Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از  روزنامه «نیویورک تایمز»، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه به اروپایی‌ها نسبت به تجارت با برخی سازمان‌های مشخص در ایران هشدار داد و گفت: دلیل این هشدار این است که دولت ترامپ قصد خروج از توافق هسته‌ای و اعمال تحریم‌های مجدد علیه ایران را دارد.

بر اساس این گزارش، تیلرسون روز گذشته در نشستی که در ریاض به میزبانی وزیر خارجه عربستان داشت، مدعی شد: دو کشور (آمریکا و عربستان) بر این باورند که کسانی که با سپاه پاسداران در ارتباط هستند و با آنها همکاری می‌کنند، ریسک بزرگی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیویورک تایمز نوشت: «این اظهارات تیلرسون  مهمترین هشدار دولت ترامپ به اروپایی‌ها محسوب می‌شد. دولت ترامپ به دنبال قطع حمایت متحدان اروپایی آمریکا از توافق هسته‌ای و سختگیری بیشتر علیه ایران است.  این درحالی است که مسئولان  اروپایی و دیپلمات‌های کشورهای اروپایی امضاکننده توافق هسته‌ای و اتحادیه اروپا بارها تاکید کرده‌اند که توافق هسته‌ای کارساز بوده و ایران به تعهداتش در توافق هسته‌ای پایبند بوده و این توافق قابل بازبینی نیست. »

این روزنامه در ادامه گزارش خود نوشت: « روسیه و چین هم که از امضاکنندگان این توافق هستند تاکید کرده‌اند هیچ سودی از بازبینی مجدد توافق هسته‌ای نخواهند دید و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هم  هشدار داده که ایران در هر توافق جدیدی به دنبال امتیازات جدید خواهد بود و این می‌تواند بازگشت به چرخه سوخت هسته‌ای باشد.»

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، تنش پنهانی میان دولت ترامپ و متحدان اروپایی آمریکا بعد از اعلام عدم تایید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای توسط ترامپ در گرفته است. این تصمیم ترامپ توپ را به زمین کنگره انداخته و این کنگره است که باید درباره آینده تحریم‌های لغو شده ایران تصمیم‌گیری کند. نزدیکان دولت آمریکا اصرار دارند که کنگره باید تحریم‌های لغو شده را مجددا اعمال کند. کمپانی‌های اروپایی گزینه‌های کمی دارند؛ آنها نمی‌خواهند با ریسک از دست دادن بازار ۱۹ تریلیون دلاری آمریکا در مقابل بازار ۴۰۰ میلیارد دلاری ایران مواجه شوند.

نیویورک تایمز نوشت: « تیلرسون در حالی که کنار دیپلمات ارشد عربستان سعودی که دشمن قسم خورده ایران است، ایستاده بود، مدعی شد که «ما امیدواریم کمپانی‌های اروپایی و کشورهای اروپایی و دیگران به سازمان تحریم‌های ما علیه ایران برای جلوگیری از اقدامات سپاه در منطقه بپیوندند.»

این روزنامه نوشت: « تیلرسون در سفر خود به عربستان به دنبال تنش‌زدایی میان عراق و سعودی‌ها در مبارزه نظامی علیه داعش در عراق و سوریه با نزدیک شدن بازپس‌گیری نهایی موصل در عراق و رقه در سوریه از کنترل داعش بوده است.»

بر اساس این گزارش، این هفته کمپانی‌های سعودی برای اولین بار در ۲۷ سال گذشته برای شرکت در یک همایش بین‌المللی وارد بغداد شدند. پرواز مستقیم میان ریاض و بغداد هم چندی پیش بعد از سال‌ها بازگشایی شده است. نخست وزیر عراق، حیدرالعبادی هم در افتتاحیه نشست شورای همکاری‌های مشترک عراق و عربستان حاضر شد. ریاست این نشست بر عهده ملک سلمان بوده و اقدامات مهمی در جهت کمک به عراق برای بازسازی‌های بعد از جنگ صورت گرفته است. آمریکا مدت‌هاست که سعی می‌کند عربستان و سایر کشورهای منطقه را برای کمک به عراق و خروج این کشور از نفوذ ایران مورد حمایت قرار دهد. 

این روزنامه آمریکایی نوشت: « تیلرسون گفته نیروهای مورد حمایت ایران که در مبارزه با داعش کمک کرده‌اند باید مهار شده و به ارتش عرق بپیوندند یا کشور را ترک کنند. نیروهای ایرانی که در عراق هستند حالا که مبارزه با داعش رو به اتمام است باید به خانه‌هایشان برگردند. »

وی مدعی شده که آمریکایی‌ها به عربستان و کشورهای منطقه هشدار داده‌اند در صورتی که در عراق سرمایه‌گذاری نکنند نفوذ ایران به طور پی در پی در حال رشد خواهد بود. 

تیلرسون مدعی شده من فکر می‌کنم عراق باید به آینده چشم داشته باشد؛ ما می‌دانیم که آنها نیاز به منابع و ثبات اقتصادی دارند. آنها می‌خواهند توانایی برآورده کردن نیازهای مردمشان را داشته باشند. به طور ویژه آنها خواستار توسعه ظرفیت‌های دولتی برای مقابله با نفوذ خارجی هستند. 

این روزنامه آمریکایی مدعی شد: « تیلرسون در منطقه به دنبال حل و فصل بحران قطر هم بوده است اما پیشرفت کمی در این حوزه داشته است و گفته هیچ نشانه‌ای از این اینکه طرف‌ها آماده مذاکره‌اند دیده نمی‌شود. ما نمی‌توانیم طرف‌ها را مجبور به مذاکره کنیم وقتی خودشان آمادگی مذاکره را ندارند.»

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۱۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دموکرات‌ها به بایدن نسبت به نقض قوانین آمریکا توسط تل‌آویو

قانونگذاران حزب دموکرات آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهور این کشور گفتند که آنها معتقدند شواهد کافی وجود دارد که ثابت کند رژیم صهیونیستی با محدود کردن ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار جنگ زده غزه، قوانین این کشور را نقض کرده است.

براسای گزارش الجزیره، در این نامه که توسط ۸۶ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا امضا شد، آمده است: محدودیت‌های اعمال شده توسط اسرائیل در مورد کمک‌ها تردیدهایی را در مورد تبعیت آن از یک ماده در قانون کمک خارجی آمریکا ایجاد می‌کند که دریافت‌کنندگان تسلیحات مورد نیاز آمریکا را ملزم به رعایت آن می‌کند.

پس از آن که قانونگذاران دموکرات شروع به زیر سوال بردن میزان تبعیت رژیم صهیونیستی از قوانین بین المللی در جنایات خود در غزه کردند، بایدن یک یادداشت امنیت ملی را صادر کرد که به ضمانت‌های کتبی صهیونیست‌ها نیاز داشت.

قانونگذاران گفتند که رژیم صهیونیستی در برابر درخواست‌های مکرر آمریکا برای باز کردن مسیر‌های دریایی و زمینی کافی برای ارسال کمک به غزه مقاومت کرده و به گزارش‌هایی مبنی بر عدم ورود غذای کافی برای جلوگیری از قحطی، اعمال سیستم بازرسی و محدودیت‌های خودسرانه بر کمک‌های ارسال به غزه مقاومت کرده است. 

این قانونگذاران نوشتند: ما از دولت انتظار داریم که اطمینان حاصل کند که اسرائیل به قوانین موجود پایبند است و تمام اقدامات ممکن را برای جلوگیری از فجایع انسانی بیشتر در غزه انجام می‌دهد. 

از سویی دیگر حداقل چهار دفتر وزارت امور خارجه آمریکا ماه گذشته به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور اطلاع دادند که اظهارات رژیم صهیونیستی در خصوص غزه را «معتبر و غیرقابل اعتماد» می‌دانند.

بر اساس این یادداشت، اگر ضمانت‌های رژیم صهیونیستی زیر سوال برود، بایدن این گزینه را خواهد داشت که از طریق اقداماتی از جستجوی تضمین‌های جدید تا تعلیق انتقال تسلیحات آمریکا به این وضعیت رسیدگی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • پیش‌بینی مشاور بایدن: اوکراین سال آینده به روسیه ضد حمله می‌زند
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • هشدار دموکرات‌ها به بایدن نسبت به نقض قوانین آمریکا توسط تل‌آویو