Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه بین الملل: در چند ماه گذشته از هنگامی‌که رئیس اقلیم کردستان عراق تصمیم به برگزاری همه‌پرسی در این منطقه گرفت گسل‌های اختلافات بین احزاب کرد عراقی بیشتر شد و شکاف‌ها هرروز بیشتر از دیروز گردید. احزاب کرد عراقی عمدتاً مخالف وضعیت کنونی سیاسی اقلیم کردستان عراق بودند و بر این باور بودند که برگزاری همه‌پرسی در چنین شرایطی اقلیم کردستان عراق را روبروی بحران می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بولتن نیوز، این احزاب قبل از اینکه در خصوص برگزاری همه‌پرسی مخالف باشند در خصوص مشکلات اقلیم اختلافات زیادی داشتند. آن‌ها بر این باور بودند که پارلمان اقلیم کردستان عراق تعطیل‌شده و روند حکمرانی در اقلیم یک‌جانبه شده است. در این میان احزاب معارض از کابینه خارج‌شده و هیچ توجهی به خواسته‌های آن‌ها نمی‌شد.

با تصمیم‌گیری برای برگزاری همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق این شکاف‌ها و اختلافات تشدید شد ولی مشکل اصلی اقلیم این بود که احزاب مخالف امکان تغییر نظرات بارزانی را نداشتند و تحریم و بایکوت جلسات و نشست‌ها هم مانعی نشد تا بارزانی از این تصمیم منصرف گردد. آنچه در این میان قابل‌توجه و تأمل است که کشورهای همسایه نیز یعنی ایران و ترکیه و حتی آمریکا هم به‌شدت هشدار دادند که نباید همه‌پرسی برگزار گردد ولی بارزانی تأکید داشت که باید همه‌پرسی برگزار گردد.

اگرچه بخشی از بدنه اتحادیه میهنی کردستان عراق با مسعود بارزانی همسو بود اما اکثریت آن مخالف آن بود و تا لحظه آخر هم کوشید که بارزانی را از تصمیم خود منصرف کنند اما موفق نشدند و در مقابل عمل انجام‌شده قرار گرفتند.

همه‌پرسی در میان دنیایی از مخالفت داخلی و خارجی برگزار شد و بارزانی قبل از برگزاری گفت اگر همه‌پرسی موفق شد مبارک مردم کردستان عراق باشد و اگر نشد وی به‌تنهایی مسئولیت قبول خواهد کرد.

به فاصله چند روز بعد از برگزاری همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق مخالفت‌های داخلی و عراق و بین‌المللی با این اقدام بیشتر و بیشتر گردید و بغداد تأکید کرد که نتایج این‌همه پرسی باید ابطال گردد اما به این هشدارها هم توجهی نشد تا اینکه عراق عزم خود را به استناد قانون اساسی این کشور جزم کرد و راهی مناطق مورد منازعه گردید و در کمتر از یک هفته تمامی این مناطق به کنترل نیروهای ارتش فدرال عراق درآمد.

حالا کردهای عراق خود را در مقابل دنیایی از باخت می‌بینند و خود را بازنده بزرگ می‌دانند. وقتی به فضای مجازی نگاه می‌کنی مملو از فحش و ناسزا خطاب به آمریکا و اروپا است که گویا به آن‌ها خیانت کرده‌اند. ولی واقعیت این است که مشکل از خود درخت است و بس. این‌همه هشدار و توجه و پیام همه و همه نادیده گرفته شدند و حالا احزاب کرد عراقی در تلاش برای تشکیل دولت انتقالی و برگزاری انتخابات در این منطقه و منحل کردن تمامی سازوکارهای اداری و دولتی کنونی اقلیم کردستان عراق هستند.

یوسف محمد رئیس پارلمان اقلیم کردستان عراق که ورودش به اربیل در سایه اختلافات داخلی ممنوع شده است در پیامی از مسعود بارزانی خواست که از مسئولیت خویش کناره‌گیری کند و دولت انتقالی تشکیل گردد. همسو با این درخواست سایر احزاب کرد عراقی نیز این درخواست را مطرح کرده‌اند اما در روزهای اخیر تنها دو بیانیه از سوی بارزانی منتشر شد که هیچ اشاره‌ای به شکست‌های اخیر نکرده و بر مواض قبلی خود تأکید کرد.

بر اساس اخبار رسانه‌های کردی در منطقه احزاب مخالف و شماری از شخصیت‌ها و جریان‌های سیاسی در تلاش برای تشکیل جبهه‌ای متحد برای تشکیل دولت انتقالی هستند ولی مشکل این احزاب این است که در تمامی این سالها تسلیم جریان سیاسی حاکم بر اقلیم بوده و همواره به خاطر منافع موقت و کوتاه‌مدت خویش از تصمیم‌گیری‌های جدی خود را دور نگاه داشته‌اند.

به‌عنوان‌مثال آن‌ها با تصمیم جدی قبل از برگزاری همه‌پرسی می‌توانستند بخش زیادی از جامعه کردی را در اقلیم کردستان عراق از ورود به موضوع همه‌پرسی که اقلیم را رویاروی سرنوشتی نامعلوم کرده است دورنگاه دارند.

همه‌پرسی امروز باعث شکستی شده است که همه مردم اقلیم کردستان عراق و حتی احزاب مخالف را تحت تأثیر قرار داده است و عملاً شکستی تاریخی برای کردها شد ازاین‌رو ادامه این روند و اصرار بر مواضع قبلی بر شکست‌ها عمق خواهد بخشید.

بازگشت به آغوش قانون اساسی عراق که دستاوردهای مهمی برای کردها در عراق در بطن خود به همراه دارد می‌تواند شانس جدیدی برای رهبری کردها در منطقه باشد و آن‌ها را از تنش‌ها دورتر کند. همه احزاب کرد عراقی بر مواضع موحد تأکیددارند اما آنچه در میدان می‌گذارد این است که وحدت داخلی بر اساس خواسته‌های آن‌ها باشد و این به معنای تشدید گسل‌های اختلاف در اقلیم است.

رهبران کرد عراقی باید بپذیرند پای در مسیر اشتباهی گذاشتند که پیامد آن‌هم وضعیتی است که ما شاهد آن هستیم و اگر رهبرانی واقعی هستند نباید از پذیرش اشتباه امتناع نمایند چون عدم پذیرش شکست یعنی ادامه شکست و فروپاشی.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلافات آشکار شد؛ درگیری لفظی محمد صلاح با یورگن کلوپ پیش از ورود به زمین + ویدئو

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: ورزش سه

tags # یورگن کلوپ ، محمد صلاح ، لیورپول سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • اختلافات آشکار شد؛ درگیری لفظی محمد صلاح با یورگن کلوپ پیش از ورود به زمین + ویدئو
  • لحظۀ حملۀ پهپاد ناشناس به میدان گازی کورمورِ کردستان عراق
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات