Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@21:08:53 GMT

اتاق فرمان داعش با آمریکاست

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۳۶۰۵

اتاق فرمان داعش با آمریکاست

آمریکا در چند عملیات هلی برن تعدادی از فرماندهان ارشد داعش را از سوریه به مناطقی دیگر منتقل کرده است. این گروه تروریستی بعد از شکست در عراق و سوریه به کدام منطقه انتقال می‌یابند؟

آمریکا و کشورهای هم‌پیمان آن در منطقه، هزینه‌های بسیاری را برای داعش و ماموریت‌هایی که این گروه تروریستی باید انجام دهند، صرف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سرمایه‌گذاری‌ها با شکست داعش در عراق و سوریه قابل چشم‌پوشی نیست؛ بلکه این هزینه‌ها باید به نحوی دیگر بازتولید شود. به این دلیل که تاسیس این گروه‌های تروریستی یک هدف استراتژیک محسوب می‌شود. هدف راهبردی آمریکا در منطقه غرب آسیا، ایجاد خاورمیانه جدید یا خاورمیانه بزرگ با دستیابی به حداقل چهار مورد طراحی شده است.

اول تجزیه کشورهای منطقه. دوم حفاظت از امنیت و موجودیت رژیم صهیونیستی. سوم تسلط و اعمال قدرت بر مناطقی خاص بویژه آبراه‌های استراتژیک مانند تنگه‌هرمز، باب‌المندب و همچنین کنترل کریدورهای انتقال انرژی برای تامین منافع واشنگتن و کشورهای اروپایی و به تمکین واداشتن سایر کشورهایی که به نفت و انرژی نیاز دارند. چهارم مقابله با نفوذ و توسعه روزافزون انقلاب اسلامی ایران و محور مقاومت که شامل کشورها و گروه‌هایی هستند که هم‌پیمان نفوذ معنوی ایران می‌باشند. بنابر این همان‌طور که در سخنرانی ضدایرانی اخیر دونالد ترامپ آشکارا مطرح شد، راهبرد اصلی آمریکا محدود کردن توسعه استراتژیک نفوذ ایران و هم‌پیمانان این کشور در منطقه است. بنابر این اگر شاهد هستیم که داعش در عراق و سوریه شکست‌های متعددی را متحمل می‌شود، این به معنی پایان و خاتمه یافتن حضور گروه‌های تروریستی نیست.

ممکن است در آینده داعش و سایر گروه‌های تروریستی به شکل و نوعی دیگر با شعارهای متفاوت‌تر در عرصه منطقه ظاهر شوند. مناقشه و ناامنی در منطقه راهبرد اصلی آمریکاست. شاهد مثال آن برگزاری همه‌پرسی جدایی منطقه کردستان از عراق است. به محض این‌که داعش در عراق شکست خورد، سناریوی همه‌پرسی توسط مسعود بارزانی و سپس درگیری‌های کرکوک کلید زده شد.
اگر دولت مرکزی عراق وارد عملیات در اختیار گرفتن کرکوک و سایر مناطق مورد اختلاف نمی‌شد، مورد همه‌پرسی به مرحله اعلام استقلال منتهی می‌شد. اعلام استقلال کردستان عراق یعنی جنگ داخلی قومی در عراق میان کرد و عرب و ترکمن که درنهایت به نفع آمریکا بود. بنابر این واشنگتن سناریویی را طراحی کرده است که پلان‌های مختلفی دارد اگر مورد داعش جواب نداد به موردی دیگر منتقل می‌شود.

برخی خبر‌ها حکایت از آن دارد که بخشی از داعش به شرق آسیا و نزدیکی مرزهای چین و روسیه منتقل خواهند شد، آیا این موضوعات صحیح است؟

بله درست است. بخشی از فرماندهان ارشد و رده اول داعش در سوریه و عراق از جمله تلعفر و الحویجه به مناطقی دیگر توسط عملیات هلی برن آمریکا منتقل شده‌اند. این انتقال بستگی به ماموریت و نقشه راهی دارد که واشنگتن برای منطقه و سایر نقاط تعریف کرده است. همان‌طوری‌که قبل از شکست داعش در عراق و سوریه یا حتی هم‌اکنون، این گروه تروریستی عملیات‌هایی را در شمال آفریقا، صحرای سینا، لیبی، یمن و... انجام می‌دهد.

این‌که سرکرده داعش ابوبکر البغدادی است و مدیریت این گروه تروریستی توسط این فرد انجام می‌شود، حرفی سطحی و ظاهری است. واقعیت موضوع این است که داعش یک «گروه بین‌المللی تروریستی» است که مدیریت عالی آن با آمریکاست، اما هدایت میدانی و تاکتیکی آن بین برخی کشورها تقسیم شده است به طوری‌که در میانمار هم این گروه بهانه و عامل قتل‌عام مسلمانان روهینگیاست.
بنابر این پدیده‌ای به مانند داعش یک طرح وسیعی است که ممکن است در آینده با نام‌های دیگر در منطقه و سایر نقاط ظاهر شوند که نتیجه آن اعمال یک جنگ فرسایشی است.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟

همشهری آنلاین: شاید برای «لیندا توماس-گرینفیلد»، نماینده و سفیر اصلی آمریکا در سازمان ملل دو روز گذشته یکی از سخت‌ترین روزهای کاری‌اش در همه چند دهه گذشته بوده است. گرینفیلد ۷۱ ساله به عنوان یک دیپلمات کهنه کار آمریکایی، روز جمعه متن سخنرانی خود را برای دانشجویان دانشگاه ورمونت آماده کرده بود تا در سالن اصلی آمفی تئاتر دانشگاه ورمونت روبروی ده‌ها خبرنگار و عکاس ارائه دهد، اما ناگهان به او پیام رسید که دانشگاه مراسم سخنرانی‌اش را لغو کرده و در حال حاضر دانشگاه ورمونت پذیرای او برای سخنرانی نیست. خبر بدی برای سفیر آمریکا در سازمان ملل بود، اما او چاره‌ای جز پذیرش شرایط نداشت. در همان لحظات «سورش گاریملا»؛ رئیس دانشگاه ورمونت، در حساب کاربری این دانشگاه در فضای مجازی اعلام کرد: «با کمال تأسف می گویم که سخنران برنامه ریزی شده خانم سفیر لیندا توماس-گرینفیلد، در دانشگاه لغو شده است.» وبگاه هیل هم نقل قولی از برخی حساب‌های کاربری دانشجویان دانشگاه ورمونت را منتشر کرد که در آن سفیر آمریکا را جنایتکار جنگی جنگ غزه عنوان کرده بودند.

لغو سخنرانی سفیر آمریکا در دانشگاه ورمونت به دلیل ادامه اعتراضات پرحرارت دانشجویان این دانشگاه در حمایت از فلسطین صورت گرفت. اعتراضاتی که دور جدید آن اکنون وارد هفته سوم شده و ابعاد آن هرروز گسترده تر می شود. حدود ۱۲۰۰ کیلومتر آن طرف تر از دانشگاه ورمونت، بخشی از اساتید و اعضای هیئت علمی در دانشگاه اموری نیز با تهیه یک نامه بلندبالا خواستار استعفای رئیس دانشگاه شدند. رئیسی که به پلیس مجوز ورود به دانشگاه و بازداشت دانشجویان را داده بود. خشمی که در دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا را لغو کرد، اکنون در دانشگاه اموری خواستار استعفای رئیس دانشگاه است. خشمی که ناشی از برخورد خشونت بار و بازداشت‌هایی است که پلیس آمریکا در سه هفته گذشته علیه دانشجویان و اساتید معترض داشته است. فهرست بلندبالایی از بازداشت دانشجویان و حتی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های آمریکا در دست است که نشان می‌دهد حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بسیار پرهزینه است.

چند نفر تاکنون بازداشت شده‌اند؟

آمار و گزارش‌های تائید شده از منابع رسمی آمریکا مانند روزنامه واشنگتن پست آمار قابل توجهی از بازداشت‌ها در دانشگاه‌ها را نشان می‌دهد:

2300 نفر: آمار کل بازداشت‌های صورت گرفته در تظاهرات حامیان فلسطین در محوطه دانشگاه های مختلف آمریکا تا روز شنبه

۱۵۰ مرکز: آمار کل کالج‌ها و دانشگاه‌های درگیر اعتراضات

۸۰ مرکز: تعداد مراکز آموزشی محل درگیری، خشونت و یورش پلیس با استفاده از گاز اشک آور و انجام بازداشت

۲۸ کلاس لغو شده: توقف فعالیت ۲۸ کلاس درس در دانشگاه‌های مختلف بدلیل بازداشت گسترده دانشجویان

۴۴ دانشگاه: آمار کل دانشگاه‌های آمریکا دارای دانشجوی بازداشتی

۳۲۵ بازداشت: بیشترین میزان بازداشت صورت گرفته علیه دانشجویان در یک روز

۱۰۰ بازداشت به بالا: حداقل ۷ دانشگاه هرکدام دارای آمار بازداشتی بیش از ۱۰۰ نفر

۵۰تا۱۰۰ بازداشت: حداقل ۷ دانشگاه هرکدام دارای آمار بازداشتی بین ۵۰تا ۱۰۰نفر

تا ۵۰ بازداشت: حداقل ۳۰ دانشگاه هر کدام دارای آمار بازداشت تا ۵۰ نفر

بیشتر بخوانید:

مجسمه جرج واشنگتن دانشگاه هاروارد بعد از اعتراضات! چند دانشجو در آمریکا بازداشت شده‌اند؟ ۷ دانشگاه‌ دارای بیشترین بازداشت‌ها

در عین حال چند دانشگاه آمریکا هستند که دارای بیشترین آمار بازداشتی از میان دانشجویان معترض هستند و آمار بازداشتی‌ در این دانشگاه‌ها همگی بیش از ۱۰۰ نفر است.

۲۲۰ بازداشت: در دانشگاه کلمبیا در نیویورک

۲۰۰ بازداشت: در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس

۱۷۳ بازداشت: در کالج شهری نیویورک

۱۳۶ بازداشت: در دانشگاه تگزاس

۱۲۰ بازداشت: در دانشگاه نیویورک

۱۱۸ بازداشت: در کالج امرسون در بوستون

۱۰۰ بازداشت: در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئی

جغرافیای بازداشت‌ها:

۱۱۰۰ بازداشت: در دانشگاه‌‎های شمال شرق / دانشگاه کلمبیا، دانشگاه هاروارد، دانشگاه نیویورک، کالج شهر نیویورک، کالج امرسون، دانشگاه پرینستون، دانشگاه نورث ایسترن، دانشگاه فوردهام،

۵۰۰ بازداشت: در دانشگاه‌های غرب / دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه یوتا، دانشگاه پلی تکنیک ایالتی کالیفرنیا، دانشگاه ایالتی آریزونا،

۳۰۰ بازداشت: در دانشگاه‌های جنوب / دانشگاه تگزاس در آستین، دانشگاه تگزاس در دالاس، دانشگاه اموری، دانشگاه تولان، دانشگاه جورجیا، دانشگاه فلوریدا جنوبی،

۲۰۰ بازداشت: در دانشگاه‌‍‌های غرب میانه / دانشگاه ویسکانسین در مدیسون، دانشگاه شیکاگو، دانشگاه نورث وسترن، دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، دانشگاه ایندیانا

کد خبر 849470 برچسب‌ها فلسطین سازمان ملل

دیگر خبرها

  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • رسانه‌های عبری‌زبان: ارتش اسرائیل کاملا وابسته به آمریکاست
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • اینجا آمریکاست و آنهایی که در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد