Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@22:55:43 GMT

برگزاری همایش هپاتیت c از پیشگیری تا حذف و ریشه کنی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۷۳۹۲

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، ایسنا نوشت: همایش هپاتیت از پیشگیری تا حذف و ریشه کنی روزهای 27 و 28 مهرماه به همت جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و با همکاری خیران سلامت برگزار شد.
در این مراسم سید علی اکبر شمسیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر سالانه نزدیک به 900 هزار نفر مرگ ناشی از هپاتیت B و 400 هزار نفر مرگ ناشی از هپاتیت C رخ می‌دهد و این بدان معناست که در هر 24 ثانیه یک نفر بر اثر هپاتیت در جهان می‌میرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شمسیان با اشاره به اینکه 2.2 درصد از جمعیت عمومی کشور، معادل یک میلیون و 700 هزار نفر، مبتلا به هپاتیت B بوده‌اند، ادامه داد: البته این میزان با واکسیناسیون هپاتیت B در سال 72 با یک روند کاهشی به 1.3 درصد در حال حاضر رسیده است.
به گفته رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی 80 درصد هپاتیت C از خون پاک نمی‌شود و در بدن بیمار باقی می‌ماند که نتیجه آن، آسیب شدید کبدی و نارسایی کبد خواهد بود.
شمسیان به تحقیق انجام‌شده توسط سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی اشاره و تصریح کرد: بر اساس این تحقیق، 1.4 درصد از جمعیت عمومی مشهد مبتلا به هپاتیت B و 0.4 درصد نیز مبتلا به هپاتیت C بودند که این میزان از میانگین کشور پایین‌تر است.
وی رویکرد پیشگیری مثبت در ریشه‌ کنی بیماری هپاتیت C را بسیار تأثیرگذار دانست و گفت: با افزایش آگاهی مردم، راهکارهای کاهش خطر ابتلا در گروه‌های پرخطر، تشخیص ساده و ارزان، داروهای ارزان و در دسترس همگان، اصلاح نظام جمع‌آوری اطلاعات و کمک انجمن‌های حمایتی و خیّران سلامت، بیماری هپاتیت C تا سال 1410 در کشور ریشه‌کن خواهد شد.
در ادامه این مراسم راحله میری، دبیر اجرایی چهارمین کنفرانس هپاتیت C گفت: حذف بیماری هپاتیت C گامی تأثیرگذار در جهت سلامت آحاد جامعه است.
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی خراسان رضوی به‌ عنوان سازمانی پیشرو در ارائه خدمات سلامت و بهداشتی مطرح است، ادامه داد: کنفرانس هپاتیت C از پیشگیری تا حذف و ریشه‌کنی، چهارمین کنفرانس با محوریت بیماری‌های هپاتیت است که توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد.
به گفته وی، اولین کنفرانس در آذرماه 88 با عنوان «هپاتیت‌های مزمن ویروسی»، دومین کنفرانس در آبان 91 با عنوان «مدیریت هپاتیت B» و سومین کنفرانس نیز در مهرماه سال گذشته با عنوان «عفونت‌های مخفی B» توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد.
عضو هیأت علمی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: در کنفرانس هپاتیت C به دنبال حذف و ریشه‌کنی این بیماری با توجه به اهمیت این موضوع و درمان‌ پذیری آن هستیم.
همچنین در روز دوم این همایش سید مؤید علویان، رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: اجرای برنامه‌هایی نظیر کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد در کشور منجر به این شده است تا شیوع هپاتیت C در کشور نسبت‌ به دنیا کاهش یابد.
به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی، در طی 10 سال گذشته، بیش از 10 هزار نفر از مبتلایان به بیماری هپاتیت C در ایران درمان شده‌اند.
علویان راه‌اندازی کمپین‌های دانشجویی برای اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم نسبت‌ به بیماری هپاتیت C را موثر دانست و تاکید کرد: این‌گونه کمپین‌ها باید در اماکن حساس و پرخطر راه‌اندازی شوند.
در ادامه این همایش که با عنوان جامعه عاری از هپاتیت برگزار شد، پروانه سلجوقی، مدیر دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: هزار روز اول زندگی هر آدم توسط یک زن رقم می‌خورد. هر انسانی در وهله اول با تعالیم یک زن نشوونما می‌یابد و رشد می‌کند.
مدیر دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه «باید به هفته سلامت بانوان فراتر از یک هفته توجه شود»، افزود: خانم‌ها اگر به سلامت خودشان به‌ عنوان محور اصلی خانواده توجه کنند، می‌توانند به سلامت دیگر اعضای خانواده و همچنین اتخاذ یک سبک زندگی سالم نیز توجه داشته باشند.
سلجوقی با بیان اینکه «اگر سرمایه‌گذاری برای سلامت زنان را به‌ عنوان یک اصل حیاتی بپذیریم، نتایج باورنکردنی توسعه و رشد برای ما رقم می‌خورد»، تصریح کرد: در اقدامی که در 40 روز گذشته صورت گرفته است، نهادی متشکل از همه اقشار مختلف جامعه زنان با عنوان پارلمان مشورتی زنان شکل گرفته است. 25 گروه از اقشار مختلف زنان شناسایی شده و پارلمان‌های شهرستان‌ها و استان‌ها را تشکیل داده است.
مدیر دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی بیان کرد: اعتقاد داریم افزایش جمعیت رابطه مستقیمی با سلامت بانوان دارد. باید همه نهادها و سازمان‌ها به این مسئله توجه داشته باشند. سلامت زنان هم به‌طور مستقیم با تربیت افراد یک جامعه مرتبط است و هم بر میزان جمعیت آن تاثیر حیاتی می‌گذارد.
در ادامه سید مؤید علویان، رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: کسانی که به مکان‌های شلوغ، از جمله اماکن مذهبی می‌روند باید مسائل بهداشتی را رعایت کنند و مواظب سلامتی خود باشند؛ چرا که طبق رصدهایی که صورت گرفته است، علائم مبتلا شدن به هپاتیت A در این دست از افراد دیده شده است.
معاون اسبق وزیر بهداشت با اشاره به اینکه «تا زمانی که آزمایش خون گرفته نشود، نمی‌توان به‌ یقین به وجود بیماری در فرد گواهی داد»، توضیح داد: بی‌اشتهایی، زرد شدن چشم و... می‌تواند از علائم پیشرفت بیماری هپاتیت در افراد باشد، اما تشخیص نهایی و قطعی تنها با گرفتن آزمایش خون ممکن است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با تأکید بر اینکه «ما اصولاً عادت نداریم قبل از وقوع حادثه پیش‌گیری کنیم»، تصریح کرد: بیشتر هم‌ و غم دست‌اندرکاران و مسئولان در ساخت و تجهیز بیمارستان‌ها و اضافه‌کردن تخت‌ها بیمارستانی و اتاق‌های ICU است. درحالی‌که با پیشگیری می‌توان به‌طور بسیار چشم‌گیری از هزینه‌های درمان کاست و باری سنگین را از روی دوش مردم و دولت برداشت.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۷۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • تشکیل ۳ پرونده جرایم انتخاباتی خراسان رضوی در دور اول
  • اجاره سالن همایش، سمینار و کنفرانس در سلام حرفه ای + [مشاوره رایگان]
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده