Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی رئیس سازمان استاندارد از واردات محصولات تراریخته بدون ارزیابی ریسک به کشور ابراز نگرانی کرده که رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت مدعی شده با کنترل روغن‌های وارداتی تنها به روغنهایی اجازه واردات می‌دهیم که به‌میزان مشخصی تغییر ژنتیکی یافته

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ نیره پیروزبخت اخیراً درباره نحوه نظارت بر واردات محصولات تراریخته به کشور اعلام کرده است: واردات و تولید محصولات تراریخته در سطح دولت و مجلس در دست بررسی است و هر آنچه که به عنوان وظیفه نظارتی بر عهده ما گذاشته شود را انجام می‌دهیم و تابع تصمیمات دولت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین گفته: به همین منظور آزمایشگاه GMO در دست تجهیز است.

در عین حال رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از واردات محصولات تراریخته (GMO) بدون ارزیابی ریسک به کشور ابراز نگرانی کرده و گفته: برای این محصولات باید مدیریت ریسک، قابلیت ردیابی، نشانه‌گذاری و آگاهی‌رسانی انجام شود.

اما از سوی دیگر رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت پیش از این از مخاطرات تراریخته و لزوم محتاطانه برخورد کردن با این محصولات گفته بود؛ این مسئول در وزارت بهداشت در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «مصرف محصولات تراریخته ممکن است در درازمدت باعث بروز جهش‌های ژنتیکی در انسان و پس از آن افزایش تومورهای سرطانی و حتی ناباروری در جامعه شود».

وی با وجود واردات گسترده محصولات تراریخته به کشور با صراحت اعلام کرد: «هنوز کشور ما تکنولوژی مناسب نظارت بر محصولات تراریخته را ندارد و حتی در برخی موارد نظارت کافی روی محصولات داخلی هم نمی‌شود».

اما مشخص نیست که با وجود ایناعتراف صریح رئیس سازمان ملی استاندارد که «ارزیابی ریسک در محصولات تراریخته وارداتی انجام نمی‌شود»،رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت چگونه مدعی شده: «وزارت بهداشت با کنترل به‌روی روغن‌های وارداتی تنها به روغنهایی اجازه واردات می‌دهد که به‌میزان مشخصی تغییر ژنتیکی یافته باشند و سلامتشان برای کارشناسان غذا و دارو اثبات شده باشد!»

همچنین در حالی وزارت بهداشت مدعی کنترل میزان تراریختگی محصولات وارداتی به کشور است که پیشتر، محمدعلی ملبوبی به‌عنوان معاون پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و یکی از چهره‌های شاخص مدافع تراریخته به‌صراحت اذعان داشته بود: «در گمرکات هیچ آزمایشگاهی برای تشخیص تراریختگی محصولات وارداتی مستقر نیست!»

حال با این اوصاف می‌توان تصویر روشن‌تری از واقعیتهای موجود در حوزه سلامت و تغذیه مردم کشورمان و چرایی رشد فزاینده بیماریهای رنگارنگ و درصد بالای ابتلا به انواع و اقسام سرطان‌ها از جمله سرطان معده در کشورمان داشته باشیم؛ کشوری که حدود 15 سال مشغول واردات محصولات تراریخته و مصرف این محصولات بوده بی‌آنکهآزمایشگاهی برای تشخیص تراریختگی محصولات وارداتی در گمرکات کشور مستقر بوده باشد!!

انتهای پیام/

Rsaadati/Psaadati/S2,23/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۷۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه‌ای موضوع مجاز بودن وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از پنج سال و با تخفیف ۵۰ درصدی در سود بازرگانی، به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به مسافران اربعین حسینی را ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه خطاب به وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت، وزارت کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی آمده است: هیات وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۹ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های راه و شهرسازی صنعت، معدن و تجارت و کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و در اجرای بند (ث) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تصویب کرد:

۱- به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به زائرین و مسافرین اربعین حسینی ثبت سفارش واردات (۲ هزار) دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از پنج سال با تایید وزارت راه و شهرسازی و تایید تامین قطعات و وجود شبکه خدمات پس از فروش توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و تطابق با استاندارد کارخانه سازنده در زمان ساخت خودرو مجاز است.

۲- سود بازرگانی هرگونه واردات اتوبوس که با تفیید وزارت کشور جهت جا به جایی مسافرین اربعین حسینی استفاده می‌شود مشمول پنجاه درصد (۵۰) تخفیف است. دستورالعمل نحوه اجرای این بند توسط وزارت کشور و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ابلاغ می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم