Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@13:46:42 GMT

جشنواره هدر رفت‌ها!

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۹۷۰۵۷

جشنواره هدر رفت‌ها!

طرح‌هایی که بسیاری از آنها علاوه بر اینکه هزینه‌های مادی مختلفی بر بیت‌المال گذاشت، لطمات عمیق معنوی بسیاری را نیز بر پیکره بی‌جان این سینما وارد کرد.

به گزارش مشرق، مساله بودجه و هزینه‌های جشنواره فیلم فجر از آن دسته مسائلی است که همواره به لطف پاسکاری مسؤولان در ابهام باقی مانده و هیچ گونه توضیح شفافی از میزان دقیق این بودجه و محل هزینه‌کرد آن در اختیار اهالی رسانه و مردم قرار نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «وطن‌امروز»، سال گذشته بود که رضا میرکریمی، دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر، سوالی درباره بودجه این جشنواره را بی‌پاسخ گذاشت و اظهار داشت: «من مجاز نیستم این بودجه را اعلام کنم، چون با وزارت ارشاد قرارداد بستم و آنها وظیفه دارند اگر خواستند بر اساس سیاست‌های‌شان این بودجه را اعلام کنند».

محمد حیدری، دبیر ۲ دوره اخیر بخش ملی جشنواره فیلم فجر نیز در پاسخ به سوال مشابهی گفته بود: «هزینه‌های جشنواره طبق دستور وزیر ارشاد و معاونت سینمایی وزارت ارشاد مشخص است». بدین ترتیب هر یک از دبیران جشنواره جهانی و ملی فجر اعلام بودجه و هزینه جشنواره را به وزیر فرهنگ و ارشاد واگذار کرده بودند که رضا صالحی‌امیری، وزیر وقت ارشاد دولت یازدهم نیز پس از ارجاع دبیران برای اعلام بودجه و هزینه جشنواره به ایشان، صرفا درباره جشنواره جهانی فجر به بیان عبارت کلی «هزینه‌های برگزاری این رویداد فرهنگی نه تنها از سال گذشته بیشتر نبوده بلکه کمتر بوده است» اکتفا کرد.


شفاف‌تر یا مبهم‌تر؛ مساله این است


روز گذشته خبرگزاری ایلنا با اشاره به اینکه درخواست خود را در سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات در روز دوم خرداد سال ۹۶ برای دسترسی به میزان بودجه و هزینه سی و پنجمین دوره جشنواره ملی و جهانی فیلم فجر ثبت کرده است، اعلام کرد این سامانه پس از ۵ ماه بودجه این جشنواره را اعلام کرده است. بر اساس این گزارش که چند ساعت بعد مورد تایید سازمان سینمایی نیز قرار گرفت، بودجه سی‌و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش ملی بیش از ۱۱ میلیارد تومان و در بخش جهانی بیش از ۸ میلیارد تومان بوده است.

از سوی دیگر جشنواره فجر به واسطه اسپانسرها و فروش بلیت و... همواره درآمد بسیار قابل توجه و چند میلیاردی از این طریق به دست آورده و حتی برخی رسانه‌ها مبلغ اعلام شده توسط سامانه دسترسی به اطلاعات را صرفا بودجه و هزینه‌ای می‌دانند که دولت برای این جشنواره خرج کرده و این رقم با کمک‌های مالی اسپانسرها و درآمد حاصل از فروش بلیت فیلم‌ها متفاوت است.

نکته جالب توجه این است که این عدم شفافیت و پنهان‌کاری مدیران سینمایی و فرهنگی از اعلام جزئیات هزینه‌های جشنواره در بخش‌های گوناگون نظیر دستمزدها، هزینه‌های اجرایی جشنواره درحالی رخ می‌دهد که جشنواره فجر به اذعان اکثریت اهالی فرهنگ و رسانه حداقل نسبت به سال‌های گذشته ضعیف‌تر برگزار شد.


پول بیشتر، آش کمتر!


اما این ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود که با نگاهی به عملکرد مسؤولان برگزارکننده دوره اخیر جشنواره فیلم فجر با اتفاقات عجیب و غریبی روبه‌رو می‌شویم که در تاریخ برگزاری این جشنواره بی‌سابقه بوده است. جشنواره سال ۹۵ که برای دومین سال متوالی با دبیری محمد حیدری برگزار شد، در نخستین قدم خود یعنی فروش بلیت اینترنتی ضعف و حفره‌های فاجعه‌باری را آشکار کرد.

سامانه سینوگرام که شنیده‌ها از مالکیت دبیر جشنواره یعنی محمد حیدری بر آن حکایت داشت، با آغاز بلیت‌فروشی از دسترس خارج شد و مخاطبان نتوانستند تا ساعت‌ها از این سایت خرید کنند. این سامانه بعد از ساعت‌ها در دسترس قرار گرفت اما این اول ماجرا بود، چون این سایت گمنام که بعد از مسؤولیت گرفتن حیدری به وجود آمده بود، حفره‌های امنیتی و برنامه‌ای بسیاری داشت به طوری که مخاطبان هربار با مشکل جدیدی روبه‌رو می‌شدند و کار تا آنجا پیش رفت که برخی کاربران هنگام ثبت‌نام و وارد کردن اطلاعات خود، متوجه شدند سایت نه تنها اطلاعات فرد دیگری را به جای آنها ثبت کرده، بلکه مشخصات کامل فرد دوم را نیز به طور کامل نشان داده است!

در نهایت نیز بعد از شکایت‌های فراوان از نحوه بلیت‌فروشی، تصمیم بر این شد سینماتیکت بار دیگر مسؤولیت فروش بلیت‌ها را برعهده بگیرد که سینماتیکت از این اقدام سر باز زد تا مسؤولان جشنواره چاره‌ای جز فروش حضوری بلیت‌ها نداشته باشند! در زمینه انتخاب آثار راه‌یافته به جشنواره و داوری این آثار نیز عملکرد هیات انتخاب و هیات داوران جشنواره به قدری ضعیف بود که در اتفاقی نادر چند تن از نامزدهای سیمرغ بلورین رشته‌های مختلف در اعتراض به ناداوری‌های انجام شده از دریات سیمرغ انصراف دادند!


هزینه‌های بی‌تدبیری آقای مدیر


اما بخش جهانی این رویداد نیز دست کمی از بخش ملی آن نداشت. بخشی که زمزمه‌های جدایی آن از بخش ملی در سال ابتدایی مدیریت ایوبی در سازمان سینمایی و با اصرار و پافشاری بر این موضوع قوت گرفت. اولین گام در این مسیر نیز در دی ماه سال ۹۳ برداشته شد تا برای نخستین‌بار بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر از بخش ملی آن جدا شود و زمان برگزاری آن به اردیبهشت ماه سال بعدش منتقل شد. البته به نظر نمی‌رسید مدیران سینمایی عزم جدایی صرف این جشنواره را داشته باشند و پس از حذف بخش بین‌الملل از جشنواره فجر، ایوبی در سال ۹۴ رضا میرکریمی را به عنوان دبیر نخستین «جشنواره بین‌المللی فیلم ایران» منصوب کرد.

صدور این حکم اعتراض گسترده فعالان فرهنگی و رسانه‌ای و حتی نمایندگان مجلس را نیز برانگیخت. جدایی بخش بین‌الملل از جشنواره فجر و حذف واژه فجر از این جشنواره پروژه‌ای بود که ایوبی تلاش داشت آن را در کمتر از یک سال به سرانجام برساند اما چنین اتفاقی محقق نشد و با اعتراض گسترده، واژه فجر بر این جشنواره باقی ماند ولی زمان برگزاری آن به بهار هر سال موکول شد.

البته این جشنواره در ادامه باز هم تلاش کرد خود را به عنوان جشنواره‌ای مستقل و نامدار مطرح کند و با انبوهی از تبلیغات رسانه‌ای داخلی و بر مسند مدیریت نشاندن سلبریتی‌هایی نظیر نگار جواهریان، مازیار میری، رضا کیانیان و... اعتباری برای خود کسب کند اما مشکل اصلی این جشنواره یعنی بی‌هویتی آن باعث شد در نهایت بخش ملی جشنواره فیلم فجر یا همان جشنواره جهانی فجر! محلی برای گردهمایی سینماگران درجه سوم جهان باشد.

جشنواره‌ای که بسیاری از فیلم‌های اکران شده در آن براحتی در اینترنت و با کیفیت بالا قابل دریافت بود و نهایت خلاقیت برگزارکنندگانش که اتفاقا در زمان برگزاری جشنواره نیز مانور بسیاری بر آن می‌دادند، انتقال هتل اسکان هنرمندان خارجی از یک هتل درجه یک در بالای شهر تهران به هتلی در مرکز شهر تهران بود.

ابتکاری که قرار بود هزینه‌های این جشنواره را کاهش دهد ولی در نهایت خروجی کار نشان‌دهنده صرف هزینه‌ای نزدیک به جشنواره اصلی فجر است. هزینه‌ای بیش از ۸ میلیارد تومان که با رقم بیش از ۱۱ میلیاردی خرج شده برای جشنواره جهانی فجر مجموع هزینه این دو جشنواره را به رقمی بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان می‌رساند. رقمی که بنابه گفته محمد خزاعی، در آخرین دوره برگزاری جشنواره فجر در دولت دهم حدود ۵ میلیارد تومان بود و حالا با دو بخشی شدن این جشنواره هزینه‌ها ۴ برابر شده است!


سیاست‌های نادرست سینمایی وزارت ارشاد در دولت یازدهم و ادامه آن در این دولت در حالی باعث ایجاد تغییرات گسترده‌ای در عرصه سینمایی کشور شده که نتیجه نهایی اجرای این سیاست‌ها در سال‌های گذشته چیزی جز قوت گرفتن مجدد سینمای جشنواره‌ای با محوریت ژانر رئالیسم سیاه، تلاش مشهود و ملموس برای به حاشیه راندن نیروهای ارزشی و دغدغه‌مند سینما و شکست خوردن برخی طرح‌های غیرکارشناسی و سطحی همانند تاسیس مدرسه ملی سینما نبود.

طرح‌هایی که بسیاری از آنها علاوه بر اینکه هزینه‌های مادی مختلفی بر بیت‌المال گذاشت، لطمات عمیق معنوی بسیاری را نیز بر پیکره بی‌جان این سینما وارد کرد. تنها در مورد خاص جشنواره فجر، هنوز ریزهزینه‌ها و مابه‌التفاوت کسب درآمد از طریق گیشه و اسپانسر با بودجه وزارت ارشاد مشخص نشده و همواره علامت سوالی در ذهن اهالی فرهنگ و رسانه از چگونگی خرج کردن این بودجه‌ها وجود دارد.

منبع: روزنامه وطن امروز

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۷۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محاسبه هزینه حمل بار بین المللی

تین نیوز

در کل دنیا برای محاسبه هزینه حمل بار بین المللی یکسری عوامل مشترک را بررسی میکنند تا بر اساس آن قیمت حمل کالاها را محاسبه نمایند.

نحوه محاسبه اضافه بار هواپیما محاسبه هزینه حمل بار بین المللی

فرمول ثابتی برای محاسبه هزینه حمل بار بین الملی وجود ندارد و بایستی بر اساس عوامل مختلفی قیمت بدهیم.

هزینه های حمل بر مبنای ابعاد(طول، عرض، ارتفاع به سانتی متر)، وزن(به کیلوگرم) کشور مقصد تعیین میگردد.یعنی هم وزن واقعی بار ( همان چیزی که روی ترازو نشان داده می شود) و هم وزن حجمی معیار محاسبه قرار می گیرد.

به گزارش تین نیوز، بهترین راهکار برای اینکه بتوانید در سریع ترین زمان استعلام قیمت داشته باشید این است که اطلاعات بار را به کارشناسان فروش ما اعلام کنید تا شما را راهنمایی کنند. اما در ادامه یک سری فاکتورها آورده شده است که می توان با استفاده از آنها درک بهتری از قیمت های اعلامی داشته باشیم.

برای پیدا کردن قیمت بار اضافه همراه مسافر به صفحه نحوه محاسبه اضافه بار هواپیما مراجعه نمایید.

عوامل تاثیر گذار در قیمت

قیمت حمل به چندین عامل مختلف بستگی دارد و‌ بطور کلی فرموله کردن این عوامل در حال حاضر غیر ممکن است. و شما باید شرایط فیزیکی/ ‌زمانی بار و نوع حملتان را به ما اطلاع دهید تا بتوانیم قیمت دهیم.

اما برای اینکه قیمت حمل و نقل بین المللی تعیین شود به اطلاعات زیر نیاز داریم:

ادرس دقیق مبدا ادرس دقیق مقصد نوع بار وزن بار حجم بار نوع حمل

این موارد جز عوامل تاثیرگزاری برای تخمین زدن هزینه های حمل می باشند.

سایر عوامل موثر در محاسبه هزینه حمل

زمان آماده شدن بار و هزینه سوخت از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت می باشند.مثلا نزدیک به سال نو میلادی یا شمسی معمولا قیمت افزایش پیدا می کند و یا مواقعی که قیمت سوخت بنا به هر دلیلی(جنگ، کمبود منابع و … ) افزایش پیدا می کند، نه تنها هزینه های حمل به شکل عجیبی بالا می رود بلکه اسپیس گرفتن هم کار سختی می شود.

محاسبه هزینه حمل برای بارهای بزرگ و سنگین(پروژه)

کلیه ی عواملی که برای تعیین قیمت در بالا از آنها یاد شد برای بارهایی است که وزن و ابعاد و مقدار نرمالی دارند. اما سوالی که مطرح می شود این است که به چه باری نرمال و به چه بارهایی بزرگ یا پروژه گفته می شود؟

در حمل دریایی بارهای نرمال معمولا در کانتینرهای ۲۰ و ۴۰ فوت قرار گرفته و جابجا می شوند.

به بارهایی که از لحاظ ابعادی در هیچکدام از کانتینرهای یک کشتی جا نشود یا اینکه وزن بار به قدری باشد که در یک کانتینر (حداکثر وزن ۲۰ تن)قرار نگیرد و یا اینکه محموله بیش از ۱۸ هزار تن باشد و به چارتر کردن کشتی نیاز داشته باشیم بارهای پروژه می گویند.

پس در حمل دریایی برای بارهای پروژه باید کشتی را اجاره کرد و بدست اوردن کرایه حمل برای چنین بارهایی دشوار است و به اطلاعاتی فراتر از انچه در بالا گفته شد نیاز است.

چارتر کردن هواپیما هم برای بارهایی که زمان تحویل آنها دچار محدودیت است و وزن و حجم بالایی دارند استفاده می شود که معمولا هزینه های بالایی هم دارند.

برای بارهای دریایی پروژه به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ مدت زمان بارگیری یعنی تعداد روزهایی که برای انتقال بارها به کشتی لازم است. مدت زمان تخلیه یعنی تعداد روزهایی که لازم داریم تا بار را از کشتی خارج کنیم. و‌ اینکه ایا برای حمل بار کشتی کرین دار(جرثقیل) میخواهید یا بدون کرین. تاریخ آماده بودن بار تاریخ توافقی بین صاحب شناور و صاحب بار برای شروع بارگیری

این شرایط برای بارهای هوایی هم صادق است.چنانچه بارتان حدود ۷۰ -۸۰ تن است و میخواهید در یک لگ و با یک بارنامه حمل شود لاجرم بایستی بار را چارتر کرده و با یک هواپیما حمل کنید.در این شرایط هم حداقل به یک پکینگ لیست درست و دقیق نیاز است.اما بطور کل حمل چارتری هوایی کمی راحت تر از چارتر کردن کشتی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • اهدای هزینه سالگرد اموات، برای کمک به خانواده زندانیان نیازمند
  • حس خوب حمایت
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • محاسبه هزینه حمل بار بین المللی