Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، احمد حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت هفته سلامت روان برگزار شد، با اشاره به آغاز هفته سلامت روان اظهار کرد: ما شعار سازمان بهداشت جهانی در این هفته را ملاک عمل خود قرار داده‌ایم و بر اساس آن عناوین روزهای هفته سلامت روان را انتخاب کرده‌ایم، بر این اساس، نیروی کار سالم و جامعه سالم؛ پیشگیری از تبعیض و استیگما در محیط کار؛ محیط کار دوست‌دار سلامت روان؛ مدیریت استرس در محیط کار؛ سبک زندگی و سلامت روانی در محیط کار؛ نقش کارفرما در سلامت روان محیط کار؛ رویکرد جامعه نگر در سلامت روان محیط کار به عنوان روزهای هفته سلامت روان انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه نمی‌توان سلامت روان محیط‌های مختلف کاری را با یکدیگر مقایسه کرد؛ گفت مقایسه شرایط کارگرانی که در محیط کاری سختی فعالیت می‌کنند با کارمندانی که وضعیت مطلوبی دارند، درست نیست و نمی‌توان آمارهای آن را به تمام کشور تعمیم داد.
وی درباره چگونگی نظارت وزارت بهداشت بر محیط‌های کاری پرخطر توضیح داد و گفت: مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت با پشتوانه قانونی که دارد به راحتی می‌تواند از محیط‌های کاری بازدید و در صورت نامناسب بودن شرایط کاری، آنها را پلمب کند.
حاجبی همچنین اضافه کرد: وزارت بهداشت در زمینه سلامت روان در محیط‌های کاری رویکردی پیشگیرانه دارد و تمرکز آن روی توانمندسازی و آموزش مهارت است. اگر بتوانید به افراد مدیریت استرس شغلی را آموزش دهید کمک بزرگی به آنها می‌کنید.
این مقام وزارت بهداشت با بیان اینکه افسردگی یک بیماری قابل پیشگیری و درمان است گفت: به دلیل عدم دسترسی به خدمات سلامت روان، باور نداشتن بیماری، درمان‌های ناقص و اشتباه 50 درصد افراد افسرده درمان نمی‌شوند.
وی افزود: بسیاری از افرادی که دچار اختلالات یا مشکلات روانپزشکی هستند، به دلیل ترس از انگ یا برچسب اجتماعی و یا از دست دادن فرصت‌های شغلی،‌ مشکلات خود را در محیط کار بیان نمی‌کنند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: همه ما باید بپذیریم که در طول عمر خود ممکن است به یک اختلال روانپزشکی مبتلا شویم، پس مهمترین راهکار، توجه به امر آموزش و ارتقای سلامت روان افراد جامعه، پیشگیری از اختلالات روانی، تشخیص و درمان به موقع توانمندسازی افراد و خودمراقبتی است.
حاجبی گفت: 67.4 درصد افرادی که در کشور مبتلا به بیماری‌های مربوط به روان هستند و خدمت لازم را دریافت نمی‌کنند، از نداشتن منابع مالی و پول نیست، بلکه این افراد می‌گویند فکر می‌کردیم بیماری‌مان خود به خود خوب می‌شود.
حاجبی تأکید کرد: باید سواد سلامت مردم را افزایش دهیم، مراکز دولتی زیادی داریم که در حوزه بیماری‌های اعصاب و روان به مردم خدمت ارائه می‌دهند، ولی باید توجه داشت که برخی از افراد نمی‌خواهند از این خدمات استفاده کنند، البته بیمه‌ها باید پوشش خدمات خود را در این حوزه گسترده کنند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با تأکید بر ضرورت توجه به موضوع سلامت روان از دوران مهدکودک و مدرسه، عنوان کرد: باید از این زمان آموزش‌های لازم را به افراد ارائه داد، چرا که اولین رویکرد، پیشگیری است تا بتوانیم به نتایج موفقی در این حوزه دست پیدا کنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی استفاده از رویکردهای دینی در پیشگیری از آسیب افراد به اختلالات روانی عنوان کرد: کف هرم خدمات سلامت روان آموزش خود مراقبتی است؛ در این حوزه تلاش می‌کنیم سواد سلامت افراد به وسیله فرهنگ‌سازی ارتقا پیدا کند و نگرش‌ آنها نسبت به اختلالات بیماری‌های سلامت روان اصلاح شود در این راستا ما از منابع دینی برای این آموزش‌ها نیز استفاده می‌کنیم.
حاجبی تأکید کرد: سعی می‌شود در آموزش اصول خود مراقبتی فرهنگ بومی و دینی را دخالت دهیم و قاعدتا تمامی این گام‌ها بر اساس اصول علمی تدوین می‌شود.
ابلاغ بسته خدمات سلامت روان به کارکنان دولت
در ادامه این نشست شهرام اسدی معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه طرح تحول سلامت، انقلاب بزرگی به ویژه در حوزه سلامت روان به شمار می‌رود، گفت: طی سی سال تنها 300 نفر در این راستا به مردم خدمت می‌کردند، ولی یکباره 1300 نفر برای خدمت در حوزه سلامت روان اضافه شده‌اند.
وی بیان کرد: توسعه خدمات سلامت روان در برنامه پنجم و ششم توسعه طراحی شده و مورد توجه قرار گرفته است، همچنین ادغام برنامه‌های سلامت روان در نظام مراقبت اولیه انجام شده است.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: موضوع سلامت روان همچون ارائه واکسن یا جراحی آپاندیس نیست که خیلی سریع شاهد نتیجه آن باشیم، بلکه 5 یا 10 سال طول می‌کشد که حاصل آنچه الان انجام می دهیم را شاهد باشیم.
اسدی همچنین از تدوین سند ارتقای سلامت روان توسط وزارت بهداشت خبر داد و گفت: غربالگری مشکلات روانشناختی نیز در حال حاضر در خانه‌های بهداشت انجام می‌شود ضمن اینکه سند خدمات سلامت به کارکنان سلامت توسط وزارت بهداشت تدوین در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب و ابلاغ شده است که بخشی از آن ارائه خدمات سلامت است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۹۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان

ایسنا/مازندران روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در خصوص ارتباط بین خواب و خلق‌وخو در نوجوانان گفت: در بسیاری از افراد، خواب ناکافی در بلندمدت منجر به عوارض جسمانی متعددی از جمله سردرد، خستگی، تغییرات هورمونی و به طور کلی افزایش احتمال بیماری‌ها می‌شود. همچنین عوارض روان‌شناختی شامل گیجی و سردرگمی، تحریک‌پذیری روانی، پرخاشگری، عدم تمرکز، اضطراب، افسردگی و ضعف حافظه نیز گزارش شده است.

مجید غفاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نهایت، مجموع عوارض ذکر شده تاثیر منفی بر بلوغ جسمی و روانی فرد می‌گذارد و عملکرد او در زندگی را از جنبه‌های مختلف تحصیلی، شغلی و اجتماعی مختل شده و تحت تاثیر قرار می‌دهد.

غفاری با اشاره به اینکه عوامل مختلفی منجر به خواب ناکافی می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی برخی بیماری‌های پزشکی و نیز برخی مشکلات و اختلالات روانشناختی، باعث مختل شدن فرایند خواب می‌شوند. در کنار این موارد، یکی از مهم‌ترین دلایل خوابِ ناکافی، عدم رعایت بهداشت خواب است. به این معنی که فرد برای خواب خود، ارزش و نظم خاصی قائل نیست چرا که در بسیاری از موارد، فرد شناختی در مورد اهمیت کیفیت خواب در ابعاد مختلف زندگی خود ندارد و در نتیجه، به آن اهمیتی نمی‌دهد.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه ادامه داد: مساله اینجاست که عدم کفایت خواب، در بسیاری از مواقع به مرور عوارض خود را نشان می‌دهد، یعنی فرد در این مورد دچار «سندروم قورباغه آب‌پز» می‌شود؛ به گونه‌ای که اوایل متوجه عوارض نمی‌شود اما به مرور زمان، کارکرد و عملکرد جسمی و روانی او مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، استفاده از گوشی‌های هوشمند و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، بسیاری از نوجوانان را دچار مشکل ساخته است، یادآور شد: چرا که این وسایلِ سرگرم‌کننده، به خاطر سطح بالای «لذت‌دهی و محرّک‌بودن برای مغز» به تدریج فرد را دچار اعتیاد می‌کنند. چنانکه بسیاری از تحقیقات امروزه به انواع اعتیاد نظیر اعتیاد به اینترنت (وب گردی)، گوشی همراه و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین و عوارض متعدد آن‌ها اشاره کرده‌اند.

غفاری افزود: افرادی که دچار چنین اعتیادهایی می‌شوند، از نظر جسمی و روانی ضعیف شده و به تدریج کارکرد و عملکرد مناسب خود در زمینه‌های مختلف فردی و اجتماعی را از دست می‌دهند.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: بر این اساس، به والدین و نوجوانان پیشنهاد می‌شود در مورد اهمیت نقش خواب کافی و با کیفیت در سلامت جسم و روان، کارکرد و عملکرد فردی و اجتماعی افراد مطالعه و دستورات لازم برای رعایت بهداشت خواب را متناسب با ویژگی‌های فردی خود، رعایت کنند.

وی به طور ویژه هشدار داد تا قبل از ابتلا به انواع اعتیادهای جدید که در بالا به آن‌ها اشاره شد، حتما برای استفاده از گوشی‌های هوشمند و سرگرمی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، نظم و قاعده‌ی مشخصی متناسب با سن افراد، رعایت شود و در این راه بهتر است از کمک تخصصی روانشناسان و مشاوران خانواده که پروانه اشتغال از سازمان نظام مشاوره و روان‌شناسی کشور دارند، بهره گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان