Web Analytics Made Easy - Statcounter

وجود موازی کاری دربین مراکز دولتی نسبت به ورزش همگانی و کمبود حمایت های دولتی در بخش همگانی ورزش باعث می‌شود بسیاری از سالن های ورزشی دراختیار بخش خصوصی قرار گیرد . و قشر متوسط و ضعیف جامعه توانایی استفاده از آن را نداشته باشند. وجود وسایل ورزشی در پارک ها به دلایل مختلف مورداستفاده عموم قرار نمی گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از تهران نیوز ؛ ورزش گروهی و همگانی در کشور ما از پیشینه چندین هزار ساله برخوردار است. بازی‌ها و ورزش‌ای گروهی سنتی دارای کارکرد آموزشی، اقتصادی و تربیتی بوده و امروزه نیز می‌تواند عامل مؤثری در فرآیند جامعه پذیری و درونی کردن هنجارهای اجتماعی، کمک به رشد اقتصادی، انسجام وهمبستگی اجتماعی، کمک در دستیابی به اهداف انسانی از طریق راه‌های پذیرفته شده اجتماعی به شمارآید.

امروزه ورزش یکی از اموری است که به عناوین مختلف در جهان مطرح شده است و گروه زیادی به اشکال گوناگون با آن سرو کار دارند. برخی از مردم، ورزشکار حرفه ای و گروهی ورزشکار آماتور هستند. گروهی طرفدار و علاقه‌مند به ورزش و دیدن برنامه، مسابقات و نمایش‌های ورزشی بوده و عدهای نیز از راه ورزش، امور زندگی خویش را می‌گذرانند. خلاصه این‌که، ورزش یکی از اموری است که در جهان به صورت جدی مطرح بوده و از جهات مختلف دارای اهمیت می باشد.

اهمیت سلامتی و توانمندی جسمانی بر کسی پوشیده نیست، به طوری که پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم درباره حق بدن برانسان می‌فرمایند: «پروردگارت بر تو حقی دارد، و بدنت بر تو حقی دارد، و خانواده ات نیز بر تو حقی دارد .» آنچه در این حدیث ارزنده قابل توجه است، این است که پیامبر بزرگوار اسلام، تا بدان پایه برای جسم و بدن ارزش و اهمیت قائل است که حق بدن را در ردیف حق پروردگار آن هم بلافاصله بعد از آن و در کنار حق خانواده و حتی قبل از آن ذکر می‌فرماید. تحقیقات زیادی در خصوص اهمیت ورزش و نقش آن در توسعه اقتصاد جوامع انجام گردیده است.

* اجاره سالن‌های ورزشی به بخش خصوصی، مانعی اجباری بر سر راه ورزش همگانی

رضا گل محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اجتماعی شبکه خبری تهران نیوز در ارتباط با ظرفیت‌های ایجاد شده برای ترویج ورزش همگانی بیان داشت: ظرفیت‌های ایجاد شده توسط وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، سپاه و بسیج در جهت کمک به ایجاد ارتقا فضای ورزشی بوده که بخشی از آن کمک به ورزش همگانی می‌باشد مثل کمک پارک‌ها و میادین ورزشی سرباز و سرپوشیده است.

گل محمدی با بیان این‌که راه‌اندازی کمیته ورزش‌های همگانی در تمام هیات‌های ورزشی صورت گرفته است، گفت: با تشکیل این کمیته‌ها رشته‌های مختلف، در ورزش همگانی شکل خواهد گرفت که تامین اعتبار مناسب برای کمک به ورزش همگانی و پرداخت آن از سوی وزارت ورزش اقدامی مثبت در این راستا است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در برنامه توسعه پنجم و ششم، مجلس دولت را مکلف کرده تا به ورزش همگانی توجه مضاعفی داشته باشد و فضایی برای ورود قسمت‌های دیگر از بدنه اجتماعی ایجاد کند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران درباره فرایند تسهیل‌گری برای ورود مردم به ورزش همگانی خاطرنشان کرد: هیچ کس در ورزش همگانی به دلیل نداشتن پول منع نمی‌شود ولی با توجه به ماده ۸۸ قسمتی از امکانات ورزشی واگذاری به بخش خصوصی می‌شود و هزینه‌های حاصل از آن صرف امور ورزش می‌گردد. هزینه های دریافتی بابت رزرو سالن های ورزشی در اختیار هیات‌های ورزشی و یا طبق ماده ۸۸ در دست خصوصی‌سازی است.

* بودجه ورزش همگانی صرف جامپینگ و پارکو می‌شود

مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران تصریح کرد: دولت یارانه‌هایی را در خصوص ورزش همگانی اختصاص داده است. با توجه به هزینه‌های تعمیر و نگهداری سالن‌های ورزشی، نمی‌توانیم به صورت رایگان در اختیار عموم قراردهیم. اغلب کمیته‌های ورزش با توجه به نیاز جوانان به رشته‌های هیجانی از جمله جامپینگ و پارکو در قالب ورزش همگانی که بخشی از آن توسط بخش خصوصی شکل گرفته است می‌پردازند.

وی در پاسخ این سئوال که حضور بخش خصوصی سبب شده عده‌ای از مردم که توان مالی ندارند نتوانند در میادین ورزشی حضور یابند افزود: با نگاه شما به‌صورت کلی موافق هستم اما هزینه‌های آب و برق، حقوق پرسنل و دیگر امکانات ورزشی را باید از کجا پرداخت کنیم؟ ، آیا وضعیت دولت به‌گونه‌ای هست تا مردم را به‌صورت رایگان از ورزش استفاده کنند؟!

گل محمدی با بیان این‌که بسیاری موافق و مخالف ورود بخش خصوصی به ورزش هستند بیان داشت: عده ای بر این باور هستند که حضور بخش خصوصی عامل به انزوا رفتن قشر متوسط جامعه می‌شود و برخی دیگر معتقدند کسانی که توانایی مالی دارند، به سراغ مجموعه های خصوصی می‌روند و باعث آزاد شدن ظرفیت های دولتی برای مردم آسیب دیده می شود.

وی افزود: انتخاب وسائلی که در پارک ها برای سالمندان و عموم مردم قرار دادیم یک کارتحقیقی بر حسب جمعیت شناسی بوده است.

* آمارهای رشد ورزش در جامعه شعاری است

امیدی جعفری، مدیر عامل گروه بین‌المللی ورزش خانواده در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس اجتماعی شبکه خبری تهران نیوز در ارتباط با ورزش همگانی اظهار داشت: به‌دلیل تعدد نهادهای مختلف و موازی کاری‌های صورت گرفته در حوزه ورزش همگانی، متأسفانه شاهد رشد کندی در این زمینه هستیم.

وی ضمن تبریک هفته تربیت‌بدنی به آحاد جامعه، با بیان این‌که پس از دفاع مقدس، دغدغه سازمان تربیت بدنی قدیم و وزارت ورزش و جوانان فعلی معطوف به ورزش قهرمانی و کسب مدال شده است، گفت: ایجاد این رویه سبب شد ورزش قهرمانی در رشته‌های مختلف پیشرفت کرده و روی سکو برود و قهرمانی‌های مختلفی را شاهد باشیم، ولی از ورزش همگانی غافل شویم. این دقیقاً همان عاملی است که سبب شد روند سلامت محوری در جامعه به شدت کاهش پیدا کند.

مدیرعامل گروه بین‌المللی ورزش خانواده خاطرنشان کرد: با توجه به بودجه های تخصیص یافته، استفاده از مربیان بین المللی آشنا به علم روز، وضعیت اردوهای آمادگی و ... در ورزش همگانی به شدت غیر قابل مقایسه با ورزش قهرمانی است.

امیدی جعفری در ارتباط با این‌که فدراسیون ورزش همگانی به‌عنوان اصلی‌ترین مجری این حوزه مدعی است بین ۲۵ تا ۴۰ درصد مردم به امر ورزش می‌پردازند، تصریح کرد: اگر این طور است چرا آمار بیماری های مختلف در کشور زیاد است! پس این شعار است و قابل استناد نیست. مضاف بر اینکه شاخص های تخصصی برای رسیدن به این عدد از سوی فدراسیون هنوز مشخص نشده است که لازم است شفاف سازی برای بیان این اعداد لحاظ شود.

مدیر عامل گروه بین‌الملی ورزش خانواده با تأکید بر این‌که جامعه ما جامعه افسرده ای است که به دلیل عدم تحرک بدنی کافی اقسام بیماری‌ها در آن دیده می‌شود، گفت: تجهیز پارک‌ها و اماکن عمومی به تجهیزات ورزشی، نه تنها کمکی به ترغیب مردم به ورزش همگانی نکرد، بلکه به‌واسطه غیر استاندارد بودن اکثر دستگاه‌ها و عدم حضور مربیان متخصص و دانش کافی مردم در استفاده از این وسایل سبب ایجاد آسیب‌های جدی برای اقشار مختلف سنی شد.

* آلودگی هوا مانع رشد ورزش همگانی است

امیدی جعفری با تاکید بر این‌که نیت خوب شهرداری در این مورد را نباید انکار کرد، گفت: مبلمان شهری، پارک‌ها و بوستان‌ها در زمره اماکنی هستند که می‌تواند به عنوان مکانی برای انجام ورزش‌های همگانی محسوب شوند و این موضوع در کشورهای مختلف صورت می‌گیرد.

وی افزود: در کشور ما مساله آلودگی هوا در شهرهای بزرگ نیز مانع رشد ورزش همگانی می‌شود و با ترغیب مردم به ورزش های همگانی در محیط های باز عملاً سبب بیمار شدن آن‌ها می‌شویم.

مدیر عامل گروه بین‌الملی ورزش خانواده با انتقاد از عدم زیر ساخت مناسب شهری برای ورزش همگانی اظهار داشت: اماکن یا جاده مخصوص تندرستی، پیاده روی، دوچرخه سواری و ... هنوز در مبلمان کلان شهرهای ما مفهوم خود را پیدا نکرده و امنیت جان ورزشکاران در فضاهای آزاد به شدت در مخاطره است.

* ترجیح مدال و قهرمانی باعث غربت ورزش همگانی شده

وی با بیان این‌که طی یک دهه اخیر تمام ملاک‌های پیشرفت و ارزیابی جایگاه فدراسیون‌ها بر اساس کسب مدال‌های رنگارنگ از میادین مختلف ورزشی محسوب شده است، گفت: این سیاست غلط، ناخواسته ورزش همگانی را نیز به سمت مدال و مدال‌آوری برد. بسیاری از انجمن‌های ورزشی که در گروه ورزش‌های همگانی قرار گفته‌ند و نیازی به کسب مدال ندارد، متأسفانه برای عقب نماندن از کورس رقابت و به‌دلیل کسب جایگاه بالاتر به سمت برگزاری مسابقات و ورزش قهرمانی سوق داده شدند.

امیدی جعفری خاطرنشان کرد: منفعت مالی فدراسیون در برگزاری دوره‌های مربیگری و داوری ملی و بین‌المللی، حق السهم ورودی مسابقات و ... نیز ابزاری بود که این دسته از رشته‌ها را به سمت و سوی قهرمانی ترغیب کرد، زیرا رشته‌هایی که این موارد را نداشتند در رده‌های آخری قرار می‌گرفتند و سرویس‌دهی به آن‌ها محدود می‌‌شود.

وی با اشاره به این‌که اساس و بنیان ورزش همگانی با محوریت تندرستی و سلامتی است، گفت: متاسفانه اینکه تنها در برخی از روزهای سال ورزش دوچرخه سواری یا دویدن را به‌صورت نمادین و صوری برگزار کنیم باعث می‌شود ورزشکاران بر اثر فعالیت بیشتر بدنی به جای اکسیژن بیشتر منوکسید کربن بیشتری استنشاق و سرب بیشتری را به بدن خود تزریق کنند، خلاف این قاعده است. زیرا خود این موضوع نوعی آسیب جدی محسوب می‌شود.

* آموزش؛ حلقه مفقوده ورزش همگانی

امیدی جعفری خاطرنشان کرد: وسایل ورزشی در پارک ها خیلی هم استاندارد نیست و زمانی کاربردی می‌شود که از دستگاه‌های مدرن پلاک دار همراه با آموزش و توضیحات مربی استفاده شود. گاها شاهد آن هستیم که این دستگاه‌ها با عدم استقبال عمومی در پارک ها مواجه شده و تبدیل به وسایل بازی کودکان شده است! متاسفانه عدم استقبال از برخی از سازمان‌های مردم نهاد متخصص و دلسوز، حلقه آموزش در حوزه ورزش همگانی مفقود و یا بسیار کم رنگ شده که همین مسأله سبب عدم فرهنگ سازی در جامعه شده است.

مدیر عامل گروه بین‌الملی ورزش خانواده افزود: شنیده‌ها حاکی از آن است حضور برخی پیمانکاران بخش خصوصی و کار غیر تخصصی انجام دادن ایشان برای برخی از مسئولین به مراتب بهتر از ورود سازمان‌های مردم نهاد به این حوزه است، که البته این مورد هم با سیاست‌های اصل ۴۴ کاملاً مغایر است و برخی مسئولان با مهندسی وارونه بخش خصوصی را به شیوه خود بیان کرده و ضمن رابطه سالاری، کار را در انحصار خود نگه داشته‌اند که مغایر با قوانین دموکراسی و نظام شایسته‌سالاری است.

* قشر ضعیف اقتصادی جامعه محروم از نعمت ورزش هستند

مسئله حائز اهمیت این است که وجود موازی کاری دربین مراکز دولتی نسبت به ورزش همگانی و کمبود حمایت‌های دولتی در بخش همگانی ورزش سبب می‌شود بسیاری از سالن‌های ورزشی در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد و قشر متوسط و ضعیف جامعه توانایی استفاده از آن را نداشته باشند و از سوی دیگر وسایل ورزشی در پارک‌ها به دلایل مختلف که اشاره شد مورد استفاده عموم قرار نمی‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۸۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس مقتدر با پشتوانه مردمی شکل می‌گیرد

«اسدالله بادامچیان» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت دور دوم انتخابات مجلس به خصوص در حوزه تهران، گفت: انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم نزدیک است و طبیعی است که این فرآیند بخشی از این مجلس است، زیرا در مجلس حتی یک نماینده هم موثر است و آن به این علت است که گاهی یک وزیر با یک رأی انتخاب می شود یا برعکس آن رأی نمی آورد و این موضوعی است که در گذشته اتفاق افتاده و شاهد آن بوده ایم.

وی افزود: بنابراین در دور دوم انتخابات حتی اگر یک نفر باقی مانده باشد، باید تلاش شود این یک نفر، فرد موثر، متخصص، کارشناس و مفید برای مجلس و مردم باشد؛ مخصوصاً اینکه در این دوره هم نظر مقام معظم رهبری به تحول در مجلس است تا مشکلات کشور حل شود.

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با اشاره به برخی مشکلات کلان اقتصادی کشور، تاکید کرد: اگر ما مسأله ارز یا گرانی ها و تورم را داریم و ادامه دار است و حل نمی شود، اینها نیازمند آن است که مجلس مقتدر و قوی با یک پشتوانه مردمی شکل گیرد که در آن بتوانند هم سیاست های دولت را مورد بررسی و تایید یا نقد قرار دهند و هم اینکه در انتخاب وزرا و مسوولان ذی ربط دقت لازم را انجام دهند. در نتیجه اگر مسوولی توانمندی به خرج نداد، او را کنار بگذارند.

بادامچیان با اشاره به ۴۵ کرسی باقی مانده در انتخابات مجلس دوازدهم، اذعان کرد: در سراسر کشور ۴۵ نفر برای مجلس باقی مانده که تعداد بالایی است و نقش این تعداد نماینده مسلماً در کارایی یا خدایی نکرده در ناکارایی مجلس موثر است، زیرا ملت اگر بخواهد مشکلات و مسائل آن حل شود، اولین انتخاب آنها، مسأله نمایندگان مجلس است تا با نظارت قوی مجلس این کار انجام شود.

نماینده ادوار مجلس بیان کرد: ان‌شاالله در دور دوم هم ملت ما حضور خوب و گسترده ای در انتخابات خواهند داشت که البته در تهران باید از بین ۳۲ نفر، ۱۶ نفر را انتخاب کنند.

وی افزود: یک نماینده مانند «مدرس» در مجلس می تواند آن همه کار کند و یک نماینده مثل «تدین» می تواند آن همه خیانت کند؛ بنابراین مهم اینجا است که بین این ۳۲ نفر عناصر آنچنانی که خدایی نکرده اهل خلاف باشند، نداریم ولی بالاخره میان این افراد باید توجه شود که کدام اصلح و شایسته‌تر هستند؛ لذا امیدواریم مردم ما، چه در تهران و چه در شهرستان ها محکم در این زمینه بایستند و انتخاب کنند.

فردی انتخاب شود که برای گام دوم انقلاب اثرگذار باشد

بادامچیان با اشاره به فعالیت گروه های سیاسی در آستانه مرحله دوم انتخابات مجلس، گفت: طبعاً گروه های سیاسی نظرات خود را خواهند داد و ما هم در حزب موتلفه اسلامی ضمن دعوت مردم به حضور و مشارکت گسترده و انتخاب از بین این افراد که همه آنها بنا به تایید شورای نگهبان آمدند، توصیه می کنیم فردی که برای مجلس و گام دوم انقلاب، تمدن نوین اسلامی، جامعه نمونه اسلامی و برای دولت مناسب تر است، انتخاب شود.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه اولویت مجلس دوازدهم را چگونه ارزیابی می کنید، اظهار کرد: ما در حزب موتلفه اسلامی اعلام کردیم نماینده مجلس دوازدهم چهار اولویت اصلی دارد که اولین آن بودجه است، زیرا مسأله اصلی در کشور ما بودجه است؛ ضمن آنکه ثبات قیمت‌ها، موضوع آب و اصلاح نظام اداری نیز اولویت های دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: بودجه باید به گونه‌ای تنظیم شود که از این وضع موجود خارج شود، چرا که در وضع موجود بودجه، تکالیف بودجه ای که بر اساس قانون گذاری یک ساله است و می تواند برای کشور مفید باشد، بایستی خارج شود و کل دریافت های دولت وارد بودجه شود و به خزانه نرود. در اصل قانون اساسی هم این است که کل دریافت و کل پرداخت های دولت در چارچوب ردیف های تعیین شده از طرف نمایندگان باشد. اگر این امر محقق شود، آن وقت مشکل سو استفاده، ریخت و پاش‌ها، حقوق نجومی و خرج های زائد از بین می رود.

نماینده ادوار مجلس ادامه داد: باید مشخص شود مثلاً فلان دستگاه در مورد فلان پروژه و کار چقدر زمان برای انجام وظیفه نیاز دارد و اگر این مبلغ عظیمی در اختیار آن سازمان قرار می گیرد، باید مشخص شود که برای چه موضوعی است؛ لذا این طور نباشد که صرفاً اعلام کنند فلان دستگاه به این مقدار پول نیاز دارد. بنابراین موردی که مهم است و باید در اولویت اول قرار گیرد، بودجه است.

بادامچیان با اشاره به اولویت دوم در مجلس دوازدهم، اذعان کرد: اولویت دوم، مسأله ثبات قیمت ها است. دولت باید مجلس را موظف کند که حق گران کردن چیزی را ندارد. اگر این ثبات قیمت پدید آید، هم مشکلات اقتصادی حل خواهد شد، هم مسأله هزینه ها تنظیم می شود و هم اینکه تورم از بین می رود. رشد تولید و افزایش صادرات در ثبات قیمت ها است و این موضوعی است که به نمایندگان فراکسیون حزب موتلفه گفته ایم که در مجلس پیگیر آن باشند.

حل مشکل آب با طرح جامع و علمی توزیع آب در کشور

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به موضوع آب، بیان کرد: مسأله سوم کشور آب است. ما در کشوری بی آب نیستیم، اما کمبود آب داریم و می توانیم با یک مدیریت صحیح و با طرح جامع و علمی توزیع آب در کشور این مشکل را حل کنیم.

وی ادامه داد: اولویت چهارم برای مجلس مسأله نظام اداری است، نباید نظام اداری به گونه ای باشد که بگویند بودجه عمرانی نداریم چون بودجه جاری کل دریافتی های بودجه را می بلعد، بنابراین بودجه عمرانی باید تامین شود. از طرفی می توانیم با نظام کارفرمایی، کارگری و اداری و با ثبات اقتصادی مسائل را حل کنیم.

بادامچیان اذعان کرد: برای مجلس دوازدهم چهار اولویت مهم داریم و اینکه من در حال حاضر می گویم برای این است که سایر نمایندگان هم بدانند؛ هرکدام با هر سلیقه سیاسی که هستند، هیچ اشکالی هم ندارد و باید به همه سلیقه ها احترام گذاشت زیرا همه فرزندان این کشور هستند، اما کاری کنند که مملکت به یک شکوفایی اقتصادی و تکامل برسد. به همین علت ما مجلس دوازدهم را مجلس تحول و تکامل می دانیم، نه مجلسی که وضع موجود گذشته را اداره می کند.

کد خبر 6092821

دیگر خبرها

  • ۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند
  • توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد
  • برگزاری گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی سراسر کشور در مشهد
  • ایجاد «ایستگاه ورزش همگانی قائمیه» در مجموعه دفاع مقدس سمنان
  • آغاز عملیات احداث زمین چمن مصنوعی در خضرآباد
  • ۵۰ همت فرصت سرمایه‌گذاری در قم شناسایی شد
  • نخبگان موفقیت خود را مدیون معلمان هستند
  • مجلس مقتدر با پشتوانه مردمی شکل می‌گیرد
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان