Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛یکی از حرکت های اقتصادی مثبت دولت دوازدهم با اولویت وزارت اقتصاد، توجه به توقف های طولانی نمادها در بورس بود که موجب تحمیل آسیب های زیادی به سهامداران می شد و وضعیت نابه‌سامان صورت‌های مالی و بسته بودن طولانی مدت نمادها باعث شد سهامداران دچار ضرر و زیان شوند و شاید تمایل به سمت سپرده گذاری در بانک ها به دلیل یاس از سرمایه گذاری در بازار سهام بوده است که خوشبختانه این مهم مورد توجه دولت دوازدهم ازهمان ابتدا قرار گرفت و روند اصلاح قوانین بورسی تسریع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سازمان بورس در١٢ مهر ماه سال جاری با تصویب دستورالعمل اصلاحی شیوه توقف و بازگشایی نمادها درهیات مدیره خود و با تایید وزیر اقتصاد، دستورالعملی را ابلاغ کرد که بر اساس آن وزیر اقتصاد در همین رابطه گفته بود : با اصلاح این دستورالعمل قدیمی، از این پس نماد ها در ۶۰ الی ۹۰ دقیقه بازگشایی می شوند و در شرایط عادی نمادی بیش از ۹۰ دقیقه متوقف نمی شود و بر اساس اصلاح برخی مفاد ۶ دستور العمل مرتبط با شیوه توقف و بازگشایی نماد های حاضر در بازار سرمایه، حداکثر زمان پیش بینی شده برای توقف نماد ها ۲۰ روز است.

مسعود کرباسیان همچنین اظهار داشته که بعد از ۲۰ روز توقف نماد، ناشران می توانند تنها ۱۰ روز دیگر درخواست مهلت کنند و پس از گذشت ۳۰ روز مگر در موارد استثنایی و مشکل قضایی توقف نماد امکان پذیر نخواهد بود.

این دستور العمل جدید و ابلاغ آن که با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان بورس صورت گرفته است و تا یکماه و نیم دیگر قرار است اجرایی شود قطعا به سرمایه گذاری مردم دربازار سرمایه که با کاهش نرخ سود بانکی دیگر تمایل زیادی برای سپرده گذاری در بانک ها ندارند، منجر خواهد شد.

اما آنچه دراین گزارش از اهمیت ویژه ای برخوردار است وضعیت نماد بانک ها است که پس از اجرایی شدن دستورالعمل فوق الذکر به چه شکل خواهد بود.

توقف نماد بانکی به دلیل الزام بانک مرکزی به بانک ها برای ارائه صورت حساب های مالی با استانداردهای جدید بود که نماد بانک ها به دلیل تاخیر یا عدم ارائه این صورت های مالی بسته شد و این توقف طولانی مدت باعث گلایه سهامداران شده است و کارشناسان، ادامه بسته بودن نمادهای بانکی را دلیلی برای توقف جریان نقدینگی می دانند و معتقدند بازگشایی هرچه سریع تر آنها رونق را به بازار سرمایه خواهد آورد.

همچنین متخصصان حوزه بانکی می گویند بازگشایی نمادهای بانکی زمانی سیگنال های مناسبی را به بازار سرمایه خواهد داد که بانک‌ها صورت های مالی خود را مطابق با استانداردهای جدید مورد نظر بانک مرکزی اصلاح کنند چرا که در غیر این صورت با مشکلاتی نظیراعتراض خریداران مواجه می شوند.

رییس سازمان بورس در همین خصوص گفته است که با توافق وزارت اقتصاد، سازمان بورس و سازمان حسابرسی صورت های مالی بانک ها قرار است به زودی ارائه شود و سازمان بورس بلافاصله پس از ارائه صورت های مالی نماد بانک ها را بازگشایی می کند.

شاپورمحمدی همچنین با بیان این که با ابلاغ این دستورالعمل نمادها دیگر به دلیل عدم ارائه اطلاعات مالی بسته نمی ماند، گفته است اما سازمان بورس عدم ارائه اطلاعات از سوی مدیران شرکت ها را دنبال خواهد کرد.

با عملیاتی شدن این دستورالعمل که منجر به بازگشایی نماد بانک‌ها می شود امید می رود بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار با نظارت و حساسیت، اجازه دهند بانک ها نقش بهتری را در بازار سرمایه در اقتصاد کشور ایفا کنند.

گفتنی است که در حال حاضرتعداد زیادی از نمادهای بانکی در بورس و فرابورس ایران متوقف است که می توان به نمادهای بسته بانک های تجارت، ایران زمین، دی، پارسیان و گردشگری اشاره کرد.

همچنین نماد بانک صادرات در بورس هم از جمله این نمادهای بسته است که آنچه در این میان قابل هشدار واهمیت است این است که این توقف‌ طولانی سبب می شود علاوه بر بلوکه شدن دارایی سهامداران، به دلیل وضعیت نابه‌سامان صورت‌های مالی پس از مدت زمان طولانی، قیمت سهم شان ریزش کند و سهامداران این بانک‌ها مورد ضرر و زیان واقع شوند.

نماد بانک صادرات ایران که از ۲۹ تیرماه سال ۱۳۹۵ بابت مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورت‌های مالی متوقف شده بود، همچنان بر روی تابلوی اصلی بورس نیامده و سهامداران خرد آن ها همچنان نگران آینده سرمایه‌گذاری خود هستند.

بانک صادرات ایران که تقریبا پس از ٣٠ سال در راستای اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی، در ١٩ خردادماه سال ١٣٨٨ به جرگه بانک‌های خصوصی پیوست و با کد «وبصادر» در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شد به عنوان بزرگترین بانک خصوصی و بورسی کشور می‌کوشد ضمن همسویی با بانکداری بین‌المللی از طریق رعایت اصول مشتری مداری و ارایه خدمات مطلوب و نوین بانکی، خدمات خود را حفظ وارتقا بخشد ومسلم است بازگشایی نماد بانک صادرات سبب می شود اعتماد سهامداران وخریداران به بازار سرمایه بیشترشود.

به نظر می رسد با ابلاغ دستورالعمل جدید سازمان بورس و حمایت وزارت اقتصاد، چشم انداز آینده برای بانک های با نماد بسته روشن باشد و از آنجایی که دولت دوازدهم به گفته وزیر اقتصاد توسعه شفافیت و ایجاد شرایط مناسب برای نظارت هر چه بیشتر مردمی بر بخش های مختلف اقتصاد را دنبال می کند و این سیاست با جدیت در وزارت اقتصاد دنبال و نهادینه خواهد شد، به نظر می رسد در روزهای آینده با همکاری بانک ها درارائه صورت های مالی و سازمان بورس در بازگشایی نمادها سهامداران شاهد بازار پر رونق سرمایه خواهند بود واین بازگشایی بالطبع به جذب سپرده گذاران قبلی بانک ها و تبدیل آن ها به سهامداران فعلی منجر خواهد شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۶۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است

بهزاد شیری مدیر عامل بانک با بیان اینکه در سال جهش تولید با مشارکت مردم، شعار پست بانک ایران را «سرمایه انسانی هسته اصلی توسعه بانک است» اعلام کرد وگفت: باید تمامی واحد‌ها در همه ابعاد اعم از تسهیل امور، کاربری کمتر در واحد‌های عملیاتی، توجه به معیشت و آموزش سرمایه انسانی به عنوان برنامه محوری در بانک توجه کنند تا تحول بنیادین و امیدآفرین در بانک شکل بگیرد.

به نقل از اداره کل روابط عمومی پست بانک ایران، شیری در جلسه ارزیابی عملکرد فروردین ماه برنامه پایش و پویش بانک که عصر روز دوشنبه سوم اردیبهشت سال جاری در سالن ساختمان آموزش بانک برگزار شد، با بیان اینکه صورت‌های مالی پست بانک ایران جز اولین بانک‌هایی بود که پیش نویس آن برای بررسی به حسابرس ارائه و در کدال بارگذاری شده است، تصریح کرد: مجامع عادی و فوق العاده را در پیش داریم و سعی می‌شود در ماه آتی برگزار شود.

مدیرعامل بانک با بیان اینکه اعداد و رقم در بانک بسیار مهم است، ولی از آن مهم‌تر تجزیه و تحلیل اعداد و تبدیل آن به دانش است، ادامه داد: باید اطلاعات را با کمترین اعداد تجزیه و تحلیل کنیم تا بدانیم مشکلات در کجاست و برای رفع آن‌ها اقدام کنیم.

شیری با بیان اینکه اگر همه استان‌ها از ابتدای سال به صورت متوازن با یک رقم ثابت رشد منابع داشته باشند تا پایان سال ۱۰۰ درصد هدف برنامه پایش و پویش خود را محقق می‌کنند، گفت: در این صورت ۵۵٫۵ درصد از وزن کل کارنامه استان خود را بدست آورده است و در پس زمینه آن، توجه بیشتر به معیشت همکاران قرار دارد تا پرداختی بیشتری به آنان داشته باشیم.

وی با تاکید بر حوزه مصارف بانک افزود: مقایسه فروردین امسال طی سه سال گذشته نشان می‌دهد، نسبت مطالبات بانک به بالاترین رقم متناظر خود رسیده است و باید بر اساس برنامه این نسبت مدیریت و به روال منطقی و بهینه قبلی بر گردد.

شیری روند صدور ضمانتنامه‌ها در بانک را طی دو سال گذشته افرایشی توصیف کرد و گفت: دو سال گذشته بستر زمان خوبی برای بانک بود که کار را جلو ببریم و برخی موضوعات را تسهیل کردیم و این امر به فرهنگ سازمانی و بانکی تبدیل شده و در حمایت مالی واحد‌های تولید بسیار موثر بوده است.

مدیرعامل بانک بخش ارزی را یک واحد بدون رقابت با سایر بانک‌های هم تراز دانست و تصریح کرد: وقتی یکی از شعب بانک به اندازه تمام یک بانک کشور خدمات ارزی ارائه کرده است این مسئله قابل تقدیر است. اما حوزه توزیع متوازن در استان‌ها و شعب مورد انتظار است و باید آن را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته سرمایه‌گذاری بانک دی در سال جاری
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟