Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، احمد حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت هفته سلامت روان برگزار شد، با اشاره به آغاز هفته سلامت روان اظهار کرد: ما شعار سازمان بهداشت جهانی در این هفته را ملاک عمل خود قرار داده‌ایم و بر اساس آن عناوین روزهای هفته سلامت روان را انتخاب کرده‌ایم، بر این اساس، نیروی کار سالم و جامعه سالم؛ پیشگیری از تبعیض و استیگما در محیط کار؛ محیط کار دوست‌دار سلامت روان؛ مدیریت استرس در محیط کار؛ سبک زندگی و سلامت روانی در محیط کار؛ نقش کارفرما در سلامت روان محیط کار؛ رویکرد جامعه نگر در سلامت روان محیط کار به عنوان روزهای هفته سلامت روان انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه نمی‌توان سلامت روان محیط‌های مختلف کاری را با یکدیگر مقایسه کرد؛ گفت مقایسه شرایط کارگرانی که در محیط کاری سختی فعالیت می‌کنند با کارمندانی که وضعیت مطلوبی دارند، درست نیست و نمی‌توان آمارهای آن را به تمام کشور تعمیم داد.
وی درباره چگونگی نظارت وزارت بهداشت بر محیط‌های کاری پرخطر توضیح داد و گفت: مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت با پشتوانه قانونی که دارد به راحتی می‌تواند از محیط‌های کاری بازدید و در صورت نامناسب بودن شرایط کاری، آنها را پلمب کند.
حاجبی همچنین اضافه کرد: وزارت بهداشت در زمینه سلامت روان در محیط‌های کاری رویکردی پیشگیرانه دارد و تمرکز آن روی توانمندسازی و آموزش مهارت است. اگر بتوانید به افراد مدیریت استرس شغلی را آموزش دهید کمک بزرگی به آنها می‌کنید.
این مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه افسردگی یک بیماری قابل پیشگیری و درمان است گفت: به دلیل عدم دسترسی به خدمات سلامت روان، باور نداشتن بیماری، درمان‌های ناقص و اشتباه 50 درصد افراد افسرده درمان نمی‌شوند.
وی افزود: بسیاری از افرادی که دچار اختلالات یا مشکلات روانپزشکی هستند، به دلیل ترس از انگ یا برچسب اجتماعی و یا از دست دادن فرصت‌های شغلی،‌ مشکلات خود را در محیط کار بیان نمی‌کنند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: همه ما باید بپذیریم که در طول عمر خود ممکن است به یک اختلال روانپزشکی مبتلا شویم، پس مهمترین راهکار، توجه به امر آموزش و ارتقای سلامت روان افراد جامعه، پیشگیری از اختلالات روانی، تشخیص و درمان به موقع توانمندسازی افراد و خودمراقبتی است.
حاجبی گفت: 67.4 درصد افرادی که در کشور مبتلا به بیماری‌های مربوط به روان هستند و خدمت لازم را دریافت نمی‌کنند، از نداشتن منابع مالی و پول نیست، بلکه این افراد می‌گویند فکر می‌کردیم بیماری‌مان خود به خود خوب می‌شود.
حاجبی تأکید کرد: باید سواد سلامت مردم را افزایش دهیم، مراکز دولتی زیادی داریم که در حوزه بیماری‌های اعصاب و روان به مردم خدمت ارائه می‌دهند، ولی باید توجه داشت که برخی از افراد نمی‌خواهند از این خدمات استفاده کنند، البته بیمه‌ها باید پوشش خدمات خود را در این حوزه گسترده کنند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تأکید بر ضرورت توجه به موضوع سلامت روان از دوران مهدکودک و مدرسه، عنوان کرد: باید از این زمان آموزش‌های لازم را به افراد ارائه داد، چرا که اولین رویکرد، پیشگیری است تا بتوانیم به نتایج موفقی در این حوزه دست پیدا کنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی استفاده از رویکردهای دینی در پیشگیری از آسیب افراد به اختلالات روانی عنوان کرد: کف هرم خدمات سلامت روان آموزش خود مراقبتی است؛ در این حوزه تلاش می‌کنیم سواد سلامت افراد به وسیله فرهنگ‌سازی ارتقا پیدا کند و نگرش‌ آنها نسبت به اختلالات بیماری‌های سلامت روان اصلاح شود در این راستا ما از منابع دینی برای این آموزش‌ها نیز استفاده می‌کنیم.
حاجبی تأکید کرد: سعی می‌شود در آموزش اصول خود مراقبتی فرهنگ بومی و دینی را دخالت دهیم و قاعدتا تمامی این گام‌ها بر اساس اصول علمی تدوین می‌شود.
ابلاغ بسته خدمات سلامت روان به کارکنان دولت
در ادامه این نشست شهرام اسدی معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه طرح تحول سلامت، انقلاب بزرگی به ویژه در حوزه سلامت روان به شمار می‌رود، گفت: طی سی سال تنها 300 نفر در این راستا به مردم خدمت می‌کردند، ولی یکباره 1300 نفر برای خدمت در حوزه سلامت روان اضافه شده‌اند.
وی بیان کرد: توسعه خدمات سلامت روان در برنامه پنجم و ششم توسعه طراحی شده و مورد توجه قرار گرفته است، همچنین ادغام برنامه‌های سلامت روان در نظام مراقبت اولیه انجام شده است.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: موضوع سلامت روان همچون ارائه واکسن یا جراحی آپاندیس نیست که خیلی سریع شاهد نتیجه آن باشیم، بلکه 5 یا 10 سال طول می‌کشد که حاصل آنچه الان انجام می دهیم را شاهد باشیم.
اسدی همچنین از تدوین سند ارتقای سلامت روان توسط وزارت بهداشت خبر داد و گفت: غربالگری مشکلات روانشناختی نیز در حال حاضر در خانه‌های بهداشت انجام می‌شود ضمن اینکه سند خدمات سلامت به کارکنان سلامت توسط وزارت بهداشت تدوین در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب و ابلاغ شده است که بخشی از آن ارائه خدمات سلامت است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۹۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران

محمد غلام نژاد، مدیر کل بیمه سلامت استان تهران به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج گفت: ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت‌های این صندوق بوده و لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج ابلاغی از سوی وزارت بهداشت شامل: تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماری دیالیزی (دیالیز خون و صفاقی)، موکوپولی ساکاریدوز، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های ام اس‌ای، سپتیک، فیبروزیس، اوتیسم، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضاء (شامل: سلول‌های بنیادی خون ساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی، رتینوپاتی دیابتی، صرع مقاوم به درمان، جراحی‌های DBS برای بیماران پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی‌های عضلانی است.

وی افزود: به منظور بهره مندی بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از مزایای این صندوق، برخورداری ایشان از پوشش بیمه پایه یک سازمان بیمه گر پایه الزامی است (به عنوان مثال: سازمان بیمه سلامت ایران / سازمان تامین اجتماعی) بیماران مشمول می‌بایست نسبت به ثبت درخواست حمایت و ثبت درخواست بیماران خاص و صعب العلاج با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس‌های ذیل اقدام نمایند.

غلام نژاد اظهار کرد: بیماران جهت بهره مندی از سهم صندوق بیماران و صعب العلاج می‌بایست در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت نشان دار شوند. در صورتیکه بیماری فرد مشمول نشان‌هایی باشد که در سامانه وزارت بهداشت (RDA) ثبت می‌شوند و بیمار درآن سامانه‌ها دارای پرونده باشد نشان به صورت خودکار به فرد منتسب می‌شود. بیماران برای درخواست ثبت نشان می‌توانند وارد سامانه شهروندی شوند. لیست بیماری‌های که در سامانه RDA وزارت بهداشت وجود دارد و از طریق سامانه شهروندی به بیماران منتسب می‌شود شامل: بیماران هموفیلی – تالاسمی – ام اس – سیستیک فیبروزیس- بال پروانه‌ای – اس ام‌ای (SMA) و اوتیسم است.

مدیر کل بیمه سلامت استان تهران افزود: در خصوص بیماری‌های که در حال حاضر امکان ثبت و نشان دار شدن در سامانه‌های وزارت بهداشت ندارد در سامانه مدیریت نشان بیمه سلامت صورت می‌گیرد. در این خصوص بیماران پس از مراجعه به شعب اداره کل بیمه سلامت استان یا ناظر مستقر در بیمارستان یا توسط نمایندگان بیمه مستقر در داروخانه‌های سطح شهر مانند: ۱۳ آبان، هلال احمر مرکزی و ۲۹ فروردین و همچنین با ثبت درخواست در سامانه شهروندی پس از تماس با بیمار و اخذ مدارک مرتبط، نشان بیماری را منتسب می‌کنند.

همچنین به صورت غیر حضوری در هنگام تشکیل پرونده دارویی از طریق سامانه تایید برخط دارویی استان تهران نشان بیماری قابل انتساب می‌باشد.

پس از انتساب نشان بیمار از سهم صندوق با مراجعه به مراکز طرف قرارداد بهره مند می‌شوند. تاکنون در استان تهران ۱۸۳.۷۴۶ بیمه شده نشان دار شده اند که بیشترین آن مربوط به بیماری‌های دیابت نوع ۲، سرطان و پرفشاری خون می‌باشد.

از این تعداد ۱۰۷ بیماری ۵۳ بیماری دارای بسته خدمات تعریف شده از سوی وزارت بهداشت می‌باشند که در سامانه‌های الکترونیک بیمه سلامت قرار گرفته و سهم آن خدمت توسط بیمه شده قابل بهره برداری می‌باشد.

در صورتیکه بسته خدمتی بیماری صعب العلاج از سوی وزارت بهداشت تعریف نشده باشد بیماران می‌توانند با ارائه مدارک و مستندات به دفاتر پیشخوان منتخب یا شعب اداره کل در شهر تهران و ادارات شهرستانی تابعه با رعایت ضوابط از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج پس از بررسی و طرح در کمیته‌های مربوطه بهره‌مند شوند.

شایان ذکر است در استان تهران تا کنون ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج کمک شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • فساد را جدی بگیریم/دو راهی مهم گروسی در پرونده ایران/اقتصاد و روان و فرهنگ
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز