Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - اطمینان بخشی مسئولان پولی و مالی کشور درباره مقطعی بودن رشد قیمت دلار از یک سو و نیز عبور از تقاضای هیجانی ایجاد شده ناشی از نااطمینانی از آینده مبادلات ارزی در صورت خروج آمریکا از برجام، سبب شد تا روند افزایشی قیمت دلار در بازار آزاد نه تنها کند بلکه نزولی شود.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، در ابتدای هفته جاری، رسانه های آمریکایی اعلام کردند که به احتمال زیاد دولت ترامپ این هفته در گزارشی به کنگره پایبندی نبودن ایران به برجام را اعلام می کند؛ از سوی دیگر چند هفته پیش سخنگوی دولت از محقق نشدن پیش بینی درآمد حاصل از فروش نفت در بودجه امسال و احتمال وقوع کسری خبر داد و اعلام کرد که سعی می شود با صرفه جویی در منابع، این کسری جبران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این تلنگر روانی کافی بود تا معامله گران فردایی بازار ارز دست به کار شوند که اثر آن در روند افزایش قیمت دلار در روزهای ابتدایی هفته دیده شد و حتی در روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته (17 و 18 مهر) میانگین قیمت فروش اسکناس دلار در طول روز بالای 40 هزار ریال باقی ماند.
با اوج گرفتن فعالیت معامله گران فردایی و سرپایی بازار ارز و به دلیل مقطعی و غیرمنطقی بودن افزایش قیمت ها، بانک مرکزی نیز ورود خود را به بازار تقویت کرد؛ برای نمونه در روز دوشنبه که قیمت دلار در محدوده 40 هزار و 410 ریال تثبیت شد، نرخ فروش اسکناس دلار آمریکا در صرافی های منتخب بانک مرکزی که ارز مورد نیاز بازار را تامین می کنند 39 هزار و 950 ریال بود.
دیروز نیز میانگین قیمت دلار در بازار آزاد 40 هزار و 240 ریال بود اما نرخ فروش اسکناس دلار آمریکا در صرافی های منتخب بانک مرکزی 39 هزار و 930 ریال رقم خورد.
شیوه بانک مرکزی در تامین اسکناس مورد نیاز بازار آزاد این است که ارزهای عمده را با نرخ هایی کمتر از بازار آزاد به 15 صرافی منتخب خود که بسیاری از آنها به بانک های بزرگ کشور وابسته هستند، می فروشد و خرده فروشان می توانند به طور روزانه تا سقف سالیانه پنج هزار دلار برای اشخاص حقیقی و 100 هزار دلار برای اشخاص حقوقی ارز خریداری کنند.
به همین دلیل افزایش روانی قیمت ها سبب شد تا برخی از معامله گران بازار ارز که به گفته مسئولان بانک مرکزی در اصناف دیگر مشغول فعالیت هستند اما در زمان بروز نوسان ها، وارد بازار می شوند، بار دیگر پشت صرافی های بانکی صف بکشند تا دلار ارزانتر بخرند و گرانتر بفروشند.
با این همه نگاهی به تحولات قیمت دلار از دیروز تا به ظهر امروز (چهارشنبه) نشان می دهد که نرخ دلار آرام روند نزولی خود را طی می کند؛ میانگین قیمت این ارز عمده که در روز دوشنبه 40 هزار و 410 ریال بود، دیروز به 40 هزار و 240 ریال کاهش یافت و تا ظهر امروز نیز به 40 هزار و 220 ریال بسنده کرده است.
آغاز این روند نزولی را می توان در عبور از تقاضای هیجانی ایجاد شده، رسیدن به روزهای پایانی هفته و نیز اطمینان بخشی دولتمردان به مردم در زمینه صیانت از ارزش پول ملی جست و جو کرد.

** نوبخت: دولت مخالف کاهش ارزش پول ملی است
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت دیروز این ادعا که دولت برای جبران کسری بودجه در افزایش نرخ دلار و سکه مشارکت دارد را رد کرد و گفت: دولت با کاهش ارزش ریال در برابر دلار به صورت غیر منطقی مخالف بوده و سیاست دولت مدیریت نرخ ارز شناور است.
وی ادامه داد: دولت از تضعیف پول ملی متضرر می شود زیرا اگر قیمت یک دلار چند تومان افزایش پیدا کند، از نظر روانی بر قیمت کالاهای دیگر تاثیر می گذارد که ما مخالف این اتفاق هستیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه این تهمت به دولت است، اظهار کرد: رییس جمهوری نسبت به افزایش قیمت دلار و پول ملی حساس هستند و در جلسات این موضوعات را بصورت جدی دنبال می کنند.
نوبخت خواستار آن شد که رسانه ها تشنج آفرینی های ترامپ در آمریکا را به مسایل داخلی ایران پیوند نزنند زیرا در زمانی که هنوز تحریم ها پابرجا بود و برجام اجرایی نشده بود، دولت یازدهم توانست نوسان های بازار ارز و تورم را مهار کند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ممکن است تا پایان هفته ترامپ حرف هایی بزند اما نباید باعث آشفتگی بازار شود و بازار را تحت تاثیر این ناآرامی قرار دهیم.

**سیف: سخنان ترامپ اثر بلندمدت در بازار ارز ندارد
از سوی دیگر ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی ایران در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا درباره تحولات اخیر در بازار ارز گفت: ارزهای مختلف در دنیا نوساناتی دارند و چیز عجیبی نیست و حتی قوی ترین ارزها هم دچار نوسان نرخ برابری با ارزهای دیگر می شوند.
رییس کل بانک مرکزی ایران بیان کرد: واقعیت های اقتصادی در هر کشوری شرایطی را اقتضا می کند و چیزی نیست که بشود با دستور آن را در یک شرایط خاص و ثابت نگه داشت.
وی اظهار کرد: اصولا این برابری و متعادل بودن بازار ارزی در فضاهایی باثبات و قابل اتکا باقی می ماند که شرایط بر مبنای واقعیت ها باشد و عرضه و تقاضا نرخ را تعیین کند.
سیف اضافه کرد: بانک مرکزی نسبت به نوسان نرخ ارز بی تفاوت نیست و وظیفه دارد که از نوسانات هیجانی بازار ارز جلوگیری کند و اگر بانک مرکزی مداخله کند، ممکن است به شکل موقت بشود بازار را کنترل کرد، اما شرایط باز به همان شرایط قبل برمی گردد و این امر بازار را از پیش بینی پذیر شدن خارج می کند.
وی ادامه داد: اگر بانک مرکزی وظیفه اش را درست انجام دهد، اخبار هیجانی تاثیری در بازار ایجاد نمی کند و باید سعی کنیم که این فضا را ایجاد کنیم.
رییس کل بانک مرکزی ایران با کم اثر دانستن آثار سخنان ترامپ در بازار ارز تاکید کرد: اوج تاثیر حرف های ترامپ در امور بانکی آثار هیجانی است که ممکن است در بازار ارز ایجاد شود ولی این اثرات بلندمدت نخواهد بود و در هیچ اقتصادی این گونه حرف ها نمی تواند اثرات بلند مدت بگذارد و همه این حرف ها اثرات موقت دارد.
وی افزود: به دلیل شفافیتی که در بازار وجود دارد، شاید حرف های خاص اصلا اثری هم نداشته باشد و اگر اثری هم داشته باشد، موقت و زودگذر خواهد بود و نباید فعالان حاضر در بازار تحت تاثیر این هیجانات قرار گیرند.
وی اظهار کرد: طی پنج سال گذشته در کشور ما نمونه های بارزی از این آثار موقت را داشتیبم که نوسانات کوچک ایجاد شده ولی بلافاصله تبدیل به وضعیت باثبات شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**2025* 6075*گزارش: لیلا جودی* انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۳۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان

به گزارش خبرنگار مهر، قیمت دلار که با شروع سال جاری روند صعودی به خود گرفته بود و متناسب با حوادث بین‌المللی به محدوده ۷۰ هزار تومان هم رسید، اما از ده روز پیش روند کاهشی به خود گرفته و پس‌از گذشت ۴۰ روز قیمت دلار از کانال ۶۰ هزار تومان به کانال ۵۰ هزار تومانی برگشت.

هم‌اکنون دلار در بازار آزاد روی پله ۵۹ هزار تومان قرار دارد؛ با توجه به ثبات و آرامشی که در بازار دلار غیررسمی حاکم است، خریداری نیست و دلالان در سایه رفتند به نظر می‌رسد قیمت دلار به روند نزولی خود ادامه دهد و به قیمت‌های پیایین تر نیز برسد.

براساس این گزارش، بسیاری از کارشناسان بازارهای مالی معتقد هستند که طبق سنوات گذشته بعد از اردیبهشت‌ماه افت تقاضای ارزی در بازار رخ خواهد داد؛ بنابراین شاهد ایجاد یک ثبات در بازار و کاهش قیمت دلار در کانال‌های پایین‌تر خواهیم بود.

کد خبر 6090852 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • روند نزولی بیت کوین آغاز شد؟
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان