Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، یک ماه از آغاز سال تحصیلی در دانشگاه‌ها گذشت و همچنان وزارت علوم با سرپرست به کار خود ادامه می‌دهد و تازه روز گذشته رییس‌جمهور گزینه مورد نظرش را برای تصدی این پست به مجلس معرفی کرد؛ گزینه‌ای که از ابتدای به گوش رسیدن زمزمه معرفی‌اش، انتقادات و حواشی نیز، با خود به همراه داشته است، به طوری که اگر بخواهیم نیم‌نگاهی به وضعیت صنفی-رفاهی-دانشجویی دانشگاه‌های کشور در همین مدت کوتاه از آغاز سال تحصیلی 96-97 داشته باشیم، خواهیم دید که همچنان با وجود تخصیص منابع و اعتبارات، دانشگاه‌ها با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت بد غذای سلف که منجر به بروز علائم مسمومیت در تعدادی از  دانشجویان شد و همچنین افزایش نرخ و اختصاص نیافتنِ خوابگاه به برخی دانشجویان، از جمله مشکلات آنها در بعضی از  دانشگاه ها در مهرماه بوده است.

تعمیر و تجهیز ۵۰۳ خوابگاه با رتبه‌های ۴، ۵ و ۲

البته در کنار مشکلات به وجود آمده نمی‌توان از اقدامات ویژه صندوق رفاه دانشجویان چشم پوشی کرد؛ چرا که در چند سال اخیر اعتبارات ویژه‌ای در زمینه خوابگاهی و برای رفع مشکلات رفاهی دانشجویان، به خصوص در مناطق محروم، اختصاص یافته است. با این حال دانشگاه‌های گیلان، یاسوج، زنجان و ... از جمله دانشگاه‌هایی است که دانشجویانشان، در مواجهه با وضعیت خوابگاه‌ها، دست به اعتراض زدند.

ذوالفقار یزدانمهر (رییس صندوق رفاه وزارت علوم) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به اعتراضات صورت گرفته در دانشگاه‌ها در ارتباط با کمبود فضای خوابگاهی و کیفیت غذا، اظهار داشت: به منظور بهبود فضای خوابگاهی، سال گذشته، ۶۴ خوابگاه با رتبه ۵ را که وضعیت اورژانسی داشتند، ارتقا دادیم که اقدام به موقعی بود. امسال نیز ۵۰۳ خوابگاه با رتبه 4، 5 و 2 تعمیر و تجهیز شده و  به سطوح بالاتری ارتقا یافتند.

علت اعتراض دانشجویان به خوابگاه چه بود؟

وی با اشاره به اینکه امسال در آغاز سال تحصیلی تعدادی از دانشجویان پشت در خوابگاه‌ها ماندند، گفت: سازمان سنجش برای برخی دانشگاه‌ها از جمله یاسوج ۱۵۰ نفر و دانشگاه گیلان ۶۰۰ نفر مازاد در نظر گرفت، اما دانشگاه برای این تعداد دانشجو، خوابگاه پیش‌بینی نکرده بود، به همین دلیل وزارت علوم ورود کرد و این دانشجویان اسکان یافتند و در حال حاضر مشکلی ندارند. به همین منظور با اختصاص 30 میلیارد تومان اعتبار، در قالب کمک رهن به دانشگاه‌ها، ۷ هزار دانشجو اسکان داده شدند، از سوی دیگر نیز در برنامه ششم، گشایشی ایجاد شده که برای ساخت خوابگاه ها، تسهیلات ارزان قیمت در اختیار خیرین قرار دهیم. همچنین  با کمک بنیاد ۱۵ خرداد، ۲۸ خوابگاه در مناطق محروم با پیشرفت فیزیکی خوبی همراه بوده و به زودی به بهره برداری می‌رسد.

اعتبار ۱۱۰ میلیاردی برای تبدیل آشپزخانه‌های سنتی به صنعتی

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم همچنین درباره اعتراض دانشجویان به غذای دانشگاه گفت: سال گذشته ۱۱۰ میلیارد تومان برای تبدیل آشپزخانه‌ها از سنتی به صنعتی و بهبود فضای سلف اختصاص یافت. البته هنوز برخی دانشگاه‌ها نتوانسته‌اند خود را به وضعیت مطلوبی برسانند که هم خود دانشگاه و هم ما کمک خواهیم کرد که مشکلات حل شود.

رتبه‌بندی آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم نیز اواخر شهریورماه امسال از رتبه‌بندی آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها خبر داد و گفته بود که آنالیز این رتبه‌بندی طی یک ماه آینده مشخص خواهد شد. صدیقی همچنین با اشاره به اینکه بازسازی و تعمیر آشپزخانه دانشگاه‌ها نیز آغاز شده، از برنامه‌ریزی برای تبدیل آشپزخانه‌ها به آشپزخانه‌های صنعتی خبر داده بود.

از سوی دیگر در حالی با موافقت کمیسیون دایمی هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان و سرپرست وزارت علوم، قیمت غذای دانشجویی در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ با حدود ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال تحصیلی گذشته مواجه شد که برخی دانشجویان نسبت به افزایش نرخ غذا دست به اعتراض زدند.

از نخستین اعتراضات دانشجویی، تجمع اعتراض‌آمیز دانشجویان به وضعیت خوابگاه صدرای دانشگاه زنجان و قیمت آن بود. به گفته دانشجویان، قیمت خوابگاه دخترانه صدرا پس از تغییر مدیریت با افزایش ۶۴ درصدی (نزدیک به یک میلیون تومان) مواجه شده است.

 

اعتراض دانشجویان خوابگاهی دانشگاه خوارزمی، ساختمان کرج به عدم رسیدگی به درخواست‌شان مبنی بر سرد بودن خوابگاه و روشن نکردن شوفاژها توسط مسئولان، از دیگر مواردی بود که موجب تجمع اعتراضی دانشجویان شد. دانشجویان معترض می‌گویند؛ چند هفته است که می‌خواهیم شوفاژ را روشن ‌کنند؛ دخترها و پسرهای خوابگاه مریض شدند و مجبوریم هیتر روشن کنیم که خطر آتش‌سوزی دارد.

این اعتراض در حالی صورت گرفت که محمد علی سبحان الهی؛ رئیس دانشگاه خوارزمی روز گذشته، از فعال‌سازی سیستم‌های گرمایشی خوابگاهی دانشگاه خوارزمی کرج خبرداد و گفت: مشکل دانشجویان خوابگاهی کرج حل شده است.

 

از دیگر موارد مشکلات صنفی در دانشگاه‌ها، اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند به وضعیت بد سلف و کیفیت غذای این دانشگاه بود. دانشجویان در اعتراض به این وضع، غذای خود را در راهروی دانشگاه گذاشتند.

اعتراض دانشجویان روزانه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به ادغام دانشجویان پردیس بین‌المللی با دانشجویان روزانه، از دیگر موارد اعتراضی دانشجویان بود که این موضوع در حاشیه معرفی سرپرست دانشگاه با در دست داشتن پلاکاردهایی که بر روی آن نوشته شده بود (ما دانشجویان روزانه دندانپزشکی به دلیل کمبود فضای آموزشی، مخالف ادغام با دانشجویان پردیس خودگران هستیم) اعتراض خود را مطرح کردند.

اخذ شهریه برای دروس پیش نیاز از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی نیز اعتراض دانشجویان را به همراه داشت که در همین راستا دانشجویان نامه‌ای به سید حسن صدوق رئیس دانشگاه نوشتند. در بخشی از این نامه آمده است: اخذ هر وجه توسط دانشگاه دولتی شهید بهشتی باید مستند به قانونِ مصوب مجلس باشد و استناد به آئین نامه وزارت علوم، یا مصوبه هیات امناء مشمول واژه «تحت هر عنوان» بوده از این رو بنابر صراحت ماده، تصمیم اخیرالذکر غیرقانونی بوده و به استناد ماده ۶۰۰ قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده واجد وصف جزائی است.

نظر به مراتب فوق و غیرقانونی بودن تصمیم دانشگاه مبنی بر اخذ شهریه برای واحدهای پیش نیاز از دانشجویان دوره روزانه خصوصاً آنکه واحدهای مزبور نه به جهت ضعف شخصی دانشجویان بلکه به صورت اجباری به تمام  دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد تعلق گرفته است.

 به نحوی که تمامی دانشجویان بلااستثناء ملزم به گذراندن آن واحدها هستند، با عنایت به شخصیت والای علمی و اخلاقی حضرت عالی مستدعی است؛ ظرف بیست روز از تاریخ تسلیم این نامه به دبیرخانه آن ریاست، نسبت به دعوت نمایندگان اینجانبان و نهایتا اتخاذ تصمیم شایسته اقدام کنید، بدیهی است درصورت عدم دعوت و یا عدم همکاری موثر، حق شکایت اینجانبان نسبت به تصمیم فوق الذکر به دیوان عدالت اداری وفق بند ۱ ماده ۱۲ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و همچنین تجمع مسالمت آمیز بنابر اصل ۲۷ قانون اساسی محفوظ است.

در آغازین روزهای سال تحصیلی ۹۶-۹۷ تعدادی از دانشجویان از دانشجویان دانشکده شمسی‌پور وابسته به دانشگاه فنی و حرفه‌ای، به دلایلی که نبود امکانِ اسکان در خوابگاه عنوان شد، مجبور به استقرار  در نمازخانه این دانشگاه شدند.

در دانشگاه هنر اصفهان نیز یک فرم رضایتنامه والدین خبرساز شد؛ به طوری که دانشجویان از این فرم با عنوان نگاه قیم مآبانه به دختران خوابگاهی دانشگاه هنر یاد کردند.

تعدادی از دانشجویان شبانه دانشگاه تهران هم 17 مهر امسال، به منظور پیگیری مشکل خود که عدم اختصاص خوابگاه بود، در مقابل کوی دانشگاه تجمع کردند. این دانشجویان عنوان می‌کردند که در دفترچه راهنمای پذیرش گزینه‌ای تحت عنوان اختصاص خوابگاه وجود نداشت، اما در زمان ثبت‌نام، مسئولان این دانشگاه تاکید کردند که مشکل آنها برطرف می‌شود. البته ناگفته نماند که دانشگاه‌ها تعهدی در قبال اختصاص خوابگاه به دانشجویان شبانه ندارند، اما آنطور که رییس صندوق رفاه وزارت علوم به ایلنا می‌گوید: تعدادی از این دانشجویان اسکان داده شده‌اند و بخشی دیگر با ایجاد ظرفیت جدید اسکان داده خواهند شد.

75 نفر از دانشجویان دانشکده فنی و حرفه ای امام علی (ع) یزد نیز اواخر مهرماه دچار مسمومیت و البته به صورت سرپایی مداوا شدند. این در حالی است که رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای، از عنوان "بروز علائم گوارشی" استفاده کرده است. گفته می‌شد که غذای بی‌کیفیت علت بروز چنین حادثه‌ای بوده است. رییس دانشگاه اما این خبر را تکذیب و اعلام کرد که در بررسی‌هایی که توسط بیمارستان صورت گرفته اعلام شده، مشکل از غذای دانشکده نبوده است، در حالی که پس از این حادثه آشپزخانه این دانشکده تعمیر و تجهیز شد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۵۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

اعتراض‌های دانشجویان در حمایت از فلسطین

از روزهای ابتدایی حمله های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تایید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست‌ دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی‌ از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتا در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته‌ اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رای بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

رویگردانی جامعه آمریکا از سیاست‌های بایدن

نظرسنجی آوریل ۲۰۲۴ پیو (PEW) نشان داد که تنها ۱۲ درصد از جوانان آمریکایی سیاست‌های دولت بایدن را باعث ایجاد تعادل در جنگ غزه می‌دانند. نتایج نظرسنجی ماه مارس گالوپ نیز نشان داد محبوبیت بایدن برای مدیریت اوضاع در منطقه خاورمیانه به ۲۷ درصد رسیده است. در این شرایط سیاست‌های دولت آمریکا در بین بسیاری از حامیان آن به ویژه قشر جوان نیز با دشواری روبرو است. در واقع سیاست‌های ضعیف بایدن در عدم پیشبرد آتش‌بس و بی‌عملی در کمک به غیرنظامیان فلسطینی بوده که دولت را در تنگنا قرار داده است. بر این اساس از یک طرف باید اعتراض‌های دانشجویی را یک جلوه از پشتیبانی جوانان آمریکایی از فلسطین دانست. از طرف دیگر نیز بعد از سیاست‌های ناکارآمد بایدن که به خودی خود، دولت کنونی را درگیر چالش عمیق کرده، این اعتراضات نیز ضربه محکم دیگری به بایدن در سال منتهی به انتخابات است.

این در حالی است که بایدن در چهارم می و در اولین واکنش به اعتراض‌ها اظهار داشت: «این اعتراض‌ها تغییری در سیاست‌های من در خاورمیانه نخواهد داد. با ورود گارد ملی به دانشگاه‌های‌مان مخالفیم. تظاهرات مسالمت‌آمیز در ایالات متحده مورد قبول است، اما خشونت ضدقانون است. آسیب زدن به دارایی‌های عمومی جزئی از آزادی بیان نیست.» در ارتباط با این اظهارات ذکر دو نکته ضروری است.

افزایش حساسیت جامعه آمریکا در برابر بی‌تفاوتی دولت

اعتراض‌های این چنینی در دهه ۱۹۶۰ در جنگ ویتنام نیز جامعه آمریکا را درنوردید، اما تاثیر چندانی در سیاست‌ دولت نداشت. سخنان بایدن مبنی بر آنکه این اعتراض‌ها تغییری در سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا ایجاد نمی‌کند موید همین است. علی‌رغم این که دولت به همراه شبکه‌های خبری جریان اصلی آمریکا از ابتدا تلاش کردند تا دیدگاه‌ «دفاع از خود اسرائیل» را در ذهن مردم این کشور نهادینه کنند، اما واقعیت جامعه آمریکا چیز دیگری است. جورج اوچنسکی از رسانه Daily Montanan که بخشی از State Newsroom بزرگترین سازمان خبری غیرانتفاعی آمریکا است می‌نویسد: «سیاستمداران ما دانشجویان معترض را تحقیر می‌کنند و در مورد اینکه دانشجویان باید به کلاس‌های خود بازگردند صحبت می‌کنند. دانشجویان حق دارند از اینکه کنگره و رئیس جمهور ۲۶ میلیارد دلار دیگر برای ادامه کشتار به اسرائیل فرستادند، خشمگین شوند. اکنون مانند نیم قرن پیش (جنگ ویتنام) نیست که وطن‌پرستی با اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم یا بلندترین صدا تعریف ‌شود، زیرا اکنون وطن پرستی مستلزم داشتن شجاعت کافی برای ایستادگی در برابر دولت و منافع عمیق مجتمع‌های نظامی-صنعتی است. به این می‌گویند انسانیت. میهن‌پرستان واقعی حق دارند از دولت خود سیاست‌ها و اقدامات انسانی را مطالبه کنند.»

سیاست سرکوب پلیس در برابر اعتراضات

بایدن در بخشی از واکنش خود به این اعتراض‌ها، خشونت را ضدقانون دانست و اظهار کرد که با ورود گارد ملی به دانشگاه‌ها مخالف است. به نظر می‌رسد در کنار بی‌تفاوتی و واکنش دیرهنگام، بازی با کارت پلیس حربه دیگر بایدن برای کاستن از آثار منفی این اعتراضات بر وجهه دولت است. واقعیت این است که استفاده غیرقانونی از زور علیه غیرنظامیان توسط پلیس آمریکا امری رایج است. طبق آمار Mapping Police Violence یک گروه تحقیقاتی غیرانتفاعی، در سال ۲۰۲۳ دست کم ۱۲۳۲ نفر (تقریبا روزانه سه نفر) توسط پلیس آمریکا کشته شدند. در اعتراض‌های اخیر آمریکا درگیری بین پلیس و دانشجویان از دانشگاه کلمبیا آغاز شد و خشونت پلیس باعث شد تا دیگر دانشگاه‌ها نیز اعتراضات منظمی را ترتیب دهند.

در تمام دانشگاه‌های درگیر در این اعتراضات، پلیس تاکنون بیش از دو هزار نفر را بازداشت کرده است. این میزان بالای خشونت، حمایت برخی از شخصیت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی از معترضین را نیز به همراه داشت. از جمله عفو بین‌الملل با محکومیت این رفتار خشن، بر اهمیت حق اعتراض تاکید کرد. آنگونه که اوچنسکی می‌گوید: «در کشوری که بر پایه حقوق آزادی بیان و مخالفت علیه اقدامات دولت بنا شده، آنچه اکنون شاهد هستیم، اقدامات خشونت‌آمیز پلیس و خیانت کامل به دموکراسی است.»

نتیجه

دانشگاه‌های آمریکا روزهاست که عرصه اعتراضات کم‌سابقه در حمایت از مردم فلسطین است. هر چند شاید این اعتراض‌ها تاثیری بر سیاست دولت نداشته باشد، اما جامعه آمریکا را فعالانه در پی ایجاد تغییر در روندهای تصمیم‌گیری و اجرا نشان می‌دهد. دولت نسبت به این اعتراض‌ها رویکرد بی‌تفاوتی را در پیش گرفته و پلیس نیز دست به سرکوب معترضان می‌زند. در این وضعیت آنگونه که گاردین اشاره دارد، سرکوب دانشجویان منجر به اعتراض پایدارتر و مشارکت گسترده‌تر می‌شود.

سجاد مرادی کلارده؛ پژوهشگر روابط بین‌الملل

کد خبر 6096055

دیگر خبرها

  • کدام دانشگاه‌ها به جنبش حمایت از فلسطین پیوسته‌اند؟ | اینفوگرافیک
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • درگیری فیزیکی در حاشیه مناظره انتخاباتی!
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان دراعتراضات ضد صهیونیستی
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک