Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تحقيقات نشان مي‌دهد افزايش مواجهه با امواج ناشي از وسايل بي‌سيم مانند تلفن همراه، لپ‌تاپ، ، تبلت و ... باعث ايجاد اثرات سوء بر باروري مردان و زنان مي‌شود. به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران پويا؛ نگراني از تشعشع امواج الکترومغناطيس در محيط زندگي و اوقات روزانه که به شدت درگير تجهيزات و دستگاه‌هاي ديجيتال بازتاب‌دهنده امواج الکترونيکي هستند، باعث شده که بسياري از مردم دچار عارضه‌هايي شوند که گاها گزارشهاي بين‌المللي نسبت به آنها هشدار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حاليکه بسياري از مردم نسبت به سلامت خود نگران بوده و همواره از عوارض احتمالي تشعشعات الکترومغناطيس براي سلامت جويا مي‌شوند اما عده‌اي هم با غرق کردن خود در تکنولوژي، ترجيح مي‌دهند نسبت به اين موضوع بي‌تفاوت باشند يا به همان گزارشهاي مراکزي که استفاده از اين دستگاه‌ها را همواره بي‌خطر دانسته‌اند، بسنده کنند.
با اين حال برخي گزارشهاي بين‌المللي نسبت به تأثيرات امواج بر سلامت بدن خوشبين نيستند و استدلالهايي را براي رد خوشبيني به تابش امواج مخابراتي و الکترومغناطيسي ارائه کرده‌اند که در زير يک نمونه از اين گزارشها موجود است.
در دهه‌هاي اخير ناباروري رشد زيادي در سرتاسر جهان داشته است که به عنوان مثال از سال 1989 تا سال 2005 ميزان غلظت اسپرم در بين مردان فرانسه 32 درصد کاهش داشته است.
تخمين زده مي‌شود که از هر پنج مرد بين 18 تا 25 ساله يک نفر آنها ميزان اسپرم کمي توليد مي‌کند؛ افزايش ناباروري در دهه‌هاي اخير در واقع همزمان با افزايش تابشهاي الکترومغناطيسي مصنوعي و روند افزايشي استفاده از ابزارهاي ارتباطي بي‌سيم مانند تلفنهاي همراه، تبلت، دکلهاي تلفن همراه بوده است.
تحقيقات بسياري وجود دارد که صدمه اسپرم ناشي از قرارگيري در معرض امواج را نشان مي­‌دهد که اين مي‌تواند منجر به افزايش نگرانيها در مورد سلامت فرزندان آينده باشد؛ سطح قرارگيري در معرض امواج در اين تحقيقات قابل مقايسه با زماني بود که افراد تلفنهاي همراه خود را در جيب شلوار يا به کمربند خود متصل يا از لپ‌تاپ بر روي پاهاي خود استفاده مي‌کنند.
تابشهاي الکترومغناطيسي و ناباروري در مردان
اثر منفي بر روي کيفيت و کميت اسپرم به دليل افزايش استفاده از موبايل در بيشتر مطالعات اخير نشان داده شده است؛ کاهش تعداد و تحرک اسپرمها معمولا با ميزان مواجهه رابطه مستقيم دارد.
استفاده بيش از چهار ساعت از موبايل در طول روز باعث کاهش 25 درصدي تعداد اسپرمها مي‌شود؛ نتايج تحقيق De Iuliis در سال 2009 بيان مي‌کند که تابشهاي مربوط به فرکانسهاي ناشي از خطوط انتقال برق و تلفن همراه هر دو مي‌توانند باعث افزايش گونه‌هاي اکسيژن فعال در ميتوکندري اسپرم‌ها شود که اين مي‌تواند به کاهش تحرک اسپرمها و شکستن DNA منجر شود.
نتايج اين مطالعه به وضوح لزوم توجه به استفاده درست از تلفن همراه را ثابت مي‌کند؛ طي مطالعه‌اي که موشها را تحت تابش ناشي از دکلهاي تلفن همراه قرار دادند مشاهده شده که 39 تا 46 درصد در مورفولوژي اسپرم اختلال ايجاد شد در حاليکه اين اختلال در گروه شاهد دو درصد بود.
مطالعات Avendaño در سال 2012 نشان داد که ميزان کاهش تحرک اسپرم و شکست DNA با 4 ساعت استفاده از اينترنت بي‌سيم لپ‌تاپ، به صورت ملموسي اتفاق افتاده است.
مطالعه بر روي افرادي که از شغل آنها کار با رادارها بوده است، نشان داد که ارتباطي بين ميزان در معرض بودن و تعداد و تحرک اسپرم وجود دارد؛ طي يک مطالعه ديگر بعد از اينکه 5 نسل از موشها در معرض تابشهاي ناشي از آنتنهاي فرستنده تلوزيوني قرار گرفتند، مشاهده شد که تولد نوزادان جديد در طي نسلها کاهش يافت که اين نشان از ناباروري بازگشت‌ناپذير دارد.
مطالعات Li در سال 2010 هم نشان داد مرداني که در معرض ميدانهاي مغناطيسي بيشتر از 160 نانوتسلا و به مدت بيش از شش ساعت در روز قرار دارند ( اين ميزان ميدان مغناطيسي برابر با قرارگيري در فاصله‌هاي کمتر از 5 متري از کابلهاي برق است) احتمال ناهنجاريهاي اسپرم در آنها بيشتر است؛ گزارشات BioInitiative نشان مي‌دهد که تابشهاي با فرکانس بسيار پايين ناشي از پتوهاي برقي مي‌تواند با القاي گرماي بيشتر منجر به گرم شدن و آسيب اسپرم شود که اين هم مي‌تواند براي جنين عوارض جانبي ايجاد کند.
تابش امواج الکترومغناطيسي و کاهش تستسترون
نتايج يک مطالعه در سال 2010 نشان مي‌دهد موشي که در روز به مدت 60 دقيقه در معرض تابشهاي ناشي از تلفنهاي همراه بوده به ميزان قابل توجهي سطح تستسترونش کاهش پيدا کرده است؛ تستسترون يک هورمون مردانه است که اختلال در ميزان آن مي‌تواند در روند توليد مثل اختلال ايجاد کند.
در سال 2014 هم Qin نشان داد موشهايي که در معرض تابشهاي بي‌سيم بوده‌اند علائمي از به هم خوردن ريتم شبانه‌روزي، کاهش تعداد و تحرک اسپرم از خود نشان دادند.
تابشهاي الکترومغناطيسي و ناباروري در زنان
به نظر مي‌رسد که دکلهاي تلفنهاي همراه بر روي نرخ باروري تأثير مي‌گذارند؛ تحقيقي که توسط Augner منتشر شده است نشان مي‌دهد افرادي که در فاصله کمتر از 100متري دکلهاي تلفن همراه زندگي مي‌کنند سطح بالاي آنزيم آلفا آميلاز را در بزاق خود دارند که اين هم در واقع نشانه‌اي از افزايش استرس است.
همچنين تحقيقات جديدتر نشان مي‌دهد زناني که مقادير بالاي اين آنزيم را در بزاق خود دارا هستند، شانس بارداري آنها در مقايسه با ديگر زنان 29 درصد کمتر است؛ هرچند که شواهد علمي و مکانيسم اثر در برخي از موارد به طور کامل شناخته شده نيست با اين حال راديکالهاي آزاد مي‌توانند به عنوان مسئول اثرات ژنوتوکسيک ثبت شده از امواج الکترومغناطيسي باشند و منجر به اختلال در باروري شوند.
راديکالهاي آزاد و آنزيم هيدروليتيک که با قرارگيري در معرض ميدانهاي الکترومغناطيسي توليد مي‌شوند، مي‌توانند تغييرات نامطلوب در هورمونهاي مردانه و زنانه، آسيب به DNA (که آن هم به نوبه خود مي‌تواند سبب اختلال در تحرک اسپرم شود) را منجر شود.
اين حد از مواجهه با تابشهاي الکترومغنطيسي امروزه با استفاده از اينترنت بي‌سيم لپ‌تاپ تأمين مي‌شود؛ همچنين اين مواجهات مي‌توانند منجر به آسيب به تخمدان و حتي سقط جنين در زنان باردار شود.
چگونه ميزان مواجهه روزانه خود را تعيين کنيد
در سالهاي اخير بسياري از نهادهاي علمي براي محافظت مردم از ميدانهاي الکترومغناطيسي مصنوعي، حدود مواجهه جديد پيشنهاد کرده‌اند که براساس تحقيقات جديد حتي تابش غير حرارتي مي‌تواند به اثرات جدي سلامتي منجر شود.
شما براي اندازه‌گيري ميزان مواجهه خود با تابشهاي ناشي از اينترنت بي‌سيم، تلفنهاي همراه، آنتنهاي تلفن همراه و... از يک تابش‌سنج فرکانس بالا و براي اندازه‌گيري ميزان مواجهه‌تان در برابر امواج فرکانس پايين ناشي از کابلهاي برق و... از يک تابش‌سنج فرکانس پايين مي‌توانيد، استفاده کنيد.
توصيه‌هايي براي حفاظت از اندامهاي توليد مثل
1. تلفن همراه خود را در جيب خود قرار ندهيد و حتي زماني که با استفاده از هندزفري صحبت مي‌کنيد، تلفن را در جيب خود قرار ندهيد.
2. در هنگام استفاده از لپ‌تاپ آن را روي پاي خود قرار ندهيد زيرا تابشهاي با فرکانس پايين ناشي از مدارها، باتري و... همچنين تابشهاي با فرکانس بالا ناشي از سيستم بلوتوث و اينترنت بي‌سيم مي‌تواند باعث بروز صدمات سلامتي شود همچنين توصيه مي‌شود که در هنگام استفاده طولاني مدت از لپ‌تاپ از کيبورد خارجي سيم‌دار استفاده کنيد؛ ترجيحا از لپ‌تاپ با باتري استفاده کنيد؛ واي‌فاي دستگاه‌هايي مانند لپ‌تاپ، تبلت، گوشي و... را در صورت عدم نياز خاموش کنيد زيرا اين دستگاه‌ها حتي زمانيکه شما به اينترنت متصل نيستيد، از خود تابش ساطع مي‌کنند.
3. اگر که به هر دليل شما دوست نداريد واي‌فاي کامپيوتر و تبلت خود را خاموش کنيد، مي‌توانيد از پارچه‌ها يا پوشش‌هايي با مواد بازتاب‌دهنده يا جذب‌کننده امواج تهيه و استفاده کنيد.
4. براي برقراري ارتباطات اينترنتي خود سعي کنيد که به جاي استفاده از سيستم واي‌فاي از سيستم سيمي استفاده کنيد.
5. در خانه تلفن بي‌سيم خود را با تلفنهاي سيم‌دار جايگزين يا حداقل از نوعي استفاده کنيد که در حالتي که از آن استفاده نمي­‌شود تشعشعي نداشته باشد.
6. در صورتيکه شما عادت به خاموش کردن مودم واي‌فاي خود نداريد و به ناچار بايد از تلفن بي‌سيم در خانه استفاده کنيد، حداقل در طول شب يا به صورت کلي در زمانهاي استراحت خود آنها را خاموش کنيد.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۷۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟

آفتاب‌‌نیوز :

از تعداد فوت های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، ۵۵/۶ درصد مرد و۴۴/۴ درصد زن بوده‌اند.

در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • خشونت در چهاردیواری‌های بدون شاهد
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است