Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@17:15:32 GMT

«کودکی همسفر قصه‌ها» شعار جشنواره تئاتر کودک

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۲۹۷۲

«کودکی همسفر قصه‌ها» شعار جشنواره تئاتر کودک

نشست رسانه ای بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان صبح امروز ۳۰ مهرماه در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.در این نشست خبری مریم کاظمی دبیر جشنواره و فاضل عبادی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان حضور داشتند و اجرای نشست نیز بر عهده جواد اعرابی بود.

در ابتدای این نشست عبادی با اشاره به ظرفیت های استان همدان بیان کرد: بنا داریم استان همدان را به قطب فعالیت های فرهنگی کودکان و نوجوانان تبدیل کنیم که در همین راستا برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، فیلم کودکان و نوجوانان، تصویرسازی آیات برای کودکان و نوجوانان، برپایی جشنواره شعر، معرفی نخبگان کودک و نوجوان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از جمله این فعالیت ها هستند و معتقدیم تثبیت این برنامه ها به نام شهر همدان یکی از راه های پاسداشت فرهنگ و تمدن این شهر است.براساس فراخوان داده شده آثار خوبی به دبیرخانه رسیده اند که امسال از لحاظ کمیت ۲۵ درصد افزایش تقاضا داشتیم و از لحاظ محتوا نیز جشنواره رشد خوبی کرده است

وی ادامه داد: ۹ شهرستان استان همدان همگی دارای مجتمع های فرهنگی بوده و به دلیل نعمت برگزاری این جشنواره ها شهر ما دارای سالن های مجهز برای برگزاری جشنواره های بین المللی است. همچنین براساس فراخوان داده شده آثار خوبی به دبیرخانه رسیده اند که امسال از لحاظ کمیت ۲۵ درصد افزایش تقاضا داشتیم و از لحاظ محتوا نیز جشنواره رشد خوبی کرده است.

در ادامه نشست کاظمی بیان کرد: از بزرگترین خوشحالی های من این است که جشنواره ای در شهرستان برگزار می شود چون اگر از شهر تهران تمرکززدایی شود مخاطبان با شهرهایی که میزبان چنین رویدادهایی هستند آشنایی بیشتری پیدا کرده و مردم آن شهرها نیز با فرهنگ و هنر بیشتر آشنا می شوند.

وی با ارایه اطلاعاتی درباره بخش های مختلف جشنواره یادآور شد: در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی ۶۷ متقاضی داشتیم که ۱۰ اثر برگزیده شدند و در حال حاضر استادان با نویسندگان این آثار کار می کنند تا نمایشنامه ها به سطح کیفی بهتری برسند. همچنین در بخش خیابانی ۱۶۹ طرح به دست ما رسید که در نهایت ۸ طرح در بخش نهایی انتخاب شدند. در بخش مسابقه خردسال نیز ۷۳ طرح ارایه شد که در بازبینی نهایی هفت اثر انتخاب شدند. در بخش کودک و نوجوان نیز به ترتیب ۶۴ و ۴۸ اثر به دستمان رسیدکه به زودی نتایج نهایی را اعلام خواهیم کرد.

کاظمی متذکر شد: تعداد کارها به رشد کیفی جشنواره کمک می کند چون امکان بهتری برای انتخاب کارهای باکیفیت به ما می دهد همچنین به طور موازی در حال بازبینی کارهای خارجی نیز هستیم. ۱۲۰ نمایش خارجی برای حضور در بخش بین الملل درخواست دادند که حضور برخی قطعی شده و با برخی دیگر در حال مذاکره هستیم. همچنین شورای سیاستگذاری جشنواره نیز مشخص شده که به زودی جلسه ای برگزار خواهیم کرد.

وی درباره نهادهایی که با جشنواره همکاری می کنند بیان کرد: با کانون پرورش فکری کودک و نوجوانان، موسسه تماشاگان، صداوسیما و کانون های خانه تئاتر برای همکاری با جشنواره صحبت هایی صورت گرفته است. همچنین صحبت هایی برای پذیرایی، اسکان، تعداد مهمان ها و... شده و تفاهمنامه ای امضا شده است. در واقع همه برنامه ها در حال انجام است و امیدواریم تا یک ماه و نیم آینده اکثر آنها نهایی و به نتیجه برسد.شخصا فکر می کنم حضور نداشتن داوران کودک و نوجوانان کار درستی نیست چون این اقدام از جشنواره فیلم کودک و نوجوان به جشنواره ما راه یافته است در حالی که تئاتر یک امر تخصصی است و به راحتی نمی توان آن را داوری کرد

کاظمی با اشاره به اینکه ۶ عنوان کتاب در این دوره از جشنواره رونمایی خواهد شد درباره حضور نداشتن داورهای کودک و نوجوان در جشنواره گفت: شخصا فکر می کنم حضور نداشتن داوران کودک و نوجوانان کار درستی نیست چون این اقدام از جشنواره فیلم کودک و نوجوان به جشنواره ما راه یافته است در حالی که تئاتر یک امر تخصصی است و به راحتی نمی توان آن را داوری کرد.

دبیر جشنواره درباره پرداختن به موضوعات تلخی که برای کودکان در جامعه اتفاق افتاده بیان کرد: ما می خواهیم در این جشنواره امید به وجود بیاوریم و اتفاقاتی که برای کودکان در این روزها رخ داده جزو رویکرد جشنواره نیست اما هنرمندان می توانند برای مضامین شان از آنها استفاده کنند. همچنین باید عنوان کنم شعار امسال جشنواره «کودکی همسفر قصه ها» است.

وی درباره مشکلاتی که چند سال است جشنواره با آن روبرو بوده و همکاری نکردن مدیران همدان با مسئولان جشنواره توضیح داد: قطعا همیشه مشکلاتی هست اما باید آنها را به شکلی از سر راه برداریم. من هر سال به عنوان متقاضی در جشنواره شرکت داشتم و چهار است به همدان نرفتم و از کیفیت پذیرایی و جشنواره بی خبر هستم اما ما همه مشکلات را مطرح کردیم تا اتفاقاتی مانند سال گذشته رخ ندهد.

این کارگردان تئاتر یادآور شد: تلاشمان این است که برخی از کاستی های سال گذشته برطرف شود، حتی اگر بتوانیم کمی رشد داشته باشیم خوب است چون همه ما مدیران مقطعی هستیم و نباید فکر کنیم که در همان سال که دبیر شده ایم باید انقلابی در جشنواره رخ دهد. اساس جشنواره این است که کیفیت کارها بالا بیاید، سالن ها تجهیز شود و همه کنار هم حالشان خوب باشد پس مسایل دیگر حاشیه است که ما به آن ورود نمی کنیم.

کاظمی در ادامه با اشاره به اینکه تا امروز هیچ تغییری در سالن های برگزارکننده جشنواره به وجود نیامده بیان کرد: در همدان نیز به رسم تهران که خانه هایی را تبدیل به تماشاخانه و تئاتر می کنند و اتاق  های کوچک به سالن تبدیل شده اند. معتقدم که در طول سال باید تغییرات کلانی صورت گیرد و سازمان های ذی‌ربط و ذی‌نفع در این افتخار استانی همکاری و مشارکت کنند اما تا نزدیک به برگزاری جشنواره می شود همه به یاد تامین امکانات و تجهیزات می افتیم.

عبادی نیز در این زمینه توضیح داد: شاید در کشور، استان های کمی داشته باشیم که هم بتوانند جشنواره تئاتر و هم جشنواره فیلم را با فاصله اندک از هم برگزار کنند. زیرساخت های استان همدان از لحاظ کمی و کیفی تغییر کرده است و ما سال گذشته ۲ سالن به سالن هایمان اضافه کردیم، در واقع اگر امکاناتمان از تهران بیشتر نباشد کمتر نیست و حتی برای اسکان مهمانان هتل پنج ستاره در نظر گرفته شده است و می توان گفت از نظر اسکان و پذیرایی بهتر از تهران عمل می کنیم.بودجه امسال رشد قابل ملاحظه ای داشته و مشکلی از این جهت نخواهیم داشت. امسال ۱۵ درصد افزایش بودجه داشتیم که سهم اداره کل هنرهای نمایشی ۸۰۰ میلیون تومان است

وی ادامه داد: امسال نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان تجهیزات مصرفی هزینه شده است و ما تلاش کردیم با کمترین هزینه بهترین امکانات را فراهم کنیم.

در پایان این نشست مهدی حاجیان مسئول ستاد جشنواره درباره میزان بودجه این دوره توضیح داد: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به صورت مشترک بین اداره فرهنگ و ارشاد استان همدان و اداره کل هنرهای نمایشی برگزار می شود که هر کدام بخشی از هزینه ها را بر عهده دارند. هزینه های اجرایی مانند اسکان، پذیرایی، ایاب و ذهاب و... بر عهده استان همدان و هزینه های تولید، کمک هزینه ها، جوایز، حق الزحمه داوری ها و ... اداره کل هنرهای نمایشی بر عهده دارد.

وی در پایان بیان کرد: بودجه امسال رشد قابل ملاحظه ای داشته و مشکلی از این جهت نخواهیم داشت. امسال ۱۵ درصد افزایش بودجه داشتیم که سهم اداره کل هنرهای نمایشی ۸۰۰ میلیون تومان است.

 فاضل عبادی سهم استان همدان در برگزاری جشنواره را بیش از یک میلیاردتومان اعلام کرد.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۲۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم‌تبار در ادامه اجراهای بین‌المللی خود، این‌بار از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، در هفته دوم اردیبهشت در جشنواره مونودرام کارتاژ تونس روی صحنه می‌رود. به بهانه این اجرا کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی به ارایه توضیحاتی درباره این مرکز و فعالیت‌های آن در عرصه بین‌المللی، پرداخت.

وی درباره فعالیت‌های بین‌المللی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، یادآور شد: سال‌ها بود که ما بحثی را در حوزه هنری انقلاب اسلامی مطرح می‌کردیم اما هر بار که مطرح می‌شد، به نتیجه نمی‌رسید. گرچه سال‌ها قدم‌هایی جسته و گریخته برداشته شد اما آنطور که باید اتفاقی نمی‌افتاد. بحث مورد نظر این بود که حوزه هنری، هنرمندان حوزه هنری و توان تولید حوزه هنری به جایی رسیده است که ما باید کم کم بتوانیم به کشورهای مختلف؛ به ویژه کشورهای همسایه و کشورهای مسلمان، آثار خود را ارایه دهیم. آن هم به ۲ دلیل مهم، اول توجه به مساله جهاد تبیین است که رهبری نیز به آن تاکید دارند و دلیل دیگر سخنی است که امام خمینی (ره) سال‌ها به آن تاکید داشتند و می‌فرمودند که ما باید انقلاب‌مان را به جهان صادر کنیم. در طول ۴۵ سالی که از انقلاب گذشته است، هنرمندان حوزه هنری در رشته‌های مختلف اعم از سینما، ادبیات، شعر، تجسمی و هنرهای نمایشی به جایی رسیده‌اند که توان انتقال تجربیات و دانش خود به کشورهای همسایه و مسلمان و فراتر از آن، حتی کشورهای اروپایی را دارند، اما همواره نبود بخش بین‌الملل در حوزه هنری به عنوان یک خلاء محسوب می‌شد. ما سال‌ها می‌گفتیم که باید یک بخش بین‌الملل در حوزه راه‌اندازی شود، چراکه هنرمندان حوزه هنری باید فراتر از ایران، فعالیت کنند.

اتفاقات خوبی در چند سال اخیر در بخش بین‌الملل رقم خورد

زارعی ادامه داد: این صحبت‌ها ادامه داشت، تا بالاخره در دوره جدید هم، ما این مساله را با آقای دادمان و مدیران جدید حوزه هنری مطرح کردیم. صحبت‌ها نتیجه داد و حالا چند سالی است که بخش بین‌الملل در حوزه هنری تاسیس شده و در حال فعالیت است‌. اتفاقات خوبی در چند سال اخیر در بخش بین‌الملل رقم خورد، به عنوان مثال ما در کشورهای سوریه و عراق دفتر راه‌اندازی کردیم و به کشوری چون لبنان رفت‌ و آمد زیادی داشتیم. این رفت‌وآمدها روز به روز بیشتر شد به طوری که ما در عراق، لبنان و سوریه شب شعر برگزار کردیم و کم کم اتفاقات هنری رقم خورد و هنرمندان عرصه تجسمی ما نیز، به کشورهای مذکور اعزام شدند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به اینکه از سال ۹۵ به عنوان مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری منصوب شده است، توضیح داد: در این مرکز حرکتی بین‌الملل را با برگزاری همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین با عنوان «روایت راهیان»، آغاز کردیم. هفت دوره آن از سال ۹۵ تاکنون برگزار شده است. هر سال نزدیک به ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از هنرمندان آیینی را انتخاب می‌کردیم، ۲ روز در نجف، چهار روز در مسیر کربلا، سه تا چهار روز در شهر کربلا هنرهای نمایشی به زبان‌های فارسی، ترکی و عربی اجرا می‌شد. بعد از راه‌اندازی بخش بین‌الملل در حوزه هنری، سعی کردیم که با کشورهای مسلمان و عربی، ارتباطات بیشتری پیدا کنیم. من تجربیاتی را سال‌ها در کشور عراق و به مدت سه سال در کشور سوریه داشتم، آن تجربیات برای رقم‌زدن ارتباطات موثر به ما کمک کرد و ما با هنرمندان تئاتر سوریه و یمن و عراق و تونس ارتباط گرفتیم. این ارتباطات باعث شد که سال ۱۴۰۰، ما از بخش بین المللی حوزه هنری با نمایش «عِندَ ما تَنتَهی تُسقُط» که دارای موضوع و محتوا ضدصهیونیستی است، در جشنواره‌های «جندو» و «کاف» کشور تونس شرکت کنیم. این نمایش در این ۲ جشنواره اجرا شد، رتبه و جوایزی زیای دریافت کرد و عنوان نمایش برگزیده به مفهوم مطلق را از آن خود کرد. درضمن، در این اعزام و شرکت، ما با هنرمندان تونس ارتباطات بیشتری پیدا کردیم.

تئاتر حوزه هنری و تئاتر ایران می‌تواند در جشنواره‌های آسیایی، اروپایی و آفریقایی حضور پیدا کند

وی با بیان اینکه ارتباطات ما با کشور تونس، به عنوان یکی از کشورهای مهم آفریقایی-عربی که دارای اعتبار و جزو رسمی‌ترین جشنواره‌های تئاتری کشورهای عربی و مسلمان است، بسیار مهم و ارزشمند بود، گفت: سال ۱۴۰۱ گروه تعزیه‌ای را به جشنواره تئاتر صحرایی در یکی از استان‌های جنوبی تونس اعزام کردیم. این گروه، بهترین‌های تعزیه ایران بودند و در رقابت با ۳۰ کشور دنیا توانستند با اجرای تعزیه حضرت حر، عنوان کار برگزیده به مفهوم مطلق را کسب کنند. سال گذشته نیز، «اسب قاتلین» به کارگردانی سیدمحمدهادی هاشم‌زاده از هنرمندان استان فارس، برگزیده مفهوم مطلق دوره چهل و یکم جشنواره تئاتر فجر شد. پس از اجراهای موفق و پرتماشاگر در شیراز، ما این کار را برای اجرا در تونس انتخاب کردیم و به جشنواره «کارتاژ» اعزام شد؛ جشنواره «کارتاژ» بزرگترین و معتبرترین جشنواره تئاتر تونس است. امسال نیز نمایش «آلاء» از طرف بخش بین‌الملل حوزه هنری به هفتمین جشنواره بین‌المللی مونودرام «کارتاژ» تونس اعزام شده است. این نمایش قرار است از ۶ تا ۱۳ اردیبهشت در این جشنواره بین‌المللی حضور پیدا کند و با آثار کشورهای اقصی نقاط دنیا حاضر در این رویداد، رقابت کند.

زارعی تاکید کرد: تئاتر حوزه هنری و تئاتر ایران به سطحی رسیده که بتواند در ژانرهای مختلف در جشنواره‌های آسیایی، اروپایی و آفریقایی حضور پیدا کند. جا دارد از آقای سیدامیر جاوید مدیر بخش بین‌الملل حوزه هنری انقلاب اسلامی تشکر کنم چراکه در این چند سال، همکاری لازم و تمام و کمال را با مرکز هنرهای نمایشی داشته‌ است. ما هر زمان که خواستیم نمایشی را به جشنواره‌های مختلف در کشورهای دیگر اعزام کنیم با آغوش باز از آن استقبال کردند. این امر نشان از این دارد که تئاتر حوزه هنری به جایی رسیده است که هم بتواند تجربیات خود را در جشنواره‌های کشورهای مختلف انتقال دهد و هم بتواند بحث جهاد تبیین و صدور انقلاب را که جزو وظایف ذاتی حوزه هنری است به خوبی انجام دهد.

وی درباره ویژگی‌های نمایش «آلاء» توضیح داد: نمایش «آلاء» به کارگردانی و نویسندگی محمد کاظم‌تبار، نمایشی در حوزه مقاومت و جنگ است که روایتی جذاب از مقاومت و جنگ و دفاع مقدس ما ارایه می‌دهد. این نمایش تاکنون توانسته اجراهای موفقی داشته باشد و جوایز بسیاری را کسب کرده است.

تونس در حوزه تئاتر، حوزه هنری را نماینده ایران می‌داند

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره ویژگی‌های جشنواره‌های تئاتر کشور تونس، یادآور شد: کشور تونس، کشوری است که بحث بیداری اسلامی برای اولین بار از آنجا آغاز شد و هنوز هم بحث بیداری اسلامی در این کشور مطرح است. هنرمندان و روشنفکران تئاتری کشور تونس، با ما در صهیونیست‌ستیزی و ظلم‌ستیزی ثابت‌قدم هستند و آثار هنری و تئاتری ضدصهیونیستی زیادی را تولید می‌کنند. در ضمن هم هنرمندان، هم مردم تونس سال‌ها است که از مدافعان مردم فلسطین و غزه هستند و افرادی هستند که در بحث انقلابی‌گری با ما بسیار هم‌سو بوده و پیشرو هستند.

خزاعی درباره معیارهای مدنظر جشنواره‌های تئاتری تونس برای انتخاب آثار ایرانی، گفت: انتخاب آثار هم از وجه هنری، هم محتوایی برای این جشنواره‌ها اهمیت دارد. معمولا در تونس به جهت اینکه کشوری بسیار سیاسی است، نمایش‌هایی که در جشنواره‌هایش روی صحنه می‌رود، جنبه‌های سیاسی بالایی دارد. در اکثر تئاترهای هنرمندان کشور تونس مفاهیمی چون مبازره با فساد، انقلابی‌گری و مبارزه با صهیونیست‌ها زیاد دیده می‌شود و این مساله در بحث انتخاب آثار ایرانی نیز موثر است.

وی با بیان اینکه تونس در حوزه تئاتر حوزه هنری را نماینده ایران می‌داند، افزود: بیشتر تئاترهایی که از ایران به تونس اعزام شده و در جشنواره‌های مختلف حضور پیدا کرده‌اند، آثار حوزه هنری هستند به گونه‌ای که می‌توان گفت جشنواره‌های تونس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی را نماینده تئاتر ایران می‌دانند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پایان درباره معرفی تماشاخانه بزرگ و تاریخی کشور تونس به هنرمندان تئاتر ایران، بیان کرد: تونس، در شمال آفریقا قرار دارد و به فرانسه و ایتالیا نزدیک است. سال‌ها قبل از اینکه مستعمره فرانسه باشد، مستعمره ایتالیا بود و شاید بیش از ۲۰ تماشاخانه به سبک قدیم روم در آنجا احداث شده بود. به جهت اهمیت این تماشاخانه‌ها، ما در حوزه هنری ۲ کتاب پژوهشی «تاریخ تونس» و «تماشاخانه‌های رومانی‌ها» نوشته دکتر ریاض رییس دانشگاه هنرهای زیبای شهر کاف را که درباره تماشاخانه‌های رومی در تونس و سبقه تئاتر تونس است ترجمه کردیم و قرار است توسط انتشارات سوره مهر حوزه هنری چاپ شوند.

کد خبر 6090132 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • لزوم ارائه برنامه از سمت شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال