Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@02:42:53 GMT

افزایش ۷۴ درصدی نرخ شهرنشینی در ایران

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۰۳۵۲

رییس امور رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بارگذاری بیش از ظرفیت شهرها گفت: بخشی از هزینه‌های کاهش آلودگی هوا از طریق بودجه عمومی تامین می‌شود اما نیاز به ایجاد منابع مالی جدید مثل صندوق ملی محیط زیست داریم. آفتاب‌‌نیوز : حمید پوراصغری در نشست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست که با موضوع کاهش آلودگی هوا با حضور مسعود تجریشی، معاون سازمان محیط زیست و نمایندگان تعدادی از دستگاه‌ها برگزار شد اظهار کرد: در حال حاضر نرخ شهرنشینی در ایران به 74 درصد رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جمعیت خارج از ظرفیت تهران
وی افزود: در سال 1350 مطالعه‌ای صورت گرفت که نشان می‌داد تهران به لحاظ منابع آبی توان جمعیتی بیش از 4.5 میلیون ندارد. این در حالیست که در شرایط حاضر تهران  8.7 میلیون نفر جمعیت دارد و سالیان سال است که از ظرفیت خود فراتر رفته است. این وضعیت در سایر شهرها نیز وجود دارد که بارگذاری‌ها بیش از حد ظرفیت و پتانسیل این مناطق است.
کاهش 34 درصدی پتانسیل آبی کشور
رئیس گروه محیط زیست سازمان برنامه و بودجه گفت: زمانی پتانسیل آبی کشور 130 میلیمتر بود اما بر اساس آخرین آمارها پتانسیل آب کشور به 88 میلیمتر رسیده است. به عبارتی 34 درصد کاهش پتانسیل آبی داریم.
تمرکز بر استانداردهای منطقه‌ای به جای استانداردهای ملی
پوراصغری با تاکید بر اینکه رویکرد صرف مهندسی مشکل‌زاست، گفت: از سال‌های گذشته موضوع آمایش سرزمینی را در سازمان برنامه و بودجه دنبال می‌کنیم. همچنین بحث ضوابط تمرکززدایی را با موضوعاتی مثل معافیت مالی و تدوین استانداردهای منطقه‌ای به جای استانداردهای ملی در دست پیگیری داریم.
وی با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهار کرد: احکام و قوانینی در این برنامه در زمینه کاهش آلودگی هوا در نظر گرفته شده است. همچنین بر اساس این برنامه آب و محیط زیست در زمره مسائل مهم شمرده شده‌اند.
 رییس امور رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بحث توزیع عوارض آلودگی اظهار کرد: صندوق ملی محیط زیست می‌تواند در این زمینه موثر عمل کند. در برنامه ششم توسعه در زمینه اصلاح الگوی مصرف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای سیاست‌هایی در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، پوراصغری در پایان با تاکید بر اینکه نرخ شهرنشینی بسیار شتابان است، گفت: موضوع کاهش آلودگی هوا و اعتبارات مورد نیاز برای آن از طریق بودجه عمومی تامین می‌شود اما مثل کشورهای دیگر باید به دنبال راهکارهای جدید برای تامین منابع مالی مورد نیاز به منظور کاهش آلودگی هوا باشیم که صندوق ملی محیط زیست می‌تواند مجموعه و نهاد موثری در این زمینه باشد.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۰۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری

فاطمه زارع رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شورای اسلامی شهر یزد گفت: با این حال برخی از نقاط شهر دچار مشکل و حادثه شد که نسبت به شناسایی آنها اقدام و قراراست با حفر چاه‌های متعدد و سایر راهکار‌ها رفع گردد.

به گفته او: نقاط حادثه خیز شهر در بارندگی اخیر از جمله میدان صنعت، بلوار شهید بارتکوب زاده، محله حسن آباد و برخی معابر شهر است که در صدد هستیم در اسرع وقت رفع تا در هنگام وقوع بارندگی دیگر شاهد آبگرفتگی در هیچ منطقه‌ای از شهر نباشیم.

رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شورای اسلامی شهر یزد در بخش دیگر از سخنان خود مطرح کرد: همچنین در این جلسه از کمیسیون با توجه به إرائه گزارش سازمان پسماند مقرر شد جهت حفظ بهداشت و محیط زیست شهری و جلوگیری از آلودگی آب و خاک، محل دفن پسماند‌های مراکز درمانی با ظرفیت دفن ۵ ساله با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال احداث شود.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور