Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@04:15:25 GMT

تولید حداکثری تخم مرغ با ناامیدی به صادرات

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۱۳۶۶۸

تولید حداکثری تخم مرغ با ناامیدی به صادرات


تحریریه پارسینه: این روزها شاهد افزایش تولید تخم مرغ هستیم و در حالی این اتفاق رقم می‌خورد که پیش بینی می‌شود در آینده باز هم آنفلونزای پرندگان به سراغ ایران بیاید و صنعت طیور را به مشکل روبه رو سازد.
چندی پیش دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم گذار ایران پیش‌بینی کرد امسال میزان تولید تخم مرغ در کشور به حدود ۹۵۰ هزار تن برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزاد طلاکش دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم گذار ایران گفته بود: با کنترل های بهداشتی انجام شده در زمینه بیماری آنفولانزای پرندگان برآورد می‌کنیم تا پایان سال جاری نزدیک به ۸۵۰ هزار تن تخم مرغ صنعتی و حدود ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ بومی تولید شود.
از سوی دیگر در حالی تولید تخم مرغ در حال افزایش است که سرانه مصرف مستقیم خانوار و صنعتی در ایران نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است وآمار آن حدود ۱۹۸ عدد تخم مرغ است.
به همین خاطر طبق مصوب ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ باید تا پایان برنامه ششم توسعه سرانه مصرف به ۲۵۰ عدد افزایش یابد. برای ترویج افزایش مصرف نیز توافقاتی با آموزش و پرورش برای ترویج مصرف تخم مرغ در مدارس صورت گرفته است.
برای افزایش سرانه مصرف داخلی این محصول، بخش دولتی و اصناف باید تلاش کنند باورهای غلط نسبت به تخم مرغ را اصلاح کنند چراکه امروزه در دنیا تامین پروتیین از طریق تخم مرغ جبران می شود زیرا سالم ترین و ارزانترین نوع پروتیین است و برای همه ی سنین مناسب می باشد.
گفتنی است که سرانه مصرف تخم مرغ را در اروپا برای هر نفر ۲۷۰ عدد است. از سوی دیگر عدم تاثیر کلسترول تخم مرغ بر بدن انسان موجب شد تا آمریکا نیز سرانه مصرف این محصول بعد از ۱۰ سال به ۲۶۵ عدد برسد. در حال حاضر ۱۶۷۰ واحد تولید مرغ تخم گذار در کشور وجود دارد.
به گفته مسئولان ظرفیت اسمی تولید این واحدها سالانه حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ است، اما ۱۵ درصد این واحدها به علت داخل شدن در حریم شهری و یا مشکلات وراثتی غیر فعالند.به لحاظ تولید صنعتی و هم بهره وری در جایگاه خوبی قرار داریم به طوری که ضریب تبدیل و میزان تولید در این بخش افزایش نشان می دهد.
سال ۹۴ را سال پر رونق صادرات تخم مرغ دانست و خاطر نشان کرد که در آن سال ۹۵ هزار تن از این محصول صادر شد. مطابق با تولید داخلی تخم مرغ سالانه ۱۰ درصد تولید تخم مرغ باید صادر شود که در سال گذشته به علت بیماری آنفولانزای پرندگان، این هدف محقق نشد و کل صادرات به ۴۰ هزار تن رسید این یعنی حداقل میزان صادرات.
اکنون به علت بالارفتن پایه قیمت این محصول در داخل بر اثر تلف شدن مرغ ها به علت بیماری آنفولانزای پرندگان در سال ۹۵، فاصله ایران با کشورهای رقیب مانند ترکیه، پاکستان و هند زیاد شده است و از این رو دولت باید از صادرات تخم مرغ حمایت کند. با این حال مسئولان پیش بیمی می‌کنند که تولید امسال به ۹۵۰ تن برسد و در این میان باید حجم صادرات نیز افزایش یابد . سوالی که در این میان مطرح می‌شود این است که دولت به صنعت طیور کمک می‌کند تا صادرات امسال همچون سال گذشته رقم نخورد و تخم مرغ ها پشت در مرزها نمانند؟
صادرات تخم مرغ همچنان در بن بست!
متاسفانه صادرات شرایط خوبی ندارد و دلیل این موضوع آنفلونزای حاد پرندگان است که از آبان ماه سال گذشته در کشور شیوع پیدا کرد اما از اردیبهشت ماه امسال کشور از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پاک شد و تولیدکنندگان اجازه صادرات پیدا کردند. به این ترتیب تا امروز حداکثر ۷ هزار تن تخم مرغ از کشور صادر شده که این میزان در سال‌های گذشته حجم صادرات در یک ماه کم رونق بود. به گفته مسئولان ذیربط احتمال اینکه در فصل سرما دوباره در کشور درگیر آنفلوانزای پرندگان شویم وجود دارد از طرفی با توجه به اینکه از نظر قیمتی نیز شرایط رقابت نداریم؛ چندان درباره صادرات این محصول خوشبین نیستم.
سال گذشته تولیدکنندگان بسیاری زیان کردند. به همین خاطر تولید بالای تخم مرغ امسال باید به شکل هدفمندتری صورت می‌گرفت تا اگر موفق به صادرات بیشتری نشویم تولیدکنندگان با خسارت روبه رو نشوند. البته تلاش برای افزایش مصرف سرانه تخم مرغ می‌تواند به وضعیت تولیدکنندگان سامان ببخشد و بخشی از ضرر آن‌ها را جبران سازد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۱۳۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان

وزیر نیرو با بیان اینکه برنامه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، افزود: تا نیمه اردیبهشت‌ماه با اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق تابستان خواهند رفت.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر محرابیان در جریان بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته 180 پروژه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در همین راستا از مهم‌ترین اقدامات صنعت برق آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در روزهای اوج مصرف تابستان است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نقش بسیار مهم و برجسته‌ای را برای تعمیرات، آماده‌سازی و ارتقای توان تولیدی نیروگاه‌های کشور بر عهده دارد، گفت: همکاران این مجموعه در طی چند ماه اخیر و حتی در ایام تعطیلات نوروز به صورت بی‌وقفه در تلاش بودند تا با آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور مردم دغدغه‌ای برای تامین برق تابستان امسال نداشته باشند.

محرابیان اضافه کرد: از جمله پروژه‌های مهم در حال اجرای این شرکت بازسازی کامل واحد یک 225 مگاواتی نیروگاه برقابی رودبار لرستان است. این واحد سال گذشته دچار مشکلات اساسی شده و نیاز به تعمیرات اساسی داشت. با توجه به اینکه تجربه انجام این پروژه در کشور وجود نداشت، برخی معتقد بودند که اجرای این طرح در داخل کشور امکان‌پذیر نیست و بایستی برای بازسازی آن از پیمانکاران و مشاوران خارجی استفاده کنیم.

وی افزود: براساس پیشنهادات پیش‌بینی شده بود که با توجه به هزینه تعمیرات و شیوه کار بایستی حداقل 1.5 سال این واحد را از مدار خارج کنیم. اما با اعتماد به متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی و انجام این کار توسط این مجموعه، هم اکنون پروژه بازسازی واحد یک نیروگاه رودبار با حداقل زمان در حال انجام است.

وزیر نیرو تاکید کرد: همکاران شرکت به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت هستند تا این واحد در موعد مقرر به مدار تولید بازگردد. خوشبختانه سد لرستان نیز در وضعیت آب‌گیری بسیار مناسبی است که با اتمام این پروژه بخشی از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور به کمک شبکه سراسری برق کشور خواهد آمد.

محرابیان با بیان اینکه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از 90 درصد برنامه‌های این بخش محقق شده است و تا نیمه اردیبهشت‌ماه به اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق امسال خواهند رفت. 

شرکت برق حرارتی پیشتاز حمایت از تولید بار اول در کشور

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در حوزه تولید بار اول در کشور پیشتاز است، افزود: این شرکت توانسته است بیشترین حجم قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته باشد و با همکاری شرکت برق حرارتی و دانش‌بنیان‌ها قطعات بسیار خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی برای اولین بار در کشور ساخته شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از 95 درصد تجهیزات و قطعات نیروگاه‌های حرارتی و برقابی ساخت داخل است، ادامه داد: در حوزه تجدیدپذیرها نیز در حال افزایش سهم ساخت داخل هستیم. واحدهای بسیار خوبی در کشور در حال توسعه است تا بتوانیم در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و به ویژه واحدهای خورشیدی به خودکفایی کاملی دست پیدا کنیم.

محرابیان با اشاره به اینکه صنعت نیروگاهی کشور بخش زیادی از حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی را به خود اختصاص داده است، گفت: این بخش علاوه بر اینکه تاکنون نیروگاه‌های زیادی را در خارج از کشور احداث کرده است، در حوزه تعمیرات و بازسازی نیروگاه‌های موجود نیز مشغول به فعالیت است.

وی اظهار کرد: واحدهای نیروگاهی که عمدتا توسط شرکت‌های غربی و آمریکایی ساخته شده است هم اکنون توسط متخصصان ایرانی در حال تعمیرات، نوسازی و بازسازی هستند و وابستگی این کشورها به سمت صنعت برق کشور افزایش یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاکسی های برقی وارد شد
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • چای سنواتی تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین