Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > محیط زیست - مسعود تجریشی اقدامات سازمان محیط‌زیست را در زمینه آلودگی‌هوا تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ مسعود تجریشی، معاون محیط‌زیست انسانی در نشست خبری امروز در سازمان حفاظت از محیط‌زیست با موضوع آلودگی هوا گفت: یکی از مولفه‌های داشتن هوای پاک، سوخت است؛ در این رابطه در گذشته ما به طور فصلی در کلانشهرها از پمپ بنزین‌ها نمونه می‌گرفتیم ولی از حدود دو هفته پیش رئیس سازمان محیط زیست دستور دادند این بررسی را به صورت هفتگی انجام شود و برخی پارامترهایی که تا الان اندازه‌گیری نمی‌شده هم اندازه‌گیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بر اساس مطالعه‌ای که روی وضعیت سوخت شهرها از سال 92 تا 96 داشتیم برخى شهرها وضعيت خوبى ندارند ولى  کیفیت سوخت برخى کلانشهرها مثل تهران خوب است، وزارت نفت هم دارد این رابطه همکاری‌های لازم را می‎کند.

کاهش مصرف گاز روشی برای کاهش آلودگی هوا

او ادامه داد: هر سال در اوج سرما دولت مجبور مى‌شود کاری کند تا  سوخت برخی نيروگاه‌ها به جای برق از مازوت استفاده شود، سال گذشته هم برخی گرد و غبارها زمانی رخ می‌داد که از مازوت استفاده می‌شد.

تجریشی با اشاره به پیشبینی سازمان هواشناسی مربوط به سرد بودن هوا در زمستان امسال، توضیح داد: مردم مى‌توانند با تحمل دمای يک درجه سردتر کاری کنند برخى نيروگاه‌ها ديگر از سوخت مازوت استفاده نكنند.

تجریشی گفت: بهمن سال گذشته پدیده گرد و غبار در اهواز رخ داد که یک دلیل آن پدیده وارونگی هوا بود،ولی از سوى ديگر هم استفاده از مازوت هم آن را تشدید کرد.

معاون محیط‌زیست انسانی با اشاره به نقش مهم مردم افزود: آقای زنگنه قول داده‌اند اصلاً سوخت مازوت در نیروگاه‌های اطراف تهران نداشته باشیم، اما این هم به همیاری مردم در مصرف انرژی وابسته است. اگر مردم سلامت خودشان برایشان مهم باشد کافی است بدانند که تبعات این آلودگی‌ها بر سلامتی‌شان بسیار بیشتر از آنچه است که تصور می‌کنند .

وی عنوان کرد: جهت‌گیری سازمان در حوزه برخورد با صنایع آن است که تلاش کنیم از تنبیه به سمت تشویق برویم.

تجریشی در رابطه با سیاست‌های جدید سازمان محیط‌زیست گفت: جهتگيرى آقاى كلانترى اين است که هرچه مى‌شود جريمه كاهش پيدا كند و به سوی تشويق برويم.

وضعیت محیط‌زیست بسیار اسفناک است

او ادامه داد: وضعيت محيط زيست بسيار اسفناک است، وقتی در شهر تهران ۸/۸ میلیون جمعیت مستقر می‌کنیم و ۵۴۰ هزار ماشین فقط در یک شبانه‌روز وارد شهر می‌شوند و بدون در نظر گرفتن طرح‌های بالادستی به جای اینکه کمک کنید تقاضای سفرهای درون‌شهری غیرضروری افزایش پیدا کند، افزایش تقاضای سفر را ایجاد کردیم و مثلاً پل صدر را ساخته‌ایم بدون اینکه نیازی باشد. یعنی سیاست‌های ما با الگوی درستی پیش نرفته است و سیاست‌گذاری‌ها در راستای سلامت شهروندان نبوده است و خود را در عمل انجام شده قرار داده‌ایم و اکنون شهری داریم که بار اکولوژیکی آن به هیچ وجه پاسخگوی این وضعیت نیست.

تجریشی گفت: ما سالانه بیش از ۳۰۰ هزار خودرو اسقاط می‌کنیم اما از آن سو بیش از یک میلیون خودرو اضافه می‌شود و هیچ مدیریتی نمی‌تواند پاسخگوی این تبعات باشد.

در سازمان محیط‌زیست 2 متخصص  انرژی تجدیدپذیر نداریم

معاون محیط‌زیست انسانی در پاسخ به سوالی در رابطه با استفاده بیشتر از انرژی تجدیدپذیر گفت: ما در كل سازمان محیط‌زیست ٢ متخصص انرژى تجديدپذير نداريم، ولى نهادهاى بسيار خوبى در كشور داريم که در حال حرکت به اين سمت هستند.

او در رابطه با استفاده از زباله‌سوزها گفت: ببينيد يكى از راهکارهای ما برای حل مسئله زباله‌ها اين است كه از زباله‌سوزها استفاده کنند. در همه دنيا اينكار با بخش خصوصى انجام می‌شود پس بايد قوانينی داشته باشيم كه قيمت تشويقى داشته باشد تا اينكار 
اجرا شود
تجریشی افزود: ما به دولت قول داديم در ٣ سال مسئله زباله‌ها را در شمال حل كنيم، الان ارزيابى 3استان هم به پايان رسيده است.

او گفت: پس ما بازاری را ايجاد نكرده‌ايم تا مردم در آن حس كنند می‌توانند به محيط زيستشان كمک کنند، در برخی کشورها مثل فرانسه و آلمان تازه به اینجا رسیده‌اند که قیمت انرژی فسیلی و تجدیدپذیرشان یکی شده است. اما همین کشورها تقریباً به اندازه سوختی که از کشورهای اوپک می‌خرند مالیات روی مصرف انرژی شهروندانشان وضع می‌کنند اما شرایط کشور ما چنین اجازه‌ای به ما نمی‌دهد. آقای کلانتری هم دستور داده‌اند جلسات مرتبی که خود ایشان هم شرکت دارند در حوزه زباله و آلودگی هوا و گرد و غبار تشکیل شود.

تست خودروها با بیش از 1000 کیلومتر تردد

تجریشی با تاکید بر ضرورت بازرسی و تست خودروها اظهار کرد: سعی داریم تست خودروهایی که ۱۰۰۰ کیلومتر تردد کرده‌اند را به زودی انجام دهیم. برای انجام این تست‌ها نیاز به تجهیزاتی داریم که در بودجه سال ۹۷ سازمان برنامه و بودجه درخواست‌هایی برای این منظور خواهیم داشت.

تجریشی با اشاره به اینکه 100 هزار کامیون در تهران حضور دارند، توضیح داد: با مطالعه‌ای که روزی وضعیت آلودگی‌هوا در طول چند سال گذشته انجام شده است، از هنگام شب تا ٥ صبح آلودگى هوا تهران افزايش چشمگيرى پيدا مى‌كند.

او افزود: تنها چيزى كه مى‌تواند عامل این موضوع باشد تردد خودروهاى كاميونى است، با فرض بر اينكه از همان قانون خودروهاى فرسوده استفاده كنيم  الان بیش از 70 درصد این کامیون‌ها نبايد وارئ شهر شوند.

معاون محیط زیست انسانی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از تاثیر کامیون‌ها در ایجاد آلودگی وجود ندارد گفت: سهم ترددهاى شبانه در ذرات ٢.٥ میکرون ٣٠-٥٠ درصد است. اين عدد زياد است، ما داریم در این رابطه شکل جدی‌ای فكر مى كنيم.

او در پایان گفت: متاسفانه بانک‌ها منابع مالی ۴۰ هزار خودروی باقیمانده ناوگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی را تامین نکرده‌اند که لازم است در زمینه تامین منابع مالی برای تغییر ناوگان اقدام ویژه‌ای انجام دهیم.

47237






کلید واژه‌ها : سازمان محیط زیست - آلودگی هوا -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۵۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

ایسنا/کرمانشاه یک فعال محیط زیست معتقد است: هفته زمین پاک را نباید صرفا به مسائلی مانند زباله محدود کرد، بلکه مجموعه‌ای از عوامل در نهایت به آلودگی زمین می‌انجامد.

یوسف ابراهیمیان به مناسبت هفته زمین پاک (دوم تا هشتم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوامل متعددی که در دنیای امروز منجر به آلودگی زمین می‌شود، گفت: پسماندها یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی زمین هستند.

وی با بیان اینکه باید رویکرد مناسب‌تری در زمینه مدیریت پسماندها داشته باشیم، افزود: متاسفانه در حال حاضر حداقل در شهر کرمانشاه به صورت گسترده شاهد تفکیک زباله‌ها از مبدا نیستیم و صرفا کارهای مختصری در برخی از محلات شهر صورت گرفته است.

مدیر و موسس انجمن «حفاظت و احیاء محیط زیست» کرمانشاه معتقد است: نبود تفکیک مناسب پسماندها در مبدا از یک سو باعث می‌شود زباله‌های قابل بازیافت در داخل محلات و توسط زباله‌گردها تفکیک شود که این امر آلودگی فراوانی را وارد محیط زیست می‌کند و از سوی دیگر بخشی از پسماندهای ارزشمند و دارای قابلیت بازیافت از دست می‌روند.

وی ادامه داد: به علاوه در همین شهر کرمانشاه اگرچه کارهای بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند از سوی شرکت بازیافت صورت گرفته، اما به دلیل نزدیکی سایت پسماند به شهر، بوی بد و آلودگی  این سایت تا بالای کرمانشاه می‌رسد و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: برای مدیریت صحیح پسماندها، از یک سو باید تفکیک زباله از مبدا صورت بگیرد و زباله‌ها به صورت تفکیک شده به شرکت بازیافت برود، از سوی دیگر جانمایی سایت مدیریت پسماند درست باشد.

چرا نمی‌شود کیسه نایلونی را با پاکت کاغذی جایگزین کرد؟

موضوع دیگری که ابراهیمیان به آن اشاره کرد و محوریت روز زمین پاک امسال نیز هست سهم بالای پسماندهای پلاستیکی در آلودگی زمین است که این آلودگی قرن‌ها در محیط زیست باقی می‌ماند و تجزیه هر پسماند پلاستیکی چند صد سال به طول می‌انجامد.

وی تاکید کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای بازیافت پسماندهای پلاستیکی و جلوگیری از ورود آنها به محیط طبیعی، باید اقداماتی نیز به منظور کاهش تولید چنین پسماندهایی صورت بگیرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه از چند عامل اثرگذار در بالا بودن سهم پسماندهای پلاستیکی یاد کرد که یکی از مهمترین آنها سود خوبی است که فروش کیسه‌های نایلونی در برخی صنوف از جمله نانوایی‌ها دارد، بگونه‌ای که گاهی سود فروش این کیسه‌های نایلونی برای نانوایی‌ها از خود نان بیشتر است و کیسه نایلونی را که کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان می‌خرند، دانه‌ای حدود دو هزار تومان به مردم می‌فروشند.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این کیسه‌ها در برخی فروشگاه‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شود، اما در صورت حذف آن هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی با اشاره به قیمت بالای پاکت های کاغذی و با بیان اینکه هر کیلو پاکت کاغذی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، ادامه داد: قطعا با این قیمت‌ها جایگزینی پاکت کاغذی با کیسه‌های نایلونی برای مغازه‌داران و فروشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه یارانه‌ای در این زمینه به آنها داده شود.

به گفته این فعال محیط زیست، اینکه عرضه این کیسه‌ها کلا ممنوع شود تا مردم مجبور شوند کیسه‌های چندبار مصرف برای خرید همراه خود بیاورند هم نیازمند اهرم قانونی است که اکنون در اختیار نیست.

آلودگی زمین فقط با زباله نیست

ابراهیمیان به موضوع دیگری اشاره که در بسیاری از مواقع در زمینه آلودگی زمین فقط به زباله‌ها توجه می‌شود و این در حالیست که در کنار زباله‌ها عوامل آلاینده بسیار دیگری هم داریم که از جمله آنها می‌توان به آلودگی حاصل از صنایع و کارخانجات اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از صنایع فیلترهای لازم برای تصفیه خروجی هم در زمینه آلاینده هوا و هم پساب‌ها را ندارند، این امر را یکی از مهمترین آلاینده‌های زمین اعلام کرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه تاکید کرد: در بخش کشاورزی نیز شاهد مصرف حجم عظیمی از سموم و کودهای شیمیایی هستیم که منجر به آلودگی آب و خاک می‌شود و تبعات آن تا چندین سال باقی می‌ماند.

ابراهیمیان از آلودگی حاصل از خودروها نیز یاد کرد و افزود: هر خودرو مانند یک بخاری نفتی عمل می‌کند و هم آلودگی هوا دارد و هم به گرم شدن زمین دامن می‌زند.

این فعال محیط زیست سپس به سهم بسیار مهم عوامل انسانی در آلوده کردن زمین اشاره کرد و گفت: بارها می‌بینیم که مردم پسماندهای خود را به راحتی در محیط طبیعی و حتی رودخانه‌ها خالی می‌کنند و برخی رودخانه‌ها به معبری برای عبور زباله تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آموزش مناسبی در زمینه فرهنگسازی برای مردم با هدف جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست ارائه نمی‌شود. رسانه‌ها، فضای مجازی و خصوصا آموزش و پرورش و مدارس نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید آموزش‌ها در مدارس بگونه‌ای ارائه شود که هر کودک یک سفیر محیط زیست در خانواده خود باشد.

ابراهیمیان اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و هم در زمینه آگاهی دادن به مردم و هم مشارکت در حفظ زمین پاک پای کار بیایند و هیچ دستگاهی مسئولیت خود را بر گردن دیگری نیندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد