلي زمين گير شدن دشمن شد. همچنين در طرح عبور دشمن از كرخه، صرفاً حجم آتش انبوه توپخانه از عبور دشمن در آب جلوگيري مي‌كردد. لذا اغراق‌آميز نيست اگر بگوييم توپخانه تنها يگان زميني است كه در آغاز جنگ تحميلي تقريباً در رويارويي با دشمن و بازدارندگي از نيروهاي آن از آمادگي رزمي نسبي برخوردار بود.

از اشنويه تا اروند
در طول هشت سال دفاع مقدس توپخانه ارتش در عمليات آفندي و پدافندي در سراسر جبهه‌ها از اشنويه تا دهانه اروند به اجراي مأموريت مي‌پرداخت. در ابتداي جنگ تحميلي يگان توپخانه تأثير قابل توجهي در كند كردن تهاجم دشمن داشت. با سازماندهي و گسترش رزمي سپاه در دوران دفاع مقدس، ارتش ايران اقدام به آموزش و انتقال تجربيات خود به پاسدارها كرد و با واگذاري بخشي از تجهيزات و ادوات توپخانه ارتش، يگان‌هاي توپخانه سپاه تقويت شدند.
تا قبل از عمليات بيت‌المقدس (10/2/1361) برخي از يگان‌ها مانند مهندسي، توپخانه و. . . هنوز در سپاه پاسداران تشكيل نشده بود يا در ابتداي شكل‌گيري بود.

توپخانه در ثامن‌الائمه(ع)
در عمليات ثامن‌الائمه(ع) كه در پنجم مهرماه۱۳۶۰ با طراحي و شركت لشكر77 خراسان، تيپ37 زرهي از ارتش، يگان‌هايي از سپاه و بسيج مردمي در پي اجراي فرمان قاطع حضرت امام(ره) مبني بر شكستن حصر آبادان انجام گرفت، توپخانه نقش بي‌بديلي داشت. آتش سنگين توپخانه در كنار واحد هوانيروز و نيروي هوايى، دشمن را در شرق كارون در هم كوبيدند و ظرف ۴۸ ساعت محاصره آبادان را شكستند. اين عمليات از پشتيبانى آتش هشت گردان توپخانه، يك توپخانه لشكري و يگان‌هايي از گروه 55 توپخانه و گردان 307 پدافند هوايي نيروي زميني ارتش؛ جمعاً 32 آتشبار كه مأموريت اصلي پشتيباني آتش را برعهده داشتند، برخوردار بود.

فتح‌الفتوح
ضربه بعدى را عراق در هشتم آذرماه ۱۳۶۰ و در محور دشت آزادگان از توپخانه ارتش دريافت كرد. اين عمليات به نام طريق‌القدس معروف شد كه امام راحل(ره) در پيام خود از آن با عنوان «فتح‌الفتوح» ياد كردند. در واقع پس از عمليات پيروز ثامن الائمه(ع)، طريق‌القدس دومين عمليات آفندي نسبتاً بزرگ رزمندگان ايراني عليه متجاوزان در مناطق اشغال شده خوزستان محسوب مي‌شود. نيروهاى ارتش، سپاه و بسيج مردمي، نيروهاى دشمن را از پنج محور اصلى در جبهه جنوب(شمالغرب اهواز) در حالي كه از پشتيبانى آتش 12 گردان توپخانه، دو توپخانه لشكري و يك گروه توپخانه ارتش بهره مى‌برد، مورد حمله قرار دادند و ضربات سنگينى به آنها وارد كردند. اين عمليات سبب شد تا عراق در شمال خوزستان جبهه دفاعى خود را كاملاً عقب بكشد و خطر حمله به اهواز منتفى شود. همچنين براي اولين بار رزمندگان اسلام توانستند همزمان خطوط مقدم پدافندي و عقبه نيروهاي دشمن را مورد حملات آتش كوبنده و غافلگيرانه توپخانه خود قرار بدهند و فرصت عكس‌العمل مناسب را از دشمن بگيرند.

فتح‌المبين
ارتش و سپاه در كنار هزاران هزار نيروى داوطلب و بسيجي كه در جنوب گرد هم آمده بودند، عمليات فتح‌المبين، بزرگ‌ترين تك را در محور شوش دزفول و غرب رود كرخه سازمان دادند. اين عمليات در ۳۰ دقيقه بامداد دوم فروردين ماه ۱۳۶۱ درحالى كه دشمن گمان نمى كرد ايران در شب عيد نوروز دست به حمله بزند، از چند محور شروع شد. فتح‌المبين از پشتيبانى آتش 26 گردان توپخانه از سه توپخانه لشكري و چهار گردان كمك مستقيم، توپخانه تيپ‌هاي مستقل و گروه 33 توپخانه ارتش بهره مى برد.
عمليات «فتح‌ا‌لمبين» نقطه اوج دستيابي سپاه پاسداران به توپ‌هاي عراقي بود كه طي آن گردان‌هاي سازماني توپخانه سپاه تشكيل شدند. به نحوي كه سپاه پاسداران در عمليات‌هاي بعدي، آتش توپخانه را در پشتيباني از نيروهاي رزمنده به خدمت گرفت كه جا دارد در اينجا از شهيد سردار حسن شفيع‌زاده يادي كنيم كه نقش مهم و اساسي در تشكيل يگانه توپخانه سپاه داشت.

يگان توپخانه سپاه
در عمليات الي‌بيت‌المقدس كه در تاريخ 10/2/1361 آغاز شد و 26 روز به طول انجاميد و باعث آزادسازي خرمشهر شد، قرارگاه‌هاي سه‌گانه(قدس، نصر، فتح) با آتش 29 گردان توپخانه ارتش (حداقل 500 قبضه توپ) پشتيباني شد كه نقش اساسي را در آزادسازي خرمشهر بر عهده داشته است. در عمليات بيت‌المقدس، سپاه پاسداران با استفاده از تعدادي عراده توپ غنيمت گرفته شده از عمليات‌هاي طريق‌القدس و فتح‌المبين، 10 آتشبار چهار توپي تشكيل و در اين عمليات شركت داد.

قدرت توپخانه به اعتراف دشمن
در عمليات والفجر 8(فاو) كه در 20/11/1364 اجرا شد، 30 گردان توپخانه (18 گردان از توپخانه ارتش و 12 گردان از توپخانه سپاه) وظيفه پشتيباني آتش را بر عهده داشتند. با فرض اين موضوع كه قدرت فرمانده در آتش و مانور خلاصه مي‌شود، به شهادت تاريخ اين حجم بالاي آتش توپخانه بود كه از عوامل پيروزي ايران در نبرد فاو بود.
جالب است كه در اثر قدرت حجم آتش سنگين توپخانه، فرمانده تيپ سوم دشمن كه در محاصره قرار گرفته بود اينگونه به رده بالاتر خود گزارش مي‌دهد: «وضعيت ما بسيار بد و سخت است، آتش توپخانه روي ما بسيار مؤثر است و تلفات با شمارش دقيقه افزون‌تر مي‌شود. به داد ما برسيد». همين طور فرمانده يكي از تيپ‌هاي دشمن در تماس با رده بالاتر خود مي‌گويد: «آتش توپخانه دشمن(ايران) وسيع و بسيار سنگين و مؤثر است و توپخانه‌هاي دشمن(ايران) آزاد هستند. خواهش ما اين است كه آتش متقابل، روي منابع آتش دشمن زياد شود تا از حجم آنها كاسته شود».

والفجر8 شاهكار توپخانه
شهيـد سپهبد علي صياد شيـرازي فرمانده نيروي زميني ارتش در دفاع مقدس كه در رسته و تخصص توپخانه سرآمد بود در بخشي از خاطرات خود درباره ارزش و اهميت آتش پشتيباني مي‌گويد: «طراحان نظامي مي‌دانند كه در عمليات، آتش، پشتوانه حركت است؛ اصلاً ما در تاكتيك مي‌گوييم: آتش و مانور؛ آتش بدون مانور و مانور بدون آتش معني ندارد؛ مانور، يعني حركت و پيشروي و تضمين‌كننده هر حركتي چه پيشروي و چه عقب‌نشيني، آتش است».
امير دريابان شمخاني از فرماندهان عالي رتبه دوران دفاع مقدس درباره نقش و اهميت آتش و پشتيباني آتش و توپخانه نيروي زميني ارتش در دوران دفاع مقدس مي‌گويد: «من در والفجر8، نقش برجسته اين كار(نقش توپخانه ارتش) را با توجه به شكل و منطقه عمليات و جغرافياي منطقه عمليات كاملاً حس كردم و لمس كردم كه چقدر توپخانه ارتش در تثبيت فاو مؤثر بود. در مرحله اول كه مرحله پيشروي عراق بود، توپخانه ارتش نقش داشت؛ در مرحله دوم كه مرحله تثبيت و پاكسازي دشمن از سرزمين‌هاي اشغالي بود، توپخانه ارتش نقش داشت و همچنين در مرحله سوم كه در حقيقت مرحله تعاقب دشمن در سرزمين‌هاي خود عراق بود، توپخانه ارتش نقش محوري داشت».
امير سرتيپ دوم سعيد پورداراب فرمانده تيپ 2 لشكر 21 حمزه سيدالشهدا(ع) در دوران دفاع مقدس درباره وضع توپخانه‌هاي خودي مي‌گويد: «من تقريباً از پشتيباني مؤثر توپخانه در عمليات مطمئن بودم». سردار سرتيپ پاسدار محمدجعفر اسدي فرمانده سابق نيروي زميني سپاه نيز درباره تأثير پشتيباني توپخانه ارتش در روحيه رزمندگان مي‌گويد: «همه (در جنگ) فكر اين بودند كه ما بايد به بچه‌هاي خط مقدم برسيم؛ بعد از مدتي كه گذشت بچه‌هاي خط مقدم دادشان درآمد كه آقا هرچه محبت به ما داريد به توپخانه ارتش بكنيد كه آنها هستند ما را پشتيباني مي‌كنند و پشتيباني آنها موجب دلگرمي ماست. ما همان روزهاي اول دفاع مقدس با عزيزانمان در توپخانه ارتش آشنا شديم و طعم رشادت‌ها، مردانگي‌هاي آنان و پشتيباني قوي كه از ما، خصوصاً پاسدارها كردند را همان روزهاي اول دفاع مقدس چشيديم».
وفيق السامرايي در كتاب «ويراني دروازه شرقي» مي‌نويسد: «نيروهاي ايراني به كارگيري توپخانه را ماهرانه و در سطحي وسيع آغاز كردند. افسران ديده‌بان كار هدايت آتش را به خوبي انجام مي‌دادند و از اين رو، نيروهاي ما در مواضع آشكار و شكننده اوايل جنگ به شدت درهم كوبيده مي‌شدند».
كلام آخر اينكه توپخانه يعني مشت پولادين فرمانده، يعني امكان دخالت فرمانده در صحنه نبرد، يعني تحميل اداره فرمانده در صحنه جنگ، يعني تضمين يك رزم پيروز و غرش توپخانه‌هاي ارتش و سپاه، سايه يأس و نوميدي و ضلالت شكست سخت را بر دل دشمن افكنده بود و پرتويي از نور اميد و فتح و پيروزي را براي رزمندگان اسلام به ارمغان مي‌آورد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۱۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» موجب شکست بازدارندگی رژیم صهیونیستی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه در همایش گرامی‌داشت مقام استاد و مربی که در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد، با اشاره به کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه عملیات وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود، اظهار داشت: همگی شکوه و اقتدار جدیدی را در پی این عملیات تجربه کردیم.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه اراده ملت ایران در اراده رهبر این ملت متجلی و متراکم است، گفت: رهبری تجلی‌گاه اراده خداوند و اراده مردم است که در طول اراده خداوند است.

فرمانده کل سپاه عملیات «طوفان‌الاقصی» را عامل شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی دانست و افزود: عملیات وعده صادق نیز موجب شکست بازدارندگی این رژیم اشغالگر شد.

وی عنوان کرد: به فضل الهی در ایامی به سر می‌بریم که خداوند متعال نصرت آشکار و فتح مبین خود را بر جبهه اسلام جاری کرد و به ما این ظرفیت و استعداد را بخشید که ظرف نزول نصرت‌های الهی در این شرایط خطیر، حساس و سرنوشت‌ساز انقلاب اسلامی باشیم.

سرلشکر سلامی ادامه داد: همه می‌دانند که ما یک جهاد بی‌وقفه و جنگی توقف‌ناپذیر و پیوسته را ظرف دهه‌های اخیر با نظام استکباری و با خلفا و شرکای او در ائتلاف‌های متنوع داشته‌ایم. دشمن ذخایری از راهبردهای متنوع را علیه ما در اختیار داشت و از این انبار استراتژی‌ها در اشکال مختلف و در سال‌ها و دهه‌های گذشته علیه انقلاب شکوهمند و نظام مقدس ما استفاده کرد.

فرمانده کل سپاه بیان کرد: دشمن همه جهات نبرد را گشود و همه راه‌های غلبه بر نظام اسلامی را آزمایش کرد. تمامی این نبردها مقیاس و وسعتی کامل در حداکثر اعمال ممکن قدرت بودند و دشمن در هیچ جایی از دشمنی خود کوتاهی نکرد؛ نه در افق زمان، نه در وسعت مکان و نه در شدت عمل. دشمن با همه ابزارها از جمله جنگ خارجی، پدیده سرسختانه تحریم اقتصادی، ترور، نبردهای تکفیری، جنگ‌های اطلاعاتی، فتنه‌های امنیتی، تهاجمات فرهنگی و جنگ‌های رسانه‌ای به میدان آمد و همه راه‌ها را آزمود و انقلاب را در مقاطع مختلف با مخاطرات جدی مواجه کرد.

وی اظهار داشت: تاریخ سراغ ندارد که کشوری چهار و نیم دهه در معرض جنگ‌های سنتی و مدرن با دشمنی به وسعت نیمی از قدرت اقتصادی، فرهنگی، نظامی و سیاسی جهان درگیر شده باشد، اما بعد از این مدت در مقتدرترین، مسلط‌ترین و قوی‌ترین حالت خود قرار داشته باشد.

سردار سلامی افزود: هیچ چیزی جز جاری شدن سنت‌های الهی «وَلَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا» نمی‌تواند توجیه‌گر این واقعیت شگفت‌انگیز باشد، همه کشورهای دنیا با جنگ ضعیف می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران با جنگ قوی‌تر شد، همه کشورهای دنیا با «تحریم» تخریب می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران با تحریم ساخته شد، همه کشورهای دنیا با فشار سیاسی منزوی می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران با فشار سیاسی میدان نفوذ پیدا می‌کند، همه کشورهای جهان با اغتشاشات داخلی از هم فرومی‌پاشند، اما نظام ما با اغتشاشات ثبات داخلی خود را مستحکم‌تر کرده است و هر آنچه که دشمن عمل کرد، بر خلاف آن ثابت شد.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه کشور و به خصوص سپاه در میدان جهاد رشد می‌کند، عنوان کرد: مادامی که دشمن در لانه باشد و ما در خانه، نه او شکست می‌خورد و نه ما پیروز می‌شویم؛ تا وقتی که یکدیگر را ملاقات نکنیم، نمی‌توانیم دشمن را فرسوده، خسته، افسرده و ناتوان کنیم.

وی با تأکید بر اینکه ما در یک جنگ تمام‌عیار به سر می‌بریم، گفت: عقربه‌های این جنگ همچون عقربه‌های ساعت در هر مقطع در یک مسئله ما را با دشمن درگیر می‌کند؛ یک روز جنگ اقتصادی محور شرارت‌های دشمن می‌شود، یک روز نبردهای تکفیری اوج می‌گیرد، یک روز فتنه داخلی مشتعل می‌شود که همه این‌ها ظهور اجزا و ارکان متنوع ذخایر راهبردهایی است که دشمن اندوخته است؛ اما بر حسب تجربه و بر اساس قدرت و دانش، ما هم در مقابل چنین دشمنی با تجربه، با دانش و با ابزار و تعریف روش‌ها در میدان حاضر می‌شویم.

سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: راز موفقیت‌های سپاه در گسترش قدرت، ابتکارات راهبردی در نوآوری‌ها و خلاقیت‌های میدانی همین است که در سه سطح جنگ، درگیر است؛ در سطوح راهبرد، عملیات و تاکتیک.

فرمانده کل سپاه بیان کرد: ما محکوم به این هستیم که آگاهانه با بینش عمیق، دانش قوی، ابزار پیشرفته، روش‌های نو و دانش‌های جدید از انقلاب اسلامی حراست کنیم. حراست از انقلاب اسلامی همه ابعاد زندگی ما را در بر می‌گیرد؛ چرا که دشمن تمامی ابعاد زندگی ما را به جنگ تبدیل کرده است. عرصه‌های دانش، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، امنیت و معیشت از سوی دشمن به میدان جنگ تبدیل شده است؛ بنابراین آموزش‌ها در سپاه باید با این تنوع گسترده موضوعات رشد کند. سپاه باید در بُعد ساختن کشور زیرساخت‌ها را با مدرن‌ترین ابزارها و پیچیده‌ترین فنون و تکنیک‌ها و با نوین‌ترین دانش‌ها بسازد.

وی با بیان اینکه ما دائم در حال مقایسه شدن هستیم، افزود: ما را همیشه مقایسه می‌کنند که آیا پیشرفت کرده‌ایم یا عقب مانده‌ایم؟ افتخار امروز انقلاب این است که به برکت هنرنمایی نایب امام زمان (ع) حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) ما هم به دشمنانمان حمله کردیم و دست‌های ما به اندازه لازم باز بوده است. ولیِ امر ما هم دست‌های دشمن را بسته، هم کشور را ساخته است و هم قدرت دفاع از انقلاب و کشور را نوسازی کرده است. او با این همه بحران پیچیده و درهم تنیده در وسط یک میدان سخت ایستاده است و با حکمت و منطق وحی، آگاهی عمیق از سنت‌های الهی، نهراسیدن از شکوه ظاهری دشمن، نفوذ بر قلب مؤمنان، هدایت صحیح در لحظه‌های سخت و آرامش‌بخشی در میان امواج التهاب، یک جامعه سرافراز، سربلند و پرآوازه به نام ایران اسلامی ساخته است.

سردار سلامی ادامه داد: اینکه خداوند در چند دهه در تمام میدان‌های کثیر سخاوتمندانه نصرت خویش را بر قلب مؤمنان و ولی امر ما جاری کرده و به قلوب استحکام بخشیده است. در ماجرای وعده صادق کاملاً دیدید که هیچ‌یک از ایرانیان از اینکه دشمن چه واکنشی نشان دهد، نهراسید. هیچ‌کس از دشمن نترسید با اینکه همه فکر می‌کردند، این دشمن عکس‌العمل نشان می‌دهد.

فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه هر ملتی پژواک و بازتاب شخصیت رهبر خود است، عنوان کرد: خصوصیات رهبری و امامت این است که شخصیت، هویت و خصوصیات او درپیکره جامعه تکثیر و جاری می‌شود که این فرصت الهی است. در این ماجرا این استثنایی‌ترین تصمیم یک نظام بود.

وی اظهار داشت: ممکن نیست هیچ رهبری و نظامی در نقطه‌ای از عالم چنین تصمیمی را بگیرد؛ تصمیمی که از یک طرف بر یک شجاعت عظیم و از سوی دیگر بر یک حکمت عمیق تکیه دارد. وسعت این تصمیم و شجاعت آن شگفتی‌ساز این ماجرا و بخش مهم قدرت ما، تجلی این اراده بود.

سرلشکر سلامی افزود: ما که اجراکننده هستیم، کار سختی انجام نمی‌دهیم؛ آن‌که تصمیم می‌گیرد و مسئولیت این عمل را می‌پذیرد و در میان فشرده‌ترین صف‌آرایی جهانی در قلب این صف‌آرایی وارد می‌شود و دشمن را از میان می‌گسلد، او منبع اصلی قدرت ما است.

فرمانده کل سپاه اضافه کرد: این عملیات از این طرف روی یک نقطه انجام شد با همان تدبیر، همان هندسه نقطه روی صفحه کاغذ، اما از آن طرف یک جهان پاسخ داد. جغرافیای آن طرف شامل یونان، مدیترانه، دریای سرخ، حجاز، عراق، اردن، فلسطین و ترکیه جغرافیای جنگی بود که دشمن به کار برد. این طرف یک عمل محدود و کسر فوق‌العاده از یک قدرت عظیم و کسر بسیار کوچکی از یک قدرت بزرگ بود، اما آن طرف همه ظرفیت‌های یک جنگ بزرگ، همزمان بدون غافلگیری بکار گرفته شد.

وی گفت: تقریباً ۹۰ درصد غافلگیری ما گرفته شده بود و دشمن شاید لحظه دقیق و هدف دقیق را نمی‌داند. اما این جغرافیای صهیون آنقدر کوچک است که همه نقاط به هم مرتبط هستند، اما فرانسه، اردن، انگلیس، آمریکا، اسرائیل و دیگران در شعاعی وسیع‌تر همگی با تمامی قدرت حاضر بودند و همه عمل کردند و در مقابلِ یک عمل کوچک، یک جنگ بزرگ را انجام دادند که البته فقط یک‌بار می‌توانستند این عمل را انجام دهند. اگر موج دوم حملات سر می‌گرفت، کارایی این سیستم یکپارچه دفاعی حداقل ۵۰ درصد کاهش می‌یافت و در موج سوم ۵۰ درصدِ موج دوم و به همین نسبت مابقی حملات موجب کاهش مداوم توان پدافندی دشمن می‌شد.

سردار سلامی ادامه داد: اینکه این تصمیم گرفته شود که با وجود اعلام بزرگترین قدرت تاریخ بشر که ما در کنار اسرائیل با اراده آهنین ایستاده‌ایم. در این نقطه کوچک پرتراکم پدافندی همه آمدند و همه می‌گویند واکنش نشان می‌دهیم با این فرض با چنین دشمنی مستقیم و رسمی با پذیرش مسئولیت صدها فروند موشک و پهپاد پرواز می‌کنند، نشان می‌دهد که چه اتفاقی رخ داده است. جنگ به سرزمین صهیونیست‌ها کشیده شده است و وقتی موشک‌ها با هم تلاقی می‌کنند در آسمان روی سر صهیونیست‌هاست؛ موضوعی که همه آن را می‌بینند و برای اولین بار پس از دهه‌ها یک قدرت، جنگ را به سرزمین و فضای صهیونیست‌ها کشیده است. هشت ساعت دلهره، آشفتگی، ترس و اضطراب ناشی از اراده شلیک موشک‌ها و پهپادها و قدرت بی‌نظیری است که همه می‌دانند قابل تکرار است و از این پس، این معادله ما است.

فرمانده کل سپاه تصریح کرد: این عملیات همه جهان را آرام کرد؛ حتی دشمنان ما آرام شدند. کسانی هم که در شمال و غرب و مناطق دیگر ژست اقتدار می‌گرفتند، همگی خاموش شدند.

وی گفت: رژیم صهیونیستی اصلاً جنگ را در سرزمین خود نمی‌پذیرد. در دکترین دفاعی اسرائیل، جنگ در خارج از مرزهاست. برای صهیونیست‌ها بازدارندگی به مفهوم عدم وجود اراده شلیک است؛ نه اصابت. هیچ‌کس نباید اراده شلیک داشته باشد که همه این‌ها شکسته و جنگ پیش‌دستانه باطل شد. ما رسماً اعلام کردیم که می‌زنیم و همه هم می‌دانستند. این عظمت است که رسماً اعلام می‌کند می‌زنیم. سیلی می‌زنیم. می‌زند و نمی‌ترسد و به خدا توکل می‌کند. آخرین عبارتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) به ما فرمودند، این بود که بر خداوند توکل کنید. توکل توأم با تدبیر و حکمت و اراده و قدرت.

سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: باید سپاه را در حد و اندازه‌های این عملیات‌ها دید؛ البته این عملیات کوچک بود. سپاه را باید قوی کنید که البته قوی هست؛ اما قدرت مانند موجود زنده دائماً باید در حال رشد و کمال و نوسازی باشد. اگر در رشد قدرت متوقف شویم از دشمن عقب می‌مانیم. در دیداری هم که با رهبر معظم انقلاب داشتیم، معظم‌له فرمودند که سپاه در بحث آموزش همه جانبه مجاهدت کند.

کد خبر 6094338 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • فرمانده سپاه: رسما اعلام کردیم که می‌زنیم و همه می‌دانستند؛ این عملیات قابل تکرار است
  • عملیات وعده صادق موجب شکست بازدارندگی رژیم صهیونیستی شد
  • عملیات وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود
  • سردار سلامی: عملیات وعده صادق استثنایی ترین تصمیم نظام بود
  • عملیات «وعده صادق» موجب شکست بازدارندگی رژیم صهیونیستی شد
  • استثنایی‌ترین تصمیم نظام با حمله به اسرائیل به روایت فرمانده کل سپاه /این عملیات قابل تکرار است /رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند
  • سردار سلامی: عملیات وعده صادق استثنایی ترین تصمیم یک نظام بود
  • سرلشکر سلامی: در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • سردار سلامی: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید