Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی امتداد نیوز، همایش بین المللی ایران و مناطق پیرامونی با حضور مقامات کشورمان و سفرای خارجی مقیم ایران صبح امروز دوشنبه با سخنرانی ظریف به صورت ویدیو کنفرانس از آفریقای جنوبی آغاز شد.

ظریف در ابتدای صحبت‌های خود با عذرخواهی از این که نتوانسته به صورت حضوری در این همایش حضور پیدا کند تصریح کرد: متاسفانه بخاطر برنامه‌ریزی‌ اشتباهی که در دفتر من صورت گرفت من نتوانستم در این جلسه حضورا خدمت شما برسم و از جمع شما اندیشمندان محترم در این همایش استفاده کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش از جمله دکترمحمدکاظم سجادپور و همچنین دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه تصریح کرد: اگر به وضع منطقه نگاه کنیم شاید مهمترین مشکل کنونی در منطقه اشتباه فهم در شناسایی مشکلات منطقه باشد و همین اشتباه فهم باعث شده که سیاست‌های غلطی برای حل معضلات منطقه بعضا در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه این اشتباه ادراک و فهم باعث شده راهکارهای بسیار نادرستی بعضا برای حل مشکلات منطقه در نظر گرفته و اجرا شود، خاطر نشان کرد: این راهکارهای نادرست شرایط نابسامان در منطقه را دامن زده و بر حجم مشکلات افزوده است.

وزیر خارجه با بیان اینکه اطمینان داریم این گردهمایی سه روزه با حضور اندیشمندان می‌تواند به فهم درست از مشکلات کمک کند، تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم براساس فهم درست از مشکلات، راهکارهای مناسبی را برای رفع آنها در نظر بگیریم، به نحوی که باعث ایجاد امنیت در منطقه شود.

ظریف در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت مناطق پیرامونی برای ایران گفت: مناطق پیرامونی برای ایران از منافع حیاتی کشور است و این منطقه همواره برای ما دارای جایگاه و اهمیت بوده است.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان ادامه داد: ایران به دلیل مردمی بودن از امنیت و پیشرفت خوبی برخوردار است و این امنیت و پیشرفتش درون‌زا است،‌گرچه تمایل به همکاری منطقه‌ای و بین المللی نیز دارد و بارها آن را مطرح کرده است ولی همانطور که گفتم امنیت و پیشرفت ما درون‌زا و همزمان برون‌گرا است.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه برای ما زیستن در یک منطقه امن حیاتی است، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده که به گفت‌وگو، همکاری، تعامل و همچنین مقابله با افراطی‌گری در منطقه کمک کند و امیدواریم که در این اجلاس بتوانیم همکاری‌های بیشتری را در این چارچوب سامان دهیم.

سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در ادامه نشست همایش بین المللی ایران و مناطق پیرامونی با بیان اینکه جهان امروز اگر بر مبنای مقایسه با گذشته بود باید جهان خود را امن تر از گذشته تلقی می‌کردیم یادآور شد با تنشهایی که در منطقه خاورمیانه وجود دارد این احساس نا امنی در کل دنیا وجود دارد.

وی افزود ممکن است در برخی مواقع عنصر مادی نا امنی وجود نداشته باشد اما در ساختار باشد و بر این اساس همه احساس نا امنی کنند. در چنینی کنفرانس‌هایی بیش از آنکه بر منابع مادی تحول دقت کنیم باید بر شناخت اندیشه ها دقت کنیم.

رئیس دانشگاه علامه گفت ما به صلح و رونق اقتصادی نخواهیم رسید مگر اینکه به درک مشترکی از آن برسیم.

امروز بازیگران و کنشگران متفاوتی در عرصه بین المللی ظهور یافته اند و ماننند گذشته تنها دولتهای بزرگ تصمیم گیرنده نیستند.

محمد کاظم سجادپور رئیس مرکز آموزش و پژوهش وزارت خارجه در ادامه همایش بین المللی ایران و مناطق پیرامونی با بیان اینکه ارتباط بین حوزه اجرایی و حوزه دانشگاهی اهمیت زیادی دارد گفت: این همایش بدنبال ایجاد چنین پیوندی است. کار سیاست خارجی یکی از علمی‌ترین کارهاست زیرا بر اساس شناخت تحولات موجود و درک آنها تصمیم گرفته می‌شود و هرچه شناخت علمی تر و همه جانبه تر باشد، این شناخت اثرات بهتری دارد.

وی افزود: ما در یک دوران خاص پوست اندازی استراتژیک هستیم و شرایط گذشته دگرگون شده و شرایط نوینی در حال شکل گیری است.

رئیس مرکز آموزش وزارت خارجه گفت: تغییرات بین المللی همراه است با تغییراتی که در درون منطقه و تک تک کنشگران منطقه در جریان است. در منطقه بحران کارایی و پاسخگویی، عدم توجه به سرنوشت مردم فلسطین، به هم ریختگی اعتبار قدرتهای غربی و تزریق غیرقابل خشونت منطقه را وارد مرحله سرنوشت سازی کرده است، اما به جای درک درست مسایل منطقه ای ایران هراسی را به راه انداخته اند. ایران هراسی جدید همان حرفهای بی بنیاد سه دهه گذشته است اما قالبهای جدیدی گرفته است.

سجادپور افزود: ایران هراسی به نفع مردم منطقه نیست و با منافع مردم ما نیز در تضاد است.

وی گفت: راه حلها و روایت‌های برون رفت از این معضل نیز متفاوت است. روایت آمریکایی مبتنی است بر دایمی کردن تنش برای فروش سلاح است که با دیدگاه و روش متحدین آمریکا تکمیل می‌شود. همراهی برخی کنشگران عرب با رژیم صهیونیستی در مقابله با ایران بازتاب این روایت است. روایت تکفیری روایت دیگری است که آن هم با امریکا پیوندهایی دارد. این روایت به آمریکا و متحدینش سود رسانده و می‌رساند. همه این روایتها در عنصر ضد ایرانی بودن مشترکند.

سجادپور تاکید کرد: آنها بی لیاقتی ها و ناتوانی های خود را به گردن ایران میاندازند.

وی گفت آنچه ما درباره ایران می‌شنویم ساخته دیگران است و کاملا مخالف با واقعیات است. ایران از نظر تاریخی و جغرافیایی بخشی ریشه دار و جدانشدنی از منطقه است. آنچه منافع ما و همسایگان ما زرا تامین می‌کند ثبات، امنیت و آرامش است.

سجادپور اظهار داشت ما برای امنیت منطقه خود را مسئول می‌دانیم و از مسئولیتمان آگاهیم و در این راستا باید از کسانیکه جان خود را در این راه دادند تقدیر کنیم.

وی افزود: ایران معتقد به بازی برد برد است و انچه دریاره رفتار ایران بعد از برجام در منطقه گفته می‌شود در راستای ایران هراسی است در حالی که سیاستهای منطقه ای ما بعد از برجام موفقتر بوده است.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۷۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت

 

نماینده ولیّ‌فقیه در خطبه‌های نماز سیاسی عبادی جمعه این هفته اراک، گفت: یکی از راهکار‌های تحقق شعار سال، جلب مشارکت و امنیت خاطر برای مردم در سرمایه‌گذاری‌های بخش اقتصادی است که باید در دستور کار بخش دولتی قرار بگیرد.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی افزود: استان مرکزی از ظرفیت‌های تولیدی ارزشمندی برخوردار است که با همت‌ بلند و توکل برخدا می‌توان از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کرد. بنا بر این آحاد جامعه باید در فرآیند تولید در همه بخش‌های اقتصادی، کشاورزی و خدماتی سهیم باشند و به صورت شبانه روزی در راستای آبادانی ایران اسلامی گام بردارند.

خطیب جمعه اراک با اشاره به عملیات طوفان‌الاقصی گفت: اتفاقات هشت ماه گذشته در غزه و عملیات وعده صادق، جامعه جهانی را نسبت به جنایت‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه و فلسطین مظلوم بیدار کرد.

او افزود: اکنون دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های مختلف جهان به خصوص در آمریکا به حمایت غزه و فلسطین به پا خواستند و در روز‌های گذشته بیش از دو هزار دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا زندانی شده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • دانشگاهیان، پیشرفت‌های کشور را روایت کنند
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه