Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون معاون اول با بیان اینکه متاسفانه برخی از افراد با دیدن ۱۰ بنگاه می‌گویند اقتصاد و صنعت به هم ریخته است، انگار درباره یک جامعه روستایی حرف می‌زنند، گفت: تاکنون ۲۵ میلیارد دلار خط فاینانس به امضا رسیده اما برخی می گویند اینها الکی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اسحاق جهانگیری امروز در مراسم روز ملی استاندارد با اشاره به اینکه باید بنگاه های اقتصادی ایران به سمت جهانی شدن حرکت کنند، اظهارداشت: تولید کالاهای با قیمت و کیفیت مناسب برای عرضه در بازارهای بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته رمز بقا و استمرار حیات بنگاه های تولیدی در فضای رقابت بین المللی و حتی برای ورود به بازار داخل تولید کالاهای با کیفیت و قیمت مناسب است.

وی با بیان اینکه صادرلات غیر نفتی 50 میلیارد دلاری کشور نشان از حضور بنگاه‌ها در بازارهای بین المللی دارد، گفت: امیدوارم بتوانیم در سال های آینده از نظر درآمدهای ارزی به جایی برسیم که کشور را با صادرات غیرنفتی اداره کنیم. البته سال گذشته تراز تجاری کشور بدون در نظر گرفتن فروش فرآورده های نفتی مثبت بود ولی باید این تراز تجاری منهای نفت خام در سال های آینده نیز مثبت باقی بماند.

*می‌گویند اقتصاد و صنعت به هم ریخته است، انگار درباره یک جامعه روستایی حرف می‌زنند

جهانگیری تصریح کرد: متاسفانه فضای رسانه‌ای این گونه است که افراد با دیدن 10 بنگاه می‌گویند اقتصاد و صنعت به هم ریخته است، انگار درباره یک جامعه روستایی حرف می‌زنند. در حالی که چندصدهزار بنگاه اقتصادی در کشور وجود دارد که با دیدن تعدادی از آنها نمی‌توان نسبت به همه تصمیم گیری کرد. در کشورهای تولیدکننده و توسعه یافته گاهی در برخی سالها چند ده هزار بنگاه ورشکست می شوند، کسی نمی گوید اقتصاد آنجا نابود شده است.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی اثر خوبی بر اقتصاد گذاشته است، افزود: روز گذشته در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی سازمان برنامه و بودجه درباره شاخص های کلان اقتصادی کشور مانند ارز، پول، نقدینگی، بیکاری و ... گزارش مفصلی ارائه شد. مهمترین دستاورد ما رسیدن به ثبات اقتصادی کشور است.

جهانگیری افزود: در سال گذشته نیز این مسئله را مطرح کردم که باید اقتصاد به گونه ای باشد که فعال اقتصادی بتواند آینده و ریسک بازار را پیش بینی و ارزیابی کند. مسائلی همچون نرخ ارز، نرخ سود سپرده های بانکی، نرخ سود تسهیلات و امثال اینها؛ در شرایطی که یک روز نرخ ارز جهشی بالا برود یا روز دیگر ناگهانی سقوط کند، فعال اقتصادی نمی تواند کار کند.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: من کاری به این ندارم که بگویند دنیا 77میلیارد دلار یا 50 میلیارد دلار یا 20 میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کرده، ما در مقطعی 22 میلیارد دلار در یک کشور دوست سرمایه گذاری کرده بودیم و از آنها خواستیم به ما 18 میلیارد دلار فاینانس بدهند، کدام کشور چنین کاری می کند که پول خود را در کشور دیگری بخواباند، اما امروزه به جایی رسیده ایم که با یک برگه درخواست فاینانس با امضای وزیر اقتصاد می توانیم فاینانس بگیریم بدون آنکه پولی سرمایه گذاری کنیم.

*چرا برخی گشایش فاینانس را الکی می دانند؟باید با اطلاع حرف زد

به گفته جهانگیری ، تاکنون 25 میلیارد دلار خط فاینانس به امضا رسیده اما برخی می گویند اینها الکی است، چرا این گونه حرف می زنند. یک مقام ارشد وزارت اقتصاد این آمار را ارائه داده است، آنها باید با اطلاع حرف بزنند. همچنین تا به حال چند میلیارد دلار برای فاینانس در ایران با کشورهای دیگر تفاهم نامه داشته ایم که ما رقم تفاهم نامه ها را تا زمان امضای قرارداد اعلام نمی کنیم. همچنین چند مورد فاینانس نیز در حال مذاکره با کشورهایی از اروپا، چین، کره، ژاپن و ... هستیم که می خواهند با ایران کار کنند.

وی با اشاره به صادرات سال گذشته ایران با رقمی بالغ بر چهل میلیارد دلار افزود: رشد اقتصادی سال گذشته ما بر اساس گزارش بانک مرکزی بیش از 9 درصد، طبق آمار مرکز آمار بالای 12 درصد و طبق آمار بانک جهانی بیش از 12 درصد بود که بالاترین نرخ رشد اقتصادی در دنیا محسوب می شد. برخی می گویند سهم نفت در رشد اقتصادی ایران بالا بود، قبول؛ اما چرا رشد اقتصادی ما در سه ماهه نخست امسال به 7.7 درصد رسید؟ رشد اقتصادی کشور در سه ماهه پایانی سال گذشته بالای 6 درصد بود. از سال گذشته تا به حال روند تک رقمی شدن تورم ادامه دارد، سال گذشته بیش از 600 هزار شغل ایجاد شد، در فصل بهار امسال 703 هزار شغل ایجاد شد و روز گذشته به من اطلاع دادند که در فصل تابستان 795 هزار شغل ایجاد شده است.

*

جهانگیری افزود: در هیچ کشوری ندیده ام که صاحبنظری بدون آمار رسمی و بر اساس داده های ذهنی خود اقتصاد یک کشور را تحلیل کند. این آماری که ارائه کردم بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران است که یک مرکز رسمی محسوب شده و در برخی سالها حتی آمار رشد منفی را نیز ارائه داده اند.

وی با اشاره به اختصاص 18 هزار میلیارد تومان در سال گذشته برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط خاطرنشان کرد: در نظر داریم امسال این رقم را به 30 هزار میلیارد تومان بافزایش دهیم. مدیران استانی باید این مبالغ را به واحدهای کوچک و متوسط که از فعالیت مانده اند یا واحدهای نیمه تمام بخش خصوصی که بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، اختصاص دهند. حمایت از اقتصاد و صنعت یعنی این، ما راه دیگری جز این بلد نیستیم.

جهانگیری با اعلام اینکه در پنج سال گذشته دو شوک بزرگ به اقتصاد ایران وارد شد، اظهارداشت: شوک نخست بهای نفت بود که در ابتدای دولت یازدهم بشکه ای بالای 100 دلار می فروختیم، اما در مقطعی از دولت گذشته بهای نفت به بشکه ای کمتر از 30 دلار رسید. از آنجایی که نفت منبع مهم درآمدی کشور است، باید با این کاهش ناگهانی همه شاخص ها تغییر می کرد، اما آیا کسی احساس کرد که نرخ ارز و تورم تغییر کند؟ پس اقتصاد ما مقاوم شده است.

وی شوک دوم را تبلیغات اخیر برخی رسانه های غربی درباره اظهارات رئیس جمهور آمریکا عنوان و اظهار کرد: چند ماه است که می گویند رئیس جمهور آمریکا می خواهد علیه ایران کاری انجام دهد، معمولا چنین اظهاراتی درباره هر کشور دیگری بود، هم در سطح جهانی اثرگذار بود و هم آن کشور را دچار نوسان می کرد، در داخل هم عده ای گفتند قرار است برجام پاره شود یا آتش زده شود، یا تحریم ها برگردند و اقتصاد آسیب می بیند اما دیدیم که ترامپ با سخیف ترین و رکیک ترین کلمات ممکن که یک مقام ارشد هر کشوری می تواند صحبت کند، علیه ایران حرف زد. آیا کسی آن را پذیرفت؟ چرا اقتصاد کشور تکان نخورد؟ چرا ارز به رقم نجومی نرسید؟ چرا بازار سرمایه اثر نپذیرفت؟

وی ادامه داد: ملت ایران به آینده کشور امیدوار است و می داند کشور مدیرانی دارد که در شرایط سخت کشور را اداره می کنند به همین دلیل کسی نرفت پول خود را از بانک دربیاورد و ارز و سکه بخرد. حتی در سطح جهانی هم اعتنایی به اظهارات رئیس جمهور آمریکا نشد. این سخنرانی قاعدتا باید قیمت نفت را تغییر می داد، اما حتی یک سنت هم قیمت نفت جابه جا نشد. ما از ایران چنین چهره ای به نمایش درآوردیم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه به بحث استاندارد اشاره و تصریح کرد: توجه به استاندارد و انتخاب معیار کیفیت برای کشور و جهان ضرورت است، نه تنها برای صنعت، بلکه برای اقتصاد، علم، فرهنگ و سیاست کشور. البته آگاهی مردم از اهمیت استاندارد برای دفاع از حقوق خودشان ضروری است و باید از درجه کیفیت کالاها خبر داشته باشند. توسعه از نظر من یعنی ارتقای کیفیت آحاد زندگی ملت، اگر این کار اتفاق افتاد و کیفیت تصمیمات را در همه بخش ها بالا بردیم، توانسته ایم در زندگی مردم کیفیت را ارتقا دهیم.

انتهای پیام/

R1012125/P1012122/S7,77,78,1246/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۹۴۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک گفت: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالای کشور موثر بوده است، فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی است که به اجرا گذاشته شد.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه خبری تابناک،  کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال ۱۴۰۲ موثر می‌دانند. از شواهد این طور برمی‌آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌گذاری‌های فعال و صحیح، اتکا به توان دانش‌بنیانی و داخلی از جمله مهم‌ترین متغیرها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور بوده است. آنان تأکید دارند که باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد رشدی منسجم در اقتصاد کشور باشیم.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجه نسبت به سال پیش از آن به ۵.۴ درصد رسید. این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول همچنین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند. در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی شده بود.

رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایطی برای کشور محقق شده است که تحریم‌کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ایران بودند. نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک را در ادامه درباره رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که به‌تازگی صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد، می‌خوانید.

محمدعلی خطیبی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت کنونی روی کار آمد، حجم فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور که صندوق بین‌المللی پول آن را مطرح کرده و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت سیزدهم صورت داد، به‌کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاست‌گذاری‌های درست سرانجام ما را به رشد اقتصادی مطلوب کنونی رساند.

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک بیان کرد: فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به حجم غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان‌دهنده بی‌اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

خطیبی گفت: بی‌شک افزایش فروش نفت و گاز کشور به حجم پیش از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده‌ایم. این امر در افزایش درآمدهای دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا کشور موثر بوده است. فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد. همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش‌بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۳ بر اثر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.

نماینده پیشین ایران  در هیئت عامل اوپک اظهار کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشورها و مصرف‌کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی موثر بود. به طور کلی، هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ کشور نیز بر اثر سیاست‌گذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.  

خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش‌بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال شد. این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست، توانستیم به بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و گازسوزی را کاهش دهیم. این دستاوردها نیز به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاست‌گذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر، اتکا به توان داخلی و دانش‌بنیانی کشورها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آن‌ها به موفقیت اقتصادی دارد.

دیگر خبرها

  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛