Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در جمع فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه، قانون شرکت های دانش بنیان از قوانین مدرن کشور است، گفت: شرکت های دانش بنیان تنها برای فعالیت بخش خصوصی تعریف شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران صبح امروز سه شنبه میزبان دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به منظور هم اندیشی برای همکاری جدی تر با بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان و کارآفرینی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسائلی همچون فاصله پارک های علمی و فناوری با بخش خصوصی، دولتی اداره شدن پارک ها و حمایت از شرکت های دانش بنیان به خصوص در استان ها که به گفته غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در این نشست، رفع آن تنها در گرو هم اندیشی بیشتر اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و معاونت علمی و فناوری برای تعیین یک نقشه راه است.

ستاری که برای دومین بار در اتاق ایران حضور یافته بود، در این نشست با اشاره به زمان آغاز به کار خود در معاونت علمی و فناوری در ابتدای دولت یازدهم، اظهار کرد: از همان زمان ایجاد تغییر در اقتصاد سنتی با توجه به برخی مسائل از جمله فرار مغزها ذهن ما را به خود مشغول ساخت.

وی ضمن تاکید بر گسترش آموزش و کارآفرینی در کشور، اظهار کرد: درحال حاظر بخش آموزش و دانشگاه ها با بخش صنعت و کسب و کار ارتباط لازم را ندارند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، ایجاد شهرهای خلاق و فناور را با توجه به پتانسیل های موجود، بهترین بستر برای نیل به گسترش فرهنگ ایده پردازی و نوآوری در جامعه دانست.

وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با شهرداری تهران برای ایجاد شهرهای خلاق گفت: ایجاد این شهرها طبق مکانیزم برد - برد برای شهرداری نیز درآمدزایی خواهد داشت.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به تاثیر رشد خلاقیت و نوآوری در قالب شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها اظهار کرد: در حال حاضر راه اندازی یک استارتاپ در حوزه حمل و نقل شهری ضمن ایجاد اشتغال به میزان قابل توجهی هزینه مردم را کاهش می دهد.

وی با تاکید بر اینکه پایه اقتصاد کشور باید آموزش و دانش محور شود، ادامه داد: کار و کارآفرینی را باید در جامعه با اقداماتی همچون استارتاپ ویکند فرهنگ سازی کنیم و به فرزندان خود بیاموزیم که استخدام دولتی خلاقیت و اعتماد به نفس را از بین می برد.

ستاری گفت: با همین استارتاپ ها که از سوی چند جوان راه اندازی می شود حتی می توان هزینه حمل بار را تا حداقل 50 درصد و حجم پرونده های دادگستری راکه حداقل 60 درصد آن با تعزیرات در ارتباط است، کاهش داد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ضمن تاکید بر حرکت مراکز علمی و دانشگاهی برای رفع مشکلات جامعه اظهار کرد: دانشگاهی که بودجه صددرصدی از دولت می گیرد اما حتی از رفع مشکلات خود ناتوان است، به درد جامعه نیز نخواهد خورد.

وی با بیان اینکه، استارتاپ های حوزه توزیع هفته ای حداقل 10 درصد رشد خدمات رسانی دارند، گفت: اگر کمتر از این عدد باشد، مشکلات آن ممکن است از ایده یا تیم باشد که باید بررسی و رفع شود.

ستاری با اشاره به اینکه در حوزه تکنولوژی های جدید اتفاقات بسیار خوشایندی را در کشور شاهد هستیم با ذکر مثالی حوزه بیوتکنولوژی را یکی از حوزه هایی دانست که ایرانی ها در آن از پتانسیل ژنی برخوردار هستند و افزود: استعداد ایرانی چه در حوزه دانش و چه در حوزه ساخت تجهیزات خیلی خوب با این دانش سازگار است.

وی گفت: در حوزه تکنولوژی نانو نیز به لحاظ تولید مقالات علمی رتبه چهارم دنیا را به دست آورده ایم ضمن اینکه حجم فروش محصولات تولیدی در این حوزه به حدود 900 میلیارد تومان افزایش یافته است که البته این رقم هنوز با دنیا فاصله دارد.

ستاری با بیان اینکه، یک زیست بوم مناسب باید برای اقتصاد کشور شکل گیرد، گفت: راه اندازی این زیست بوم همانطور که در دنیا شاهد آن هستیم هیج ارتباطی با دولت ندارد بلکه متشکل از بخش خصوصی است.

وی با اشاره به تاریخ پنج هزار ساله کشورمان در حوزه های مختلف فرهنگ، اقتصاد و تجارت و علم و فناوری گفت: در صد سال اخیر بسیاری از داشته های خود را از جمله فرهنگ را به دلیل اقتصاد نفتی از دست داده ایم.

ستاری افزود: ما در حال حاضر بیش از آنکه به سرمایه های مغزی افراد توجه کنیم، به سرمایه های مادی همچون خانه و ماشین افراد توجه می کنیم و به یک جوان 20 ساله ای که دارای ایده است اهمیت نمی دهیم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما با اینکه پول زیادی نداریم، تنها سازمانی در کشور هستیم که کمتر از پنج درصد بودجه ما را بودجه جاری تشکیل می دهد که برای حقوق، دستمزد و هزینه های جاری صرف می شود و اصل کار ما بر تعاملات استوار است.

وی با تاکید بر اینکه کار دولت در این زمینه اجرایی نیست و اگر وارد اجرا شود، کارها خراب می شود، گفت: البته در این بخش برای بیان چنین مطالبی از سوی برخی مورد انتقاد هم قرار گرفته ام.

ستاری با تاکید بر اینکه قانون شرکت های دانش بنیان یکی از قوانین مدرن کشور است، افزود: از روز نخست بنای شرکت های دانش بنیان برای فعالیت شرکت های خصوصی پایه گذاری شده است و ما شرکت های خصولتی دانش بنیان را از این بخش بیرون کرده ایم.

وی با بیان اینکه اگر چنین شرکتی دیده شد به ما اطلاع دهید، گفت: البته در حوزه تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان که بیشترین اعتراضات در این زمینه وجود دارد، ما در اول راه و در حال تمرین هستیم ضمن اینکه در سه چهار سال گذشته در بحث ارزیابی ها که دو یا سه سال یک بار انجام می شود، به موفقیت هایی رسیده ایم.

معاون عملی و فناروی رئیس جمهوری ادامه داد: در قانون شرکت های دانش بنیان، بحث شرکت های های – تک مطرح است که البته مشکل بزرگ ما مربوط به شرکت های علوم انسانی است که در حوزه های بزرگ و پول سازی مانند گیم، طراحی لباس و انیمیشن کار می کنند و ما باید برای ارزیابی آنها یک راهکار مناسب پیدا کنیم.

وی ضمن تاکید بر ارتباط بیشتر با اتاق ایران و درمیان گذاشتن ایده ها با یکدیگر گفت: ما همه در یک جبهه فعالیت می کنیم و از یک جا تهدید می شویم، ما باید متحد شویم و ایده های خودمان را پیاده سازی کنیم.

ستاری گفت: شما در دنیا هیج جایی را مانند شهر تهران با جمعیت حداقل 15 میلیون نفر و یک محیط بکر نمی توانید پیدا کنید که در حوزه خدمات این میزان درآمدزایی داشته باشد؛ هر کاری اقتصادی است به شرط آنکه زیست بوم آن شکل گیرد که البته این نیازمند تغییر ساختار سرمایه گذاری بانک ها است و این مساله اصلی است که باید اتفاق بیافتد چراکه دولت نمی تواند سرمایه گذاری خطرپذیر انجام دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: جریان وقف می‌تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین نشست هم‌اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و اساتید علمی در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

رئیس سازمان اوقاف در این نشست طی سخنانی خاطرنشان کرد: فعالیت سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه مولدسازی تنها به ساختمان‌سازی محدود نمی‌شود. بلکه سرمایه‌گذاران باید صبور باشند زیرا در کمیسیون بهره‌وری اقتصادی برنامه‌ها بررسی می‌شود و هر اندازه بتوانیم در وقف حمایت می‌کنیم.

خاموشی با بیان اینکه می‌توان پول عایدات وقف را که ده برابر شده به صندوق دهیم تا این‌ حمایت‌ها توسعه پیدا کند، تصریح کرد: حلقه‌های نیروی انسانی قوی در کشور وجود دارد که به نظر می‌رسد برخی حلقه‌های ضعیف هم در زنجیر وجود دارد و کار ما این است از ضعیف‌ها حمایت کنیم.

 

حضور 39 شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف

 

او با تأکید به حمایت از حلقه‌های ضعیف اظهار داشت: هر کدام از غرفه‌های نمایشگاه اوقاف به این حلقه‌ها توجه می‌کنند. به عنوان مثال در مبحث در آبزی‌پروری درصدد تأمین 20 درصد از خوراک کشور هستیم. این در حالی است که در برخی استان‌ها امکان تولید میلیون‌ها تن تولید دریایی را داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر ارزان‌سازی هزینه‌های درمان برای بیماران، گفت: جریان وقف می‌تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک می‌کند.

او یادآوری کرد: دانش‌بنیان‌ها طرح تجاری خود را ارائه دهند، ما پس از بررسی‌های کارشناسی لازم و واجد شرایط بودن آنها را حمایت می‌کنیم. 

در این نشست مدیرعامل صندوق پژوهش ماندگار با بیان اینکه این صندوق دومین صندوق از بین 75 صندوق علم و فناوری است، گفت: دو سال و نیم از افتتاح این صندوق می‌گذرد. تاکنون 250 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مستقیم در حوزه دانش‌بنیان‌ها داشته‌ایم.

او با اشاره به اینکه حدود 480 میلیارد تسهیلات پرداخت شد، گفت: امروز دو قرارداد در حوزه دیالیز و کیت تشخیص سرطان منعقد شد.

همچنین مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار  با اشاره به حوزه فعالیت این شرکت در عرصه تکثیر گاوهای پربازده اظهار داشت: این کار در حال حاضر کاری که در کشورهای پیشرفته انجام می‌شود.

او ادامه داد: از  15 سال قبل در این زمینه وارد شدیم و از گاوهای برتر که 40 شاخص دارند تخمک می‌گیریم، لقاح انجام می‌شود و سپس جنین منجمد می‌شود و بعد در رحم قرار می‌گیرد و گوساله متولد می‌شود. از هر گاو در سال 20 گوساله می‌توانیم تولید کنیم.

او با اشاره به نیاز برای سرمایه‌گذار دلسوز اظهار داشت: شرکت فناور برای توسعه نیاز به سرمایه گذار دلسوز دارد و سازمان اوقاف می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده خوبی باشد.

در این نشست همچنین به تولید دو دستگاه درمان سرطان توسط یک شرکت دانش‌بنیان اشاره شد که از سال 95 آغاز به کار کرده اما در زمینه تجاری‌سازی با مشکلات زیاد مواجه بوده و از حمایت سازمان اوقاف برخوردار شد.

بر اساس اظهار مسئولان این شرکت دانش‌بنیان، با حمایت سازمان اوقاف این شرکت طی 5 ماه گذشته به اندازه فعالیت 3 سال پیشرفت داشتند و با وجود اینکه مقاومت حوزه درمان از استفاده از دستگاه‌های داخلی وجود دارد، اما سازمان اوقاف همواره تأکید داشته که این دستگاه‌ها تولید و به بهره‌برداری برسند.

در این نشست همچنین طرح‌های شرکت فعال در حوزه فناوری تولید واکسن مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله چالش‌هایی که در این حوزه مطرح شد این بود که تولید واکسن به صورت سنتی هزینه زیادی داشت و وقت زیادی صرف می‌شد. اما اکنون این شرکت آمادگی تولید واکسن کرونا در سویه‌های جدید را دارد و پیش‌بینی شده تا شش سال آینده برای درمان تمامی انواع سرطان، ژن درمانی صورت پذیرد.

به همین منظور یک پلتفرم چابک طراحی و ساخته شده که انواع محصول در این زمینه را در داخل کشور تولید می‌کند. هرچند فعالان این عرصه نیازمند حمایت هستند و تاکنون سازمان اوقاف حمایت از این شرکت را بر عهده گرفته است.

نکته قابل توجه آن است که این شرکت ظرفیتی دارد که هفتصد نفر از نخبگان می‌توانند مشغول به کار شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند