Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح گلخانه ها در معاونت امور باغبانی با اظهار کرد: طبق برآوردها، با توسه گلخانه ها در برنامه ششم توسعه نزدیک به 4 میلیارد متر مکعب در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی خواهد شد.

سید مصطفی سید پور با بیان این که بر اساس مطالعات بهینه بندی، عمده گلخانه ها در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل احداث می شود، اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه، بیشترین سطح افزایش گلخانه ها در استان فارس با 2835 هکتار، سیستان و بلوچستان 2580 هکتار و هرمزگان 1567 هکتار پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در مورد تنوع کشت محصولات در محیط های گلخانه ای تصریح کرد: محصولات تولیدی در گلخانه های کشور محدود بود به پنج تا شش قلم از جمله سبزی و صیفی و گل های زینتی، اما یکی از برنامه های ششم توسعه، ایجاد تنوع در تولیدات گلخانه ای است.

سید پور ادامه داد: در این برنامه توسعه ای، تولید محصولات باغی مانند انگور، هلو و شلیل در گلخانه ها برنامه ریزی کرده ایم.
مجری طرح گلخانه ها در معاونت امور باغبانی گفت: در بعضی استان ها مانند خراسان رضوی، سطوحی از محیط های گلخانه ای برای محصولات باغی اختصاص داده شده است.

او درباره سازه های گلخانه ها نیز اذعان داشت: ما چهار نوع تیپ سازه ای سبک گلخانه ای مانند شیدهاوس و توهاوس برای محصولات کشاورزی پیش بینی کرده ایم.

سید پور با اشاره به اجرای شیدهاوس در 20 هکتار باغات سیب آستان قدس رضوی و توهاوس در 40 هکتار اراضی برای کشت آلوورا در استان فارس گفت: این دو سازه سبک مانع از آفتاب سوختگی محصولات و کاهش گرما و تبخیر و همچنین مصرف آب به مقدار قابل توجه ای می شود ضمن آن که جلوی خسارت 100 درصد تگرگ را می گیرد.

او هزینه شیدهاوس و توهاوس را 40 تا 60 میلیون تومان در هر هکتار عنوان کرد.

سید پور از ساخت دوسازه توری دار ارزان قیمت و مناسب برای مناطق گرم کشور و سازه سبک تر و ارزان تر بینابینی مناسب برای جایگزینی سازه های چوبی خبر داد و تصریح کرد: سازه های بینابینی توسط کارگروه فنی سازه معاونت امور باغبانی ارایه شده و در استان اصفهان در شهرستان دهاقان به صورت پایلوت برای تبدیل گلخانه های چوبی به فلزی اجرا شده است.

او درباره استفاده از آب های مرزی در بخش گلخانه های کشور اظهار داشت: بر اساس برنامه 220 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در 10 استان مرزی کشور با همکاری وزارت نیرو در حال تاسیس آب برای توسعه کشاورزی است و قرار شده تا مطالعات میدانی برای این 220 هزار هکتار را با اولویت توسعه گلخانه ها انجام دهیم.

مجری طرح گلخانه های معاونت امور باغبانی در پاسخ به پرسشی در زمینه بازار محصولات گلخانه ای نیز چنین توضیح داد: ما به دنبال بازار تولیدات گلخانه ای هستیم و با توجه به برنامه ششم توسعه که هدفش انتقال تولید از فضای باز به محیط های گلخانه ای است، بازارهای خارجی به ویژه روسیه و کشورهای مشترک المنافع مد نظر قرار دارد.

او افزود: شرکت های بزرگی که گلخانه احداث می کنند، واحدهای بازرگانی برای صادرات در خود ایجاد کرده اند، اما واحدهای کوچک مشکل دارند که امیدواریم با تشکیل اتحادیه های تولیدی و بازرگانی و تشکل ها بتوانند تولیداتشان را بازارمحور کنند.

سید پور درباره سلامت تولیدات گلخانه ای نیز گفت: برخلاف آنچه که گاهی اظهار می شود تولیدات گلخانه ای سالم تر از تولیدات فضای باز هستند، زیرا شرایط اقلیم گلخانه ها مانند حرارت و رطوبت و بیماری ها قابل کنترل و امکان مبارزه بیولوژیک بیشتر است.

منبع: تسنیم

402

وزارت جهادکشاورزی برنامه ششم توسعه توسعه گلخانه زمین تولید باغ

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۱۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه سد قیز قلعه‌سی به عنوان مهم‌ترین طرح مرزی شمال غرب کشور به طور کامل به اتمام رسیده، از بهره‌برداری قریب‌الوقوع این سد به دستان رؤسای جمهور ایران و آذربایجان طی روزهای اخیر خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، یوسف غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی‌ با بیان اینکه افتتاح سد قیزقلعه‌سی به عنوان مهم‌ترین طرح مرزی شمال غرب کشور با حضور آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور ایران و الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان طی روزهای آینده صورت خواهد گرفت، اظهار ‌داشت: این طرح شامل سد مخزنی خداآفرین در 196 کیلومتری پایین دست سد ارس با حجم 1.6 میلیارد متر مکعب، سد بین‌المللی قیزقلعه سی و نهایتاً کانال و شبکه پایاب به منظور آبیاری اراضی کشاورزی به وسعت 74 هزار هکتار (12 هکتار سهم آذربایجان‌شرقی و 62 هزار هکتار سهم استان اردبیل) است که تماماً توسط دانش و توان فنی و مهندسی داخلی باز طراحی و اجرا شده است.

وی افزود: احداث و بهره‌برداری از این سد علاوه بر تأمین آب اراضی شبکه پایین دست و رونق کشاورزی، موجبات توسعه اقتصادی منطقه و همچنین افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و توسعه گردشگری را فراهم خواهد آورد.

غفارزاده با اشاره به دستاوردهای مهم اجرای این طرح به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبیاری تحت فشار در منطقه گفت: اجرای این طرح موجب استفاده بهینه از منابع آب و خاک و تحقق حقابه‌های مرزی، تبدیل شیوه‌های سنتی کشاورزی به شیوه‌های مدرن و صنعتی و ساماندهی عشایر با افزایش درآمد خانوارها، ایجاد اشتغال برای 40 هزار نفر و جلوگیری از مهاجرت و توسعه فعالیت صنایع جانبی و تبدیلی خواهد شد.

وی اضافه کرد: سد قیز قلعه‌سی در فاصله 220 کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز و در 12 کیلومتری پائین دست سد مخزنی خداآفرین بر روی رودخانه ارس و در حد فاصل مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای بهره‌برداری مشترک احداث شده است. 

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به پیچیدگی فنی و اجرای تجهیزات هیدرومکانیکال این پروژه خاطرنشان کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی به طول تاج 834 متر و ارتفاع 37 متر و 2 واحد نیروگاهی 40 مگاواتی با انرژی قابل استحصال سالیانه 270 گیگاوات ساعت در دو طرف است. 

غفارزاده خاطرنشان کرد: طراحی این سد براساس سیلاب 10 هزار ساله معادل 3440 متر مکعب بر ثانیه بوده که از طریق مجاری تخلیه‌کننده تحتانی و سرریزهای رادیال گیت در طرفین در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی