Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:22:10 GMT

حمایت از بهبودیافتگان مانع بازگشت آنان به اعتیاد

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۸۱۵۳۳

حمایت از بهبودیافتگان مانع بازگشت آنان به اعتیاد

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان‌رضوی گفت: حمایت‌های شغلی از بهبودیافتگان معتاد مانع بازگشت آن‌ها به دامان اعتیاد می‌شود.

به گزارش ایسنا، امروز «ابراهیم قربان‌زاده» در نشستی که با خبرنگاران در شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر داشت، اظهار کرد: بیش از 7000 مرکز خودمعرف ترک اعتیاد در استان خراسان‌رضوی وجود دارد، مراکزی که معتادان، به‌صورت داوطلبانه برای ترک اعتیاد به آن‌ها مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌چنین 6 مرکز نگهداری اجباری در مشهد وجود دارد که فراهم کردن هزینه‌های آن، بر عهده‌ دولت است. هم‌اکنون نزدیک به 50 هزار نفر معتاد، تحت درمان هستند.

وی افزود: مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد در مدیریت و نگهداری معتادان همراهی‌های لازم را انجام می‌دهند. مواد مخدر پدیده‌ی اجتماعی است، در نتیجه مبارزه با این پدیده ابعاد گوناگونی دارد. به‌ویژه برای استان خراسان‌رضوی که همجوار با بزرگترین تولیدکننده‌ی مواد مخدر دنیاست. این در حالی است که کشور افغانستان اشراف چندانی بر مرزهای خود ندارد. سالانه 4-8 هزار تن مواد مخدر در کشور افغانستان تولید می‌شود و برای رسیدن به بازار مصرف از کشورهای همسایه به‌ویژه ایران عبور می‌کنند.

قربان‌زاده خاطرنشان کرد: اقدامات بسیار مناسبی در مرزها برای بهبود روند حفاظت از مرزها در برابر قاچاقچیان مواد مخدر صورت گرفته است مانند ایجاد کانال، دیوار و سیم خاردار و ایجاد جاده‌های مرزی. نکته‌ قابل توجه این است که برای مبارزه‌ی با مواد مخدر، اگر تنها به اقدامات سازمان‌هایی چون مرزبانی و نیروی انتظامی بسنده کنیم نتیجه‌بخش نخواهد بود. و همکاری سایر سازمان‌ها هم برای کاهش این پدیده الزامی است. به‌ویژه برای فرهنگ‌سازی و پیشگیری از گرایش به موادمخدر مانند سازمان‌ بهزیستی، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها هم‌چنین همه‌ی سازمان‌هایی که به نوعی برای درمان دخیلند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: خلأ بزرگی که در بهبودیافته‌های اعتیاد، احساس می‌شود نبود حمایت پس از درمان است. این در حالی است که در این مدت، کار نتیجه‌بخشی صورت نگرفته است. بدین منظور کارگاه‌های آموزشی آشنایی با اصول و مبانی حمایت‌های اجتماعی از زنان بهبودیافته در استان خراسان‌رضوی راه‌اندازی شد.

وی ادامه داد: در همین راستا، سازمان‌های مردم نهاد همکاری‌های مفیدی را برای آشنایی با اصول و مبانی حمایت از بهبودیافته‌ها را فرامی‌گیرند تا بتوانند آموزش دهند. یکی از مشکلات بزرگ در زمینه‌ی اشتغال است. متأسفانه تعداد زیاد افراد تحصیلکرده و آشنا به حرفه و فن هستند که بیکارند، در کنار آن شماری از معتادان بهبودیافته هستند و به‌علت نبود حمایت جامعه در زمینه اشتغال، دوباره به دامان اعتیاد برمی‌گردند.

قربان‌زاده خاطرنشان کرد: حمایت از بهبودیافتگان باید هم از سوی خانواده صورت بگیرد و هم اجتماع، و تنها در این صورت است که نتیجه‌بخش خواهد بود، تا شمار معتادان کاهش یابد. همچنین در مراکز درمانی تفاهم‌نامه‌هایی را با سازمان فنی و حرفه‌ای بستیم تا بهبودیافتگانی که به نوعی استعداد فراگرفتن رشته‌ای ویژه را دارند، در این کارگاه‌ها مورد آموزش قرار بگیرند و پس از خروج از مراکز درمانی، این هنر بهبودیافته است تا بتواند فضای کاری را برای خود فراهم کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر «حمایت از افرادی که بهبودیافتگان را پشتیبانی شغلی می‌کنند» تأکید کرد و افزود: این حمایت‌کنندگان شغلی، تحت حمایت‌های مالی از سوی سازمان‌های گوناگون قرار بگیرند. هم‌اکنون حدود 1800 نفر از بهبودیافته‌های استان خراسان‌رضوی مشغول به کار هستند، که شامل خانم‌ها و آقایان هستند.

وی اظهار کرد: سازمان بهزیستی عضوی از شورای هماهنگی با مواد مخدر استان خراسان‌رضوی است. در تیرماه سال جاری نظارت از مراکز دولتی نگهداری معتادان به سازمان بهزیستی واگذار شده است. بر اساس ماده‌ی 15 قانون اساسی، افرادی که تمایل به ایجاد مراکز نگهداری از معتادان به صورت داوطلبانه دارند مجوز تأسیس به آن‌ها داده می‌شود و در کنار آن، مراکز نگهداری‌ اجباری از معتادان هم وجود دارد.

قربان‌زاده ادامه داد: معتادانی که از ترک اعتیاد امتناع می‌کنند، توسط خانواده‌هایشان باید به اجبار نگهداری شوند. یا تعدادی که کارتون خوابند و خانواده ندارند و قادر به پرداخت هزینه‌هاشان نیستند و رغبتی هم برای ترک اعتیاد ندارند در سال گذشته با پرداخت هزینه ها توسط دولت بیش از 7000 نفر مورد درمان واقع شدند که در حال حاضر 1200 نفر تحت درمان هستند.

دبیر شورای هماهنگی با مواد مخدر استان خراسان‌رضوی با اشاره به افزایش آمار نگهداری و کاهش اجبار درمان خاطرنشان کرد: تعدادی سرپناه‌ در سطح شهر مشهد برای معتادان در نظرگرفته شده است که نظارت بر این کمپ‌ها بر عهده‌ی بهزیستی است. شماری از معتادان تحت درمان، که خانواده و مکان ندارند به آن‌ها اجازه داده می‌شود، در روز مشغول به کار شوند و شب‌ها به سرپناه‌ها مراجعه کنند. وظیفه‌ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، نگهداری شرایط همکاری بین سازمان‌ها در زمینه معتادان و حمایت از آن‌ها است.

قربان‌زاده با بیان این نکته که «سازمان آموزش و پرورش عضوی از شورای هماهنگی است»، افزود: وظیفه‌ی ذاتی این سازمان توانمندسازی دانش‌آموزان در مقابل با آسیب‌های اجتماعی است و برنامه‌ریزی برای پیشگیری گرایش به اعتیاد، از مقطع ابتدایی در این راستا، آموزش و پرورش ملزم شده است که اقدامات خود را فراگیرتر و مؤثرترکنند.

وی خاطرنشان کرد: در شیوع‌شناسی که اخیراً صورت گرفته، شیوع اعتیاد در خراسان‌رضوی نسبت به میانگین کشوری در میان 14-60 سال کاهش داشته است. جامعه‌ی هدف اعتیاد، جوانان، زنان و دانش‌آموزان‌اند که اقدامات پیشگیری برای این سه قشردر نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۱۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف 10 کیلوگرم شیشه از قاچاقچیان مواد مخدر در خلخال

مظفر رضایی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با هماهنگی و صدور دستورات قضایی لازم از سوی دادستانی خلخال و رصد اطلاعاتی از سوی مراجع نظامی و امنیتی از دو نفر آقا و خانم در مسیر سرچم به اردبیل 10 کیلو موادمخدر از نوع شیشه کشف و ضبط شد.

وی با اشاره به اینکه این میزان موادمخدر در یک خودروی سواری جاسازی شده بود، خاطرنشان کرد: ماموران نظامی و امنیتی موفق به کشف و ضبط این موادمخدر شدند.

دادستان شهرستان خلخال گفت: متهمان دستگیر و با دستور قضایی روانه زندان شدند و پرونده نیز برای انجام تحقیقات مقدماتی بیشتر در حال رسیدگی و تکمیل شدن است.

کد خبر 6094760

دیگر خبرها

  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • سازمان‌های مردم نهاد مشارکت بیشتری برای مبارزه با مواد مخدر داشته باشند
  • فیلم| کشف مواد مخدر از زیر شاسی یک کامیون خروجی توسط ماموران گمرک بازرگان!
  • جمع‌آوری ۲۷۶ معتاد متجاهر در کردستان
  • کشف 10 کیلوگرم شیشه از قاچاقچیان مواد مخدر در خلخال
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم