Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، دکتر امیر بقایی در آستانه هفته پیشگیری از مسمومیت ها درخصوص شایع ترین علت مسمومیت ها که ناشی از داروها است، گفت: شایع ترین دسته دارویی منجر به ایجاد مسمومیت، ضد دردهای مخدر (اوپیوئیدها) شامل داروهای ترامادول، متادون و بوپرنورفین و غیره هستند و بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت دارویی نیز با همین دسته دارویی مشاهده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی درباره شیوع مسمومیت ها در گروه های سنی مختلف گفت: کودکان و سالمندان دو گروه سنی هستند که بیشترین میزان حساسیت را به مسمومیت های دارویی نشان می دهند و بالطبع بیشترین میزان مسمومیت دارویی در این دو گروه رخ می دهد، چراکه در هر دو گروه یاد شده سرعت متابولیسم و دفع سموم از بدن نسبت به افراد جوان و سالم کمتر بوده و همین امر در کنار بالاتر بودن میزان خطاهای درمانی در دو گروه سنی یاد شده،سبب فراوانی بیشتر موارد مسمومیت دارویی است.

مشاور علمی مرکزملی اطلاع رسانی داروها و سموم، سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: شیوع مسمومیت های ناشی از گزیدگی ها و سموم دفع آفات عمدتا مربوط به نیمه اول سال (مخصوصا فصل بهار) است. مسمومیت ناشی از گازها (به طور خاص مونوکسید کربن) در فصول سرد سال (نیمه دوم پاییز و زمستان) شایع است. مسمومیت ناشی از ترکیبات شوینده در انتهای اسفند و حوالی عید نوروز به حداکثر می رسد. مسمومیت های دارویی و مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان در طول سال روند ثابتی طی می کند.

وی درخصوص علایم مسمومیت ها گفت: علایم مسمومیت دارویی با توجه به مکانیسم اثر متفاوت داروهایی که برای درمان بیماری های مختلف به کار می روند، در دسته های دارویی گوناگون کاملا متفاوت است و علامتی را نمی توان به عنوان وجه مشترک تمامی مسمومیت های دارویی بیان کرد.

دکتر بقایی تصریح کرد: با توجه به دسته دارویی (مکانیسم اثر دارو)، شکل دارویی (قرص و کپسول، شربت، آمپول و ...)، فرمولاسیون دارو (سریع یا آهسته رهش بودن دارو) و وجود غذا و مایعات در دستگاه گوارش، زمان بروز علایم ناشی از مسمومیت دارویی می تواند بازه گسترده ای از چند ثانیه تا چند ماه باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مجموعه اقدامات پیشگیری از جذب و درمان مسمومیت ناشی از دارو، برای هر دسته دارویی کاملا اختصاصی است، توصیه می شود چنانچه موردی از مواجهه ناخواسته با یک دارو مشاهده شد، قبل از هر اقدامی با مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم وزارت بهداشت (سامانه 1490) تماس حاصل شود.

مشاور علمی مرکزملی اطلاع رسانی داروها و سموم، سازمان غذا و دارو درخصوص تداخل دارویی در بروز مسمومیت با دارو گفت: تداخلات دارویی یکی از مهم ترین علل مسمومیت های دارویی است که عمدتا در دو گروه سنی کودکان و سالمندان بروز می کند.

701

مسمومیت دارویی سازمان غذا و دارو سامانه درد مخدر دکتر امیر بقایی درمان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۹۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

به گزارش خبرگزاری مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کد خبر 6088899 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه